Followers

Thursday, March 28, 2013

warm bodies cam citer zombie kampung pisang, lawak ke der 2 = best!!!

hi me dear...

last wednesday me men'cuti'kan diri... hahaha... saje jer nak release tension. malas nak blablabla kat orang sangat bila tension tapi kalau dah bosan tu, me cuti jer la. owh, so aritu g tengok movie la... since sorang, me akan tengok kat jusco balakong. sebabnya, xde la sangat orang kenal. hihihi...

so, memula tengok citer warm bodies...


rupa2nya hero yang cute ni hero jack the giant slayer tu la... adoiyai, patut la cam familiar. tanya me friend megna, baru me tau... citer dia ok... tapi a lil bit cam ala2 citer zambie kampung pisang. sebab citer tu kan konon cam dah mati pastu rupanya kena something like bahan kimia pastu hidup balik. haaaa, sama la warm bodies ni. hero dia dah cam mayat tapi leh jatuh cinta pastu tetiba kluar darah dan hidup balik atas alasan, mayat mana ade darah dah... hahaha, fun la jugak citer ni.. detail kena la tengok sendiri...

pastu, kluar dari warm bodies makan sat dekat one of the restaurant kat situ, pastu gatal nak tengok citer lain pulak. since dengar lawak ke der 2 dah last day, so tengok la...


hahahaha.... memang gelak tak berenti. kalau orang cakap release tension betul la.. congrats hans isaac dan para pelakon. tapi me fav in lawak ke der 2 is harith iskandar. he talked about women.. cam betul la kan apa yang dia cakap. kalau nak deny pun sket2 jer...  cuma, kena improve dari segi audio and video. sebab maybe just amik dari istana budaya kemudian filemkan so gambar tak berapa cantik dan sound pun kurang sedap di dengar... tapi overal memang best...

pas abis dua movie tu, me balik la putrajaya. sebab masa tu pun dah timing orang balik keje kan... malas nak jammed...

owh btw, semalam tengok gak movie... since tengok ngan megna dan dia pun dah kasi review, so korang klik je la SINI eh. malas nak buat review banyak2 kali... hihihi... ^^

me: tertukar pulak antara citer zombie kampung pisang dengan hantu kak limah...

i love u...


me: pic yang cute kan...

Wednesday, March 27, 2013

mac archie's girls... sempat tak nak grab?

hi me dear...


owh me love mac cosmetics... bukan sebab mahal sebab serasi bersama gitu. kalau pakai compact powder jenama lain, muka akan cepat cam bertapung (eh betul ke perkataan tu?) tapi kalau me pakai mac so far ok la. kalau hari yang tak leh solat pun muka still fresh dan tak merah2...

so saje nak share: me dengar kan skrang ni archie introduce mac archie's girls... huuhuhu, cam menarik sangat kan. sebab ia adalah limited edition. huwaaa, kalau dapat grab kan best...tapi rasa cam banyak jugak dah kehabisan stok di pasaran. so, mana2 yang berminat kena cepat g beli...
 
pic gugel... cute kan...
 me: compact powder dah abis. hihihi...

Friday, March 22, 2013

teddy bear besarrr jual online....

hi me dear...

owh, penatnya... sebab kerja yang sangat banyak. especially bila bos cuti. ada jer benda yang urgent n need me to take over. balik rumah kan rasa cam lunyai. hello, walaupun keje bukan angkat barang berat, tapi apabila buat keje guna otak untuk berfikir juga penat tau...tapi, takpe la... redha jer.. otak memang untuk berfikir kan... (ok, mula melalut dah... hihihi...)

owh, skrang ni macam2 kan orang jual kat online.. pastu kan, me as people yang memang suka giler shopping online akan macam "nak beli ke tak? nak beli ke tak????" pastu memula cam wat decision tak yah la beli sebab membazir. tapi lama2 kalau teringat, bukak balik pastu terus maybank2u... hahahaha... psiko okeh.

tapi kan... suka sangat tengok teddy bear besar kan.... contohnya...

 
wah, besar sangat2 kan.... boleh wat teman tido malam2 ni... hahaha.... menarik tak? tapi still mahal. yang teddy bear ni memang me takkan beli rasanya. tunggu jer la orang bagi (eh, perasan cam ada orang nak bagi kan?) me just share sebab rasa super duper cute... ok la tu jer... fokus wat keje balik...

me: keje banyak pun sempat lagi tengok orang jual online... see???

Tuesday, March 19, 2013

minat yang mahal - beli pandora....

hi me dear...

bulan lepas kan me dok puji kecantikan pandora (klik SINI). and for me, ia adalah aksesori yang sangat2 lawa (tapi harga pun mahal)... so, kalau nak beli kan, cam kena berangan dan fikir panjang dulu...

tiba2, ada pulak member yang pandai bagi cadangan cara-cara nak beli pandora ni.. tapi untuk bracelets je tau. yang rantai dan earings me tak survey lagi. kalau cincin pulak, rasanya cam standard je la. takde kena tambah2 charm kan... so, meh sini nak share...

ok... mula2 beli bracelets dulu. bracelets ada 4 jenis: gold, silver, fabrik dan leather... rasanya yang paling mahal memang la gold kan. sebab me tengok charm yang kecik tu pun ada yang mencecah ribuan ringgit... 

yang ni silver....

kalau amik time promosi, maybe worth it daripada beli time takde promosi sebab silver ni sahaja pun almost RM300 (kalau tak silap)... kalau beli time promosi biasanya dia akan bagi bracelets dan sedikit charm supaya gelang tu nampak comei... tapi of coz la. harga memang akan mahal la daripada bracelets kosong yer. cuma worth it maybe sebab bila set tu total almost RM1k tapi because of promotion, korang dapat la beli dalam RM700 plus...
biasanya kalau set, pandora akan bagi la sedikit charms...

lepas tu kan, kalau ada duit lebih sket, korang tambah2 la charm tu bagi banyak dan mengikut minat color korang.... kalau cam tak tahu nak color theme atau charm tu nak tema camne, pekerja kat pandora tu boleh tolong. bawak jer gelang korang dan dia boleh suggestkan...

kajian pasaran mendapati harga charm RM100 plus paling murah... fuhhh...

sampai la jadi cantik gelang pandora tu... sama ada korang suka warna warni atau satu color theme sahaja terpulang la... as for me, me kan suka pinky one... so kalau dapat, memang la nak yang pinkish gitu...

nice right....

owh, ni adalah hasil survey ya... dah banyak kali kluar masuk pandora alamanda sebab seakan2 memanggil walaupun sekadar melihat dan amik pamplet. hihihihi...

me: kalau rasa cam malu nak g outlet, leh jer tengok pandora secara online di pandora.net.

Monday, March 18, 2013

stress...

hi me dear...

a bit monday blues today. nak buat paper pun ala2 tak bersemangat. n since kena tunggu beberapa maklumat daripada agensi, so mula la gugel2 kan... owh, skrang kalau free kat ofis pun xde nya nak layan citer apa2 sebab skrang xde la free sangat pun...

btw, rasa cam a bit stress lately. dunno why. tengok citer korea yang a bit heavy pun stress.. baca novel yang cam ntah paper pun a bit stress... hmmm... need to overcome this before makin teruk kan... naya jer muka sombong manjang (some say that me face memang nampak sombong or masam jer kalau ade yang tak kena, hhihihi...) oleh itu, kalau tetiba terbuat muka pada bos, ampunnn....


 so, me gugel2 sket pasal stress...

'Stress' atau tekanan melibatkan penggunaan semua sistem yang ada dalam badan yang melampaui keupayaan. Individu berkenaan mendapati sukar menyesuaikan diri dengan keadaan dan memerlukan usaha yang lebih untuk mencapai keseimbangan dalam dirinya dan dengan alam sekitar.

Maramis (dalam Doelhadi,1977) yang mengatakan bahwa stres adalah segala masalah atau tuntutan penyesuaian diri yang bila tidak diatasi dengan baik, akan mengganggu keseimbangan hidup dari manusia. Ditambahkan pula oleh Noi dan Smith(dalam Doelhadi,1977) stress dapat diartikan pula sebagai reaksi yang dirasakan oleh manusia bila mendapat tekanan dari luar ataupun sesuatu sebab yang tidak dapat diraba, bentuknya dapat berupa kekurangan atau kelebihan stimulasi yang dapat menimbulkan perasaan bosan yang berkepanjangan. Sedangkan Pervin(dalam Doelhadi,1997) beranggapan bahwa stress diartikan sebagai persepsi seseorang terhadap keadaan yang melebihi kemampuannya atau sumber-sumber yang dianggap membahayakan atau mengancam kesejahteraan dirinya.

ok... definisi stress kan banyak. so pandai2 la tengok balik mana yang terkena pada diri... eh, tapi kan jangan la stress sangat2 k... sikit2 jer... as for me, kalau stress adik n kawan2 banyak membantu. maybe sebab me alone by meself kut. tapi dorang sentiasa d sisi when that thing happen... hihihi... thank u so so so much... MUAAHHHH...

owh, me jumpa lawak hilangkan stress... boleh klik SINI atau SINI...

me: Allah menguji kita sebab Dia Maha Mengetahui.. tahu sejauh mana keupayaan hambaNya... banyak dah me baca, kalau tiada sesiapa pun di sisi, Allah sentiasa di sisi hambaNya... semoga sentiasa amik yang positif terhadap apa yang berlaku n jangan mudah putus asa...

Thursday, March 14, 2013

JACK vs OZ...mana satu movie pilihan hati...

hi me dear...

owh, rasa cam best pulak lately sebab rasa cam sume movie nak tengok... plus, me friend memang sangat2 sudi nak layan me untuk tengok movie2 ni... thanks MEGNA.... so, kali ni tengok dua movie jugak. tapi, cam biasa. bukan la ala2 back to back. cuma me malas nak update kan.. so buat jer satu entri... bila ntah nak merajinkan diri, tak tau la... hihihihi.... 

memula tengok citer ni...

jack the giant slayer....
citer ni ok... me expectation pun sebab memang citer masa kita kecik2 dulu kan. cuma ubah tajuk (dulu jack and the beanstalk) dan ada la elemen2 lain yang ditukar atau diolah supaya jadi lagi best... contohnya, macam, giant tu banyak, bukan satu jer. pastu, bean tu pun banyak dan walaupun sebiji kena air, dah boleh jadi 'besar'.... lain2, korang tengok la eh...

 pastu kan, semalam tengok citer ni pulak...

OZ....
owh my, sangat suka citer ni sebab james franco... hahaha, tetiba minat james franco kan... camne tak suka kalau orang hensem bagi senyum nampak ikhlas cenggini


atau cenggini....



ok dah2... bukan nak citer pasal james franco sebenarnya... tapi pasal citer OZ. since movie ni from Disney, so memang la kartun2 sket kan... ala2 fairy, witch bagai... for me citer ni best dan kelakar... kisahnya cam mana OZ yang sememangnya sangat mementingkan diri plus ego n playboy tapi dapat membantu negara untuk diselamatkan daripada 2 beradik witch...

so, apa lagi... kalau rasa cam nak tengok kedua2 citer ni, me rekemen okeh. tapi kena make sure suka la citer ala2 fairy n dongeng tau...

me: rasa cam korang lebih tertarik nak tengok james franco ni... hahahha...

Wednesday, March 13, 2013

al-fatihah....

Gugurnya bunga di tengah jambangan,
Moga kekal dalam ingatan,
Gugurnya pahlawan di medan juang,
Moga ganjaran Allah sediakan.



copy this from fb.... 

me: semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan semoga keluarga arwah tabah menghadapinya...

baru nak start layan i miss u...

hi me dear...

alahai, semalam cam dah share soundtrack rindu bertamu di abu dhabi tu. tapi, sedih sebab bila dah publish tak kluar pun. so, tadi me delete balik la. nanti dah setting betul2 me buat entri tu balik k...

semalam dah abiskan citer innocent man tu. huwaaa, sedih la jugak... mengalir air mata. walaupun happy ending la jugak kiranya citer tu tapi kan.... eh, tak pe la... xleh citer.. karang, ada yang tengah tengok citer tu cam potong la pulak kan...

so, baru nak start i miss u... 


rasanya cam ramai gak tengok citer ni sebab ramai yang rekemen... "tengok la citer ni, best"... "tolong la tengok".... blablablabla.... hahaha... dah memang me suka tengok citer korea kan so memang harus la. tapi semalam episod satu sempat tengok separuh jer sebab masa tu dah nak 1pagi. memandangkan arini keje, so, terpaksa la shut down me lappy... sesapa dah tengok bgtau la eh citer ni best tak.. as for me, me memang suka heroin itu...

me: bila dah start layan citer korea ni, memang susah betul nak stop. huhuhu...

Friday, March 8, 2013

stress dengan 'Innocent Man'...

hi me dear...

salam pagi jumaat... owh, cepatnya masa berlalu kan... sebab nya kita sume dah melalui seminggu satu hari untuk bulan mac 2013 ni... tengok ramai kawan2 yang dah bercuti ke sana ke sini alangkah seronoknya... me pun tak sabar nak bercuti jugak... hihihi...

lately memang a bit stress... hahaha, innocent man tu bukanlah orang yang me kenali ya... sebab so far memang tak jumpa lagi yang innocent nya... ni pasal kdrama... gigih2 sebab lepas je wild romance terus sambung tengok citer ni pulak...


owh citer ini memang a bit heavy. berbanding dengan citer wild romance yang klakar n sweet2 gitu, citer ni buat me selalu menitiskan air mata... sedih, geram, dendam sume ada... adoiyai... gugel summary, jumpa yang ni je. so, leh klik SINI...

me cadangkan jangan tengok citer ni dulu kalau dalam keadaan stress... kang bertambah stress me tak tau... tapi, tengok JUNG KI yang SUPER CUTE adalah membuatkan tak sabar nak tau ending citer ni...

me: susah kut nak cari innocent man skrang, kan....

Thursday, March 7, 2013

menerima diri ini seadanya...


harus terpisah - cakra khan

Sendiri, sendiri ku diam, diam dan merenung
Merenungkan jalan yang kan membawaku pergi
Pergi tuk menjauh, menjauh darimu
Darimu yang mulai berhenti
Berhenti mencoba, mencoba bertahan
Bertahan untuk terus bersamaku

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Bayangkan.. bayangkan ku hilang, hilang tak kembali
Kembali untuk mempertanyakan lagi cinta
Cintamu yang mungkin, mungkin tak berarti
Berarti untuk ku rindukan

Ku berlari kau terdiam
Ku menangis kau tersenyum
Ku berduka kau bahagia
Ku pergi kau kembali

Ku coba meraih mimpi
Kau coba ‘tuk hentikan mimpi
Memang kita takkan menyatu

Ini harusnya kita coba saling melupakan
Lupakan, lupakan kita pernah saling bersama

Tuesday, March 5, 2013

cloud atlas vs rock oo...

hi me dear...

kalau tak silap, pertengahan bulan februari me g menonton filem ngan me friend, megna. dah tak tahu nak tengok citer apa tapi since me memang nak sangat2 (kononnya nak release tension), so ke jusco cheras selatan (a.k.a. jj balakong) la kami. and since takde movie lain nak tengok pada ketika itu, tengok la cloud atlas...


owh, citer ni tak bape faham sangat. for me, a bit heavy n u cant release your stress, hihihi... dah la dalam panggung tak ramai orang. ada couple yang half way dah kluar dan ada pulak yang memang lena betul masa tengok cite ni. me assume yang kaitan antara watak dalam citer yang pelbagai era ni adalah sedikit. n kiranya tepat jugak la tekaan itu...


kalau ikutkan, apa yang me gugel, sinopsis dia camni:


The official synopsis for Cloud Atlas describes the film as: "An exploration of how the actions of individual lives impact one another in the past, present and future, as one soul is shaped from a killer into a hero, and an act of kindness ripples across centuries to inspire a revolution"

pastu kan, ari ahad aritu me sis n geng2 desa pandan ajak g makan2 plus tengok citer rock oo! memikirkan boring seharian dok umah ari sabtu, so me pun apa lagi, laju je la g kl...

so, tengok la citer rock oo! hahaha, series citer ni memang sangat kelakar la... dari mula2 citer sampai la abis, asyik gelak aje... tengok kerenah que haidar dalam citer ni yang me sis cakap, rambut dah ala2 ziana zain. tapi kan, me tak yah la tepek sinopsis eh. sebab citer dia simple jer... kalau sape yang tengah stress, me cadangkan tengok rock oo...


me: next movie to watch??? still thinking...

Monday, March 4, 2013

blog yang sedikit terabai...

hi me dear...


pc rosak... hard disk rosak menyebabkan bukan setakat nak update me blog, nak buat keje pun tak dapat. tapi alhamdulillah, pc dah kembali pulih dengan hard disk yang baru (sedih bila data lama abis hilang kesemuanya, huuwaaaaa)...

so, nanti la.. kalau free jap2 lagi kang, me update k... ^^