Followers

Thursday, July 5, 2012

baru balik dari penang...

hi me dear..

wah, lately ni sedikit bz. (ye ke sedikit? lebih kurang halal la kan...) hihihi... sebenarnya me baru balik outstation.. ke penang sebenarnya... aritu bila cakap nak g penang, member2 cam terkejut. larat ke pegi sehari je? tapi as for me, nak wat camne kan. dah namanya pun keje...

so, cam biasa la... pegi dengan bos dan sorang lagi pegawai...


bermalam kat grand continental penang
mulanya nak cari hotel lain... tapi memandangkan selain me bos, kami2 kena top up sebab tak cukup kelayakan hotel, so, bos bagi cadangan dok sini je. tapi kan, lepas tu dah sedikit menyesal sebab hotel lama, tak jaga so nampak buruk dan tak best... bila dah tak best, me tak amik la pic... hihihi...

view from me room... bayangkan bestnya kalau dok kat traders tu kan... ^^
sebabnya, ada 1st avenue... hahaha...
esoknya, kami memulakan tugas... ni bukan g jenjalan. dah nama pun keje kan. so, sama cam ofis la. dalam 8 lebih makan n terus gerak... SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

suka sebab bila dok dalam bangunan tinggi, sume nampak kecik...
see??? so cute...
so, ke pulau jerjak...
ke sana pun atas urusan kerja yang sama... memang best la sebab pengalaman ni hanya dapat masa keje je. kalau saje2 mana la dapat, kan... tapi sangat penat... fuhhh... berpeluh jugak la...

ni dah nak balik. dapat la naik feri yang open air... syok!!!
ktorg lalu bawah jambatan pulau pinang ke-2 yang masih dalam pembinaan... panjang dari jambatan yang pertama...

hahaha, ingatkan nak letak jugak muka comot... tapi tak yah la... sebab me rasa cam comot bebenor. dengan berpeluhnya dan habis ilang sume make up... huhuhu... sampai ke seberang, terus la balik ke putrajaya. singgah RnR untuk solat dan minum petang je... dalam 8.30malam selamat sampai...

tapi kan, yang paling tak tahan bila esoknya, dalam pukul 3pagi camtu, tetiba didapati bumbung rumah bocor... (me dah update kat entri ni...) tahun lepas bocor tahun ni bocor lagi... adoiyai, kejam sungguh... penat disambung dengan penat jugak... n me terpaksa mengelap 'banjir' sorang2... langsir dah tak larat nak cabut, biarkan aje... huhuhu...

eh, tetiba dah terlari topik kan... ok, tu aje...

p/s: ikutkan hati nak pindah. tapi memikirkan nak angkat barang tu, kira KIV la dulu ye...

No comments: