Followers

Tuesday, June 26, 2012

Me abg datang hantar chocolate, yeay!!!

Thank u abg... Tapi sayangnya lembik. So simpan dalam peti ais kat pantri jap. Jangan lupa dah la.

P/s: dia tau isteri dia tension sebab pepagi buta kena present. Yang tak tahannya, bangun lambat. Adoiyai...

Sent from Samsung Galaxy Note

Friday, June 22, 2012

Hari jumaat yang indah #2


Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, June 21, 2012

Pagi-pagi minum Ribena...

Hi me dear...

Dah menjadi rutin d ofis. Setiap pagi kalau tak minum soya, me akan minum ribena.. Nyum2 best sangat... Malas nak minum air panas sebab nanti berpeluh2. Hihihi...

Eh, ok la. Tu je sebab ada meeting.

P/s: tu pun nak update kan.. >___<

Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, June 20, 2012

Tuesday, June 19, 2012

Yeay, nak pakai tabita balik...

Hi me dear...

Semalam me ada buat satu entri tapi sepertinya blogger ada problem. So, me delete je la.. Lenkali me buat balik entri tu.. Hahaha, terukkan... 

Owh, sebenarnya me tabita dah abis stok pun. So, sepanjang takde ni, nangis gak nak tunggu order tu. Tapi me pakai produk biasa2 aje la. Ada facial ngan toner face shop yang dari dulu tak abis2 lagi tu, pakai je yang tu... So, arini tabita dah sampai, boleh la me pakai balik semula. Tak sabarnya... ^____^

P/s: solat Maghrib jom...

Sent from Samsung Galaxy Note

Friday, June 15, 2012

Jom ke Perak - Kinta Riverpoint Hotel & Suites

hi me dear...

amboi, tajuk. cam pemandu pelancong pulak... hahaha... sebenarnya, pic ni dah lama dalam handphone. me nak transfer punya la malas.. tapi gigihkan jugak...me pergi outstation ke perak dalam bulan mei aritu... terukkan, lama betul nak update. hihihi...

sebenarnya ke perak sehari je. balik keje terus shoot ke perak ngan me bos dan seorang lagi officer. ding dong ding dong tak tahu nak tido kat mana, so kawan me bos cadangkan hotel baru ni. memang baru la me rasa sebab parking pun bau cat lagi. hihihi...

so, meh tengok pic sama2 ye...


bilik... so nice sebab luas dan bersih...

dia punya suis touch skrin okeh...

shower... ada 2, besar dan kecik...

see.. dari shower ada cermin boleh tengok bilik. kalau honeymoon sesuai la kan...

cermin...

view 1...

view 2...
ni first time datang kinta kut.. tapi sebab datang ni atas dasar keje, so takde la g jenjalan mana2.. bangun pagi, breakfast terus menjalankan tugas. chewah... rate dia ok gak la. sebab bilik yang me tido ni, dapat diskaun goverment rate dalam RM170.00. tapi ni weekday tau... kalau weekend mungkin berbeza sikit la.

ok tu je... arini nak kena g bengkel pulak.. abis me weekend. nanti kalau amik pic, me update ye. tu pun kalau tak segan, maklum la, kali ni bilik sharing...

p/s: adoiyai... kerap pulak outstation kali ni.. tapi nak wat camne, SYMP.

Hari jumaat yang indah


Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, June 14, 2012

A nice executive talk by Air Asia CEO

Hi me dear...

Its my lucky day to hear a very ambitious, intelligent, down-to-earth and full-of-spirit VIP give a talk. Y. Bhg. Tan Sri Tony Fernandez told us from the beginning about how he and his colleage start Air Asia, until now and how he make sure 'everyone can fly'. And for me, he is such a good speaker...

"the family has to make the kid ambitious"

"a good boss must go down to the ground. Otherwise you won't know what the problems are"

P/s: learn something new... Yeay!!!

Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, June 13, 2012

adoiyai, sangat memerlukan "bakteria baik" sekarang!!!

hi me dear...

adoiyai, bila stok vitagen atau segala gen2 kat rumah dah habis, camni la jadinya... lupa nak re-stock... berpeluh dah dok kat ofis ni. try beli betik pagi tadi kurang menjadi. huwaaaa....

tak menahan...
dah pesan kat me abg suh belikan. tapi rasanya balik keje karang la baru pegi beli. harap2 recover sebelum pegi taklimat hujung minggu ni. kalau tak, merana badan...

p/s: bila jadi camni, memang sakit pinggang la jawabnya... huhuhu...

Tuesday, June 12, 2012

Kamera DSLR vs Pen Drive

Hi me dear...

Tengok ni, cute tak? Bukan kamera tau tapi hanya lah pen drive.. Hihihi, sebenarnya nak copy lagu big bang dengan member a.k.a zue.. Bila dia keluarkan pen drive ni cam sume kagum jap sebab cute sangat... Sampai ada yang tanya beli kat mana.. Tapi sekarang memang banyak pen drive yang cute2 kan...

P/S: rupanya folder je yang ada. Dalam folder tu satu lagu pun tak de.. Hiihihi...

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, June 11, 2012

MTV 'Andai Ku Bercinta Lagi' - Mojo

andai ku bercinta lagi...

Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

me copy kat sini...

Wednesday, June 6, 2012

Garret @ KLCC

Hi me dear...

Nyum nyumm... Kalau pergi KLCC me mesti beli. Sebabnya, ke KLCC adalah bukannya selalu... Tapi depends la jugak. Kalau line beratur dia sangat panjang, kim salam. Jumpa d hari lawatan yg berikutnya je la. Hihihi.. Bukan apa, kesian yang menunggu me beratur jer...

P/s: uhuks, miss u Mr G.

Sent from Samsung Galaxy Note

Tuesday, June 5, 2012

astro-on-the-go: nampak cam menarik...

hi me dear...

astro-on-the-go

nampak cam menarik je kan... nak try la register. sebab trial sampai 31 ogos 2012... wat masa ni hanya boleh di tonton samada di web (pc atau laptop) ngan ipad je. lepas ni, dorang akan buat kat iphone ngan android pulak..

ingatkan tadi me nak terus register tapi rupanya  kena ada smart kad punya nombor... so postpone la. kena balik umah dulu..

p/s: ada harapan la nonton guna me note kalau bosan2...

handbag2 yang berkenan di hati...

hi me dear...

udah sarapan kah? me done! makan nasik lemak singgit jeh ngan air milo yang superb... hahaha, alhamdulillah kenyang sudah. 

sunyi je kat ofis arini. maklum la, minggu ni kan minggu akhir cuti sekolah. so, ramai la amik kesempatan bawak keluarga jenjalan kan. as for me, since aritu dah balik celebrate birthday me ayah, so, xde dah la cuti.. bagi peluang yang ada anak2 kan. owh, rasanya penjawat awam pun ramai gak yang exam. so, good luck ye... fighting! me memang terkenal (terkenal la sangat) ngan shopping online. adoiyai, sampai pening roomate tengok barang asyik sampai je. hahaha, tapi nak wat camne akak2. tak yah nak jeles2. sebab kalau akak jeles, akak kena la keluar duit gak ye. sebab barang2 tu sume bukan percuma... 

lately ni dok berkenan la dua tiga jenis handbag.. tapi memandangkan mahal, tengok je la. untuk beli handbag yang beribu-riban belum mampu lagi.. memula aritu dok berkenan la ngan marc jacob hobo... mak ai, cantik betul d mata ni.. tapi kan, mampu tengok je la. sebabnya, mahal... 

merah u.. very the classic...
pastu kan, tetiba coach pulak dok kluar yang baru ni.. tengok harga pun ribu2 jugak so amik gambar je la simpan wat kenangan... hahaha...

of cos la pink @ fuschia kan...
so, memandangkan asyik dok teringin beg yang mahal2 ni (bukan setakat me abg, diri sendiri pun memang tak akan approve untuk beli), so simpan je la segala angan2 tu..

owh, satu lagi yang menjadi trend skrang ialah handbag tali dia cam rantai. rasanya dulu dah ada camni kan. cuma ia muncul kembali. ada yang nampak vintage and me loike... ^____^

contoh aje...
sebenarnya tak kisah la shopping online ke, g butik ke, g shopping mall ke, g mana2 je la, yang penting berbelanja lah ikut kemampuan. kalau rasa tak mampu, tak payah la nak berlagak sangat kan.. sebabnya kalau hujung bulan sangap, sape yang susah, diri sendiri, kawan2, jiran tetangga dan sewaktu dengannya... hahaha.. ingatan untuk diri sendiri ni yang penting.

p/s: menabung di tabung nuffnang yang masih la ciput.. bila la agaknya nak bertambah. huhuhu...