Followers

Thursday, May 31, 2012

Tak penah sampai camni...

Hi me dear...

Adoiyai, penat beli barang dapur. Biasanya beli sikit2. Tapi kali ni gatal p amik sume2 keperluan. Bila time bayar, rupanya RM300++... Hahaha, senyum dan bayar je la. T____T

P/s: barang makin mahal...


Sent from Samsung Galaxy Note

Choc banana yang sedap tapi... ... ...

Hi me dear...

Minggu ni memang kurang sehat. Balik kampung aritu dapat gastrik sampai demam yang teruk. Sekarang ni baru nak recover. Tu pun sebab baru rajin nak makan ubat.

So, hasilnya makan la apa pun, susah betul nak habiskan.. Huhuhu, nampak sedap tapi tak bape nak lalu makan la...

P/s: kes2 terpencil camni hanya ketika demam je tau. ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, May 30, 2012

Banyak tak?

Hi me dear...

Bukan nak menunjuk tapi saje nak share. Hihihi.. Tapi yang ni bukan la picture terbaru sebab ada yang me dah 'preloved' kan.. Dan, ada yang dah diganti baru pun. 

Start bulan ni dah slow sket nak membelinya. Dua je sebabnya pun: 1. Duit dah kurang dan 2. Minat dah kurang... Bukan apa, sebab ukuran tak standard. Ada yang kecik bebenar dan kurang sesuai ngan badan me yang besar ni. Paper pun, bila susun banyak2 cenggini memang cantik kan..

P/s: sume tudung me suka pakai.. Ariani, Fareeda, bawal dan shawl.. Ikut mood. ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Tuesday, May 22, 2012

gambar honeymoon fasha dan jejai di pulau redang...

hi me dear...

tetiba entri pasal artis... sekali sekala kan.. me baru je tengok picture ni semalam thru email.. so saje la nak share.. a bit macam ketinggalan sebab fasha pun dah pregnant kan... tapi layannnnn....








p/s: semoga bahagia selamanya dan dapat baby yang comel2...

Monday, May 21, 2012

Wednesday, May 16, 2012

Kelantan vs Sime Darby

Hi me dear...

Errr, actually this ticket belongs to my sis-in-law... Me? Only if there is free ticket for me, then i will go... But, i prefer to stay at home and watch Cerekarama. Hahaha...

P/s: not interested but have too... urggghhh!!!


Sent from Samsung Galaxy Note

take a break...

hi me dear...

me got something for you guys to read... hihihi...

An Amish boy and his father were visiting a nearby mall. They were amazed by almost everything they saw, but especially by two shiny silver walls that moved apart and back together again by themselves.
The lad asked, "What is this, father?"

The father, having never seen an elevator, responded, "I have no idea what it is."

While the boy and his father were watching wide-eyed, an old lady in a wheelchair rolled up to the moving walls and pressed a button. The walls opened and the lady rolled between them into a small room. The walls closed and the boy and his father watched as small circles lit up above the walls.

The walls opened up again and a beautiful twenty-four-year-old woman stepped out. 

The father looked at his son anxiously and said, "Go get your mother."

hihihi...

p/s: laugh and dont stress...

Tuesday, May 15, 2012

Xchange blog...

hi me dear...

kebelakangan ni baru perasan (eh, since end of last yer kut) yang me kurang blog walking. klu blog walking pun, thru blog yang memang me dah follow pun... rupanya, xchange kat me blog dah hilang. baru perasan. maybe sebab aritu dok tukar design n template kat blog so xchange pun 'menghilangkan' diri...

owh lupa pulak.. bagi yang nak tau xchange tu apa... ni ha dia...


v



v



v


nuffnang xchange


senang je nak 'pasang' xchange kat blog. ikut je arahan... sebenarnya dengan adanya menda ni, me senang nak blog walking. sambil2 tu boleh la menambahkan kenalan blog kan... kalau tak, cam jenuh gak la nak menjengah dari satu blog ke satu blog yang lain. so kiranya memudahkan la kan... ^^


tadaaaa.....



kalau nak dapatkan, sila la ke web nuffnang ye...

p/s: nanti boleh la blog walking sambil mengisi masa lapang kan... hihihii...

Monday, May 14, 2012

sedap pavlova ni...

hi me dear...

owh, hari tu janji cam nak update pasal pavlova kan. kalau lupa boleh klik sini...

me gigih la mencari di putrajaya ni sape boleh buatkan pavlova sebab teringin sangat2 nak try. so, lepas tengok member penah order kat satu blog ni, me pun try la order jugak...

cantik dan sedap...

nampak sedap kan... and yes, memang berbaloi2... sape nak order sila kan la ye...boleh call or email owner a.k.a yaya... nak mudah klik je sini.... me sis cakap, pavlova ni manis. tapi kan, yaya buat just nice. tak manis sangat... ^^

p/s: susah sikit me nak cari blog ni. maybe sebab tukar address.. kalau link tu tak menjadi, detail dah ada kat picture tu ya...

Thursday, May 10, 2012

To me dear lil sis...

Good luck for your final exam... Insyaallah u can do it.. Chaiyokkk!!!

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, May 7, 2012

tabita skincare...

hi me dear...

dah petang2 ni terasa nak update blog sikit (sikit sebab nak tunggu masa balik).. tambah2 lepas blog walking kan.. hihihi..


tetiba nak citer pasal tabita. sebenarnya, me memang pakai tabita pun... pakai since january 2012 (baru la lagi) tapi kan sorry sebab me memang takde pic sebelum ngan selepas.. sangat pemalas ini orang kan...

kalau follow blogger2 famous amos cam peeja, filla n sepet, sti tau pasal tabita... sebabnya me penah beli ngan peeja. n me rasa ramai gak la yang beli ngan peeja. (btw me dah penah jumpa peeja n muka dia memang licin je, cantik..)

pic gugel...
for me, pakai tabita kena rajin. sebab dia ada, facial wash, toner, day cream n night cream... bila lama2 pakai, hasilnya memang best. muka akan rasa tegang dan pori2 akan mengecil... memula tu mungkin la akan naik jerawat sikit, menggelupas sikit dan lain2.. tapi tu semua bergantung atas kesesuaian dengan kulit ye...

so, sesapa yang nak beli boleh gak la beli ngan peeja. sebab harga yang dia jual pun best. cuma skrang ni takde stok... sesapa nak beli boleh klik SINI... owh, satu lagi me beli ngan kak aida dekat facebook.

p/s: dari dulu kemalasan memang terserlah. suka cuci muka je.. hihihi...

New Drug ( pink pop rock ) in Schools ...

Warn your children and pass info to friends! Please pass this on even if you do not have kids in school. Parents should know about this killer drug.

This is a new drug known as 'strawberry quick '.

There is a very scary thing going on in the schools right now that we all need to be aware of.

There is a type of crystal meth going around that looks like strawberry pop rocks (the candy that sizzles and 'pops' in your mouth).  It also smells like strawberry and it is being handed out to kids in school yards. They are calling it strawberry meth or strawberry quick.

Kids are ingesting this thinking that it is candy and being rushed off to the hospital in dire condition. It also comes in chocolate, peanut butter, cola, cherry, grape and orange.

Please instruct your children not to accept candy from strangers and even not to accept candy that looks like this from a friend (who may have been given it and believed it is candy) and to take any that they may have to a teacher, principal, etc. immediately.  


Kindly pass this email on to as many people as you can (even if they don't have kids) so that we can raise awareness and hopefully prevent any tragedies from occurring.        
Prof Dato' Dr Raymond Azman Ali DJN (P Pinang), DPNS  
MBBS Hons (Monash), MMed (S'pore), MMed (M'sia), MD (Monash), FAMM, FRCP (Glasg)
Deputy Dean (Graduate Studies and International Relations)
Timbalan Dekan (Pengajian Siswazah dan Hubungan Antarabangsa)

Senior Consultant Neurologist
Pakar Perunding Kanan Neurologi

Medical Faculty
Fakulti Perubatan

UKM Medical Centre
Pusat Perubatan UKM
  

p/s: got this email from me husband... sharing is caring... ^^

Friday, May 4, 2012

peminta sedekah: betul2 susah atau mengharapkan pertolongan orang semata2?

hi me dear...

cepatnya masa berlalu kan. hari ni dah hari jumaat dan tak sangka rupanya dah mei 2012. semoga hari ini lebih baik dari semalam dan esok lebih baik dari hari ini dan seterusnya lah... ^^

tetiba di pagi jumaat yang mulia ni, rasa cam nak bincang isu peminta sedekah... hahahaha.. sekarang ni me rasa macam ramai giler peminta sedekah di malaysia ni. huhuhu, daripada warga malaysia sehingga lah warga asing... dan nampaknya warga asing semakin hari semakin bertambah..

ni semuanya sebab me abg yang sangat la 'pemurah'.yang tak tahan tu, semalam me abg baru cakap dia bagi duit RM10 kat orang sebab orang tu nak jual handphone sebab takde duit. bila me tengok handphone tu, dah berkecai... alahai, ntah2 orang tu drug addict ke... kalau kita bagi cam galakkan dia pulak kan... for me, bagi orang yang nak memberi tu, kalau ada duit lebih takpe la nak bagi kan. tapi, kalau nak makan sendiri pun takde, nak beli rokok pun tak lepas dan minta kat orang lain, camne bagi sedekah kan?

kadang2 me abg ni, takde duit kecik pun sanggup minta dengan me... NO WAY! bukan tak mau bagi atau kedekut ya, tapi me tengok la keadaan orang yang memnita tu dulu.. bukan nak berkira ya.. tapi pernah ada warga asing tu datang rumah ketuk2 pintu. then, bila bagi sorang, dia akan panggil geng2 yang lain supaya datang rumah yang sama... bukan SINDIKET ke camtu?

ada jugak orang malaysia yang berlakon buta. hari sabtu me and me sis pergi jalan tar, datang orang buta tu masa kitaorang tengah makan... ok fine kitaorang pun bagi la ramai2... tetiba, ari isnin me pergi pwtc, jumpa orang buta yang sama. yang tak tahan tu, me friend cakap, masa nak bagi tu, mata dia tengok ke arah duit bape yang kitaorang nak bagi. alahai... nak menipu pun agak2 la kan...

 
ok the point is, me rasa macam GEERRAAMMMM sangat2 bila yang minta sedekah tu dalam keadaan tubuh badan yang sihat dan ada yang kalau tak bagi, dia boleh marah2 kita balik. subhanallah... cuba la cari inisiatif sikit untuk bekerja dan cari rezeki yang halal. memang betul, dalam rezeki kita mungkin ada rezeki orang lain. tapi.... come on la. kalau betul2 susah takpe. ni yang malas nak keje dan harapkan pertolongan orang semata-mata...

p/s: lain orang, lain pendapat kan... sedekah biar ikhlas. tak guna la kalau lepas derma/sedekah, lepas tu mulut pot pet pot pet... . selamat hari jumaat.

Thursday, May 3, 2012

need a coffee maker...

i love this one. simple and cute and pink... ^^

getting bored...

hi me dear...

something wrong with me... i know but i don't know how to solve it... maybe i need to see counselor. the thing is, i feel weak and i don't have faith... maybe people see me smiling and say that, "you look good" or "happy nampak"... But deep inside me, only Allah knows..

crying... feeling lonely... try to smile... laughing... crying again...

me, maybe i need to try harder n harder... insyaallah, whatever it is, please pray for me...

it's not easy just to ignore...

p/s: hahaha... sorry for the "jiwa kacau" mode...

Wednesday, May 2, 2012

cant wait to try this...

pic from mr. google...
p/s: will update soon... yummy!!!

Tuesday, May 1, 2012

Fwd: Quaker Oat Cookies, yummy...







Hi me dear...

Sambil tengok tv jom makan biskut yang best ni. Next time leh la beli lagi, kan... ^^

Sent from Samsung Galaxy Note