Followers

Wednesday, May 29, 2013

cuba untuk motivasi diri sendiri #part 2...

hi me dear....

wah, entri nak motivasi diri ada part one part two bagai.... hahahah... takde apa la, cuma semalam terlebih tido (sebab nak recover ari selasa yang tak cukup tido tu) so pagi ni rasa cam tak best la pulak kan. a bit lemau, moody and still sleepy...

ok pernah tak korang ada problem and orang akan cakap, "sabar la, sabar la"... kita akan rasa, ok la. try to sabar. tapi sometime kita akan rasa macam, " eh, u are not in my situation. so dont just simply talk nonsense and give me stupid advice. masa ko ada problem pun ko menggila kan..." hahahaha, ini contoh jer. tak tuju pada sesiapa pun...  so jangan nak mengada2 terasa pulak. tapi sape makan KFC, dia la yang menjilat jari...

manusia kan tiada yang sempurna... so, sesama manusia jer kita melengkapi kekurangan. tak kisah la sama ada keluarga kita ke, kawan2 kita ke, orang yang kita sayang ke atau sape2 jer la... as for me, bila me berkawan, its from my heart. kalau ada tak best sana sini, more to give and take... jangan suka amik kesempatan sebab it will break my heart... hmmm....

yang penting kena sentiasa ingat : ALLAH knows best...

 
me: "dia yang pandai atau aku yang bodoh" - Dahlia @ Mustika HD

2 comments:

Rasp said...

eh eh betul u ckp...
kkdg tu memang leh rasa sabar...
tapi kkdg tu bila emo terlebih...
hangen gak bila org soh sabar...
sedangkan kkdg org yg soh sabar tu sendiri bukan dari kalangan org2 yg sabar hahahahahahahaha...

farra8979 said...

Rasp: kan sis kan... hmmmm, kadang2 rasa menambahkan stress ada la. hihihi...