Followers

Wednesday, November 28, 2012

sad things...

hi me dear...

Allah knows best! will keep this spirit/quote in my mind for ever... thanks for all family and friends who never give up and always support me.. you are the best!!!


p/s: life.....
                personal.....
                                  work..................
                                                            huwaaaaa, miss me parent so much!!!

Friday, November 23, 2012

thanks to maxis...

hi me dear...

arrggghhh... tension sebab ada entri2 yang tak keluar pic so terpaksa la me edit dulu okeh... kira postpone je la entri yang lenlain tu...

tapi kalau perasan kan, me asyik cakap thank u je kan... ini dinamakan murah rezeki tau... hihihi...aritu kan, me tukar la pakej maxis... data plan dari banyak kepada sikit. padahal memang berguna sangat mobile internet tu, tapi ntah nama nak kurangkan bayaran bulanan. so, masa maxis datang exhibition inovasi kat ofis, me pun g ler tukar...

n guess what... rupanya dapat handphone...

nokia ash
pic nampak gah kan... tapi nan hado.. kecik je la sesangat handphone ni pun... tapi boleh la. sebabnya free.. pastu, nak buat ganti...




v




v




v

 



me bb yang hancus dah cover dia...
 
sayang tau me bb ni.. sebab first bb katakan. n walaupun guna internet, bateri sangat tahan lama... me rasa bb ni hancur dia punya body sebab aritu penah jatuh dalam toilet. tapi lucky sebab bila dah keringkan guna hair dryer, alhamdulillah kembali berfungsi...

p/s: tak reti nak ending pulak dah... ok la.. tu je... hahaha...

Wednesday, November 21, 2012

best sangat ke buku ni?


p/s: akibat pengaruh rakan sebaya n rata2 cakap buku ni best: semalam me g beli tapi yang 2nd hand punya je la... so, x sempat nak start baca pun lagi... ^^

Paddlepop...

hi me dear...

pic hasil gugel


alahai... dah lama giler nak Fareeda paddlepop camni... tapi susah la nak dapat. kalau la kan, ada yang sudi nak jual, let me know ya...

soalnya hati...

hi me dear...

ngantuks lately ni.. tu la, sape suh 'sembang' ngan member kat whatsapp sampai pagi. pastu bila sampai ofis adalah sedikit lemau... hahaha, tapi jangan risau. kerja masih diteruskan. nama pun mencari rezeki yang halal, kan...

owh ya.. skrang ni slalu dok fikir... bila la me nak tukar nama blog ni. rasa macam malas nak tukar. tapi bila fikir2kan balik, me create nama tu pun coz gabungan nama kan. since semua tu kini hanya tinggal kenangan, me rasa memang sewajarnya tukar. tapi tak tau nak letak nama blog ni apa dah.. so me rasa, biarlah dulu kut wat masa ni.. dia bukan tau paper pun.... T__T

semalam saje usik member... suh dia carikan me pasangan. tapi of coz la baik2 kan...  tapi, bila member nak introduce sorang kawan dia, me sebak. sampai mengalir airmata. haha, nape la jadi gitu.. sensitif plus sentap plus perasaan bercampur baur... maybe sebab fobia dah kut untuk mengenali orang yang tak dikenali dan orang yang perkenalkan pun tak berapa kenal sangat sebenarnya... but NO, me takde la salahkan me sweet member yang kenalkan me pada yang 'lepas'... cuma yang fobianya skrang ni... adoiyai... susah hati la. banyak fikir kut... bukan lah bermaksud me nak cari pengganti dalam masa terdekat pun. tapi kalau dah tua kerepot kang, ada lagi ke yang sudi nak kenal. hahaha... (terasa dah tua pun...)


tapi paper pun, pertemuan jodoh ajal maut semua di tangan Allah s.w.t. kan.. andai memang dah ditakdirkan akan berseorangan sampai bila2, me pasrah dengan ketentuan-Nya... lagipun, yang dulu tu pun, me tak penah menyesal apa2 cuma sedikit menyesal ianya sudah berakhir.... mungkin ada hikmah d sebalik apa yang berlaku....owh yang penting, famili sentiasa di sisi support me self. sebab nampak je jiwa kental tapi..........

p/s: isshhh... tetiba mood swing pagi2 ni kan... huhuhu...

Tuesday, November 20, 2012

Thank u boss...

Hi me dear...

Ishhh... Lemau bebenor rasanya. Ingatkan ari Selasa makin bertambah ok tapi nan hado... Me so sleepy (sape suh maen whatsapp malam2 sampai pagi kan, huhuhu)... Tapi keje still diteruskan. 

By the way, thank u bos. Me bos br blk London so me dapat survenir ni. Ahaks... Yg sweet sgt sebab bos beli key chain ikut pangkal nama. Hahaha... 'F' for Farra gitu...

So next time kan bos... Kalau g oversea, ingat lah kami lagi...

Sent from Samsung Galaxy Note

Saturday, November 17, 2012

USS...


Sent from Samsung Galaxy Note

Friday, November 9, 2012

Happy Wedding Day Dato Lee Chong Wei...

hi me dear...


Tahniah kepada Dato Lee Chong Wei dan isteri Datin Wong Mew Choo... Semoga bahagia selamanya...

p/s: so sweet bila tengok pic ni. terus rasa nak buat entri.... tapi idok la nak bercerita panjang sebab ke'bz'an... next week me nak cuti2 malaysia... yahooo!!!

Thursday, November 8, 2012

tiada lagi jodoh...

hi me dear...

selalu me ke cafe dan akan lepak kejap kat kaunter cafe untuk baca paper secara percuma (nasib tak kena halau)... bukan belek2 pun, just baca front page... tapi cam terkejut. eh, rupa2nya, anak chef wan, chef riz tu bercerai ye... kejap aje kan... me bukannya apa. sebab suka tengok ana dahlia tu sweet je nampak... hihihi... tapi2 apa2 pun yang berlaku ada hikmahnya. Allah tahu yang terbaik untuk hambaNya... (pesanan untuk me self jugak...)

sweet je...

jodoh hanya sementara...
p/s: semoga masing2 mendapat jodoh yang lebih baik dan serasi bersama, insyaallah...

Tuesday, November 6, 2012

Maria Elena & Nur...

hi me dear...

remember me previous entry about maria elena n hijabsta magazine? u can click HERE if u want to... looks like I'm one of her fan la kut, hihihi. for me she shares something (pasal hijab, life, tutorial n everything la...) n kadang2 her expression is so funny (boleh release tension jap...)

n now, this so popular blogger is featuring in NUR magazine....

see, dua-dua pun cantik kan...
hahaha, thinking to make this entry because of THIS....

p/s: me memang suka baca NUR... nak langgan tapi tak langgan2 pun... huhuhu...

Monday, November 5, 2012

login facebook...

hi me dear...

tup tup tup... dah masuk november rupanya kan... cepat betul masa berlalu.me ni kan, kadang2 nak update sebab ada benda nak citer tapi tak reti nak start camne... kadang2 bila mood nak start tu ada, kering idea pulak... huhuhu, inilah kehidupan berbloging kan...

semalam kan dapat emel dari facebook...

 

adoiyai... sape la rajin nak log in me punya fb ni? takde keje lain ke hape? nasib baik la skrang ni facebook team cam a bit secure kan.. ni rasanya da dua kali kena. first time rasanya end of last year ke this year tapi kat tengah2 bulan... huhuhu... takyah la nak hack ke apa ke me punya fb tu... takde apa2 pun kat situ. yang ada hanya keluarga dan kawan2 tersayam... rasanya ada gak kengkawan yang penah kena camni kan.. taktau apa tujuan orang yang buat gitu...

anyway, thanks to fb security team sbb alert benda2 camni... kena sentiasa logout akaun kan. tak kira apa2 akaun pun supaya lebih 'selamat'... ^^

p/s: takde harta dan tak popular pun...