Followers

Monday, April 30, 2012

tahniah peej burhan & suami...

hi me dear...

morning semua... pagi ni kat ofis macam 'kampung dilanggar garuda' (eh, betul ke perumpamaan camtu?) hahaha... kes nya ramai yang cuti kan sampai cafe ofis pun tutup kekdahnya... so berarak ramai2 lintas jalan sket pegi cafe ofis orang lain...

btw, me nak ucapkan selamat pengantin baru pada peej burhan dan suami... dah selamat diijabkabulkan n me doakan bahagia selamanya... peej burhan ni antara me fav blogger. walaupun blog dia banyak pasal personal life tapi me suka... kalau ada yang terlepas baca entri kat blog dia, mesti me klik older post... n me penah beli tabita ngan dia tau... memang kulit dia lawa... owh, sesiapa yang nak baca blog dia, klik sini..

pic amik kat tuan punya blog...
semoga cepat dapat baby ya... wink***

p/s: suka tengok baju dia. sweet, simple but nice...

Friday, April 27, 2012

lawak ptptn .03 versi ombak rindu...


p/s: hahahaha... abis dah lawak ptptn... tiga versi jer.

lawak ptptn .02


lawak ptptn .01


p/s: me saje nak share... me abg yang email... hihihi...

Wednesday, April 18, 2012

penat + makan shaklee = kurang penat...

hi me dear...

fuhhh... penatnya wat lawatan keje arini. walaupun hanya ke shah alam, klang dan damansara damai (wah, tetiba rasa cam bz bebenor, hahaha) tapi penat jugak. al maklum la cuaca panas kan.. tapi petang ni, rasa cam nak hujan la pulak. mendung aje...

bila rasa badan penat kan, me rasa cam dah tua je.. hahaha, anak pun belum ada tapi alasan penat memanjang. nak wat camne, atas bawah, depan belakang, dalam umah tu, me sorang yang bekerja keras... sib baik la makan shaklee, membuatkan badan takde la jammed sangat... hihihi, promote shaklee la pulak.tapi kalau nak beli shaklee dengan adik yang baik hati, boleh klik sini... dia akan bagi layanan yang best!

owh, tetiba nak citer pasal pagi tadi (bukan pasal shaklee)... masa tengah siap2 nak g keje pagi tadi, lipstick macam asyik terkeluar je bila me pakai... so, me macam tension gak la... tapi, rupa2nya, dia patah... ya Allah... tambah la tension sebab dah la nak mencari MAC punya la susah. kena g KLCC atau SOGO bagai kan... sedih betul..  dan sebab kedua, dah la d only lipstick yang color merah... alahai, memang banyak betul sebab...

so, rumusan arini cam mood down... kalau boleh, balik mau tido aje. tapi baju dah banyak giler so memang kena mintak tolong mesin basuh tu basuhkan dulu pastu baru me jemur. hahaha... dah2... cam mengarut pulak entri ni...

p/s: korang suka makan supplement tak?

Monday, April 16, 2012

battleship sama dengan kapal perang yang dah jadi muzium...

hi me dear...

hahaha, sape minat citer battleship jangan marah ya.. masa mula2 nak tengok movie ni, cam tak rasa nak tengok sangat. cam rasa takde ke citer lain. sebab ni bukan citer transformers tapi me memang tak tau citer apa... tapi aritu cam pening yang amat kalau tak tengok movie (alasan tak boleh blah), me pun ke AEON cheras selatan. tawakal tengok gak citer ni...

chicken burrito's hero...
hero memang agak hensem walaupun me suka tengok abg dia yang cam betul2 navy... tapi dari segi kekacakan (wah!!!), hero lagi hensem la kan... owh, kenapa tajuk entri cenggitu kan.. sebab, last baru la battleship yang bukan auto tapi manually ni muncul.. n memang kagum la ngan orang2 tua yang masih kuat dan gagah perkasa bersama2 kendalikan kapal tu.. tapi sayangnya, kapal battleship ni bertarung dengan makhluk asing... so, bukan la citer cam perang yang sebenar2nya... huhuhu, kuciwa...

rasa cam tak yah wat review kut sebab banyak dah orang buat review, kan kan kan... n, yang penting, ramai gak yang cakap citer ni memang BEST... so, kalau rasa nak g tengok, sila2... ^^

p/s: ala, selera masing2 kan... mungkin movie yang me rasa best, korang cakap tak best. hihihi...

Thursday, April 12, 2012

stress...

bad mood... bad mood... REALLY BAD MOOD!


Tuesday, April 10, 2012

berhabuk...fuhh fuhhh...

hi me dear...

lama dah tak jengah me blog. eh, bukan tak jengah langsung. cuma tak de idea nak menulis. dengan sibuk urusan pejabatnya... pergi kursus sana sini... cuba bayangkan baru je bulan april, tapi me dah complete kursus untuk setahun. penjawat awam kan kena kursus tujuh hari setahun. as for me dah sembilan hari pun. bukan kerja tak banyak. tapi, SAYA YANG MENURUT PERINTAH... ^^

apa2 pun, alhamdulillah, aritu sempat rushing berdua ngan me sis balik kampung untuk jenguk mama dan ayah. kesian dorang, berdua aje. bila buat surprise kat mama (buat pakatan ngan ayah), dia nampak happy sangat bila me sis buka pintu umah n salam dia... hahaha... tapi yang sedihnya balik kejap aje. dua hari satu malam je pun.. mana cukup kan. tak pe la, nanti kami balik lagi ye mama dan ayah tercayang!!!

so, bila dah setel minggu yang sibuk tu, me demam balik. tak tahu kenapa, antibodi cam lemah je kali ni. maybe sebab sibuk sangat kut. plus penat.. and plus plus, maybe masa demam first tu, doktor tak bagi antibiotik, hahaha, pandai2 salahkan doktor pulak...

ok la, tu je la kut... tengah tunggu me abg ambil. arini dia main futsal. as usual, demam2 ni kan, balik terus kong. tido la maksudnya. hahaha...

p/s: missing in action... hahaha, dah2, mula la merapu...