Followers

Tuesday, March 19, 2013

minat yang mahal - beli pandora....

hi me dear...

bulan lepas kan me dok puji kecantikan pandora (klik SINI). and for me, ia adalah aksesori yang sangat2 lawa (tapi harga pun mahal)... so, kalau nak beli kan, cam kena berangan dan fikir panjang dulu...

tiba2, ada pulak member yang pandai bagi cadangan cara-cara nak beli pandora ni.. tapi untuk bracelets je tau. yang rantai dan earings me tak survey lagi. kalau cincin pulak, rasanya cam standard je la. takde kena tambah2 charm kan... so, meh sini nak share...

ok... mula2 beli bracelets dulu. bracelets ada 4 jenis: gold, silver, fabrik dan leather... rasanya yang paling mahal memang la gold kan. sebab me tengok charm yang kecik tu pun ada yang mencecah ribuan ringgit... 

yang ni silver....

kalau amik time promosi, maybe worth it daripada beli time takde promosi sebab silver ni sahaja pun almost RM300 (kalau tak silap)... kalau beli time promosi biasanya dia akan bagi bracelets dan sedikit charm supaya gelang tu nampak comei... tapi of coz la. harga memang akan mahal la daripada bracelets kosong yer. cuma worth it maybe sebab bila set tu total almost RM1k tapi because of promotion, korang dapat la beli dalam RM700 plus...
biasanya kalau set, pandora akan bagi la sedikit charms...

lepas tu kan, kalau ada duit lebih sket, korang tambah2 la charm tu bagi banyak dan mengikut minat color korang.... kalau cam tak tahu nak color theme atau charm tu nak tema camne, pekerja kat pandora tu boleh tolong. bawak jer gelang korang dan dia boleh suggestkan...

kajian pasaran mendapati harga charm RM100 plus paling murah... fuhhh...

sampai la jadi cantik gelang pandora tu... sama ada korang suka warna warni atau satu color theme sahaja terpulang la... as for me, me kan suka pinky one... so kalau dapat, memang la nak yang pinkish gitu...

nice right....

owh, ni adalah hasil survey ya... dah banyak kali kluar masuk pandora alamanda sebab seakan2 memanggil walaupun sekadar melihat dan amik pamplet. hihihihi...

me: kalau rasa cam malu nak g outlet, leh jer tengok pandora secara online di pandora.net.

13 comments:

Ema Rie said...

pandora ni ada bahan berunsurkan emas tak? tengok cantik jugak...

farra8979 said...

Ema Rie: kalau tak silap, yang gold tu memang gold and yang silver adalah pure silver...

Jazlin Hanie said...

Hi actually, pandora xde la mahal sgt. Boleh beli sikit2. Start with bracelet then charms, kumpul skt2. Kalau u guys nk beli pandora dgn harga yg levih murah. Sila ke fb Sy https://m.facebook.com/#!/profile.php?id=321218594673957&ref=tn_tnmn&__user=100001423697555

Jazlin Hanie said...

100% genuine from us.

adianiez AIDA said...

hai aida terjah sini bila google pasal pandora bracelet :-)
alang-alang tu, if terus follow u la...

Teha Adnan said...

Hye dear
I nak link fb u,,,, I nak tengok pandora yg u jual..klau berkenan boleh beli..hehhehe

Teha Adnan said...

Hye dear
I nak link fb u,,,, I nak tengok pandora yg u jual..klau berkenan boleh beli..hehhehe

bard eny said...

Cam best je pandara ni

bard eny said...

Cam best je pandara ni

Munira Md Zin said...

Nak pandora juge :)

misz sheyla said...

Owhh pandora..... kenape kau chantek sangat....

wanmarla said...

Hye.. i ad satu murano glass silver.. star kaler hijau n satu murano glass gold.. kaler merah.. nak letgo murah2.. original.. leh check kt kedai b4 beli.. whatsapp sy kt 011 2117 1947.

dalila said...

hurm..mengidam jgk ni..