Followers

Thursday, March 14, 2013

JACK vs OZ...mana satu movie pilihan hati...

hi me dear...

owh, rasa cam best pulak lately sebab rasa cam sume movie nak tengok... plus, me friend memang sangat2 sudi nak layan me untuk tengok movie2 ni... thanks MEGNA.... so, kali ni tengok dua movie jugak. tapi, cam biasa. bukan la ala2 back to back. cuma me malas nak update kan.. so buat jer satu entri... bila ntah nak merajinkan diri, tak tau la... hihihihi.... 

memula tengok citer ni...

jack the giant slayer....
citer ni ok... me expectation pun sebab memang citer masa kita kecik2 dulu kan. cuma ubah tajuk (dulu jack and the beanstalk) dan ada la elemen2 lain yang ditukar atau diolah supaya jadi lagi best... contohnya, macam, giant tu banyak, bukan satu jer. pastu, bean tu pun banyak dan walaupun sebiji kena air, dah boleh jadi 'besar'.... lain2, korang tengok la eh...

 pastu kan, semalam tengok citer ni pulak...

OZ....
owh my, sangat suka citer ni sebab james franco... hahaha, tetiba minat james franco kan... camne tak suka kalau orang hensem bagi senyum nampak ikhlas cenggini


atau cenggini....



ok dah2... bukan nak citer pasal james franco sebenarnya... tapi pasal citer OZ. since movie ni from Disney, so memang la kartun2 sket kan... ala2 fairy, witch bagai... for me citer ni best dan kelakar... kisahnya cam mana OZ yang sememangnya sangat mementingkan diri plus ego n playboy tapi dapat membantu negara untuk diselamatkan daripada 2 beradik witch...

so, apa lagi... kalau rasa cam nak tengok kedua2 citer ni, me rekemen okeh. tapi kena make sure suka la citer ala2 fairy n dongeng tau...

me: rasa cam korang lebih tertarik nak tengok james franco ni... hahahha...

2 comments:

AkU yAnG BuL@T said...

Yang, next movie : G.I Joe

farra8979 said...

Aku yAng BuL@T: jom2...