Followers

Tuesday, November 19, 2013

Friday, November 15, 2013

latest kdrama yang baru tengok - master sun...

hi me dear...

wah, best kan sebab arini dah ari jumaat. esok dan lusa adalah weekend, yeayyy!!! me feeling excited. walaupun gaji lambat lagi dan takdenya nak window shopping tapi me happy sebab dapat rehat dan layan citer korea.. hihihi...

latest yang me tengok adalah master sun. citer ni rekemen by kak linda. plus tengok kawan2 (even kawan lelaki pun) dah kemaruk tengok citer ni.

me fav heroin....
sinopsis yang agak panjang...

Several years ago Kong-Sil (Kong Hyo-Jin) was involved in an accident. Since that incident, Kong-Sil is able to see and hear ghosts. She's also terrified of the ghosts that appear constantly around her. Because of this, she's unable to live a normal life. Kong-Sil lives in a rooftop room at an extended stay inn. She makes a living by doing odd jobs at the inn, including cleaning.
Meanwhile Joong-Won (So Ji-Sub) is the president of an extravagant shopping mall named Kingdom. He is also arrogant and calculative. Everything relates to him in terms of money.
One raining evening, Kong-Sil goes to room 404 to clean, but she sees another ghosts. She freaks out and runs up to her rooftop room. The ghost, who looks like an old woman, appears right next to her again. Kong-Sil then does the old woman ghost a favor and goes to her home. She hands the ghost's son a bankbook with more than 10,000 dollars in the account.
Joong-Won sits face to face with a man who owns land that he needs to build a golf course. The man tells Joong-Won that his deceased wife does not want him to sell the land. Joong-Won doesn't believe in ghosts and ignores him. He pulls out a contract which the man's children already signed. Joong-Won is able to get the man's signature.
On his way back from that meeting, Joong-Won is driven by his assistant (Choi Jung-Woo). The driver then sees a woman thumbing for a ride. Joong-Won tells his driver to ignore the woman, but a light suddenly shines on them and the car stops. At this time, Kong-Sil hops into the car and thanks them for picking her up. Kong-Sil unintentionally touches Joong-Won and feels something unusual. Later, the car pulls over at a highway rest stop. While walking back to the car, Joong-Won sees Kong-Sil talking to someone, but there isn't anyone else there. Thinking she might be crazy, Joong-Won turns around, but Kong-Sil grabs his arm. She discovers that whenever she touches him, the ghosts around her disappear.
Back at her rooftop room, Kong-Sil is terrified by the ghosts around her as usual. She thinks back to Joong-Won and how the ghosts disappeared when she touched him. Kong-Sil decides to go Kingdom shopping mall to meet Joong-Won again.

me copy kat SINI...

so, sape2 yang suka tengok cite ala2 ghost whisperer, silakan la... download boleh, tengok online pun boleh, kan kan kan... ok nak balik dah... bye!

Wednesday, November 13, 2013

double stemcell.... sape nak join?

hi me dear...

korang sume dah makan tengahari kah? arini me makan mee kari jer.. nak makan nasi cam beratur panjang plus lauk dah banyak abes...

owh ya... sape penah dengar pasal double stemcell atau ds? produk yg duta dia pelakon jelita yang semakin jelita umie aida tu, yang liabiliti insurans RM3 juta tu... ha, menarik tak? hihihi... bila kawan2 dah share banyak benefits pasal produk, harus la me pun cam suka suka suka...


bila tengok list kebaikan produk ni lagi la macam teruja kan...



jadinya apa lagi, sape yang berminat sila la emel me k... farra8979@yahoo.com

me: so far, makan ds ni memang rasa ok sangat. ringan sket badan ni...

Tuesday, November 12, 2013

kopi yang sedap...

hi me dear...

sejak balik ke tempat keje asal ni (aritu ada task force, so dok kat tempat lain), tetiba cam addicted dengan kopi. sedap okeh. maybe sebab dulu kan asyik balik lambat pastu pulak, susah nak tido. skrang ni, nak kena adjust balik bagi "back to normal". so, takkan la ari2 nak minum kopi mahal. sib baik la kawan kenalkan kopi ni...


me tak jual tau kopi ni. kawan yang jual... rasa dia x manis. in fact, masin2 sikit sebab dia guna faram buluh. katanya, baik untuk kesihatan... me gugel2 jugak, n so far bila tengok feedback positif plus memang tengah gian nak minum kan, so ok la kut...

so, sesapa nak try, n rasa cam susah jer nak dapatkan stok, cer contact ziana (member masa keje kat kelantan dulu)... mana tahu dia boleh bantu. dia stay kat putrajaya yer, tapi biasa la bisnes online, boleh jer buat penghantaran melalui pos... 

me: dah abis segelas... nak start keje pulak...

Monday, November 11, 2013

Daulat Tuanku...

my king...

Happy 44th Anniversary to His Royal Highness Sultan Muhammad V, Sultan & King of Kelantan State, Malaysia.

Semoga dilanjutkan usia dan ditingkatkan kesihatan Tuanku...

Friday, November 8, 2013

THOR = hensem plus sweet...

hi me dear...

hujan pulak petang ni. kalau tido ni, memang lah sangat menyamankan dan melazatkan (hihihi, macam makanan pulak kan). tengahari lepak mana? me and d gang ke cyberjaya. take away subway jer... jer tu sebab pagi tadi, orang kat ofis blanja bekpes... memang superb la. 

berbalik pada tajuk entri. actually 2 minggu yang lepas kalau tak silap, g tengok movie thor ni... n for d first time rasa cam, alamak, sweet nya hero. me mana la minat sangat hero2 yang berambut perang camtu. biasa nya suka rambut hitam ala2 talk dark n handsome gitu. tapi kan, kali ni memang rasa thor tu hensem plus sweet..

THOR pada me, best.. fun la citer dia.. plus, sape yang dah tengok d first one, mesti la nak tau sambungan dia kan kan kan... sinopsis yang pendek dari E! Online:



The Prince of Asgard makes a welcome return to the big screen in his latest solo adventure.
The reviews are in for Marvel's Thor: The Dark World and by most accounts, the Alan Taylor-directed sequel does a credible job recapturing the magic of 2011's Thor as our hammer-wielding hero (played by Chris Hemsworth) sets out to save the Nine Realms from an ancient race of Dark Elves led by Malekitch (Christopher Eccleston).


so, sesapa yang nak g tengok, silakan la.. insyaallah, citarasa memang subjektif tapi pada me best la...

sweet kan....

tudung oh tudung...

hi me dear...

huwaaa, guess this morning is not a good day for me. pepagi nak iron tudung tetiba....

lambat nak g keje pun sempat lagi snap kejap, hihihi...


stress tau... dah la ni one of me tudung yang lama sangat dah plus me favourite one. cam nak nanges pun ada tapi memandangkan hangus nya kat tepi (tapi belah depan okeh) me still pakai jugak. hahaha... dah nama pun favourite kan.. nanti dah dapat ganti color yang sama ngan yang ni baru la tak pakai dah kan...

owh yer, semalam member online yang jual tudung fareeda kat facebook minta tolong share kan... so, me share kat sini la yer. mana tau, weekend ni nak g mencari tudung fareeda kan...

datang lah beramai2, chewah...
me: lambatnya lagi hari gaji... huhuhu...

Wednesday, November 6, 2013

biskut crunchy almond...

hi me dear...

wah, sekejapan jer keje arini rasanya kan... al-maklum la banyak jugak keje. fuhhh... tapi, me cam biasa la, kalau boleh memang malas nak tangguh2. mana yang boleh setelkan, memang me akan setelkan seboleh mungkin... cam poyo jek, hahaha...

skrang kan orang suka berniaga online. bukan setakat, pakaian, kasut, alatan memasak tapi macam2 lagi lah termasuk makanan kan... makanya, ni ha ada benda yang sedap untuk dibeli oleh uolls sekiranya berminat...

  


jeng jeng jeng... biskut crunchy almond.. sedap sangat ni, kejap boleh abis sebekas... hihihi... cam biasa... me memang takde nya reti nak berniaga okeh. ni me sis sayam yang memang otak bisnes.. ade jer nak berniaga.. so, kali ni nak jual ni pulak...

rega nya : RM25 sebekas...
kalau area putrajaya, boleh la me buat delivery... hihihi...
kalau nak boleh emel : farra8979@yahoo.com

ni memang sentiasa ada stok tau. bukan hanya tunggu musim perayaan jer. kalau nak, inform awal2 eh. sebab stok nya bukan kat putrajaya tapi kat ampang, hihihi...

assalamualaikum & selamat pagi...

hi me dear...

malasnya nak datang keje hari ni. tengok pula me sis kat sebelah berselimut lagi (dia exam this week, so cuti study), lagi la menimbulkan kejelesan... huhuhu... tapi gagahkan diri jugak datang keje walaupun bersiap dengan lambatnya...

owh, dari semalam asyik tertukar aje hari apa yang sebenarnya. semalam ter'konfius' yang semalam adalah hari ahad... yang kelakar nya me sis siap nak tengok melodi lagi tau... hahaha... actually, me pun sama. dok fikir kenapa la siaran tv tak sama dengan kebiasaan hari ahad. rupa2nya, semalam hari selasa kan...

ok, lah... me nak mulakan tugas dulu ea... walau apa2 pun...

Monday, November 4, 2013

i'm back... miss me???

hi me dear...

i'm back, yeayyy!!! setelah lama tidak bersiaran, mem'bz'kan diri dengan kerja ofis yang memang tak boleh nak elak plus balik pun lambat (for sure tak sempat nak godek2 me blog, n urs as well), finally DONE... boleh 'bernafas' balik semula dah, alhamdulillah... walaupun takde la se'famous' mana pun me blog ni kan, tapi ade jugak yang bertanya kenapa dah lama tak update... huhuhu, thank u for asking... so now....


p/s: banyak benda yang me tertinggal dan nak kena catch up ngan u guys punya blog.. but, later k...

Monday, August 19, 2013

M O D E : L E M A U

hi me dear...

subhanallah, lama nya cuti kan... pastu bila dah lama cuti malas nak update me blog ni kan... citer pasal beraya sume2 tu, nanti rajin me update okeh...

bila masuk ofis, nasib baik meja clear (clear bersebab tau, huhuhu...) so, pagi ni berkesempatan untuk setelkan je yang mana boleh disetelkan... owh, since arini first day bekerja setelah lama cuti, mood adalah sedikit lemau... tapi, kalau bagi keje boleh je setel, insyaallah... (chewah, poyo sangat..)

hahaha... serabut walaupun meja clear...
me: terkenang bila bulan puasa, keje tak banyak... tengahari je, tido... owh, HEAVEN...

Friday, August 2, 2013

berbuka puasa di madam kwan...

hi me dear...

wah, selamat hari jumaat, hari yang penuh keberkatan, insyaallah... wah, minggu depan dah nak raya, yeay!!! walaupun me balik sehari sebelum raya tapi takpe. sebab cuti panjang selepas itu kan.. dengarnya malam ni dah berpusu2 balik malam ni eh.. so hopefully ari rabu tu tak jammed dah la...

sebenarnya, mengantuk ni... semalam sempat layan tv jap, pastu naik tido... since me sis tido kat umah, so memang pagi ni awal la sikit kan... huhuhu... owh, semalam berbuka di madam kwan alamanda.. thanks to me sista...
me menu: nasi bojari; me sista: char kuey teow n our desert: ice cream + banana
nyum2... sedapnya... memang abis la makan kan... hahaha... kalau stress memang ler makan tak ingat dunia.. so please, dont make me stress... nanti gemuk giler...

me: selepas cuti raya lama, tak tahu bila akan cuti lagi... huhuhu...

Wednesday, July 31, 2013

not in a good mood...



STRESS... THATS ALL I CAN SAY...

Thursday, July 25, 2013

gaji dan bayaran bantuan khas untuk penjawat awam...

hi me dear...

wah, sume muka ceria semacam je kan pagi ni... almaklum la arini ari gaji, yeay!!! me rasa dari arini hingga lah menjelang syawal for sure ramai sangat org kat tempat membeli belah tak kira jalan tar ke, sogo ke, shopping complex ke dan sewaktu dengannya lah... masa me pegi ari sabtu lepas tapi belah malam memang sangat2 ramai... bertepek2 melekat orang (bukan botingkek tingkek).... itu belum gaji.. kalau korang pegi malam ni n malam seterusnya, tak tahu la keadaannya camne...  
pic gugel...
owh... satu lagi pasal bayaran bantuan khas... alhamdulillah... walaupun ramai yg jeles nape kerajaan tak bagi sama cam kerajaan negeri selangor, for me, rezeki masing2... lagipun, selangor bagi kat negeri dia jer, kalau kerajaan bagi sama camtu, tak ke seluruh malaysia? hmmm.. pastu pulak, bagi banyak2 kang, nanti hujung tahun mintak lagi... so, bersyukur dengan rezeki yg Allah bagi ni...

gigih kengkawan tolong updatekan semalam... tq... ^^
ok tu je la... so dah dapat gaji dan dah dapat bayaran bantuan khas ni, moh le kita merajinkan diri untuk bekerja dengan bersungguh2 (hahaha, poyo sangat)...

me: kalau ade keje, buat keje. kalau takde, sama ade buat2 rajin atau pun, hmmm....

Tuesday, July 23, 2013

makan mamee chef untuk sahur...

hi me dear...

dah nak separuh ramadan kan... nanti kita pasti akan merindui bulan ini lagi kan... kalau panjang umur jumpa lagi, tapi kalau x??? hmmm... apa2 pun, mesti dah ramai yang tak sabar nak raya kan. dah start shopping macam2 biskut raya, baju raya, langsir raya, kereta raya dan macam2 raya lagi la...

owh yer, ni menu sahur minggu lepas, ari kamis kalau tak silap. aritu balik kampung me mama bekalkan mamee chef ni. sebab me teringin nak try tengok zizan ngan chef ismail punya iklan tu cam sedap je kan (nampak sangat pengaruh iklan, hahaha)... so, sebab teringin sangat apa lagi, kasi masak itu maggi...

perisa laksa kari...

nyum nyum nyum....
makan menda2 camni kena la kasi meriah sket kan kalau tak nanti jemu. al maklum la kan, dari remaja kut dok asyik makan maggi. lelama kan boring... so kali ni, me letak fish ball.. tapi ajaran sesat sket dari me sis, dia letak serunding daging... hahaha, not bad tau... so sape2 nak try, silakan la... maybe sebab mee dia halus2 sket, so cam sedap gak la... ^^

me: berbuka atau bersahur sorang2, tak meriah pun takpe...

Friday, July 19, 2013

rupanya bukan nukilan dayana...

hi me dear...

rehat panjang hari jumaat kan. ade yang pegi pasar, balik rehat kat rumah, window shopping. as for me, dok ofis jer la. malas nak kluar2...

owh, semalam kan me ade post pasal nukilan dari isteri pertama seorang artis (leh klik SINI untuk nukilan tu). tapi rupa2nya, harini timbul pulak cerita yang itu bukanlah nukilan beliau. ada seorang gadis yang buat pengakuan nukilan itu adalah dari dia... hmmm... konfius jap...

meh me paste kat sini...
 

apa2 pun, me hanya copy sebab takmo nanti ade yang salah faham kan. me copy kat SINI...me tak tahu yang mana satu betul tapi kalau betul ini ana hawana punya nukilan dan bukannya dayana, ok la. at least ana jujur buat pengakuan. 


me: perkara yang paling susah adalah buat pengakuan yang jujur...

first time guna pemanggang ajaib...

hi me dear...

salam jumaat... cepatnya masa berlalu kan. dah 10 ramadhan kita berpuasa... tak abis lagi citer masa balik berbuka di kampung aritu. hihihi... jangan boring eh... me nak story pasal guna pemanggang ajaib pulak..

actually, before balik kg aritu belikan mama pemanggang ajaib kat lazada. senang beli online sebab nanti akan terus pos kat mama so no need nak angkut2 balik kelantan kan... buy as a birthday present gitu. memula ingatkan nak beli sama2 tapi sebab mahal sket (me belikan yang besar, so proceed belikan untuk mama dulu).

dah balik kg, mama cakap tak tau nak guna pulak dah menda alah tu. so, me cam, eh boleh guna wat macam2 la pemanggang ajaib tu... so, gigih kan diri la... gugel resipi...

dan hasilnya...
first time ni, me buat kuih bingka... tp takde bijan sebab g kedai xde...
hahaha, alhamdulillah menjadi kuih bingka tu... tapi takde bijan so tak feel sangat. yang penting, ramai gak puji kan, so kira ok la tu.. ayah siap cakap, boleh meniaga kat kedai... hahaha... sangat menjaga hati...

pastu, selang dua tiga hari, tetiba mama cakap, kita buat la benda lain pulak... so, gigih kan diri gugel jugak... hahaha, nampak sangat informasi di hujung jari kan...


jeng jeng jeng... kek pelangi...
ok... lesson learned. kalau buat kek, kena api yang sangat kecik sebab dia cepat masak n hangit. see me kek, ade sedikit hangit kan... tapi ok ler, sedap jugak..

so, pasni balik kg, leh la gugel2 cari resipi dan guna pemanggang ajaib tu. tapi if not mistaken, bukan setakat gunakan untuk baking, goreng, panggang and others pun boleh kan... takpe la, nanti try lagi k...

me: time rajin memang la nak masak. tapi bila malas, hmmm... apa pun x buat.

Thursday, July 18, 2013

"Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand "



Sungguh ! Beratnya memegang kasih dan cinta pada seorg suami ! Berdoa agar jodoh dia mmg milik aku seorang smpai mati dan sungguh ..andai jodoh dia tetap ada bersama org lain , aku akan terima dgn terbuka dan terus kuat mcm yg mami lakukan !!

Percaya pada jodoh ! Percaya pada ketentuan ! Menangis air mata darah pon kalau takdir dah begitu..kita ada dua pilihan, terima atau menarik diri !!!

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...

me: copy and paste from facebook... sedih bila baca. semoga dayana tabah menghadapi dugaan dan cabaran mendatang. semoga Allah permudahkan semua urusan.

pepero = biskut coklat...

hi me dear...

ngantuknya... dah la perut bunyi macam motor, bunyi grrrrrrrrrrrr panjang2... hahahaha, kesnya tak sempat nak sahur plus mungkin memang not in good condition kut... hopefully harini pun bertahan sebab semalam pun tak sedar nak bangun sahur tapi alhamdulillah berjaya... so, mr GASTRIK, tak yah la ajak 'dating'... 

owh, aritu before balik kelantan mama belikan pepero (biskut coklat korea) kat rantau panjang. walaupun a bit mahal dari langkawi (mahal 40sen per kotak kecik), tapi mama belikan jugak... thanks mama... ingatkan satu perisa jer rupanya2 ada dua tau...

merah peanut, hijau almond...
tapi me rasa memang biasanya kat pasaran warna hijau kan. sebab merah ni first time me jumpa. unless tak tahu la kalau korang memang dah tahu kewujudan pepero kotak merah itu... hihihihi... ok la, tetiba cakap pasal makanan pulak.. nak start keje dulu...

me: kat rumah bila perut bunyi nak tergelak pun ada... tapi harap2 kat ofis tak bunyi kuat sangat. kang malu pulak... huhuhu...

Tuesday, July 16, 2013

menu berbuka puasa di kampung...

hi me dear...

me baru masuk keje arini. setelah dari hari jumaat aritu berpuasa di kampung. heaven sangat tau.. walaupun, kena kontrol makan sikit (diet light2 gitu) tapi makan tetap makan... so, meh nak share menu. kali ni, me masak2 ngan me mama tau since dia pun tak berapa sihat kan...

day one : ayam masak merah, sayur air dan ikan bawal goreng.. onde2 tu beli..
day two : daging goreng, dalca dan ikan bawal goreng... kuih2 sume beli...
day three : sup tulang, ayam asam jawa plus mama beli dalca terung...
tapi kan, day four which is semalam me tak sempat nak snap pic sebab nya phone tengah caj.. tapi menu semalam pun simple yet awesome : tomyam ayam n telur bungkus... walaupun masak simple2 tapi air tangan ibu kan, harus lah terbaikkk... owh sebelum terlupa, air cam biasa ler time puasa2 ni : air tebu n air kelapa. tapi aritu me sis buat air nenas sedap jugak... ^^

so, tu je la menu berbuka puasa di kampung... korang mesti berbuka dengan lauk yang lagi gempak kan???

me: bestnya kalau dapat balik kampung lagi...

Thursday, July 11, 2013

awal2 lagi dah ada mangsa kena mercun...

hi me dear...

selamat berpuasa d hari ke-2 bulan ramadhan... bestnya cuaca kat putrajaya hari ni. hujan, sejuk jer... kalau weekend cuaca camni memang extra heaven la kan.... tapi paper pun, since arini memang keje so, bekejo lah kito, sekuek nyo... hahaha...

pagi tadi dengar radio era terkejut jugak bila dah ada mangsa kena mercun buatan sendiri... so, sampai ofis terus ler bukak berita harian online n baca INI... adoiyai, adik2 sekalian, tak amik ikhtibar ke dengan keadaan rakan2 yang terkena tahun2 sebelumnya... yang rajin sangat nak buat2 mercun bagai tu kenapa??? korang tak nak raya dengan anggota badan yang dah cukup sempurna dikurniakan oleh Allah swt ke? haaa, kan dah membebel... 

me bukan apa, cuma tak best la... benda2 yang boleh dielakkan daripada berlaku pada ahli keluarga tapi berlaku jugak... ingat dedulu masa kecik2, kami adik beradik sepupu sepupu main mercun n bunga api yang dijual, alhamdulillah, selamat pun... ni adik2 yang terlebih kreatif inovatif sangat sampai cipta sendiri yang tak tahan tu... 

for me, semua patut mainkan peranan... ibu bapa, guru, kawan2 dan masyarakat sekeliling. cuma nya, penah ada kakak kat ofis ni cakap, " budak sekarang ni manja... akak nak tegur anak akak pun takut. sebab takut dia lari dari rumah..." hmmm... no komen la... tapi dedulu (eh, banyak pulak mengimbas nostalgia), kami tiga beradik takut dengan ayah. salah sikit kena rotan, salah sikit rotan. tapi alhamdulillah, walaupun xde la berjaya sangat tapi kami bertiga dapat kerja tetap n hidup bersederhana...

apa2 pun, kalau ade yang nak main mercun buatan sendiri tu, jadikan kes pertama ni sebagai pengajaran.. fikir banyak kali sebelum korang betul2 nak main... kalau boleh, xmo la raya reramai kat klinik atau hospital kan... raya2 kan kita nak enjoy!!! 

me: kalau ade terkasar bahasa tersilap kata, ampun maaf dipinta tau...

Tuesday, July 9, 2013

selamat berpuasa esok...

niat puasa...

doa buka puasa...

semoga kita semua mendapat lebih keberkatan di bulan ramadhan ini, insyaallah, amin...

me: terawih di mana malam ni agaknya ye???

Friday, July 5, 2013

fer white... fer white... fer white...

hi me dear...

mengantuknya... pagi tadi lepas bacaan yaasin kat ofis disediakan nasi lemak. since me tak bekpes lagi, so lepas jer baca yaasin around 9.30am, terus la turun masuk bilik n makan... hahaha.... bila tengahari cam malas n tak tahu dah nak makan ape. tapi sempat gak, ngajak lily g alamanda makan tutti frutti... menikmati katanya, so kami makan kat sana jap pastu terus balik ofis...

ok, a bit tersasar... ingatkan yang me penah share pasal fer white... kalau tak ingat, boleh klik SINI... ye la, produk2 kecantikan lain pun ade (entri me yang INI), tapi sebab dah biasa dengan fer white so continue aje... rupanya fer white dah ade pamplets tau... meh me share sikit...

 



rasanya memang mendapat sambutan ramai produk ni.. walaupun takde la famous amos sebab belum ada lantik mana2 artis sebagai jurucakap kan, tapi sambutan terhadap produk ni memang tak mengecewakan lah... setiap bulan me friend akan restock... masyukkkk... so, sape nak try fer white ni (skrang dah ade packaging besar tapi untuk try, beli la yang kecik dulu), leh la contact Nora di talian 019 - 7418317... kalau kat fb, leh cari komputerburuk beautycare. jangan risau, dia akan layan korang dengan baik2.. kalau segan cakap jer baca me blog... kalau ade benda nak tanya pun, dia akan tolong korang... hihihi...

me: dah abiskan berapa botol ntah. so far, memang puas hati...

Thursday, July 4, 2013

patah hati...

 

Apa aku telah lakukan
Kesalahan yang mendalam
Sampai hati kau lakukan itu

Kali ini ku tak bisa
Menerima kenyataan
Kau tak lagi setia padaku


Aku patah hati
Sungguh-sungguh aku patah hati
Kernamu

Kali ini ku tak bisa
Menerima kenyataan
Kau tak lagi setia padaku oh

Aku patah hati
Sungguh-sungguh aku patah hati
Kerna mu

Aku akan pergi kerna kamu
Terlanjur menyakiti hati ku

Aku patah hati
Sungguh-sungguh aku patah hati
Kerna mu

Aku akan pergi kerna kamu
Terlanjur menyakiti hati ku
Hati ku patah hati
Hati ku patah hati

me: macam suka lagu hafiz ni... tapi harap sangat tak patah hati lagi...tolong doakan yer, insyaallah... amin...

Tuesday, July 2, 2013

esok ofis ada hari terbuka...

hi me dear...

a bit sleepy today... maybe sebab sejukkan kat ofis ni. rasa cam nak tido tetapi tak sempat pun sebab lepas makan, main candy crush pastu nak update me blog, bla bla bla bla nak solat n pukul dua, start keje balik... hihihi....

owh, sebenarnya nak bgtau yang esok ade event extravaganza at me ofis... jeng jeng jeng....


macam acara menarik ni.. dari pagi sampai petang. dan rasa cam ade je yang bertugas di booth2  supaya dapat membantu orang2 awam dan juga agensi2 Kerajaan lain yang memerlukan bantuan (chewah, ayat skema)... so, sesapa cuti ataupun tak cuti tapi nak join, mai la.... artis pun ade... kalau tak silap la...

me: masih belum tau aturcara esok... tapi skrang kat ofis nampak orang tengah wat preparation... ^^

Monday, July 1, 2013

happy birthday me dear mama...

hi me dear...

ala, lupa nak buat entri wish me mama happy birthday... sebab pagi tadi a bit blur (setelah meninggalkan ofis lama kan - g kursus since rabu lepas) pastu petang sambung meeting... eh, tapi dah wiish thru phone and dekat facebook tau.. hihihi...
 
by the way, love the Queen of My Heart... semoga dipanjangkan umo dan dimurahkan rezeki. dan cam biasa la, semoga segala impian menjadi kenyataan... muaahhh... tak reti nak berbunga2 pulak entri kali ni tapi me mama knows that me love her so much...

love me mama forever...
me: puasa kali ni dapat balik berbuka puasa ngan familia... yeay!!! cant wait...

TRW Piala FA 2013...

hi me dear...

alhamdulillah, selesai sudah Piala FA 2013. dan sekali lagi piala milik pasukan TRW... hahaha, suka sangat... walaupun takde la sampai ke stadium untuk menonton (atas faktor2 keselamatan, org pompuan tengok kat umah je ler)... tapi mana tahu kan, next time kalau ade orang ajak... hahaha...


me suka bila banyak share pic yang best2 kat fb. so, rasa cam nak share sikit kat me blog... ni yang cam me loike la.. sebabnya ade banyak lagi kat fb tu kan...





best kan kan kan... cam meriah sangat... so, raya tahun ni, kita pakai color merah nak? hahaha....

me: ok nak solat zuhur... jap g ade meeting...

Monday, June 24, 2013

weekend yang pack...

hi me dear...

ya Allah... jerebu teruk sangat kan... huhuhu... me ade sedikit sakit kepala. but hoping that everything gonna be alright, insyaallah... harap2 korang sume pun ok tau. sebab bila baca ade yang anak sampai admitted plus diri sendiri pun jatuh sakit, memang kesian... take care... ^^

ok citer pasal weekend. ari sabtu tak ke mana pun... sebabnya dah janji nak hantar me dear megna ke erl. dia nak balik kampung kan. since tengahari, so decide memang me tak ke mana2. janji ngan me sis lin ari ahad jer... 

so, sebelum antar megna... dengar cam ade kenderaan kat luar rumah (instinct sebenarnya). kalau ikutkan mana dengar sangat sebab dok dalam bilik n tutup pintu pulak tu... pastu kan, bila jenguk ikut tingkap, wah, betullah ada van pos laju...baru teringat buku yang diorder sampai arini... hahaha... owh, memang me giler beli buku kan. so, kali ni beli dengan debook room pulak... sama jugak, beli kat fb n alhamdulillah, buku sampai in good condition.

me loike sophie kinsella...
suka suka suka....

pastu ari ahad ke kl. mulanya decide nak g tengok wayang. tapi cam nak g bens pun ade. sebab nak g bens, sebab hanis zalikha penah pos kat IG dia pic desert yang macam best... so me sis decide g bens klcc...

memang sangat sedap...
memang maveles tau... tapi kitaorg share sebab be4 desert, memasing makan spageti... so memang confirm la kekenyangan kan. dah la budak kecik tu tak abiskan spageti dia. terpaksa la me abiskan... tak baik membazir kekdahnya. dah la mahal... hahaha, n memang takde pic kat bens walaupun first time masuk sebab nanti kang nampak sangat jakun.. kami malu... 

pastu g umah lin, YY pulak masak suh makan tengahari (kami sempat menjamah, thanks YY). pastu g amik baju raya (hah??? baju raya dah siap... huhuhu, melayang $$$)... pastu g umah nini ada urusan jual beli sikit dan last g umah k. yah.. amik coklat kirim sebab kakak sayam g langkawi kursus (kursus la sangat, hahaha...) owh, ada lg satu pastu... pastu, g amik coklat ngan member lin pulak sebab budak tu nak jugak bagi lin coklat dari langkawi...malamnya g tapau makanan kat seri teja jumpa ngan k. yah jugak... hahahaha... ok abis dah...

so, itu je la weekend yang pack... walaupun jerebu tapi terpaksa jugak meneruskan perjalanan sebab dah janji kan...

me: sweet like chocolate... hahaha...

Tuesday, June 18, 2013

hensem tak wallpaper ni?

hi me dear...

wah, kekenyangan hari ni setelah makan kat penang village tengahari tadi. penang village tu kat alamanda yer... since me dah mulai bosan makan dekat cafe dan mak buyung a.k.a lily nak makan yang fresh2, maka ke alamanda la kami. kak anis cam xmau ikut (so, kami tinggal jer sebab dia nak tido) dan kak wan pulak cam biasa ada tugasan amik anak d waktu tengahari...

eh, jauhnya melencong....

since skrang dah banyak sangat citer superheroes, so me saja nak tayang me wallpaper... ahaks... biasa la kan.. petang2 ni mengantuk...


ahaks.... hilang rasa ngantuk bila tengok wallpaper cenggini kan... so, tu je la... nak start buat keje dah... bye2...

me: wallpaper bertukar2 ikut mood gitu...

man of steel...

hi me dear...

bz ke kat ofis tu? jangan buat2 bz dah la ye. as for me, time tak bz ni, baca la apa yang patut. kalau rajin baca buku motivasi tapi kalau malas baca ajer novel. hihihi... ok la kut kan.. daripada dok ngadap Internet tapi tak tau nak tengok apa.. 

macam dah ramai jer tengok citer superman terbaru? best ke? me masih tak berkesempatan nak tengok. ada yang cakap best and ade yang cakap so so jer... tapi salah satu yang menarik perhatian me ialah iklan yang churpchurp share kat fb ni...


smart kan kan kan... walaupun the real superman tak keluar tapi me loike this advertisement. awesome sangat... hihihi... tapi kalau kluar superman betul memang super pengsan la... ok fine, me dah super melalut... get back to work guys... nanti me update lagi k...

 me: apsal sume orang meeting pagi ni dan meninggalkan me sorang2??? sob sob sob... 

Monday, June 17, 2013

the making of popia nestum...

hi me dear..

wah, ari senin is very d lazy u know... especially bila big boss dah selamat sampai China, so anak2 buah ni mula la.. hahahaha.... tapi anak2 buah bos sume baik2 dont worry boss... kat putrajaya ni xde tempat nak ngular pun. last2 memang lepak ofis jer...

tengok tajuk entri tak berkaitan ngan keje kan.. so, meh tukar topik... weekend lepas me sis ada program ofis. dah kebetulan memang me tak jadi balik kampung kan so memang la melepak sorang2 kat rumah. tak tahu nak buat apa.. dah sume pun takde di sekeliling, so me ke jusco equine beli barang... memang plan nak buat popia nestum. sebab ari jumaat tu dah gugel siap2 resipi nya... 

so, ini la hasilnya....

banyak serbuk dah macam batang buruk kan...
dah lama kut tak isi masa lapang ngan memasak. especially sejak dok sorang kan... dulu ada jer yang nak makan tanpa banyak komplen (cuma masa nak last2 abis 'tempoh' tu memang ada je komplen), tapi skrang ni, memang me takde feel dah nak masak2... 

eh, lari dari tajuk lagi... ok, abaikan...

owh, resipi popia nestum ni me amik yang mudah jer ye puan2... kulit popia, 1/2 cawan gula kastor (me kurangkan sikit), pastu 1 1/4  nestum... gulung kulit, goreng sampai kekuningan. pastu dah tos daripada minyak, gaulkan la ngan gula n nestum tu. tapi make sure gula n nestum tu dah sekata... (takde tokoh chef langsung. nak story pun tak reti, hahaha...)

ok la... tu jer... tetiba tak reti nak ending entri ni, boleh???

Wednesday, June 12, 2013

semalam...

hi me dear...

wah, lately ni merajinkan diri pulak update me blog pasal diri sendiri kan... hahaha, sekali sekala kasi tukar sebab mood swing... sebab mood swing? takpe la, simpan dalam hati jer...

semalam, bila shinnaz tulis kat fb ade extra cream puff, me rasa cam nak try. ye la sebab kat fb dia EAT DESSERT FIRST tu sangat la menarik hati... so, cam biasa, terus sms cakap petang... bla bla bla... deal! dia hantar at me house at 7pm... n OMG, sangat sedap okey... memandangkan tak sabar me nak rasa, so amik pic kotak jer la. yang pic cream puff tu me amik kat fb dia...
yang menarik perhatian tu sebab pic ni la...

the box...

pastu kan, lepas shinnaz dah hantar, me rasa cam lapar pulak... so apalagi, buat spageti carbonara la yang paling mudah kan... hihihi.. lately memang suka carbonara. tapi aritu cam malas nak beli yang spageti yang panjang2 cam mee, so beli jer yang bentuk 'C' tu... nyum2, masak untuk diri sendiri kan. so, not bad la... 


mangkuk cute untuk sorg makan...
ha, tu je la pasal semalam.... harini tak tahu lagi apa aktiviti sebab me sis akan datang petang ni kan... kalau dia ada, makan kat luar je la senang... 

me: kena buat aktiviti sikit baru la tak rasa boring dok sorang2 kan...

lelaki...




Kau fikir kau siapa?
Cinta ini kau buang saja
Ku tak perlukan memori
Dan kau tak perlu kembali

Kau fikir ku apa?
Siang malam engkau
Yang punya
Kau dating dank au
Pergi
Kau buat aku begini

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Banggakah dirimu
Kekasih mu sahabat ku
Rupanya selama ini
Dia menaruh hati

Kadangkala aku terfikir
Ku berikan nya janji
Yang sama
Kau katakana padaku oh…
10 tahun yang lalu

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Ini rupanya kau balas kembali
Semua yang ku beri
Tak pernah mencukupi

Kau bukan lagi yang aku kenali
Perempuan sepertiku tak
Ingin bersama mu

Dhulu kau bukan begini
Kau hancurkan hati
Ku yakin dahulu
Kau bukan…kau bukan…
Kau bukan

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Oh lelaki…
Tak…
Guuuuuunanaa…
Ku berikan semua

Lelaki…
Lelaki…
Tak guna
oooohhh

 me: suka lagu ni... hahaha....

Tuesday, June 11, 2013

sembang kosong jer pasal diri sendiri...

hi me dear...

huuarrgghhh... kemengantukan yang amat sangat. lately tak banyak sangat keje. ntah la tapi keje pun ikut musim kut. kalau time banyak sangat, memang tak sempat nak pegi toilet pun. tapi kalau takde paper atau kurang keje, cam beku dah otak ni... huhuhu... but, as usual, since keje tak banyak, at 5pm, me akan balik. ye la. buat apa stay kat ofis kan. selain daripada menjimatkan wang Kerajaan (ngadap komputer lama2 pun boring gak kan), baik la me balik rumah n rest... tapi not totally rest la, ade je keje sket2 nak buat cam basuh kain, lipat kain, kemas baju dalam almari, bla bla bla bla (eh, macam sume pasal kain jer kan, hihihi)... 

owh, this weekend sepertinya balik kampung lagi. alahai... cam malas tapi tiket dah beli pulak kan.. malas tu 'timbul' sebab baru jer masa memula nak start cuti skolah aritu dah balik kampung ngan me parent. tu yang malas tu. tapi since kalau tak balik rugi, balik je la... baru plan nak kemas2 rumah, buang barang2 yang ditinggalkan tu (sebenarnya bukan sayang, tapi takut owner dia datang claim jer). tapi nekad la... buang... life must go on, remember...

eh, tetiba rasa cam membebel (tapi memang entri kosong pun kan)... like seriously, bila dah lama dok sorang2 kan, rasa macam sama ada bila jumpa orang akan cakap banyak2 ataupun, takde mood langsung nak bercakap n as usual, akan buat dunno jer... hahaha... bukan bererti me sombong tapi tak tahu nak cakap apa... tapi me sis slalu cakap me, pot pet pot pet... maybe dengan dia jer la kan... ala, one day kalau dia kawen, dia akan rindu kakak dia punya pot pet pot pet tu... hahaha...

me sis ada interview this thursday... so, wish her all the best... korang pun doakan me sis berjaya gak dalam interview ni tau (cam paksa rela jer kan)... walaupun me kena temankan sampai ke tempat temuduga, nak jugak wish kat sini... hahahaha..... ngekk...

ok la, ada menda nak setelkan sket... komander takleh tengok orang senang le tu... ada jer nak suh orang tolong dia... (komander = pegawai kat me ofis)..

UPDATE: TAK JADI BALIK KAMPUNG....

Friday, June 7, 2013

semua orang nak cantik....

hi me dear...

salam jumaat... semalam sebelum tido cam 'merana' jer kan nak abiskan ari jumaat sehari je lagi untuk keje... tapi me tahan jugak. amik cuti pun buat apa... membazir jer. setakat tengok wayang, weekend pun boleh layan skrang ni... tapi, minggu ni akan start jammed balik la KL dan Putrajaya. almaklum la, isnin dah start sekolah balik dah...

eh, tetiba tersasar pulak... hihihi... anyway, perasan tak sekarang ni banyak bebenor produk untuk mencantikkan diri kan... huhuhu, asal ada jer formula yang lagi improve dari yang sebelum nya, memang akan mendapat sambutan tau... antara yang memang tengah famous amos skrang ialah:

FELLINNA

AURA WHITE

SNE
ni antara jer la... kalau ikutkan memang banyak kat pasaran skrang ni kan... cuma tak tahu la sejauh mana keberkesanannya... sebab kadang2 depend on orang tu sendiri. ada yang pakai, nampak kesan dia cepat tapi ade pulak yang pakai, kesan dia, alahai,.. berbulan2 bertahun2 tak rasa apa2.... sabar la k... lepas ni, mesti akan ada lagi produk berada di pasaran. as for me, kalau mampu beli ok... tapi kalau tak mampu, xyah la nak susah2 kan diri kan.. banyak pilihan di pasaran, so takyah nak seksa diri. 

korang ada jugak ke yang ambil produk2 ni... me sure mesti ada kan? hihihi... maklum la perempuan, mesti la nak cantik kan... supaya boyfriend, suami, keluarga lagi sayang... tapi alangkan skrang ni produk untuk lelaki pun dah banyak di pasaran.. cuma nye, wahai lelaki, jangan la nampak jambu sangat... biar nampak tough n macho tapi bersih.. kan kan kan...

me: ada jugak yang suka dengar me borak pasal produk2 ni.. pastu mula la nak beli jugak... masalahnya, pastu mula la nak catu makanan... hmmm... fikir la sendiri...