Followers

Wednesday, October 31, 2012

nuffnang oh nuffnang...

hi me dear...

eh lama dah kan tak buat entri pasal nuffnang... hihihi... bila reramai buat entri pasal CPUV, baru la me terhegeh2 nak cek me punya... (bagi yang tak tahu maksud CPUV tu, me dah paste kan siap2 definisi dia tau...

tapi kan, alahai sedihnya... sebab last dapat bulan Jun 2011... itu la, malas lagi nak update blog. blog walking pun dah jarang2 sebab bz sket... huhuhu, nasib badan...



p/s: tapi kan, nampak sangat tak glamor... kuikuikui...

UPDATE: wah, seronok sangat bila otai kesayangan seperti sis RASP, sis EYNDA dan sis NUR membakar semangat untuk me terus berblogging.... 

Tuesday, October 30, 2012

love popcorn...

hi me dear...

owh, pepagi ini teringatkan sesuatu yang manis iaitu popcorn.. dari kecik pun suka popcorn kan so memang tak leh nak elak dah. kalau g tengok movie, memang beli popcorn kecuali kenyang butar sangat2... kalau pegi KLCC, Garret is a must... previous entry is here.... sampaikan me sis sayam, lin cakap, "giler la ko ni.. beli popcorn berpuluh2 ringgit." hahaha, sometime need to reward me self. n nowadays dah tekak dah boleh terima popcorn cheese okeh... lelama makan cam sedap pulak....

owh, entri ini terjadi bila bukak blog Arianna a.k.a bvlgarigirl. huhuhu, nampak seaweed popcorn itu sangat la menarik tau... tak caya klik la sini... rupanya selain Garret ada planet popcorn kat malaysia ni... harus la me klik link....

macam2 flavor... from original to curry...
benda2 menarik macam ni harus la me kena tengok lokasi nya kan. nak ke mid valley rasa cam, owh lama giler tak ke sana... so, tengok2 la kut2 ada kat tempat lain...
 
Pavilion pun ada, yeay!!!
so, nanti me adik sayam dah abis exam leh la ajak dia g pavi.. skrang ni no no no... she need to concentrate on her exam so that she can pass with flying colours...

for more info, boleh layari sendiri planet popcorn supaya lebih puas hati.... ^^ 
 
p/s: for a time being, beli je kat pasar malam desa pandan tu...hahaha...

Monday, October 29, 2012

hari raya kedua di IKEA...


hi me dear...

wah, sejarah sangat kan bila me tak cuti panjang raya haji ni. terkadang ada yang konfius tau nape mek kelate ni tak cuti kan... hahaha... tambah canggih manggih sebab me parent nak beraya kat sini... ala, sebenarnya dorang kesian all their anak bujang beraya di perantauan.. tapi sian la me parent. berhempas pulas datang ke putrajaya dengan terpaksa meredah jammed selama 16 jam..

so, beraya ke mana kali ni korang? raya pertama memang lah mengunjungi sanak saudara yang memang sentiasa ada di KL ni... tapi, raya kedua, kami dah berada di IKEA.. hahaha... itupun lepas ayah g amik daging korban kat area rumah... walaupun ktorang tak shopping mana pun n sekadar nak memenuhkan IKEA yang padat dengan manusia, tapi yang puas hatinya sebab dapat jugak makan meatball.... akhirnya...

pic sendiri tak sempat nak amik so harus la gugel sajek...
bukan setakat meatball ok.. siap makan pasta n chicken wing... nyum nyum nyummm...

kalau ke IKEA memang la tak sah kalau tak snap2 kan... so, kami pun bergambar la. hihihi... tengok je la pic kami ye... disebabkan me malas nak letak pic ni satu2, so 'curi' je la kat me dear sis nya IG... sharing is caring kan sis... ^^

love me family a lot...

me n me dear sis wif pinky smile...
beriya snap2 tau walaupun hanya menggunakan galaxy note.. tapi berempat je la... kali ni me bro memang tak ikut.. coz dia baru jek pegi aritu. disebabkan kemalasan, dia dok rumah pastu g dating ngan gewe dia... (hahaha, itupun nak cerita kan)... aktiviti yang agak happening d hari raya haji.. lepas tu, ingatkan nak sambung beraya tapi hujan lebat sangat2...


p/s: banyak lagi tempat tak bawa mama n ayah.. so, sedang memikirkan tarikh untuk cuti...

Thursday, October 25, 2012

cuti raya haji...

hi me dear...

wah, da lengang da area putrajaya tau... kesahnya sebab majoriti da balik kampung. tak kira la sama ada ke utara, selatan, timur atau barat kan... masing2 berlumba2 untuk bersama keluarga d kampung yang tercinta. as for me, since kawen dulu pun memang tak balik raya haji. n dis time pun tak balik jugak. tapi, yang bestnye adalah me parent datang beraya kat sini.. yeay!!! semoga dorang selamat tiba, insyaallah, amin...

so, di kala orang tengah sibuk men'jammed'kan diri kat highway tu kan, me bersenang lenang je kat ofis. alhamdulillah, takde keje pulak tu kan. free la membuat aktiviti bebas. al-maklum la bos kecik pun cuti. memang takde keje la. hahaha... 

so, dikesempatan ini, me nak ucapkan:


jangan makan daging banyak banyak sangat eh... orang cakap, takut nanti darah tinggi.. huhuhu.. me memang da kurangkan makan daging. cuma makan benda2 manis ni still kena kawal sebab suka sangat benda2 manis kan... ^^

p/s: tengah tunggu announcement duit raya boleh balik half day dari BIG BOSS... hihihi...

Tuesday, October 23, 2012

WE ARE THE CHAMPION!!!

Hi me dear...

Just wanna say CONGRATULATION to THE RED WARRIORS... Love uolss so so so much sebab mengharumkan lagi nama negeri Kelantan di persada Piala Malaysia... 

P/s: agak tension je pegawai2 ATM d me ofis... Hihihi...

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, October 18, 2012

aku terima nikahnya...

hi me dear...

nak jugak update me blog ni walaupun kesuntukan masa kan... hihihi... ya lor, sebab takut kalau tak keep the spirit in updating d blog, lelama bersawang balik la jawabnya... so, usaha tangga kejayaan.. fighting!

so, semalam adalah g tengok orang bernikah.... tapi dalam filem lah ye (owh, kecintaan untuk menonton wayang semakin menjadi2 sejak dua menjak ni...) tak tahu kenapa tapi boleh hilangkan stres gitu... hihiihi.. yang tak tahan tu, pegi sorang pun, boleh layan kan.. asalkan ada pop corn...


semalamkan tiket murah. so, laju je la booking online. balik lewat sket sebab setelkan keje, solat siap2 kat ofis pastu terus drif ke alamanda... sampai memang just nice la sebab tayangan 6.30pm dan me kluar ofis dalam 6.05pm gitu... lebih semangat nak tengok sebab shinnaz cakap kat blog dia, ok jugak la citer dia...

for me, ok la citer dia. sebab cam romantik kan... n kadang2 rasa cam romantik dia tu seperti cite hindustan... rasa cam ada ke la hai lelaki melayu seperti ini d muka bumi ini skrang ni... hahaha.... tapi yang me rasa ok jugak adalah sebab kata2 parent masing2 (parent Alisa ngan Johan ni la) yang banyak menyedarkan anak2 mereka pasal tanggungjawab sebagai suami isteri. takyah nak sinopsis sangat sebab rasanya ramai dah menonton, ada yang cakap best, ada yang cakap tak best, ada yang cakap macam citer THE VOW yang pasangan dia hilang ingatan jugak (cuma beza jantina je) dan macam2 lagi la...

kalau suka tonton citer melayu, sila ke panggung berhampiran anda ya... tapi kalau tak suka sangat tonton citer melayu tapi nak jugak tengok, me rasa tip nya adalah pegi la hari rabu sebab tiket murah sket ataupun bagi yang da famili mesti dorang lebih suka tunggu kat astro first... mana2 je la yang korang rasa sesuai okeh..

p/s: terkesan tengok bila relate dengan me self... owh, menangis sampai lencun tisu n 'selimut' yang dibawa... T___T

Wednesday, October 17, 2012

ukur pergelangan tangan...

hi me dear...

tetiba aje kan... tadi suh pemeriksaan kesihatan tulang n now ukur pergelangan tangan pulak... what happened to me? hahaha... no la.. tadi kita pasal kesihatan... ni pasal pergelangan tangan kan, so of coz la untuk gelang ke, jam ke... 

owh, actually kan, me kalau shopping online especially jam tak pernah amik pusing pun pasal ukuran sebab fikirkan, "ala, kalau longgar nanti, potong la..." so, bila tetiba kan beli bracelet kat instagram (owh, dulu facebook skrang me IG pun da penuh dengan jualan2 hihihi...) n the beautiful seller tu tanya, wrist measurement, me macam alamak???? tak pernah ukur pun... so, harus la gugel... tapi betul la kata orang, maklumat di hujung jari. search kat internet ni, paper pun jumpa weh....

jadinya, memandangkan sharing is caring n me rasa nanti takde la pening2 sangat di kemudian hari nak cari2 link untuk itu, so, me share sini... ada dua dua link SATU dan DUA... senanf la... korang pun leh dapat info tu jugak kan... hihihihi...

so, ok la... tu je... nak solat Asar dulu sebelum pulang... petang ni nak tengok orang 'nikah'...


Sudah kah anda membuat pemeriksaan kesihatan tulang anda?

Hi me dear...

Hahaha... Tajuk da la ca skema pastu panjang berjela2 kan. Padahal nak citer sikit aje.. Ok, teruskan penceritaan...

Korang penah tengok iklan Anlene tak? Yang dia cakap makcik dia suh wat pemeriksaan tulang tu? Kalau tak penah meaning that korang memang jarang tengok tv la kan... Huhuhu... Tapi tak pe, abaikan. Sebab kaitannya tak de la banyak sangat, sekadar pengaruh iklan semata. Tapi kalau pengaruh yang baik, tak salah kalau nak ikut, kan...

Ok, citer dia gini... Weekend lepas ada la lepak ngan me friend Megna atau nama glam Lynn gitu... Sebab kawan since study diploma until now kan, sekali sekala kena la spend time together2. So, lepas makan nasi arab yang sangat sedap kat Sa'ba Cyberjaya tu, kitaorg g IOI Mall Puchong (me memang jarang ke sana sebab a bit jammed). So, da round n round n round, pegi menghala ke food court lak sebab dahaga. Al-maklum la, round banyak kali. So kat area bawah tu kebetulan Anlene wat promosi pemeriksaan tulang. Hihihi, me pun terus bila ada akak tu mintak detail, cakap ok, sebab nak cek. Dia isikan form n then queue buat pemeriksaan, last dia explain result.

So, alhamdulillah me punya tulang still in good condition, maksudnya masih tiada risiko untuk Osteoporosis. Orang Anlene tu cakap kalau dah melangkau umur 30 ni, kesihatan tulang akan merosot. So, dia cakap lagi kena la teruskan penjagaan tulang dengan baik seperti bersenam, kurangkan kafein n of coz la minum susu Anlene... So, lepas cek tulang, me n Megna terus semangat. Kononnya nak beli susu Anlene. Tapi at last, Megna x beli coz katanya ada balance lagi kat ofis n me beli susu HL gak sebab me malas nak bancuh.  hihihi... So, kalau korang nampak promosi cenggini, try la. For me, it something new n interesting...

P/s: since early this year rasanya (ke end last year), me memang minum susu HL d samping makan kalsium. Sebab kalau tak, cam lemah je. Huhuhu..

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, October 15, 2012

Tabita da sampai...

Hi me dear...

Azam untuk merajinkan diri supaya sentiasa update me blog nampaknya hanya tinggal harapan. Hari ke hari, minggu ke minggu dan bulan ke bulan nak update tapi bila kat ofis macam2 nak kena buat dan bila sampai rumah asyik nak rehatkan diri je, makanya.... Tak update la!!! Tapi, takpe la kan. Azam/impian tu ada. Kalau takde, lagi la hampeh...

Eh, bukan nak story pasal tu okey. Ni pasal Tabita. Al-kisah me pakai produk ni kan da agak lama... Masa memula macam tak best sebab naik jerawat kecik2 kat dahi. Tapi lelama, eh okey la. Best sangat!!! So alhamdulillah, until now memang continue pakai.. Biasanya la kan, me akan beli dekat blogger atau kat facebook aje. Tapi kalau ada kenalan (chewah, kenalan konon) yang pergi Indonesia, me kirim la.. Kalau kirim kat geng memang la lagi murah daripada beli kat Malaysia. Tapi mahal kita beli d Malaysia ni kena amik kira dorang dikenakan cukai la ye... Sebab ada yang jual mahal n ada yang jual murah. So, no komen.

So kali ni memang kirim kat member gak.. Weeee suka sangat2.. Sebabnya kebetulan yang kirim aritu (kat member lain), da abis. Da ketuk2 botol cleanser tu hingga ke titisan terakhir. Sib baik keluar... 

Eh, kalau tertanya2 kenapa la ramai me kawan2 pergi Indonesia? Sebenarnya dorang bercuti. Kan semua orang boleh 'terbang dengan Air Asia'... Time tiket murah la nak bercuti ke luar negara betul x? Hihihi...

K la... Tu aje. Nak mandi n tunggu Master Chef Musim ke-2 (walaupun me sis cakap, masaknya tak jugak.. Huhuhu...)

P/s: kalau murah sangat pun ada yang menasihati jangan beli sebab takut tiruan. Tu je.. ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, October 8, 2012

Hotel Transylvania - antara cerita kartun yang best...

Hi me dear...

Ngantuk plus sejuk pagi ni kan. Almaklum la, dah la hari Isnin pastu hujan pulak tu kan (sekitar putrajaya ni tau)... Tapi apa2 pun demi mencari rezeki yang halal dan berkat, teruskan kerja tak kira apa jua dengan ikhlas. Fighting!!!

pic gugel ajer...
Semalam sempat lagi pergi menonton wayang. As usual la kan, cam tak kenal me ni yang memang la suka menonton d skrin BESARRRR punya... Owh, kali ni me tengok citer kartun Hotel Transylvania... Memula fikir takde la ramai sangat orang kut sebab cam xde promosi sangat tapi rupanya penuh!!! Me dok seat agak depan jugak la..

Best2... Kisah famili, kasih sayang dan cinta. Sebab tu la PG 13. Yang penting memang asyik gelak je. Hihihi... Sape yang suka citer kartun, memang me suggest g tgk ok... ^^

P/s: tahun depan lagi banyak citer kartun akan ditayangkan, yeay!

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, October 4, 2012

Diskaun Khas” Selama 3 hari bermula esok (Jumaat/Sabtu/Ahad)

hi me dear...

cuba baca ni... me baru je copy dari facebook fareeda... kiranya macam share info gak la kan...

By FAREEDA..Nyata Jelita
 
 
 
“Diskaun Khas” Selama 3 hari bermula esok (Jumaat/Sabtu/Ahad) untuk pelanggan FAREEDA yang telah menukar Kad pengenalan mereka kepada yang baru dengan menggunakan gambar memakai tudung FAREEDA.

Sila tunjukkan kad pengenalan anda semasa membuat pembayaran di kaunter Butik FAREEDA.


Diskaun ini hanya di butik Bangi sahaja dan terhad 1 pelanggan untuk 1 resit dalam 1 hari sahaja, untuk anda mendapatkan diskaun khas ini.


Terima kasih, FAREEDA Luv U All !!!

frust tau... memang la me dah buat ic baru tapi kan, tak terfikir pun nak pakai tudung fareeda... huhuhu...

p/s: me officemate memang pakai tudung fareeda aritu tapi akak tu tak amik pun lagi ic kat JPN... abis cane? hmmm....

Wednesday, October 3, 2012

hadiah hari jadi...

hi me dear...

adoiyai, kepeningan bila banyak betul fail atas paper. arini ngan esok pulak bos cuti. dah la arini ada meeting dan me kena gantikan dia lagi, huhuhu...kalau jadi meeting, arini kiranya hari ketiga la ganti bos meeting.. huwaaaaa.... T___T

ada orang seronok kalau bos cuti kan tapi kalau banyak benda amanat, hilang lah keseronokan itu... so, selingan la kejap dari buat paper... hihihi...

sebelum berpindah ke tahun lain, nak update pic hadiah birthday from me luvly sis dulu... sayang me sis so so so much... ya lor... aritu kan macam gatal2 nak beli handbag. ingat tak entri ni? kalau tak ingat tak pe, leh klik. jangan malu2... hihihi... so, dapat la... walaupun bukan yang berantai (owh, tapi semalam tengok adam dan hawa kat astro tu, sangat jeles beg ain warna merah yang bertali rantai itu...)

sibuk aje pasal handbag orang kan... moh nak share me handbag pulak....

beli kat bagz bar alamanda....
jeng jeng jeng... handbag n wallet sama....
cantik tak cantik tak? kalau cakap tak cantik sentap! hahaha, me gurau aje... taste kan masing2... tapi me sangat puas hati. thank u sista... luove u, muaaaahhhh... XOXO

p/s: merah dan hitam menawan... ^^

Tuesday, October 2, 2012

tetap sayang???


p/s: sayang ke? hmmm... kenangan pahit dan manis memang la kekal di ingatan. apa2 pun terima kasih banyak2... ^^

Monday, October 1, 2012

air-cond oh air-cond...

hi me dear...

dah bulan oktober kan sekarang ni... huhuhu, n ramai yang suka bila bulan oktober ni 'datang'. me rasa cam setiap bulan sama aje. huhuhu..

lately ni macam susah sikit nak tido. tak tahu kenapa. kalau tido lewat selewat 4pagi pun, akan terjaga pukul 7pagi. ntah la, nak cakap cuaca mungkin la. tapi me rasa macam tak de la panas sangat sebab putrajaya selalu hujan sejak akhir2 ni...

tapi hujan ke panas ke, rasa macam nak pasang air-cond pulak kat rumah tu. huhuhu... lagipun, senang la sikit bila me parent datang. takde la rasa panas sangat. cuma sekarang ni me tengah survey yang mana ok.. kebanyakannya me baca thru blog2 orang (lupa nak link, sorry ya)... ada gak pegi kedai dan survey sendiri2 tapi masih fikir2 lagi la. 


kalau ikutkan sekarang ni macam2 jenama dan macam2 warna serta macam2 harga kan. cuma ikut kemampuan je nak pakai yang mana. tengok la keadaan... insyaallah, akan pasang jugak nanti. kalau ada cadangan mana yang ok, sila la komen ye... ^^

p/s: sakit kepala sebab tido yang tak menentu. nampak gaya cam nak kena pegi bercuti la kut... hihihi...