Followers

Friday, May 31, 2013

nak gi nyanyi2 lah...

hi me dear...

wah, esok dah weekend kan... tak sabar nya nak relaks kat rumah. lepas me parent datang, pastu sambung pulak bercuti ngan familia dekat cameron highlands pastu sambung lagi balik kampung, me rasa a bit penat. pastu dengan emosi yang sedikit bergelora, so memang la penat kan...

tapi kata jer nak rehat kat umah. esok nak g amik me sis kat KL dulu... pastu plan cam nak g nyanyi2... hahahaha, memandangkan kami adalah pemalu, so kami memang suka nyanyi dua beradik jer... kalau putrajaya tak yah g jauh2, alamanda jer la tempatnya.. tapi kalau g KL biasa nya akan ke:


pasal charges, leh la refer kat website red box.... senang kan sesapa nak pegi especially yang suka pakej2 bagai tu kan. ada pakej makan, ada pakej nyanyi sajer... macam2 la...

tapi tak tau la jadi ke tak kan... buatnya tak jadi atau ada benda yang lagi best boleh dibuat ngan me sis, mau cancel karaoke ni... sebab bila dah sampai ke KL tu banyak pulak tempat nak dituju kan kan kan... hihihi...

me: banyak sangat lagu sedih skrang ni kan... bila dengar nanes sebab sedih... :'(

Wednesday, May 29, 2013

rainbow....

wah, lawanya....
nice... tapi kalau rambut cenggini, confirm mama pengsan n ayah suh botakkan kepala...
nope... me dont need nail color or colorful hair sebab sah2 nampak cam weird kan... hahaha... cuma nya, me dah lama tak tengok pelangi... bila kita tengok pelangi kan kita rasa cam happy... bukan setakat budak2 suka, orang tua2 pun, "eh2, pelangi la...." hihihi...



V



V



V



V



indahnya ciptaan Allah...
me: ntah apa2 ntah...

cuba untuk motivasi diri sendiri #part 2...

hi me dear....

wah, entri nak motivasi diri ada part one part two bagai.... hahahah... takde apa la, cuma semalam terlebih tido (sebab nak recover ari selasa yang tak cukup tido tu) so pagi ni rasa cam tak best la pulak kan. a bit lemau, moody and still sleepy...

ok pernah tak korang ada problem and orang akan cakap, "sabar la, sabar la"... kita akan rasa, ok la. try to sabar. tapi sometime kita akan rasa macam, " eh, u are not in my situation. so dont just simply talk nonsense and give me stupid advice. masa ko ada problem pun ko menggila kan..." hahahaha, ini contoh jer. tak tuju pada sesiapa pun...  so jangan nak mengada2 terasa pulak. tapi sape makan KFC, dia la yang menjilat jari...

manusia kan tiada yang sempurna... so, sesama manusia jer kita melengkapi kekurangan. tak kisah la sama ada keluarga kita ke, kawan2 kita ke, orang yang kita sayang ke atau sape2 jer la... as for me, bila me berkawan, its from my heart. kalau ada tak best sana sini, more to give and take... jangan suka amik kesempatan sebab it will break my heart... hmmm....

yang penting kena sentiasa ingat : ALLAH knows best...

 
me: "dia yang pandai atau aku yang bodoh" - Dahlia @ Mustika HD

Tuesday, May 28, 2013

cuba motivasi untuk diri sendiri...


me: seakan mahu berhenti mengharap.... :'(

Thursday, May 16, 2013

me = kemengantukan...

hi me dear...

huwaarrgghhh... very the sleepy head....


nak kata malam tido lambat pun, idok ler lambat sangat... semalam lepas tengok citer dahlia, me and me mama (lupa kan nak citer yang mama ada kat sini, isshh3...) tido kejap together2 sambil tunggu ayah. me adik din bawak ayah jalan n makan... kami berdua kat rumah? panaskan ayam yang banyak sebab kak yah belikan ari selasa aritu... lagipun tak baik membazir, kan kan kan???

owh, keje kat ofis ni pun boleh tahan la banyak jugak tapi yang mana2 simple2 cepat2 me siapkan. yang mana perlukan lagi  maklumat kena la KIV dulu... kena efficient sket sebab kalau boleh nak balik on time kan... tapi kalau memang urgent dan kena siapkan time tu jugak, me stayback ler...

eh, memula nak citer pasal ngantuk tapi makin lama makin nak taip panjang berjela. hahahaha... ok la, ada beberapa paper lagi nak siapkan... kang tak siap, sape yang susah? sendiri tanggung...

me: kalau dah nama pun suka make up, bila ngantuk, susah nak basuh muka kan kalau ngantuk. sebabnya, nanti abis comot... huhuhu....

Thursday, May 9, 2013

happy birthday fahrin ahmad...

hi me dear...

ahaks... gedix sangat kan wat entri ni.. tapi me saje je la... sebab minat kan... penah jumpa dia sekali masa party EH! dan terus jatuh chenta gitu...

ala-ala kenangan terindah tahun 2012 gitu.... hihihi...
skrang rasanya fahrin ahmad tengah shooting ngan neelofa. wah, siap diving lagi kan... me so jeles... but, the best thing is, dia tweet 'pesanan untuk bakal isteri'...

hensem okeh....
hahaha... hensem kan. apa2 pun me wish is: happy birthday, semoga dipanjangkan umur, murah rezeki dan cepat2 mendirikan rumahtangga dengan wanita pilihan hati... (sob sob sob) semoga segala impian menjadi kenyataan, insyaallah amin.... ^^

me: sangat murah dengan senyuman masa jumpa dia aritu...

Tuesday, May 7, 2013

kisah cinta gandingan sam dan fazura...

hi me dear...

wah a bit stress hari ni sebab paper banyak masuk dan banyak nak kena setel. tapi biasa la, nama lagi keje kan. bukan dok goyang kaki jer kat ofis ni... hihihi...

owh, btw malam ni ada citer baru eh kat TV3 pukul 9 malam? tajuk dia kisah cinta lakonan shaheizy sam dan nur fazura (fuhhh, nama penuh gitu). nampak cam best sebab fazura kan cantik. pastu lakonan sam pulak jarang mengecewakan.

cute kan dua2... me loike...
kalau berkesempatan memang nak tengok la citer ni. masterchef takpe, ada ulangan banyak banyak banyak kali.. oh, memandangkan tak tau sinopsis dia, me gugel dan jumpa. so, sape nak tau sinopsis citer ni, leh la g blog nikainaa.

me: dapat picture ni sebab follow wechat shaheizy sam... memang dia rajin sangat update... ^^

PM baru setelah PRU ke-13...

hi me dear...

wah, banyak pasal pemimpin2 negara pulak yang me update lately ni kan... hihihi... ni last kut. pasni takde dah... sebab me tak berapa suka sangat especially bab2 politik yang suka menghina dan mencaci sesama manusia... huhuhu... 

btw, semalam Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri di hadapan Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara... so, alhamdulillah, dah setel la ye... harapan agar PM dapat mentadbir dan memimpin rakyat Malaysia dengan lebih baik lagi... lepas ni harap2 takde dah isu2 seperti kronisme, rasuah dan lain2 yang tak best kan...


dan kita semua sebagai selaku rakyat Malaysia seharusnya mengambil ikhtibar dengan apa yang berlaku. tak susah pun, lihat sahaja keputusan PRU k-13 ni... sebagai golongan bijak pandai yang sememangnya dikurniakan akal fikiran, masing2 rasanya dah buat analisa dengan keputusan tersebut (yang tak buat analisa pun me rasa takde masalah sebab banyak je penganalisa tak rasmi kat facebook... hihihii, jangan marah)

me: sebagai rakyat malaysia, nak hidup dengan aman damai selamanya dan sentiasa mendoakan yang baik2 sahaja untuk semua, kan...

Monday, May 6, 2013

Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat Menyerahkan Jawatan...

hi me dear...

hampir menitis air mata apabila menteri besar kelantan yang dikasihi menyerahkan jawatan kepada timbalannya setelah 22 tahun memerintah... semoga TGNA dan keluarga sentiasa dalam keadaan sejahtera, dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik, insyaallah amin...


me: memang orang kelantan so perasaan sebak di hati hanya Allah yang Maha Mengetahui...

Pemimpin Malaysia... So cute...

me: sekadar suka suka... peace no war...

Friday, May 3, 2013

selamat mengundi hari ahad ni...


me: buatlah pilihan yang bijak untuk agama, bangsa dan negara...

jerawat oh jerawat....

hi me dear...

lagi kesinambungan sikit masa pegi bandung aritu. me adalah pemalas bawak kosmetik bagai so berbekalkan hanya sabun pencuci muka sahaja ke sana. balik je malaysia, alahai naik jerawat2 kecil kat muka... so mula la kan, pulun balik pakai toner krim siang supaya jerawat2 itu nyah dari wajah...

then, rupanya ramai yang share info ni...


Lokasi jerawat di wajah anda mungkin disebabkan oleh faktor-faktor berikut:
1 & 2: Sistem pencernaan - Kurangkan makanan segera, lemak & tingkatkan pengambilan air suam.

3: Hati - Kurangkan makanan berminyak dan bahan tenusu.

4, 5 & 7: Kurang minum air - Tingkatkan pengambilan air suam.

6: Jantung – Jaga tekanan darah. Kurangkan makan pedas dan daging. Tingkatkan pemakanan kaya Omega-3.

8: Buah pinggang - Anda mungkin kurang minum air. Lebihkan minum air masak dan kurangkan garam dan kafein.

9 & 10: Pernafasan – Elakkan badan dari menjadi terlalu panas, kurangkan gula dan banyak bersenam.

11 & 12: Hormon – Stres dan hormone punca utama. Pastikan tidur yang cukup, lebih minum air & tingkatkan sayuran.

13: Usus – Lebihkan makanan berserat, banyakkan minum teh herba.

14: Penyakit – Badan anda mungkin sedang melawan bakteria untuk elakkan dari sakit. Banyakkan berehat dan berfikir positif.
 
fuyooo... rajin kan diaorang ni mengkaji. tapi ye la kan... sumenya untuk kecantikan... me jerawat naik kat area 11 & 12. maybe sebab aritu keracunan makanan je la kut... hihihihi... so nanti kalau naik jerawat, leh la counter check balik kat sini. bukan percaya 100% tapi dah nama pun MUNGKIN kan???

me: kena minum air masak banyak2... walaupun rasanya dah bergelen2...

mari mencuba ferwhite...

hi me dear...

balik bercuti dari bandung terus cam makin malas. dekat sana diserang keracunan makanan. sampai sekarang pun ada sikit2 lagi. tapi cam biasa, jangan layan sangat nanti makin melarat. so, buat tak tahu je la. so far, alhamdulillah under control... ok, abaikan dulu cerita pasal bandung. ni nak citer pasal fer white...

apa itu fer white? 


so far, me amalkan agak puas hati gak la kan... bertenaga gitu. (tapi kalau dah aritu rasa cam malas2, memang malas la jugak.. hihihi...)

ini packaging lama masa mula2 keluar...

ini packaging baru...
rasanya dah ramai dealer di pasaran pun. me memang amik ngan Nora di Putrajaya ni. since dia satu ofis so memang me promote ler skali. untung jugak beli ngan dia sebab banyak free gift tau, hihihi... so sesapa berminat, boleh la contact Nora jangan segan2.. kalau segan jugak, just let me know... ^^

me: seronok tengok kawan2 maju dalam bisnes...