Followers

Tuesday, March 27, 2012

terima kasih bos...

hi me dear...

alahai, penatnya... macam2 dalam kepala otak fikiran ni n macam2 nak kena setel. ni baru je habis buat lawatan syarikat bagi tujuan pemantauan dan naziran. huhuhu... nasib baik setel cepat. kalau tidak, kena pagi petang... tapi, yang penting




v




v




v





pic gugel...
terima kasih bos... first time makan sini. sedap la jugak makanan dia.. ^__^


p/s: hahaha, tetiba kan...

Monday, March 26, 2012

bila stylus hilang, hati tak keruan...

hi me dear...

alamak, tajuk.. berunsur2 lagu indonesia dah rasanya kan... hahahaha... abaikan je la. ceritanya macam ni...

HUWAA (nangis dalam hati tapi kuat macam meraung)... balik dari berjimba beli barang dapur kat AEON Cheras Selatan ngan K. Yah semalam, baru perasan stylus me samsung note hilang... sedih double triple sedih... dok terfikir camne boleh cuai sangat sampai jatuh... biasa nya lepas guna memang me double check dulu, dah betul2 masuk belum..

so, bila dah hilang memang tak tahu la kat mana kan... abis sekeliling rumah cari. atas katil (tempat biasa main #drawsomething) pun takde... amik torch light jengah bawah katil pun takde. bila dah give up, stop cari. turun bawah tengok tv, abis citer nak tido... tapi fikiran tak tenteram lor... huh... daripada nak tido pukul 12 malam meleret sampai pukul 2 pagi... tu pun pejam jugak sebab takut arini tak pegi keje sebab tak sedar.

bangun2 pagi cari lagi. mana tau ada harapan nak jumpa. confirm takde. huwaaa... bukak la mudah... tertera harga RM95.00 tapi jauh nun kat subang jaya. call pulak samsung center. dia cakap tempat yang confirm ada jual stylus ni hanya di Digital Mall (memang me tak penah pegi), The Curve (lama dah tak pegi) atau Mid Valley (bertahun dah kut tak pegi).. yang lain2, dia tak confirm so kena pegi sendiri.

so, bila me abg cakap nak g pejabat pos alamanda tadi, me follow je la. berharap agar kat alamanda ada jual... thanks to ALLAH.. nasib baik ada... walaupun harga nya RM99 tapi yang penting ada... me fikir memang kena beli la kan sebab kalau tak, confirm malam ni tido tak lena lagi. huuhuhu... so, alhamdulillah. syukur sangat2..

kecik comel tapi mahal. sib baik smart phone tak sensor dengan kayu @ buluh @ penunjuk untuk baca Quran tu kan...
harap2 lepas ni takkan terjadi dah.. kalau tak, alamatnya bankrup. ala, bukan nak guna sangat2 pun. just main game atau untuk tulis sikit2. huhuhu...

p/s: ada gak yang kecik n comel n murah yang ada tali tu kan, yang bukan jenama samsung tu kan, yang compatible with almost smartphones n tablets tu kan... tapi, me tak mau... sebab nanti samsung note tu jadi 'berlubang'....

Friday, March 23, 2012

Tak sabarnya nak tunggu esok...

Wanna meet me new gadget... Hihihi...


Sent from Samsung Galaxy Note

Tuesday, March 20, 2012

Sangat suka dia...

Hi me dear...

Yeay, happy happy happy... Buku yang banyak2 order dah sampai. Dan yang paling penting, dapat gak buku ni.. Memang sangat suka tengok Jamie Oliver masak sampaikan bila baca buku ni boleh bayangkan cara dia bercakap. Hihihi... 

Yang ni second book by Jamie Oliver. Yang first one memang me tak sempat nak grab lagi. 

P/s: oppss, tu cover buku yang telah diedit ya...

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, March 19, 2012

Terasa nak jelita jugak...

Hi me dear...

Monday blues tapi tak sempat nak blues sangat sebab banyak paper nak kena siapkan. So, terpaksa menceriakan mood sendiri supaya ok sampai petang. Hihihi..

Owh, haritu kan fareeda ada sales. Ari jumaat lepas kalau tak sila. Crazy purple day. Tapi tak sempat nak pergu sebab ada meeting. So, hari ahad (eh, semalam la kan), sambil2 menyelam minum air sambil pergi amik baju lin kat tailor, maka menyinggah la kami ke fareeda bangi..

N yang paling best nya, dapat la paper bag tu. Tapi mesti la bukan dapat percuma kan... ^^
 

Agak2, apa la dalam paperbag tu kan... miahahaha... (eh, tetiba gelak jahat pulak...)





v





v





v





v




P/s: Nampak jelita ke tak? Hahaha... Main2 je la...

Sent from Samsung Galaxy Note

Tuesday, March 13, 2012

pening...

hi me dear...

alahai, harini me rasa sangat pening.. tak tahu kenapa tapi kalau dapat tido memang best ni.. tapi mana boleh tido sebab sekarang kan kat ofis. kalau nak balik tido, kena half day = malas sebab dah alang pukul 3 petang kan... huhuhu... ok la tetiba cam merepek merapu meraban... #bye...

p/s: kalau makin teruk maknanya ke klinik la kita... x pun jelepuk je atas katil...

Monday, March 12, 2012

rainbow cake...

hi me dear...

dari bulan lepas cam teringin nak makan rainbow cake? sape tau kat putrajaya ni kat mana ade jual? RM bape ek? survey2 tapi cam tak jumpa... huhuhu...

nyum nyum...

p/s: banyak yang teringin bulan 3 ni... isk2...

ipad oh ipad...

hi me dear...

gila gajet sudah kembali... eh macam cakap, tora datang lagi la pulak... hihihi...alasan ia datang, sebabnya kan aritu me ke melaka sebab retreat (btw, pegi melaka memang keje sampai malam so memang takde pic langsung)... n surprisingly, almost all of them ada ipad. huwwwaaa, nanges jap...

thanks mr. gugel
macam sangat2 best jek... tapi me sis dah cakap, "sila jangan membazir. sebab dah ada galaxy note". so, me still thinking... kuang kuang kuang...

p/s: rasa cam aritu ter'masuk' dalam wishlist.... ^^

Tuesday, March 6, 2012

sempat jugak...

hahaha...


hi me dear...

tadi rasa cam kalut semacam kan.. tapi yang tak tahan tu, sempat la pulak bertukar wajah... tak pe la, layankan aje. takde idea ni, tengah wat paper....


p/s: tengah dok giler lagu 2NE1 pulak dah....

alamak!!!

hi me dear...

hmmm... kalut sikit harini... dengan esok tetiba ke melaka sebab retreat (bidan terjun secara tetiba) dan 'terpaksa' meninggalkan me abg (tapi tak pe kut coz nanti hujung bulan dia g melaka gak n tinggalkan me sengsorang pulak)... kemudian tu, banyak keje nak kena setelkan sebelum pegi (nak peginya esok pagi). pastu retreat ni nak kena la study la sikit. malangnya semalam, baru executive summary, dah tertidur. tak tahan tu celik mata, boleh pulak bukak me lappy dan 'tertengok' citer senario ops pocot... owh, sangat ntah paper me rasakan...

ok la tak kisah la kan, pagi ni sampai je ofis baru je perasan, me tertinggal purse... huuwwaaaa, huru hara betul la... sib baik ada duit kat ofis ni. kalau tak??? camne nak beli breakfast dan lain2 yang sewaktu dengannya? tapi arini best sebab ada lontong kat cafe. sib baik murah, RM3 je... kalau tak, makcik suka caj mahal2 sampai RM5...

comel pulak bag ni kan, hahaha... sempat lagi gugel...
ok la, tu je... tetiba lepas mengadu tak reti nak fikir nak stop entri ni camne... huhuhu, bos pun dah dua tiga kali masuk sini antar fail.

p/s:

Monday, March 5, 2012

back-to-back watching movies...

hi me dear...

how are you guys today? already breakfast? me done with not-so-tasty kuey teow goreng (don't know how to spell it, sorry)... but still, alhamdulillah...

yesterday is movie-day, yeay!!! first time in me life, watching 2 movies back-to-back... actually me already bought online ticket for one movie. while queued for popcorn, Kak Yah suddenly suggest to continue watching second movie... hahaha, so, we go online and bought it...

so, the first movie is:



v



v



v




synopsis:
In the film, Chris Pine and Tom Hardy portray the world’s deadliest CIA operatives, as well as inseparable partners and best friends… until they fall for the same woman (Reese Witherspoon). Having once helped bring down entire enemy nations, they are now employing their incomparable skills and an endless array of high-tech gadgetry against their greatest nemesis ever – each other.

love love love this movie but me prefer Tuck than FDR... arrrgghhhh, so tension... btw, d synopsis came from here...

the second movie is:



v



v



v




synopsis:
The sequel to the successful "Adnan Sempit" by Ismail Bob Hashim in 2010 which told the story of Adnan, an orphaned street biker who is cared for by his aunt. On the other hand, Nadia is born to a wealthy family and currently owns a stable job. These two opposites soon encounter one another by chance and end up being in a relationship. Now, in "Adnan Sempit 2", it sees Shaheizy Sam reprising his role as Adnan, and his trials and tribulations in life and his relationship with Nadia.


funny but for me just a-ok...

p/s: me still trying to improve me english... huhuhuhu...