Followers

Monday, April 22, 2013

alahai batuk...

hi me dear...

me dari last week tak berapa sihat. sejak balik kelantan aritu. kelantan kan sangat panas skrang ni. so bila balik putrajaya yang hujan sokmo ni, dapat la 'hadiah' sikit sebanyak - demam, batuk n selsema... rasa cam yang lain2 tu makin beransur pulih walaupun me tak g klinik... tapi.... batuk ni gatal tak mo hilang tau... nak cakap rasa gatal2 tekak, x jugak... hmmm....


me: cam a bit risau sebab malam ni dah nak fly n esok cuti panjang... yeay!!! harap2 tak berlarutan la kat sana kan... hihihi...

Friday, April 19, 2013

Gwiyomi...


so cute...

Thursday, April 18, 2013

Mirrors by Justin Timberlake


Aren't you somethin' to admire?
Cause your shine is somethin' like a mirror
And I can't help but notice
You reflect in this heart of mine
If you ever feel alone and
The glare makes me hard to find
Just know that I'm always
Parallel on the other side

Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there's no place we couldn't go
Just put your hand on the glass
I'm here tryin' to pull you through
You just gotta be strong

I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along

It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making
Two reflections into one
Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me

Aren't you somethin', an original
Cause it doesn't seem merely assembled
And I can't help but stare, cause
I see truth somewhere in your eyes
I can't ever change without you
You reflect me, I love that about you
And if I could, I
Would look at us all the time

Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there's no place we couldn't go
Just put your hand on the glass
I'm here tryin' to pull you through
You just gotta be strong

I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along

It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making
Two reflections into one
Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me

Yesterday is history
Tomorrow's a mystery
I can see you lookin' back at me
Keep your eyes on me
Baby, keep your eyes on me

I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along

It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making
Two reflections into one
Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me

You are, you are the love of my life [x10]

Now you're the inspiration for this precious song
And I just wanna see your face light up since you put me on
So now I say goodbye to the old me, it's already gone
And I can't wait wait wait wait wait to get you home
Just to let you know, you are

You are, you are the love of my life [x8]

Girl you're my reflection, all I see is you
My reflection, in everything I do
You're my reflection and all I see is you
My reflection, in everything I do

You are, you are the love of my life [x16]


 me: so so so in love with this song....

addicted dengan sugar crush...

hi me dear...

fuhhh fuhhh fuhhh... tiup sawang kat blog jap... berabuk sebab tinggalkan lama.. almaklum la kan. seminggu outstation ketidak kesempatan nak update blog gitu... (hahaha, alasan standard orang yang ada big M)... so hows life? as for me, balik ofis banyak la paper. nak kena arrange meeting lagi, lawatan lagi n next week nak bercuti lagi... alahai... penat kan...

tapi takpe tinggalkan kejap sume2 permasalahan tu... fokus pada game. korang suka main game tak? hahaha, me memang sangat2 suka ok.. so, kalau pergi bank atau mana2 sorang takde masalah. sebab kalau segan, main je la game kat handphone kan.. latest is sugar crush...

gugel sajer....
owh no... game yang sangat menguji minda n kesabaran okeh... mana tak nya... 'nyawa' kalau full 5 jer. makin korang up level makin susah dan rasa cam nak gigit2 handphone kalau 'nyawa' habis... (cam buruk jer panggil 'nyawa' kan, hahaha)... tapi yang best ialah bila korang connect ngan facebook, leh la mintak tolong kawan2 sedekahkan kat korang 'nyawa' tu... so leh la main lama sikit...

sekarang me baru level 50 plus kalau tak silap la... n if not mistaken, dah ada me friend yang upload kat fb katanya hubby dia dah game over.. caya la... genius okeh... sebab ada gak yang me dengar penah stuck kat satu2 level tu almost berbulan2... huhuhu... so, kalau rasa cam best, boleh la korang try main game ni... BEST....

me: stress bila main game tak lepas2...

Friday, April 5, 2013

balik kelantan = mengundi ke?

hi me dear....

banyak kereta arini kat putrajaya... nak cakap ada event macam takde tapi pagi tadi cam berduyun2... maybe orang yang masuk 730am dah terlambat ataupun orang yang masuk 830am datang keje awal arini. almaklum la semalam kan malam jumaat... oppsss.... hihihihi....

ok, dah lari tajuk... sebenarnya dah lama tak balik kampung katanya... eh bukan balik mengundi tau sebab tarikh tak lagi bila kan... cuma kebetulan ada peluang untuk outstation d kampung halaman, so me take the opportunity la kan... yeay... bila cakap kat mama, suka la dia... hihihi... sebab anak2 dah lama tak balik kampung kan. kalau balik pun masa tok tak bape sihat aritu. ada la balik kejap2..


semalam gigih masa balik keje, lapar tapi pack baju... hahaha... sib baik dah setel... so skrang ni tengah tunggu admin bagi tiket jer la... hihihi... kalau rajin me update la blog dari sana... takut tak berkesempatan jer. sebab takut bz... (ada aje alasan kan... hihii)

 me: tak sabar nya nak makan nasik berlauk... nyum2....

Wednesday, April 3, 2013

ni makan dia...

hi me dear...


pepagi memang me dengar johara pagi era. for me, kalau dengar korang akan sekurang2nya tak bad mood (melainkan ada yang memang saje buat korang naik angin pepagi buta kan...) si johan yang memang ada je idea nak cakap apa sampaikan si haniff dan ray pun dah terikut2 dah klakarnya... hihihihi...

me: dok tengok ulangan lawak ke der 2... suka sangat JOZAN katenya...

Tuesday, April 2, 2013

makan apa tengahari ni???

hi me dear...

wah, kemalasan melanda berterusan akibat takde banyak paper. last three weeks a bit menggagau tapi minggu as if diberi rehat pulak. huhuhuhu... syok2 dok sembang sampaikan tak sedar dah tengahari... tetiba lapar...

nyum nyum nyum...
 tetiba terfikir alahai... nak makan ape ye? cam dah jemu makan dekat cafe ofis ni sebab menu yang sama dan tak penah berubah... 

bila dah lapar2 ni mula la teringatkan nasi arab... walaupun rasa cam baru je makan minggu lepas tapi since sedapkan harus la teringat. skrang ni memang selalu g makan nasi arab ngan megna. sebab dia jer pun yang rajin temankan... hihihi... tapi mungkin tak pegi la kut dalam minggu ni sebab cam baru jer minggu lepas kan... 

btw, me lil angel lin memang kureng sket nak makan nasi arab. kalau ngan dia ajak makan ayam penyet wong solo.... hahaha... dua2 pun nyum2... 

hmmmm... tapi untuk arini cam biasa la makan kat cafe jer la kut. paling jauh lintas jalan g cafe kastam. hihihi...

me: ada ke patut cakap me mabuk nasi arab? ishhh2... tak patut....

Monday, April 1, 2013

Pesta Belon Panas 2013 & Festival Kasut 2013...

hi me dear...

monday blues... sedikit kemalasan tapi nasib baik tak bz cam previous weeks... minggu2 lepas memang kebizian melanda sampai sanggup amik cuti... hihihi, kononnya nak redakan stress...

owh ya, tajuk entri cam best. cam dua2 tempat tu me pegi kan... hahaha, actually tak pun. lots of event lately. but it happens that me dont like too many people in one place. so, to play safe, stay at home... hahaha, poyo sumer tu kan... tapi betul la... hari jumaat saje mencutikan diri (keje dah setel baru berani cuti tau!) dan rest jer kat rumah. ari sabtu pegi jakel ngan me sista lin tapi sebab cronwded sangat dan hanya tinggal kain2 yang tak berapa best so beli jer kain pasang kat aked. ari ahad, memang me stay kat rumah jugak... huhuhu...

but, still got some picture to share with u guys....

PESTA BELON PANAS @ Putrajaya...


starting... banyak kan...

love the smurf...
dah most of d event memang buat berdekatan dengan me ofis kan so ni adalah pic dari bilik me officemate. agak clear la kan sebab dekat... ni ari kamis minggu lepas. rasanya masa memula nak start... tapi kalau tak silap, ari jumaat nya tu smurf jatuh atas bumbung sekolah. harap2 sumenya selamat...

PESTA KASUT 2013 @ PWTC...

cute car...

Add caption
ok yang ni pun tak pegi jugak tapi dapat pic ni sebab me friend whatsapp... seriously menyesal jugak la sebab tak pegi sebab kasut murah2... huwaaa... me friend dapat kasut snowfly RM200 untuk dua pasang. biasanya sepasang pun dah cecah RM300 kan... huhuhu... tapi xde rezeki...

ok la... tu jer la event yang besar2 kut untuk diceritakan.. pasal sales d shopping complex tak yah cakap la kan.. sebab dah nak dekat2 ramadhan dan syawal ni, sume sibuk nak buat persiapan raya... awal sangat ke? ntah la...

me: dapat la dua tiga pasang untuk raya... tapi bukan raya sangat pun. lebih kepada pakai g keje... ^^

cepatnya masa berlalu....


me: hidup perlu diteruskan...