Followers

Wednesday, May 21, 2014

Meet Amber and CK...

hi me dear...

fuuhhh... gigih jugak nak meng'update'kan me blog ni memandangkan kekangan masa yang amat sangat. nampak cam jadual sem ni relaks tapiiiiii sangat sangat tough... rindu nak berjimba dengan me 'lil angel', me 'geng histeria', me coffee-partner and others (banyak kut nak senarai sume)...

owh ok... entry kali ni nak kenalkan ngan me kucing... hahaha, dalam sebuk2 nak study, pelihara kucing pulak kan.. bukan apa, buat teman makan, teman mandi, teman study and tukang tolong jaga rumah...

memula, diperkenalkan.... AMBER...

suka tido atas me...

ni pic smlm... sebuk orang nak study, dia temankan la... tp tido...
rase macam dah 2 bulan lebih la dok ngan me... memula takde niat nak bela dia pun.. first, kawan adik bagi cage. so, me thought, ok bela kucing parsi la (konon sebab nampak elegan bagai, kan)... tapi, to make it short, ade orang yang baik hati offer Amber... adoiyai, cam banyak kali fikir gak la. nak ke tak, nak ke tak... tapi, dah memang rezeki and jodoh, after English class last sem (tapi tahun ni la gak), me g amik dia... manja memang sangat manja... tambah2 ade CK skrang ni... dia over manja sebab berebut ngan CK sape nak dok paling dekat...

ok now, lets meet CK... maaf la, CK xde pic clear sangat sebab color gelap...
 
hahaha... muka pun tak jelas kan...
CK ni sebenarnya kucing sedara. memula me ayah nak amik, bawak balik kg.. tapi, bila tengok gaya Amber layan CK, mak ai, ayah terus cancel. memula cam ayah suh lepaskan Amber and bela je la CK... hahaha, masa tu rase dah nak nanges sebab sayang dah kat Amber... last2 amik keputusan takpe la, bela dua2 sekali... kadang2 datang gak niat nak pulangkan CK balik tapi biar la dulu... if in any case, antar la balik dia ke Puchong. tapi harap2 berkekalan, insyaallah...


Amber yang suka mengusik CK... dia geram sbb CK bulu lebat...

tengok ni... atas katil nak tido pun gaduh....
cute kan dua2... owh, tapi ni ade masalah besar yang berulang... ade kucing liar yang datang 'BUAT KUIH' depan rumah.. what to do? is there any tips yang korang leh share ngan me tak? stress and penat... huhuhu...

No comments: