Followers

Wednesday, October 17, 2012

Sudah kah anda membuat pemeriksaan kesihatan tulang anda?

Hi me dear...

Hahaha... Tajuk da la ca skema pastu panjang berjela2 kan. Padahal nak citer sikit aje.. Ok, teruskan penceritaan...

Korang penah tengok iklan Anlene tak? Yang dia cakap makcik dia suh wat pemeriksaan tulang tu? Kalau tak penah meaning that korang memang jarang tengok tv la kan... Huhuhu... Tapi tak pe, abaikan. Sebab kaitannya tak de la banyak sangat, sekadar pengaruh iklan semata. Tapi kalau pengaruh yang baik, tak salah kalau nak ikut, kan...

Ok, citer dia gini... Weekend lepas ada la lepak ngan me friend Megna atau nama glam Lynn gitu... Sebab kawan since study diploma until now kan, sekali sekala kena la spend time together2. So, lepas makan nasi arab yang sangat sedap kat Sa'ba Cyberjaya tu, kitaorg g IOI Mall Puchong (me memang jarang ke sana sebab a bit jammed). So, da round n round n round, pegi menghala ke food court lak sebab dahaga. Al-maklum la, round banyak kali. So kat area bawah tu kebetulan Anlene wat promosi pemeriksaan tulang. Hihihi, me pun terus bila ada akak tu mintak detail, cakap ok, sebab nak cek. Dia isikan form n then queue buat pemeriksaan, last dia explain result.

So, alhamdulillah me punya tulang still in good condition, maksudnya masih tiada risiko untuk Osteoporosis. Orang Anlene tu cakap kalau dah melangkau umur 30 ni, kesihatan tulang akan merosot. So, dia cakap lagi kena la teruskan penjagaan tulang dengan baik seperti bersenam, kurangkan kafein n of coz la minum susu Anlene... So, lepas cek tulang, me n Megna terus semangat. Kononnya nak beli susu Anlene. Tapi at last, Megna x beli coz katanya ada balance lagi kat ofis n me beli susu HL gak sebab me malas nak bancuh.  hihihi... So, kalau korang nampak promosi cenggini, try la. For me, it something new n interesting...

P/s: since early this year rasanya (ke end last year), me memang minum susu HL d samping makan kalsium. Sebab kalau tak, cam lemah je. Huhuhu..

Sent from Samsung Galaxy Note

7 comments:

Fara Fadzil said...

salam..first time saya kat sini..hehe
bagusnya awak suka minum susu!samalah saya pon dah 3 series..masa nih kita dah kena amik 1000mg calcium dah sehari..
tp susu saya jarang minum..bila dah ada baby n breastfeed nih mmg tulang rasa rapuh jee..huhuhu..

nway juz nak share..now saya amik ostematrix shaklee.gabungan calcium+magnesium+vitamin d. seharian punya serving dah cukup 1000mg cal tuh..murah pun murah..rega sebotol untuk sebulan tu lg murah dari saya ambil susu anlene hari2.hihi..
kalau minat boleh ty saya ye :)

farra8979 said...

Fara Fadzil: hi dear... thanks berkunjung ke sini... ^^

me pun amik shaklee. kalsium vitalea, vitamin c, vitamin b n pernah try macam2 produk kesihatan shaklee lg... kebetulan member memang support me to consume shaklee sebab gunakan bahan semula jadi, kan..

Fara Fadzil said...

ha ahh..sangatt bestt kan?
saya jatuh cinta smpai terus jadik ahli..hahaha
ESP penah cuba? tgh promo nihh

farra8979 said...

Fara Fadzil: yang itu aje belum cuba... tengah berkira2... hihihi...

Fara Fadzil said...

wajibb cuba tauu bulan nih!!masuk dalam bajet gaji bulan nih..
nnt bulan depan lagi berkira2 sbb dah mahal!!
kalau nak nnt saya boleh bagi harga istimewa..hehehehe

farra8979 said...

Fara Fadzil: insyaallah, thanks dear...^^

Fara Fadzil said...

no problem..saya dah follow blog ni..
jemput follow blog saya juga :)