Followers

Tuesday, July 16, 2013

menu berbuka puasa di kampung...

hi me dear...

me baru masuk keje arini. setelah dari hari jumaat aritu berpuasa di kampung. heaven sangat tau.. walaupun, kena kontrol makan sikit (diet light2 gitu) tapi makan tetap makan... so, meh nak share menu. kali ni, me masak2 ngan me mama tau since dia pun tak berapa sihat kan...

day one : ayam masak merah, sayur air dan ikan bawal goreng.. onde2 tu beli..
day two : daging goreng, dalca dan ikan bawal goreng... kuih2 sume beli...
day three : sup tulang, ayam asam jawa plus mama beli dalca terung...
tapi kan, day four which is semalam me tak sempat nak snap pic sebab nya phone tengah caj.. tapi menu semalam pun simple yet awesome : tomyam ayam n telur bungkus... walaupun masak simple2 tapi air tangan ibu kan, harus lah terbaikkk... owh sebelum terlupa, air cam biasa ler time puasa2 ni : air tebu n air kelapa. tapi aritu me sis buat air nenas sedap jugak... ^^

so, tu je la menu berbuka puasa di kampung... korang mesti berbuka dengan lauk yang lagi gempak kan???

me: bestnya kalau dapat balik kampung lagi...

2 comments:

AkU yAnG BuL@T said...

dekki weh!!! tunggu mggu depe... i will post the same entry but with different pictures... ^_^

farra8979 said...

AkU yAnG BuL@T: ahaks... i lagi dengki sebab ktorg masak simple2 jer.. urs will be better n superb...