Followers

Tuesday, June 5, 2012

handbag2 yang berkenan di hati...

hi me dear...

udah sarapan kah? me done! makan nasik lemak singgit jeh ngan air milo yang superb... hahaha, alhamdulillah kenyang sudah. 

sunyi je kat ofis arini. maklum la, minggu ni kan minggu akhir cuti sekolah. so, ramai la amik kesempatan bawak keluarga jenjalan kan. as for me, since aritu dah balik celebrate birthday me ayah, so, xde dah la cuti.. bagi peluang yang ada anak2 kan. owh, rasanya penjawat awam pun ramai gak yang exam. so, good luck ye... fighting! me memang terkenal (terkenal la sangat) ngan shopping online. adoiyai, sampai pening roomate tengok barang asyik sampai je. hahaha, tapi nak wat camne akak2. tak yah nak jeles2. sebab kalau akak jeles, akak kena la keluar duit gak ye. sebab barang2 tu sume bukan percuma... 

lately ni dok berkenan la dua tiga jenis handbag.. tapi memandangkan mahal, tengok je la. untuk beli handbag yang beribu-riban belum mampu lagi.. memula aritu dok berkenan la ngan marc jacob hobo... mak ai, cantik betul d mata ni.. tapi kan, mampu tengok je la. sebabnya, mahal... 

merah u.. very the classic...
pastu kan, tetiba coach pulak dok kluar yang baru ni.. tengok harga pun ribu2 jugak so amik gambar je la simpan wat kenangan... hahaha...

of cos la pink @ fuschia kan...
so, memandangkan asyik dok teringin beg yang mahal2 ni (bukan setakat me abg, diri sendiri pun memang tak akan approve untuk beli), so simpan je la segala angan2 tu..

owh, satu lagi yang menjadi trend skrang ialah handbag tali dia cam rantai. rasanya dulu dah ada camni kan. cuma ia muncul kembali. ada yang nampak vintage and me loike... ^____^

contoh aje...
sebenarnya tak kisah la shopping online ke, g butik ke, g shopping mall ke, g mana2 je la, yang penting berbelanja lah ikut kemampuan. kalau rasa tak mampu, tak payah la nak berlagak sangat kan.. sebabnya kalau hujung bulan sangap, sape yang susah, diri sendiri, kawan2, jiran tetangga dan sewaktu dengannya... hahaha.. ingatan untuk diri sendiri ni yang penting.

p/s: menabung di tabung nuffnang yang masih la ciput.. bila la agaknya nak bertambah. huhuhu...

2 comments:

rasp said...

sis, i pun suka tengok jer bag2 yg ribu riban nie...
then verannnngaaannnn tak kesudah hahahahahaha...

farra8979 said...

rasp: hanya mampu berangan, kan sis... ^^