Followers

Thursday, January 31, 2013

hansel and gretel...

hi me dear...

i'm recovering now.... thanks to me sista lin n kak yah... ada la selsema sikit2, badan panas2 sikit but insyaallah, harap esok full recovery sebab esok ada plan lain pulak. hihihi...

owh, semalam me sista telah 'belanja' tengok wayang. so, setelah baca blog shinnaz and dia cakap citer hansel and gretel tu best, bila kak yah cakap nak tengok citer tu, kami memang on aje... tengok wayangnya di mines. tayangan around 10.10pm. sempat la jenjalan, tangkap pic and makan2... ^^


dulu, masa kita kecik2 kan memang kita tengok citer hansel and gretel camni la kan.. dua beradik sesat dalam hutan jumlah rumah coklat. makan2... pastu kena tangkap ngan nenek kebayan, tapi last2 dorang berjaya bunuh nenek kebayan tu kan kan kan...

 

sekarang, 2013 ni.... zaman dah berubah... hihihi.. adala yang part makan coklat bunuh nenek kebayan tu. tapi citer ni sampai la dorang besar jadi witch hunter... memang citer dia menarik.. dengan hero hensem yang sangat menyayangi dan protect adik dia... n heroin yang juga sangat sayang abang dia kalau boleh x mau berpisah.... tapi kalau ajak berkali2 memang idok le me nak repeat tengok movie ni.. sebab a bit kotor.. tapi lain orang lain citarasa kan... hihihi...

review??? hmmm... xyah la kut. sebab rasa cam dah ramai kut tengok citer ni... cuma, penyakit gula = kencing manis... faham???

Tuesday, January 29, 2013

Sunday, January 27, 2013

hi me dear...

bangun2 sume... bagi yg beragama Islam, sila la bangun untuk menunaikan solat subuh. (tetiba rasa macam sedikit buang tebiat sebab update me blog pepagi ni, hihihihi....) by the way, mama masih tido n ayah tido umah tok since semalam giliran dia untuk teman kan me tok yang tak sihat.

ok, sebenarnya nak cakap yang akhirnya me dah BEREH baca buku I Love You Stupid (ILUS)... FUHHHH... buku cerita yang sangat tebal dan mengambil masa yang sangat lama untuk me baca (almost 2 bulan). huhuhu...

pic dari encik gugel...
for me, melur jelita adalah antara penulis novel yang me suka. dari segi penceritaan, memang buku dia lain dari yang lain. banyak yang dikupas oleh beliau. dan yang paling me suka sebab dia banyak selitkan hal2 agama yang kadang2 membuatkan me rasa OOOOO.... sape yang teringin nak baca memang me recommend korang beli. tapi this book a bit serious.... bukan setakat buku cerita cinta biasa okeh... sinopsis, hmmm.. sinopsis nya, leh klik sini...


me: suka keduanya.... firman dari ILUS dan hilman dari ASST... hihihi....

Thursday, January 24, 2013

peminat fellina

hi me dear...

wah, x sangka ye ramai jugak peminat fellina... so far, me friend jual sambutan  memang la sangat menggalakkan... pada yang dah mencuba rasanya memang akan merasai perubahan bentuk badan kut kan... hihihi...

new packaging...
jadi... sape yang cam susah nak dapatkan stok fellina ni, boleh lah kiranya pergi ke fb Nora Hafshah Idris atau me sis FE MN ataupun emel me pun boleh: farra8979@yahoo.com... memang dorang akan layan customer dengan best... n kalau nak best, cakap je baca thru me blog farra8979 ni. hihihi.. owh ya, bukan setakat lotion tau, vitamin c pun ada. tapi as usual la, menda tengah hot, cepat jer abis...

me: rajin betul adik2 berniaga skrang kan... alhamdulillah...

salam maulidur rasul...


Tuesday, January 22, 2013

ini rupanya pengasas fellina...

hi me dear...

hebat betul produk fellina yang sememangnya mendapat tempat di hati para wanita masa kini (chewah, ayat poyo)... memandangkan me kagum ngan kecantikan puan fellina tu, me jumpa r pic ni kat fb dia...

sti semakin hari semakin sayang.... ^^

pic latest masa pelancaran duta fellina...
amacam yang dah pakai, ok tak? dengarnya ramai yang berpuas hati sebab walaupun ada yang tak turun berat badan tapi yang penting inci dah berjaya dikurangkan... betul tak???

Monday, January 21, 2013

cantiknya LV Limited Edition Neverfull MM Yayoi...

hi me dear...

hahaha, me sangat suka tengok beg LV. tapi setakat tengok aje okeh.. sebab takde la mampu nak membelinya sebab of coz harga ribu riban.. bukan anak orang kaya pun, dan if ada duit me better beli menda lain kut.. huhuhu...

so, bila jelajah blog kerengga_kurus tadi nampak ler satu beg LV yang super duper nice.... huwaaa... nanges tengok beg cantik itu dan nanges gak sebab dah confirm harga pun super duper nice kan... so, me next step adalah, gugel ajer.... rupanya ada tiga color okeh...

 meh ler menjamu mata...

warna kuning @ mustard yang cun...

merah okeh... cun jugak...

me paling suka sebab simple n nampak sangat LV. hahaha...
kalau berduit atau ada duit sila la beli... as for me, tak la kut... ^^

langkah ceria putrajaya


by Perbadanan Putrajaya
 
 sapa mau join???

Thursday, January 17, 2013

hobi baru...

hi me dear....


memang baru sesangat hobi ni. baru start minggu ni. bak kata orang tua, pelan2 'bertatih'... sebabnya baru jumpa geng.. harap2 kekal la lama sket... hihihi...

Wednesday, January 16, 2013

Monday, January 14, 2013

alhamdulillah...

hi me dear....

sekian lama berkhidmat sebagai penjawat awam (kontrak hampir 4 tahun n tetap 5 tahun lebih beberapa hari) akhirnya rezeki yang ditunggu2 itu datang jua... penat lelah me mama n ayah menjaga sejak kecil untuk membesarkan anak dia yang mungkin sangat sangat susah untuk dijaga ni... insyaallah, akan perlahan2 me balas jasa me parent...


by the way, tahniah jugak buat rakan2 seperjuangan...

Friday, January 11, 2013

so cute...



'pinjam' dari fb nuffnang... cute kan...

Thursday, January 10, 2013

Wednesday, January 9, 2013

akhirnya...

hi me dear...

owh, tahun lepas kan me ke dentist. hahaha, tahun lepas tapi rasa cam dua minggu lepas la tu (klik sini kalau lupa..) pastu kan me cabut gigi n doktor ada jahit sikit gusi sebab koyak... bosan giler sebab lama2 benang dah nak tercabut n lidah suker dok main2 ngan benang tu kan...

so, arini alhamdulillah... jahitan telah tercabut masa kat ofis tadi...

benang yang dok menyibuk dalam mulut...
 ok la tu je... saje nak kepochi.... lalalala....



baru nak update... tahun 2013

hi me dear...

HAPPY NEW YEAR 2013... hahaha, setelah sembilan hari masuk tahun baru, baru nak wish. teruk sangat kan. n plus, blog pun tak update2... tapi takpe. as usual, me slow n steady (plus plus plus pemalas) akan update blog ini pelan2... hihihihi...

sila jangan malas cam garfield... eh???
so, apa nak citer ek... sebabnya sepanjang tahun baru ni xde la apa2 perubahan yang drastik pun.. pasal famili... me ayah n mama sihat alhamdulillah... cuma me nenek kurang sehat. aritu agak rushing jugak la balik kg. tapi skrang so far, alhamdulillah... pastu, kl especially desa pandan xde air n me sis 'berkampung' kat me house (yeay!!! suka bila dia stay sini..) pastu, hmmm... xde dah la kut.. ala, lagipun baru sembilan hari... hihihi...

tahun lepas so far, walaupun earning dari nuffnang xde la naik mencanak (sebab me bukan famous blogger pun, so akur n akui gitu, ahaks...), tapi alhamdulillah follower makin bertambah. ramai la kenalan. cuma lately jarang sangat nak blog walking n tinggal komen. kadang2 sempat jengah jer. tapi insyaallah, time tak bz, me 'tinggal jejak' ler nanti... ^^

dari tahun lepas sampai arini beban keje pun bertambah. tapi paper pun, ok la. sebab kalau dok saje kat umah, boring kan... tapi kalau melampau sangat agak stress jugak  yang penting kena pandai kawal emosi gitu. hahaha... kena start balik kumpul kursus tujuh hari setahun... lecehnya la hai.. tapi terpaksa la kan... SYMP.

pasal diri pulak, pun xde paper... biasa2 aje... cuma dah makin tua ni, makin sensitif rasanya. hahaha... standard la kut. yang penting kena kuatkan semangat n jangan down memanjang. sebab merugikan diri sendiri..

ok, la... enough membebel....