Followers

Monday, June 17, 2013

the making of popia nestum...

hi me dear..

wah, ari senin is very d lazy u know... especially bila big boss dah selamat sampai China, so anak2 buah ni mula la.. hahahaha.... tapi anak2 buah bos sume baik2 dont worry boss... kat putrajaya ni xde tempat nak ngular pun. last2 memang lepak ofis jer...

tengok tajuk entri tak berkaitan ngan keje kan.. so, meh tukar topik... weekend lepas me sis ada program ofis. dah kebetulan memang me tak jadi balik kampung kan so memang la melepak sorang2 kat rumah. tak tahu nak buat apa.. dah sume pun takde di sekeliling, so me ke jusco equine beli barang... memang plan nak buat popia nestum. sebab ari jumaat tu dah gugel siap2 resipi nya... 

so, ini la hasilnya....

banyak serbuk dah macam batang buruk kan...
dah lama kut tak isi masa lapang ngan memasak. especially sejak dok sorang kan... dulu ada jer yang nak makan tanpa banyak komplen (cuma masa nak last2 abis 'tempoh' tu memang ada je komplen), tapi skrang ni, memang me takde feel dah nak masak2... 

eh, lari dari tajuk lagi... ok, abaikan...

owh, resipi popia nestum ni me amik yang mudah jer ye puan2... kulit popia, 1/2 cawan gula kastor (me kurangkan sikit), pastu 1 1/4  nestum... gulung kulit, goreng sampai kekuningan. pastu dah tos daripada minyak, gaulkan la ngan gula n nestum tu. tapi make sure gula n nestum tu dah sekata... (takde tokoh chef langsung. nak story pun tak reti, hahaha...)

ok la... tu jer... tetiba tak reti nak ending entri ni, boleh???

3 comments:

myraVea said...

Nyum nyum. Myra suke popia nestum! Sedappppp. Hehe

AkU yAnG BuL@T said...

naaaaakkkk....

farra8979 said...

myraVea: kan kan kan... sedap... ^^

AkU yAnG BuL@T: ala, i budak baru belajar. so buat sikit jer.. next time klu buat lg, i hantar kat rumah u k..