Followers

Monday, June 24, 2013

weekend yang pack...

hi me dear...

ya Allah... jerebu teruk sangat kan... huhuhu... me ade sedikit sakit kepala. but hoping that everything gonna be alright, insyaallah... harap2 korang sume pun ok tau. sebab bila baca ade yang anak sampai admitted plus diri sendiri pun jatuh sakit, memang kesian... take care... ^^

ok citer pasal weekend. ari sabtu tak ke mana pun... sebabnya dah janji nak hantar me dear megna ke erl. dia nak balik kampung kan. since tengahari, so decide memang me tak ke mana2. janji ngan me sis lin ari ahad jer... 

so, sebelum antar megna... dengar cam ade kenderaan kat luar rumah (instinct sebenarnya). kalau ikutkan mana dengar sangat sebab dok dalam bilik n tutup pintu pulak tu... pastu kan, bila jenguk ikut tingkap, wah, betullah ada van pos laju...baru teringat buku yang diorder sampai arini... hahaha... owh, memang me giler beli buku kan. so, kali ni beli dengan debook room pulak... sama jugak, beli kat fb n alhamdulillah, buku sampai in good condition.

me loike sophie kinsella...
suka suka suka....

pastu ari ahad ke kl. mulanya decide nak g tengok wayang. tapi cam nak g bens pun ade. sebab nak g bens, sebab hanis zalikha penah pos kat IG dia pic desert yang macam best... so me sis decide g bens klcc...

memang sangat sedap...
memang maveles tau... tapi kitaorg share sebab be4 desert, memasing makan spageti... so memang confirm la kekenyangan kan. dah la budak kecik tu tak abiskan spageti dia. terpaksa la me abiskan... tak baik membazir kekdahnya. dah la mahal... hahaha, n memang takde pic kat bens walaupun first time masuk sebab nanti kang nampak sangat jakun.. kami malu... 

pastu g umah lin, YY pulak masak suh makan tengahari (kami sempat menjamah, thanks YY). pastu g amik baju raya (hah??? baju raya dah siap... huhuhu, melayang $$$)... pastu g umah nini ada urusan jual beli sikit dan last g umah k. yah.. amik coklat kirim sebab kakak sayam g langkawi kursus (kursus la sangat, hahaha...) owh, ada lg satu pastu... pastu, g amik coklat ngan member lin pulak sebab budak tu nak jugak bagi lin coklat dari langkawi...malamnya g tapau makanan kat seri teja jumpa ngan k. yah jugak... hahahaha... ok abis dah...

so, itu je la weekend yang pack... walaupun jerebu tapi terpaksa jugak meneruskan perjalanan sebab dah janji kan...

me: sweet like chocolate... hahaha...

Tuesday, June 18, 2013

hensem tak wallpaper ni?

hi me dear...

wah, kekenyangan hari ni setelah makan kat penang village tengahari tadi. penang village tu kat alamanda yer... since me dah mulai bosan makan dekat cafe dan mak buyung a.k.a lily nak makan yang fresh2, maka ke alamanda la kami. kak anis cam xmau ikut (so, kami tinggal jer sebab dia nak tido) dan kak wan pulak cam biasa ada tugasan amik anak d waktu tengahari...

eh, jauhnya melencong....

since skrang dah banyak sangat citer superheroes, so me saja nak tayang me wallpaper... ahaks... biasa la kan.. petang2 ni mengantuk...


ahaks.... hilang rasa ngantuk bila tengok wallpaper cenggini kan... so, tu je la... nak start buat keje dah... bye2...

me: wallpaper bertukar2 ikut mood gitu...

man of steel...

hi me dear...

bz ke kat ofis tu? jangan buat2 bz dah la ye. as for me, time tak bz ni, baca la apa yang patut. kalau rajin baca buku motivasi tapi kalau malas baca ajer novel. hihihi... ok la kut kan.. daripada dok ngadap Internet tapi tak tau nak tengok apa.. 

macam dah ramai jer tengok citer superman terbaru? best ke? me masih tak berkesempatan nak tengok. ada yang cakap best and ade yang cakap so so jer... tapi salah satu yang menarik perhatian me ialah iklan yang churpchurp share kat fb ni...


smart kan kan kan... walaupun the real superman tak keluar tapi me loike this advertisement. awesome sangat... hihihi... tapi kalau kluar superman betul memang super pengsan la... ok fine, me dah super melalut... get back to work guys... nanti me update lagi k...

 me: apsal sume orang meeting pagi ni dan meninggalkan me sorang2??? sob sob sob... 

Monday, June 17, 2013

the making of popia nestum...

hi me dear..

wah, ari senin is very d lazy u know... especially bila big boss dah selamat sampai China, so anak2 buah ni mula la.. hahahaha.... tapi anak2 buah bos sume baik2 dont worry boss... kat putrajaya ni xde tempat nak ngular pun. last2 memang lepak ofis jer...

tengok tajuk entri tak berkaitan ngan keje kan.. so, meh tukar topik... weekend lepas me sis ada program ofis. dah kebetulan memang me tak jadi balik kampung kan so memang la melepak sorang2 kat rumah. tak tahu nak buat apa.. dah sume pun takde di sekeliling, so me ke jusco equine beli barang... memang plan nak buat popia nestum. sebab ari jumaat tu dah gugel siap2 resipi nya... 

so, ini la hasilnya....

banyak serbuk dah macam batang buruk kan...
dah lama kut tak isi masa lapang ngan memasak. especially sejak dok sorang kan... dulu ada jer yang nak makan tanpa banyak komplen (cuma masa nak last2 abis 'tempoh' tu memang ada je komplen), tapi skrang ni, memang me takde feel dah nak masak2... 

eh, lari dari tajuk lagi... ok, abaikan...

owh, resipi popia nestum ni me amik yang mudah jer ye puan2... kulit popia, 1/2 cawan gula kastor (me kurangkan sikit), pastu 1 1/4  nestum... gulung kulit, goreng sampai kekuningan. pastu dah tos daripada minyak, gaulkan la ngan gula n nestum tu. tapi make sure gula n nestum tu dah sekata... (takde tokoh chef langsung. nak story pun tak reti, hahaha...)

ok la... tu jer... tetiba tak reti nak ending entri ni, boleh???

Wednesday, June 12, 2013

semalam...

hi me dear...

wah, lately ni merajinkan diri pulak update me blog pasal diri sendiri kan... hahaha, sekali sekala kasi tukar sebab mood swing... sebab mood swing? takpe la, simpan dalam hati jer...

semalam, bila shinnaz tulis kat fb ade extra cream puff, me rasa cam nak try. ye la sebab kat fb dia EAT DESSERT FIRST tu sangat la menarik hati... so, cam biasa, terus sms cakap petang... bla bla bla... deal! dia hantar at me house at 7pm... n OMG, sangat sedap okey... memandangkan tak sabar me nak rasa, so amik pic kotak jer la. yang pic cream puff tu me amik kat fb dia...
yang menarik perhatian tu sebab pic ni la...

the box...

pastu kan, lepas shinnaz dah hantar, me rasa cam lapar pulak... so apalagi, buat spageti carbonara la yang paling mudah kan... hihihi.. lately memang suka carbonara. tapi aritu cam malas nak beli yang spageti yang panjang2 cam mee, so beli jer yang bentuk 'C' tu... nyum2, masak untuk diri sendiri kan. so, not bad la... 


mangkuk cute untuk sorg makan...
ha, tu je la pasal semalam.... harini tak tahu lagi apa aktiviti sebab me sis akan datang petang ni kan... kalau dia ada, makan kat luar je la senang... 

me: kena buat aktiviti sikit baru la tak rasa boring dok sorang2 kan...

lelaki...




Kau fikir kau siapa?
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa?
Siang malam engkau
Yang punya
Kau dating dank au
Pergi
Kau buat aku begini

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Banggakah dirimu
Kekasih mu sahabat ku
Rupanya selama ini
Dia menaruh hati

Kadangkala aku terfikir
Ku berikan nya janji
Yang sama
Kau katakana padaku oh…
10 tahun yang lalu

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi

Kau bukan lagi yang aku kenali
Perempuan sepertiku tak
Ingin bersama mu

Dhulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan…kau bukan…
Kau bukan

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Lelaki…
Lelaki…
Tak guna
oooohhh

 me: suka lagu ni... hahaha....

Tuesday, June 11, 2013

sembang kosong jer pasal diri sendiri...

hi me dear...

huuarrgghhh... kemengantukan yang amat sangat. lately tak banyak sangat keje. ntah la tapi keje pun ikut musim kut. kalau time banyak sangat, memang tak sempat nak pegi toilet pun. tapi kalau takde paper atau kurang keje, cam beku dah otak ni... huhuhu... but, as usual, since keje tak banyak, at 5pm, me akan balik. ye la. buat apa stay kat ofis kan. selain daripada menjimatkan wang Kerajaan (ngadap komputer lama2 pun boring gak kan), baik la me balik rumah n rest... tapi not totally rest la, ade je keje sket2 nak buat cam basuh kain, lipat kain, kemas baju dalam almari, bla bla bla bla (eh, macam sume pasal kain jer kan, hihihi)... 

owh, this weekend sepertinya balik kampung lagi. alahai... cam malas tapi tiket dah beli pulak kan.. malas tu 'timbul' sebab baru jer masa memula nak start cuti skolah aritu dah balik kampung ngan me parent. tu yang malas tu. tapi since kalau tak balik rugi, balik je la... baru plan nak kemas2 rumah, buang barang2 yang ditinggalkan tu (sebenarnya bukan sayang, tapi takut owner dia datang claim jer). tapi nekad la... buang... life must go on, remember...

eh, tetiba rasa cam membebel (tapi memang entri kosong pun kan)... like seriously, bila dah lama dok sorang2 kan, rasa macam sama ada bila jumpa orang akan cakap banyak2 ataupun, takde mood langsung nak bercakap n as usual, akan buat dunno jer... hahaha... bukan bererti me sombong tapi tak tahu nak cakap apa... tapi me sis slalu cakap me, pot pet pot pet... maybe dengan dia jer la kan... ala, one day kalau dia kawen, dia akan rindu kakak dia punya pot pet pot pet tu... hahaha...

me sis ada interview this thursday... so, wish her all the best... korang pun doakan me sis berjaya gak dalam interview ni tau (cam paksa rela jer kan)... walaupun me kena temankan sampai ke tempat temuduga, nak jugak wish kat sini... hahahaha..... ngekk...

ok la, ada menda nak setelkan sket... komander takleh tengok orang senang le tu... ada jer nak suh orang tolong dia... (komander = pegawai kat me ofis)..

UPDATE: TAK JADI BALIK KAMPUNG....

Friday, June 7, 2013

semua orang nak cantik....

hi me dear...

salam jumaat... semalam sebelum tido cam 'merana' jer kan nak abiskan ari jumaat sehari je lagi untuk keje... tapi me tahan jugak. amik cuti pun buat apa... membazir jer. setakat tengok wayang, weekend pun boleh layan skrang ni... tapi, minggu ni akan start jammed balik la KL dan Putrajaya. almaklum la, isnin dah start sekolah balik dah...

eh, tetiba tersasar pulak... hihihi... anyway, perasan tak sekarang ni banyak bebenor produk untuk mencantikkan diri kan... huhuhu, asal ada jer formula yang lagi improve dari yang sebelum nya, memang akan mendapat sambutan tau... antara yang memang tengah famous amos skrang ialah:

FELLINNA

AURA WHITE

SNE
ni antara jer la... kalau ikutkan memang banyak kat pasaran skrang ni kan... cuma tak tahu la sejauh mana keberkesanannya... sebab kadang2 depend on orang tu sendiri. ada yang pakai, nampak kesan dia cepat tapi ade pulak yang pakai, kesan dia, alahai,.. berbulan2 bertahun2 tak rasa apa2.... sabar la k... lepas ni, mesti akan ada lagi produk berada di pasaran. as for me, kalau mampu beli ok... tapi kalau tak mampu, xyah la nak susah2 kan diri kan.. banyak pilihan di pasaran, so takyah nak seksa diri. 

korang ada jugak ke yang ambil produk2 ni... me sure mesti ada kan? hihihi... maklum la perempuan, mesti la nak cantik kan... supaya boyfriend, suami, keluarga lagi sayang... tapi alangkan skrang ni produk untuk lelaki pun dah banyak di pasaran.. cuma nye, wahai lelaki, jangan la nampak jambu sangat... biar nampak tough n macho tapi bersih.. kan kan kan...

me: ada jugak yang suka dengar me borak pasal produk2 ni.. pastu mula la nak beli jugak... masalahnya, pastu mula la nak catu makanan... hmmm... fikir la sendiri...

Thursday, June 6, 2013

nak pegi kedai jual majalah...

hi me dear...

sape dah dapatkan majalah intrend??? ada pujaan hati tu...


me: bila la si fahrin ahmad ni nak kawen kan??? rupa ade, kaya jugak rasa nya dan ramai pulak peminat... ^^ 

Wednesday, June 5, 2013

hari rabu sama dengan hari wayang....

hi me dear...

bos2 dah ada kat ofis. tapi so far xde la banyak keje sangat... cikit2 jer. ok la. yang penting setiap hari kena ada keje sebab selain daripada cam bosan, ishhh, x biasa okeh kalau me dok sesaje.. rasa cam nak balik umah pun ada... tak pun, kuar g jenjalan. tapi of coz la tak boleh kan.. kerja itu satu amanah dan ia adalah untuk memberikan kita rezeki yang halal... chewah...

owh, usually kalau hari rabu cam akan tengok wayang.. sebab tiket murah sket kan berbanding dengan hari2 lain.... tapi, citer apa yang best eh??? last wednesday tengok fast and furious 6 tapi citer tu kali ni tak sehebat mana pun... coz, me still teringatkan tony stark a.k.a iron man... hahaha...

so, aritu cam plan nak tengok citer EPIC (citer kartun, lalalala....) me loikee...

nampak cam menarik kan kan kan.... (sajer la korang kalau cakap tak menarik, huhuhu)... but serius me suka tengok citer kartun... so, sape dah tengok kasi la review... tak pun, rekemen citer apa yang korang rasa best...

me: menonton wayang sekadar isi masa lapang. balik rumah, xtau pulak nak buat apa. last2 tido... huhuhu...

Monday, June 3, 2013

buat kerja gila seawal jun...

hi me dear...

wah, dah masuk bulan jun kan... dah hari ketiga pun... huhuhu...bila me boss cuti, cam tak tahu nak buat apa arini. sangat monday blues pulak rasanya... nak buat paper (me memang tak suka dok saje2), takde surat masuk la pulak... huwaaaa, so boring... didoakan jap lagi ade la tu surat... maybe lambat sikit sebab tak kluar dari bilik big boss lagi (ayat sedapkan hati)...

owh, sebenarnya semalam dah buat keje gila ngan me sista, kak yah n lin... asalnya pagi2 kak yah mesej nak ajak bekpes. tapi since awal lagi, so me cakap, nanti nak pegi kita calling2 la. leh sambung tido... (kononnya jer nak sambung tido tapi me iron baju keje untuk seminggu)... pastu bila lin mesej kak yah x reply, kitaorang bajet, xpe la makan tghari jer.. then, kak yah reply n setuju makan kat bangi...

tetiba masa otw kak yah cakap teringat ada satu tudung cantik budak ofis dia pakai bla bla bla..... JOM g MELAKA.... hahaha... pas makan nasi ayam kampung tu, berdesup ketiga2 anak MN g melaka...

ke sini la kami....

tangkapan gitu...
yang bestnya, tak plan kan. dalam keta memang air untuk minum pun xde... menonong jer pegi melaka, beli tudung terus balik... malangnya jammed otw balik so kitaorang sampai lewat la dalam 1030malam. kalau tidak, lagi awal... tu pun, benti solat, n last pit stop makan kat gate one, putrajaya...

me penah ler tengok tudung ni online. tapi maybe sebab ramai sangat minat tudung cenggini, asyik sold out jer. sib baik melaka ngan putrajaya tak jauh mana kan.... hihihihi...kalau korang nak tengok kat website, boleh klik SINI...

me: next trip ialah..... sssshhhhh....