Followers

Tuesday, November 19, 2013

Friday, November 15, 2013

latest kdrama yang baru tengok - master sun...

hi me dear...

wah, best kan sebab arini dah ari jumaat. esok dan lusa adalah weekend, yeayyy!!! me feeling excited. walaupun gaji lambat lagi dan takdenya nak window shopping tapi me happy sebab dapat rehat dan layan citer korea.. hihihi...

latest yang me tengok adalah master sun. citer ni rekemen by kak linda. plus tengok kawan2 (even kawan lelaki pun) dah kemaruk tengok citer ni.

me fav heroin....
sinopsis yang agak panjang...

Several years ago Kong-Sil (Kong Hyo-Jin) was involved in an accident. Since that incident, Kong-Sil is able to see and hear ghosts. She's also terrified of the ghosts that appear constantly around her. Because of this, she's unable to live a normal life. Kong-Sil lives in a rooftop room at an extended stay inn. She makes a living by doing odd jobs at the inn, including cleaning.
Meanwhile Joong-Won (So Ji-Sub) is the president of an extravagant shopping mall named Kingdom. He is also arrogant and calculative. Everything relates to him in terms of money.
One raining evening, Kong-Sil goes to room 404 to clean, but she sees another ghosts. She freaks out and runs up to her rooftop room. The ghost, who looks like an old woman, appears right next to her again. Kong-Sil then does the old woman ghost a favor and goes to her home. She hands the ghost's son a bankbook with more than 10,000 dollars in the account.
Joong-Won sits face to face with a man who owns land that he needs to build a golf course. The man tells Joong-Won that his deceased wife does not want him to sell the land. Joong-Won doesn't believe in ghosts and ignores him. He pulls out a contract which the man's children already signed. Joong-Won is able to get the man's signature.
On his way back from that meeting, Joong-Won is driven by his assistant (Choi Jung-Woo). The driver then sees a woman thumbing for a ride. Joong-Won tells his driver to ignore the woman, but a light suddenly shines on them and the car stops. At this time, Kong-Sil hops into the car and thanks them for picking her up. Kong-Sil unintentionally touches Joong-Won and feels something unusual. Later, the car pulls over at a highway rest stop. While walking back to the car, Joong-Won sees Kong-Sil talking to someone, but there isn't anyone else there. Thinking she might be crazy, Joong-Won turns around, but Kong-Sil grabs his arm. She discovers that whenever she touches him, the ghosts around her disappear.
Back at her rooftop room, Kong-Sil is terrified by the ghosts around her as usual. She thinks back to Joong-Won and how the ghosts disappeared when she touched him. Kong-Sil decides to go Kingdom shopping mall to meet Joong-Won again.

me copy kat SINI...

so, sape2 yang suka tengok cite ala2 ghost whisperer, silakan la... download boleh, tengok online pun boleh, kan kan kan... ok nak balik dah... bye!

Wednesday, November 13, 2013

double stemcell.... sape nak join?

hi me dear...

korang sume dah makan tengahari kah? arini me makan mee kari jer.. nak makan nasi cam beratur panjang plus lauk dah banyak abes...

owh ya... sape penah dengar pasal double stemcell atau ds? produk yg duta dia pelakon jelita yang semakin jelita umie aida tu, yang liabiliti insurans RM3 juta tu... ha, menarik tak? hihihi... bila kawan2 dah share banyak benefits pasal produk, harus la me pun cam suka suka suka...


bila tengok list kebaikan produk ni lagi la macam teruja kan...



jadinya apa lagi, sape yang berminat sila la emel me k... farra8979@yahoo.com

me: so far, makan ds ni memang rasa ok sangat. ringan sket badan ni...

Tuesday, November 12, 2013

kopi yang sedap...

hi me dear...

sejak balik ke tempat keje asal ni (aritu ada task force, so dok kat tempat lain), tetiba cam addicted dengan kopi. sedap okeh. maybe sebab dulu kan asyik balik lambat pastu pulak, susah nak tido. skrang ni, nak kena adjust balik bagi "back to normal". so, takkan la ari2 nak minum kopi mahal. sib baik la kawan kenalkan kopi ni...


me tak jual tau kopi ni. kawan yang jual... rasa dia x manis. in fact, masin2 sikit sebab dia guna faram buluh. katanya, baik untuk kesihatan... me gugel2 jugak, n so far bila tengok feedback positif plus memang tengah gian nak minum kan, so ok la kut...

so, sesapa nak try, n rasa cam susah jer nak dapatkan stok, cer contact ziana (member masa keje kat kelantan dulu)... mana tahu dia boleh bantu. dia stay kat putrajaya yer, tapi biasa la bisnes online, boleh jer buat penghantaran melalui pos... 

me: dah abis segelas... nak start keje pulak...

Monday, November 11, 2013

Daulat Tuanku...

my king...

Happy 44th Anniversary to His Royal Highness Sultan Muhammad V, Sultan & King of Kelantan State, Malaysia.

Semoga dilanjutkan usia dan ditingkatkan kesihatan Tuanku...

Friday, November 8, 2013

THOR = hensem plus sweet...

hi me dear...

hujan pulak petang ni. kalau tido ni, memang lah sangat menyamankan dan melazatkan (hihihi, macam makanan pulak kan). tengahari lepak mana? me and d gang ke cyberjaya. take away subway jer... jer tu sebab pagi tadi, orang kat ofis blanja bekpes... memang superb la. 

berbalik pada tajuk entri. actually 2 minggu yang lepas kalau tak silap, g tengok movie thor ni... n for d first time rasa cam, alamak, sweet nya hero. me mana la minat sangat hero2 yang berambut perang camtu. biasa nya suka rambut hitam ala2 talk dark n handsome gitu. tapi kan, kali ni memang rasa thor tu hensem plus sweet..

THOR pada me, best.. fun la citer dia.. plus, sape yang dah tengok d first one, mesti la nak tau sambungan dia kan kan kan... sinopsis yang pendek dari E! Online:



The Prince of Asgard makes a welcome return to the big screen in his latest solo adventure.
The reviews are in for Marvel's Thor: The Dark World and by most accounts, the Alan Taylor-directed sequel does a credible job recapturing the magic of 2011's Thor as our hammer-wielding hero (played by Chris Hemsworth) sets out to save the Nine Realms from an ancient race of Dark Elves led by Malekitch (Christopher Eccleston).


so, sesapa yang nak g tengok, silakan la.. insyaallah, citarasa memang subjektif tapi pada me best la...

sweet kan....

tudung oh tudung...

hi me dear...

huwaaa, guess this morning is not a good day for me. pepagi nak iron tudung tetiba....

lambat nak g keje pun sempat lagi snap kejap, hihihi...


stress tau... dah la ni one of me tudung yang lama sangat dah plus me favourite one. cam nak nanges pun ada tapi memandangkan hangus nya kat tepi (tapi belah depan okeh) me still pakai jugak. hahaha... dah nama pun favourite kan.. nanti dah dapat ganti color yang sama ngan yang ni baru la tak pakai dah kan...

owh yer, semalam member online yang jual tudung fareeda kat facebook minta tolong share kan... so, me share kat sini la yer. mana tau, weekend ni nak g mencari tudung fareeda kan...

datang lah beramai2, chewah...
me: lambatnya lagi hari gaji... huhuhu...

Wednesday, November 6, 2013

biskut crunchy almond...

hi me dear...

wah, sekejapan jer keje arini rasanya kan... al-maklum la banyak jugak keje. fuhhh... tapi, me cam biasa la, kalau boleh memang malas nak tangguh2. mana yang boleh setelkan, memang me akan setelkan seboleh mungkin... cam poyo jek, hahaha...

skrang kan orang suka berniaga online. bukan setakat, pakaian, kasut, alatan memasak tapi macam2 lagi lah termasuk makanan kan... makanya, ni ha ada benda yang sedap untuk dibeli oleh uolls sekiranya berminat...

  


jeng jeng jeng... biskut crunchy almond.. sedap sangat ni, kejap boleh abis sebekas... hihihi... cam biasa... me memang takde nya reti nak berniaga okeh. ni me sis sayam yang memang otak bisnes.. ade jer nak berniaga.. so, kali ni nak jual ni pulak...

rega nya : RM25 sebekas...
kalau area putrajaya, boleh la me buat delivery... hihihi...
kalau nak boleh emel : farra8979@yahoo.com

ni memang sentiasa ada stok tau. bukan hanya tunggu musim perayaan jer. kalau nak, inform awal2 eh. sebab stok nya bukan kat putrajaya tapi kat ampang, hihihi...

assalamualaikum & selamat pagi...

hi me dear...

malasnya nak datang keje hari ni. tengok pula me sis kat sebelah berselimut lagi (dia exam this week, so cuti study), lagi la menimbulkan kejelesan... huhuhu... tapi gagahkan diri jugak datang keje walaupun bersiap dengan lambatnya...

owh, dari semalam asyik tertukar aje hari apa yang sebenarnya. semalam ter'konfius' yang semalam adalah hari ahad... yang kelakar nya me sis siap nak tengok melodi lagi tau... hahaha... actually, me pun sama. dok fikir kenapa la siaran tv tak sama dengan kebiasaan hari ahad. rupa2nya, semalam hari selasa kan...

ok, lah... me nak mulakan tugas dulu ea... walau apa2 pun...

Monday, November 4, 2013

i'm back... miss me???

hi me dear...

i'm back, yeayyy!!! setelah lama tidak bersiaran, mem'bz'kan diri dengan kerja ofis yang memang tak boleh nak elak plus balik pun lambat (for sure tak sempat nak godek2 me blog, n urs as well), finally DONE... boleh 'bernafas' balik semula dah, alhamdulillah... walaupun takde la se'famous' mana pun me blog ni kan, tapi ade jugak yang bertanya kenapa dah lama tak update... huhuhu, thank u for asking... so now....


p/s: banyak benda yang me tertinggal dan nak kena catch up ngan u guys punya blog.. but, later k...