Followers

Monday, December 31, 2012

Dentist...

Hi me dear...

Lebat nya ujan arini. Lebat selebat2 nya lah... Rasa cam nak tido tapi tak tido2 pun.. Sebabnya sedikit sedih petang kang dah nak balik Putrajaya... Al maklum la, dok kat kampung memang betul2 rehat. Tapi xpe, bulan satu balik kampung lagi, yeay!!!

Btw, arini pepagi telah ke dentist. Orang sibuk nak sambut new year 2013... Tapi me d hujung 2012 ni telah menyerah diri ke doktor murni (bukan cikgu murni) untuk kasi cabut sama gigi belakang itu. Hasilnya, gigi pun berjaya di cabut. Tapi... Beserta dengan satu jahitan. Huhuhu... First time kena jahit dah tua2 ni. Nasib tak rasa sakit sangat (mana tak nya dah telan ubat tahan sakit awal2)...

Ok la. Tu ajer... Nak try tido sat. Night...

P/s: trip to euro. Hmmm... Macam2..

Sent from Samsung Galaxy Note

Saturday, December 29, 2012

Fida = Zizan & Maharaja Lawak Mega 2012

Hi me dear...

Setelah sekian lama tak balik kampung n berjalan sakan cuti2 malaysia, now its me turn to balik kampung. Yeayyy!!! Holiday lagi... Gigih jugak kali ni sebab flight pukul 830am, pukul 550am, teksi dah menunggu nak hantar ke erl.

Bila dah balik kampung, sayang pulak nak tinggalkan Maharaja Lawak kan. Pastu banyak pulak program best kat Mustika HD. Terus la me amik pakej mustika plus HD... So, dapat la tengok ngan familia (Lin n mama je sebab ayah main ping pong)... For me, memang tak tahan la tengok JOZAN. Memang giler terbaikkk lah. Walaupun persembahan dorang kadang2 cam lebih kurang, tapi dorang memang sangat2 menghiburkan. Hahahaa... Tengok la pic. G skolah bawak beg LV x tahan tu!!! So, minggu ni sadly SABUN dah out. Tapi terkejut gak sebab BOBOI bottom 3... Takpe la... Rezeki masing2 n yang penting berusaha untuk memberikan yang terbaik... Chaiyok semua!!!

p/s: sangat suka bila Najib Ali bagi komen. Very professional...

Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, December 26, 2012

back to school...

hi me dear...

apa la malas sangat nak update me blog ni kan. tapi bukan la sengaja... memang lately ni agak kebizian plus banyak cuti n pegi bercuti... hihihi.. secara kebetulan pulak kawan2 cikgu yang memang rajin berjalan, so, me follow...

tapi bila dah nak start skolah semula ni kan, bukan setakat ibubapa je kalut nak beli kelengkapan skolah untuk anak2 tapi tak terkecuali cikgu2.. nak kena siapkan mental dan fizikal setelah cuti lama... kalau asyik bosan je, "tok rok, gu..."


apa2 pun... selamat kembali ke sekolah untuk semua... sama ada terlibat secara langsung atau tak langsung... as for me, takde berkenaan pun.. hanya melihat karenah kawan2 saja. ada yang terlampau rajin n ada yang asyik 'bosan'... peace yooo...

p/s: minggu ni nak balik kampung... tapi banjir... harap2 dipermudahkan...

Friday, December 14, 2012

Tentang Seseorang...

teruntukmu hatiku
inginku bersuara
merangkai semua tanya
imaji yang terlintas
berjalan pada satu
tanya slalu menggangguku
seseorang itukah dirimu kasih

kepada yang tercinta
inginnya ku mengeluh
semua resah di diri
mencari jawab pasti

akankah seseorang yang kuimpikan kan hadir
raut halus menyelimuti jantungku

cinta hanyalah cinta
hidup dan mati untukmu

p/s: nape ntah lagu ni dok humming dalam fikiran... lalalala....

Salam Jumaat...


Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, December 12, 2012

Anuar Zain ~ Three Decades Of Music, Love n Passion

hi me dear...

the concert is on 16 february 2013 at stadium putra bukit jalil.... wahhhhhh, cant wait!!!


p/s: "ajari aku tuk bisa.... menjadi yang engkau cinta..."

Monday, December 10, 2012

Monster Beats Studio By Dr Dre...

hi me dear...

sejak dua menjak ni, headphone menarik perhatian pulak... hahaha, nak wat cane kan, dari dulu suka dengar muzik. huhuhu... so, masa rehat adalah masa utk gugel2 menda yang menarik n me rasa kan....

hanya mampu gugel...

OMG!!! sangat lawa n sangat menarik tertarik ko memang d BOOMMM!!! survey2 harga n guess what mahal rupanya jenama ini... mencecah almost 2K... fuhhh... idok ler sampai nak jadik DJ. so, simpan je ler hasrat tak berapa murni untuk memiliki nya... hahaha... ya lor... dengan 2K tu banyak lagi menda lain boleh beli n buat kan...

so, tengok pic je la kat internet. itu je pun yang mampu. hihihihi...

p/s: lemau nya nak start balik buat keje setelah hampir seminggu outstation... T___T

Tuesday, December 4, 2012

Ke'gilaan' terhadap gelang yang semakin menjadi2


Hi me dear...

Huhuhu... Makin nak me'rajin'kan diri untuk update me blog mmkin tak kesampaian. Nak buat camne. Time constraint plus keje kat ofis memang banyak...

Owh, by the way, memang me sangat suka beli aksesori since bujang,kawen n now kembali 'bujang' ni... Hahaha... Sangat2 suka okeh.. Adoiyai.. Nak buat camne. Itu some sort of hobby dah kut... 

Okeh... Pic tu memang me fav kut. Up n last from nana mahzan n its called #funbyNana. N the middle one from bebabracelets... Hahaaa, both i bought thru IG (so now not only fb, IG becomes one of me 'shopping complex). All i can say that i really satisfied with the products n also services that they give... N seriously, me always waiting for the new designs... ^^

P/s: hobi membeli novel jugak susah nak dibuang. Tambah2 skrang ramai penulis2 baru yang pandai dan bijak yang menghasilkan nukilan yang kreatif...

Sent from Samsung Galaxy Note

Wednesday, November 28, 2012

sad things...

hi me dear...

Allah knows best! will keep this spirit/quote in my mind for ever... thanks for all family and friends who never give up and always support me.. you are the best!!!


p/s: life.....
                personal.....
                                  work..................
                                                            huwaaaaa, miss me parent so much!!!

Friday, November 23, 2012

thanks to maxis...

hi me dear...

arrggghhh... tension sebab ada entri2 yang tak keluar pic so terpaksa la me edit dulu okeh... kira postpone je la entri yang lenlain tu...

tapi kalau perasan kan, me asyik cakap thank u je kan... ini dinamakan murah rezeki tau... hihihi...aritu kan, me tukar la pakej maxis... data plan dari banyak kepada sikit. padahal memang berguna sangat mobile internet tu, tapi ntah nama nak kurangkan bayaran bulanan. so, masa maxis datang exhibition inovasi kat ofis, me pun g ler tukar...

n guess what... rupanya dapat handphone...

nokia ash
pic nampak gah kan... tapi nan hado.. kecik je la sesangat handphone ni pun... tapi boleh la. sebabnya free.. pastu, nak buat ganti...




v




v




v

 



me bb yang hancus dah cover dia...
 
sayang tau me bb ni.. sebab first bb katakan. n walaupun guna internet, bateri sangat tahan lama... me rasa bb ni hancur dia punya body sebab aritu penah jatuh dalam toilet. tapi lucky sebab bila dah keringkan guna hair dryer, alhamdulillah kembali berfungsi...

p/s: tak reti nak ending pulak dah... ok la.. tu je... hahaha...

Wednesday, November 21, 2012

best sangat ke buku ni?


p/s: akibat pengaruh rakan sebaya n rata2 cakap buku ni best: semalam me g beli tapi yang 2nd hand punya je la... so, x sempat nak start baca pun lagi... ^^

Paddlepop...

hi me dear...

pic hasil gugel


alahai... dah lama giler nak Fareeda paddlepop camni... tapi susah la nak dapat. kalau la kan, ada yang sudi nak jual, let me know ya...

soalnya hati...

hi me dear...

ngantuks lately ni.. tu la, sape suh 'sembang' ngan member kat whatsapp sampai pagi. pastu bila sampai ofis adalah sedikit lemau... hahaha, tapi jangan risau. kerja masih diteruskan. nama pun mencari rezeki yang halal, kan...

owh ya.. skrang ni slalu dok fikir... bila la me nak tukar nama blog ni. rasa macam malas nak tukar. tapi bila fikir2kan balik, me create nama tu pun coz gabungan nama kan. since semua tu kini hanya tinggal kenangan, me rasa memang sewajarnya tukar. tapi tak tau nak letak nama blog ni apa dah.. so me rasa, biarlah dulu kut wat masa ni.. dia bukan tau paper pun.... T__T

semalam saje usik member... suh dia carikan me pasangan. tapi of coz la baik2 kan...  tapi, bila member nak introduce sorang kawan dia, me sebak. sampai mengalir airmata. haha, nape la jadi gitu.. sensitif plus sentap plus perasaan bercampur baur... maybe sebab fobia dah kut untuk mengenali orang yang tak dikenali dan orang yang perkenalkan pun tak berapa kenal sangat sebenarnya... but NO, me takde la salahkan me sweet member yang kenalkan me pada yang 'lepas'... cuma yang fobianya skrang ni... adoiyai... susah hati la. banyak fikir kut... bukan lah bermaksud me nak cari pengganti dalam masa terdekat pun. tapi kalau dah tua kerepot kang, ada lagi ke yang sudi nak kenal. hahaha... (terasa dah tua pun...)


tapi paper pun, pertemuan jodoh ajal maut semua di tangan Allah s.w.t. kan.. andai memang dah ditakdirkan akan berseorangan sampai bila2, me pasrah dengan ketentuan-Nya... lagipun, yang dulu tu pun, me tak penah menyesal apa2 cuma sedikit menyesal ianya sudah berakhir.... mungkin ada hikmah d sebalik apa yang berlaku....owh yang penting, famili sentiasa di sisi support me self. sebab nampak je jiwa kental tapi..........

p/s: isshhh... tetiba mood swing pagi2 ni kan... huhuhu...

Tuesday, November 20, 2012

Thank u boss...

Hi me dear...

Ishhh... Lemau bebenor rasanya. Ingatkan ari Selasa makin bertambah ok tapi nan hado... Me so sleepy (sape suh maen whatsapp malam2 sampai pagi kan, huhuhu)... Tapi keje still diteruskan. 

By the way, thank u bos. Me bos br blk London so me dapat survenir ni. Ahaks... Yg sweet sgt sebab bos beli key chain ikut pangkal nama. Hahaha... 'F' for Farra gitu...

So next time kan bos... Kalau g oversea, ingat lah kami lagi...

Sent from Samsung Galaxy Note

Saturday, November 17, 2012

USS...


Sent from Samsung Galaxy Note

Friday, November 9, 2012

Happy Wedding Day Dato Lee Chong Wei...

hi me dear...


Tahniah kepada Dato Lee Chong Wei dan isteri Datin Wong Mew Choo... Semoga bahagia selamanya...

p/s: so sweet bila tengok pic ni. terus rasa nak buat entri.... tapi idok la nak bercerita panjang sebab ke'bz'an... next week me nak cuti2 malaysia... yahooo!!!

Thursday, November 8, 2012

tiada lagi jodoh...

hi me dear...

selalu me ke cafe dan akan lepak kejap kat kaunter cafe untuk baca paper secara percuma (nasib tak kena halau)... bukan belek2 pun, just baca front page... tapi cam terkejut. eh, rupa2nya, anak chef wan, chef riz tu bercerai ye... kejap aje kan... me bukannya apa. sebab suka tengok ana dahlia tu sweet je nampak... hihihi... tapi2 apa2 pun yang berlaku ada hikmahnya. Allah tahu yang terbaik untuk hambaNya... (pesanan untuk me self jugak...)

sweet je...

jodoh hanya sementara...
p/s: semoga masing2 mendapat jodoh yang lebih baik dan serasi bersama, insyaallah...

Tuesday, November 6, 2012

Maria Elena & Nur...

hi me dear...

remember me previous entry about maria elena n hijabsta magazine? u can click HERE if u want to... looks like I'm one of her fan la kut, hihihi. for me she shares something (pasal hijab, life, tutorial n everything la...) n kadang2 her expression is so funny (boleh release tension jap...)

n now, this so popular blogger is featuring in NUR magazine....

see, dua-dua pun cantik kan...
hahaha, thinking to make this entry because of THIS....

p/s: me memang suka baca NUR... nak langgan tapi tak langgan2 pun... huhuhu...

Monday, November 5, 2012

login facebook...

hi me dear...

tup tup tup... dah masuk november rupanya kan... cepat betul masa berlalu.me ni kan, kadang2 nak update sebab ada benda nak citer tapi tak reti nak start camne... kadang2 bila mood nak start tu ada, kering idea pulak... huhuhu, inilah kehidupan berbloging kan...

semalam kan dapat emel dari facebook...

 

adoiyai... sape la rajin nak log in me punya fb ni? takde keje lain ke hape? nasib baik la skrang ni facebook team cam a bit secure kan.. ni rasanya da dua kali kena. first time rasanya end of last year ke this year tapi kat tengah2 bulan... huhuhu... takyah la nak hack ke apa ke me punya fb tu... takde apa2 pun kat situ. yang ada hanya keluarga dan kawan2 tersayam... rasanya ada gak kengkawan yang penah kena camni kan.. taktau apa tujuan orang yang buat gitu...

anyway, thanks to fb security team sbb alert benda2 camni... kena sentiasa logout akaun kan. tak kira apa2 akaun pun supaya lebih 'selamat'... ^^

p/s: takde harta dan tak popular pun...

Wednesday, October 31, 2012

nuffnang oh nuffnang...

hi me dear...

eh lama dah kan tak buat entri pasal nuffnang... hihihi... bila reramai buat entri pasal CPUV, baru la me terhegeh2 nak cek me punya... (bagi yang tak tahu maksud CPUV tu, me dah paste kan siap2 definisi dia tau...

tapi kan, alahai sedihnya... sebab last dapat bulan Jun 2011... itu la, malas lagi nak update blog. blog walking pun dah jarang2 sebab bz sket... huhuhu, nasib badan...



p/s: tapi kan, nampak sangat tak glamor... kuikuikui...

UPDATE: wah, seronok sangat bila otai kesayangan seperti sis RASP, sis EYNDA dan sis NUR membakar semangat untuk me terus berblogging.... 

Tuesday, October 30, 2012

love popcorn...

hi me dear...

owh, pepagi ini teringatkan sesuatu yang manis iaitu popcorn.. dari kecik pun suka popcorn kan so memang tak leh nak elak dah. kalau g tengok movie, memang beli popcorn kecuali kenyang butar sangat2... kalau pegi KLCC, Garret is a must... previous entry is here.... sampaikan me sis sayam, lin cakap, "giler la ko ni.. beli popcorn berpuluh2 ringgit." hahaha, sometime need to reward me self. n nowadays dah tekak dah boleh terima popcorn cheese okeh... lelama makan cam sedap pulak....

owh, entri ini terjadi bila bukak blog Arianna a.k.a bvlgarigirl. huhuhu, nampak seaweed popcorn itu sangat la menarik tau... tak caya klik la sini... rupanya selain Garret ada planet popcorn kat malaysia ni... harus la me klik link....

macam2 flavor... from original to curry...
benda2 menarik macam ni harus la me kena tengok lokasi nya kan. nak ke mid valley rasa cam, owh lama giler tak ke sana... so, tengok2 la kut2 ada kat tempat lain...
 
Pavilion pun ada, yeay!!!
so, nanti me adik sayam dah abis exam leh la ajak dia g pavi.. skrang ni no no no... she need to concentrate on her exam so that she can pass with flying colours...

for more info, boleh layari sendiri planet popcorn supaya lebih puas hati.... ^^ 
 
p/s: for a time being, beli je kat pasar malam desa pandan tu...hahaha...

Monday, October 29, 2012

hari raya kedua di IKEA...


hi me dear...

wah, sejarah sangat kan bila me tak cuti panjang raya haji ni. terkadang ada yang konfius tau nape mek kelate ni tak cuti kan... hahaha... tambah canggih manggih sebab me parent nak beraya kat sini... ala, sebenarnya dorang kesian all their anak bujang beraya di perantauan.. tapi sian la me parent. berhempas pulas datang ke putrajaya dengan terpaksa meredah jammed selama 16 jam..

so, beraya ke mana kali ni korang? raya pertama memang lah mengunjungi sanak saudara yang memang sentiasa ada di KL ni... tapi, raya kedua, kami dah berada di IKEA.. hahaha... itupun lepas ayah g amik daging korban kat area rumah... walaupun ktorang tak shopping mana pun n sekadar nak memenuhkan IKEA yang padat dengan manusia, tapi yang puas hatinya sebab dapat jugak makan meatball.... akhirnya...

pic sendiri tak sempat nak amik so harus la gugel sajek...
bukan setakat meatball ok.. siap makan pasta n chicken wing... nyum nyum nyummm...

kalau ke IKEA memang la tak sah kalau tak snap2 kan... so, kami pun bergambar la. hihihi... tengok je la pic kami ye... disebabkan me malas nak letak pic ni satu2, so 'curi' je la kat me dear sis nya IG... sharing is caring kan sis... ^^

love me family a lot...

me n me dear sis wif pinky smile...
beriya snap2 tau walaupun hanya menggunakan galaxy note.. tapi berempat je la... kali ni me bro memang tak ikut.. coz dia baru jek pegi aritu. disebabkan kemalasan, dia dok rumah pastu g dating ngan gewe dia... (hahaha, itupun nak cerita kan)... aktiviti yang agak happening d hari raya haji.. lepas tu, ingatkan nak sambung beraya tapi hujan lebat sangat2...


p/s: banyak lagi tempat tak bawa mama n ayah.. so, sedang memikirkan tarikh untuk cuti...

Thursday, October 25, 2012

cuti raya haji...

hi me dear...

wah, da lengang da area putrajaya tau... kesahnya sebab majoriti da balik kampung. tak kira la sama ada ke utara, selatan, timur atau barat kan... masing2 berlumba2 untuk bersama keluarga d kampung yang tercinta. as for me, since kawen dulu pun memang tak balik raya haji. n dis time pun tak balik jugak. tapi, yang bestnye adalah me parent datang beraya kat sini.. yeay!!! semoga dorang selamat tiba, insyaallah, amin...

so, di kala orang tengah sibuk men'jammed'kan diri kat highway tu kan, me bersenang lenang je kat ofis. alhamdulillah, takde keje pulak tu kan. free la membuat aktiviti bebas. al-maklum la bos kecik pun cuti. memang takde keje la. hahaha... 

so, dikesempatan ini, me nak ucapkan:


jangan makan daging banyak banyak sangat eh... orang cakap, takut nanti darah tinggi.. huhuhu.. me memang da kurangkan makan daging. cuma makan benda2 manis ni still kena kawal sebab suka sangat benda2 manis kan... ^^

p/s: tengah tunggu announcement duit raya boleh balik half day dari BIG BOSS... hihihi...

Tuesday, October 23, 2012

WE ARE THE CHAMPION!!!

Hi me dear...

Just wanna say CONGRATULATION to THE RED WARRIORS... Love uolss so so so much sebab mengharumkan lagi nama negeri Kelantan di persada Piala Malaysia... 

P/s: agak tension je pegawai2 ATM d me ofis... Hihihi...

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, October 18, 2012

aku terima nikahnya...

hi me dear...

nak jugak update me blog ni walaupun kesuntukan masa kan... hihihi... ya lor, sebab takut kalau tak keep the spirit in updating d blog, lelama bersawang balik la jawabnya... so, usaha tangga kejayaan.. fighting!

so, semalam adalah g tengok orang bernikah.... tapi dalam filem lah ye (owh, kecintaan untuk menonton wayang semakin menjadi2 sejak dua menjak ni...) tak tahu kenapa tapi boleh hilangkan stres gitu... hihiihi.. yang tak tahan tu, pegi sorang pun, boleh layan kan.. asalkan ada pop corn...


semalamkan tiket murah. so, laju je la booking online. balik lewat sket sebab setelkan keje, solat siap2 kat ofis pastu terus drif ke alamanda... sampai memang just nice la sebab tayangan 6.30pm dan me kluar ofis dalam 6.05pm gitu... lebih semangat nak tengok sebab shinnaz cakap kat blog dia, ok jugak la citer dia...

for me, ok la citer dia. sebab cam romantik kan... n kadang2 rasa cam romantik dia tu seperti cite hindustan... rasa cam ada ke la hai lelaki melayu seperti ini d muka bumi ini skrang ni... hahaha.... tapi yang me rasa ok jugak adalah sebab kata2 parent masing2 (parent Alisa ngan Johan ni la) yang banyak menyedarkan anak2 mereka pasal tanggungjawab sebagai suami isteri. takyah nak sinopsis sangat sebab rasanya ramai dah menonton, ada yang cakap best, ada yang cakap tak best, ada yang cakap macam citer THE VOW yang pasangan dia hilang ingatan jugak (cuma beza jantina je) dan macam2 lagi la...

kalau suka tonton citer melayu, sila ke panggung berhampiran anda ya... tapi kalau tak suka sangat tonton citer melayu tapi nak jugak tengok, me rasa tip nya adalah pegi la hari rabu sebab tiket murah sket ataupun bagi yang da famili mesti dorang lebih suka tunggu kat astro first... mana2 je la yang korang rasa sesuai okeh..

p/s: terkesan tengok bila relate dengan me self... owh, menangis sampai lencun tisu n 'selimut' yang dibawa... T___T

Wednesday, October 17, 2012

ukur pergelangan tangan...

hi me dear...

tetiba aje kan... tadi suh pemeriksaan kesihatan tulang n now ukur pergelangan tangan pulak... what happened to me? hahaha... no la.. tadi kita pasal kesihatan... ni pasal pergelangan tangan kan, so of coz la untuk gelang ke, jam ke... 

owh, actually kan, me kalau shopping online especially jam tak pernah amik pusing pun pasal ukuran sebab fikirkan, "ala, kalau longgar nanti, potong la..." so, bila tetiba kan beli bracelet kat instagram (owh, dulu facebook skrang me IG pun da penuh dengan jualan2 hihihi...) n the beautiful seller tu tanya, wrist measurement, me macam alamak???? tak pernah ukur pun... so, harus la gugel... tapi betul la kata orang, maklumat di hujung jari. search kat internet ni, paper pun jumpa weh....

jadinya, memandangkan sharing is caring n me rasa nanti takde la pening2 sangat di kemudian hari nak cari2 link untuk itu, so, me share sini... ada dua dua link SATU dan DUA... senanf la... korang pun leh dapat info tu jugak kan... hihihihi...

so, ok la... tu je... nak solat Asar dulu sebelum pulang... petang ni nak tengok orang 'nikah'...


Sudah kah anda membuat pemeriksaan kesihatan tulang anda?

Hi me dear...

Hahaha... Tajuk da la ca skema pastu panjang berjela2 kan. Padahal nak citer sikit aje.. Ok, teruskan penceritaan...

Korang penah tengok iklan Anlene tak? Yang dia cakap makcik dia suh wat pemeriksaan tulang tu? Kalau tak penah meaning that korang memang jarang tengok tv la kan... Huhuhu... Tapi tak pe, abaikan. Sebab kaitannya tak de la banyak sangat, sekadar pengaruh iklan semata. Tapi kalau pengaruh yang baik, tak salah kalau nak ikut, kan...

Ok, citer dia gini... Weekend lepas ada la lepak ngan me friend Megna atau nama glam Lynn gitu... Sebab kawan since study diploma until now kan, sekali sekala kena la spend time together2. So, lepas makan nasi arab yang sangat sedap kat Sa'ba Cyberjaya tu, kitaorg g IOI Mall Puchong (me memang jarang ke sana sebab a bit jammed). So, da round n round n round, pegi menghala ke food court lak sebab dahaga. Al-maklum la, round banyak kali. So kat area bawah tu kebetulan Anlene wat promosi pemeriksaan tulang. Hihihi, me pun terus bila ada akak tu mintak detail, cakap ok, sebab nak cek. Dia isikan form n then queue buat pemeriksaan, last dia explain result.

So, alhamdulillah me punya tulang still in good condition, maksudnya masih tiada risiko untuk Osteoporosis. Orang Anlene tu cakap kalau dah melangkau umur 30 ni, kesihatan tulang akan merosot. So, dia cakap lagi kena la teruskan penjagaan tulang dengan baik seperti bersenam, kurangkan kafein n of coz la minum susu Anlene... So, lepas cek tulang, me n Megna terus semangat. Kononnya nak beli susu Anlene. Tapi at last, Megna x beli coz katanya ada balance lagi kat ofis n me beli susu HL gak sebab me malas nak bancuh.  hihihi... So, kalau korang nampak promosi cenggini, try la. For me, it something new n interesting...

P/s: since early this year rasanya (ke end last year), me memang minum susu HL d samping makan kalsium. Sebab kalau tak, cam lemah je. Huhuhu..

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, October 15, 2012

Tabita da sampai...

Hi me dear...

Azam untuk merajinkan diri supaya sentiasa update me blog nampaknya hanya tinggal harapan. Hari ke hari, minggu ke minggu dan bulan ke bulan nak update tapi bila kat ofis macam2 nak kena buat dan bila sampai rumah asyik nak rehatkan diri je, makanya.... Tak update la!!! Tapi, takpe la kan. Azam/impian tu ada. Kalau takde, lagi la hampeh...

Eh, bukan nak story pasal tu okey. Ni pasal Tabita. Al-kisah me pakai produk ni kan da agak lama... Masa memula macam tak best sebab naik jerawat kecik2 kat dahi. Tapi lelama, eh okey la. Best sangat!!! So alhamdulillah, until now memang continue pakai.. Biasanya la kan, me akan beli dekat blogger atau kat facebook aje. Tapi kalau ada kenalan (chewah, kenalan konon) yang pergi Indonesia, me kirim la.. Kalau kirim kat geng memang la lagi murah daripada beli kat Malaysia. Tapi mahal kita beli d Malaysia ni kena amik kira dorang dikenakan cukai la ye... Sebab ada yang jual mahal n ada yang jual murah. So, no komen.

So kali ni memang kirim kat member gak.. Weeee suka sangat2.. Sebabnya kebetulan yang kirim aritu (kat member lain), da abis. Da ketuk2 botol cleanser tu hingga ke titisan terakhir. Sib baik keluar... 

Eh, kalau tertanya2 kenapa la ramai me kawan2 pergi Indonesia? Sebenarnya dorang bercuti. Kan semua orang boleh 'terbang dengan Air Asia'... Time tiket murah la nak bercuti ke luar negara betul x? Hihihi...

K la... Tu aje. Nak mandi n tunggu Master Chef Musim ke-2 (walaupun me sis cakap, masaknya tak jugak.. Huhuhu...)

P/s: kalau murah sangat pun ada yang menasihati jangan beli sebab takut tiruan. Tu je.. ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, October 8, 2012

Hotel Transylvania - antara cerita kartun yang best...

Hi me dear...

Ngantuk plus sejuk pagi ni kan. Almaklum la, dah la hari Isnin pastu hujan pulak tu kan (sekitar putrajaya ni tau)... Tapi apa2 pun demi mencari rezeki yang halal dan berkat, teruskan kerja tak kira apa jua dengan ikhlas. Fighting!!!

pic gugel ajer...
Semalam sempat lagi pergi menonton wayang. As usual la kan, cam tak kenal me ni yang memang la suka menonton d skrin BESARRRR punya... Owh, kali ni me tengok citer kartun Hotel Transylvania... Memula fikir takde la ramai sangat orang kut sebab cam xde promosi sangat tapi rupanya penuh!!! Me dok seat agak depan jugak la..

Best2... Kisah famili, kasih sayang dan cinta. Sebab tu la PG 13. Yang penting memang asyik gelak je. Hihihi... Sape yang suka citer kartun, memang me suggest g tgk ok... ^^

P/s: tahun depan lagi banyak citer kartun akan ditayangkan, yeay!

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, October 4, 2012

Diskaun Khas” Selama 3 hari bermula esok (Jumaat/Sabtu/Ahad)

hi me dear...

cuba baca ni... me baru je copy dari facebook fareeda... kiranya macam share info gak la kan...

By FAREEDA..Nyata Jelita
 
 
 
“Diskaun Khas” Selama 3 hari bermula esok (Jumaat/Sabtu/Ahad) untuk pelanggan FAREEDA yang telah menukar Kad pengenalan mereka kepada yang baru dengan menggunakan gambar memakai tudung FAREEDA.

Sila tunjukkan kad pengenalan anda semasa membuat pembayaran di kaunter Butik FAREEDA.


Diskaun ini hanya di butik Bangi sahaja dan terhad 1 pelanggan untuk 1 resit dalam 1 hari sahaja, untuk anda mendapatkan diskaun khas ini.


Terima kasih, FAREEDA Luv U All !!!

frust tau... memang la me dah buat ic baru tapi kan, tak terfikir pun nak pakai tudung fareeda... huhuhu...

p/s: me officemate memang pakai tudung fareeda aritu tapi akak tu tak amik pun lagi ic kat JPN... abis cane? hmmm....

Wednesday, October 3, 2012

hadiah hari jadi...

hi me dear...

adoiyai, kepeningan bila banyak betul fail atas paper. arini ngan esok pulak bos cuti. dah la arini ada meeting dan me kena gantikan dia lagi, huhuhu...kalau jadi meeting, arini kiranya hari ketiga la ganti bos meeting.. huwaaaaa.... T___T

ada orang seronok kalau bos cuti kan tapi kalau banyak benda amanat, hilang lah keseronokan itu... so, selingan la kejap dari buat paper... hihihi...

sebelum berpindah ke tahun lain, nak update pic hadiah birthday from me luvly sis dulu... sayang me sis so so so much... ya lor... aritu kan macam gatal2 nak beli handbag. ingat tak entri ni? kalau tak ingat tak pe, leh klik. jangan malu2... hihihi... so, dapat la... walaupun bukan yang berantai (owh, tapi semalam tengok adam dan hawa kat astro tu, sangat jeles beg ain warna merah yang bertali rantai itu...)

sibuk aje pasal handbag orang kan... moh nak share me handbag pulak....

beli kat bagz bar alamanda....
jeng jeng jeng... handbag n wallet sama....
cantik tak cantik tak? kalau cakap tak cantik sentap! hahaha, me gurau aje... taste kan masing2... tapi me sangat puas hati. thank u sista... luove u, muaaaahhhh... XOXO

p/s: merah dan hitam menawan... ^^

Tuesday, October 2, 2012

tetap sayang???


p/s: sayang ke? hmmm... kenangan pahit dan manis memang la kekal di ingatan. apa2 pun terima kasih banyak2... ^^

Monday, October 1, 2012

air-cond oh air-cond...

hi me dear...

dah bulan oktober kan sekarang ni... huhuhu, n ramai yang suka bila bulan oktober ni 'datang'. me rasa cam setiap bulan sama aje. huhuhu..

lately ni macam susah sikit nak tido. tak tahu kenapa. kalau tido lewat selewat 4pagi pun, akan terjaga pukul 7pagi. ntah la, nak cakap cuaca mungkin la. tapi me rasa macam tak de la panas sangat sebab putrajaya selalu hujan sejak akhir2 ni...

tapi hujan ke panas ke, rasa macam nak pasang air-cond pulak kat rumah tu. huhuhu... lagipun, senang la sikit bila me parent datang. takde la rasa panas sangat. cuma sekarang ni me tengah survey yang mana ok.. kebanyakannya me baca thru blog2 orang (lupa nak link, sorry ya)... ada gak pegi kedai dan survey sendiri2 tapi masih fikir2 lagi la. 


kalau ikutkan sekarang ni macam2 jenama dan macam2 warna serta macam2 harga kan. cuma ikut kemampuan je nak pakai yang mana. tengok la keadaan... insyaallah, akan pasang jugak nanti. kalau ada cadangan mana yang ok, sila la komen ye... ^^

p/s: sakit kepala sebab tido yang tak menentu. nampak gaya cam nak kena pegi bercuti la kut... hihihi...

Wednesday, September 26, 2012

Shoe from #kitschen

Hi me dear...

Hahaha... Mati la nak letak jugak picture shoe ni kat blog walaupun dah share kat instagram.. Nak buat camne kan, comel sangat #perasantakabis...

Baru je beli kat Kitschen Alamanda. Memang akui cute tapi me rasa cam sedikit mahal. Nak wat camne nak bayar baru perasan 50hinggit. Tapi sebab dah berkenan, beli la jugak.. Sape berkenan, sila la ke outlet yang berhampiran.. Tapi kat Alamanda cam tak banyak choice sangat. Huhuhu...

P/s: terjebak suka shopping kat sini sejak beli legging... ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Monday, September 24, 2012

rasa macam nak shopping...

hi me dear...


hahaha, mentang2 esok gaji kan tetiba rasa cam nak beli handbag. jeng jeng jeng.. owh tapi bukan la nak beli coach pun kan. just nak mencari charles and keith jer kut... sebab untuk tujuan pakai harian. kalau ikutkan coach sedia ada tu me pakai kalau g jenjalan la. (demand sangat la kan, nak beg jalan nak beg g keje, hihihi).




dah lama dah me berkenan dekat bag yang tali camni. so me rasakan macam akan survey beg yang macam ni dulu la baru akan consider design lain... tapi kalau tak beli design camni jugak maknanya next next kena shopping lagi la kan.. (hahaha, baikkkk punya alasan).

p/s: kena ke pavilion la ngan me lil sis. ehem...

Sunday, September 23, 2012

Beli panty liner libresse dapat panties...

Hi me dear...

Sempat lagi nak quick update sebelum tido. Hihi, me saja je nak share2 kan...

Tadi g beli barang-barang keperluan (barang dapur, sabun basuh, shower gel dan lain-lain), me beli la stok panty liner sama... Rupanya dapat panties. Cute one!!! Ada 2 color, hitam dan putih dan ada macam-macam gambar. Ada gambar cupcake, kiss dan ntah tak ingat pulak.. Malas dah nak g tengok kat wrapper. Huhu... Ini namanya dah ngantuk. Owh ni yang satu pek besar punya tau. Bkn yang pack kecik.

Ok lah. Tu je... Selamat malam...

P/s: saiz adalah 'free size' ye. Harap maklum.

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, September 20, 2012

Nak kamera cam fasha sandha!!!

Hi me dear...

Rasa macam dah lama tak update. Nak quick update pun cam tak sempat. Nak kata bz sangat tak jugak. Maybe saja buat2 bz la tu, hahaha...

Owh sangat cantik kamera tu kan. Me amik pic ni kat instagram fasha sandha. Dah la suka nikon pastu berkenan kat J1 n its pink.. Owh my... Sangat cantik rasa cam nak 'lari' g beli jap. Tapi of course tak la kan... Sebab kalau beli kamera merah tu nak letak mana? Hihihi...

P/s: pink memang menarik hati dan perasaan...

Sent from Samsung Galaxy Note

Saturday, September 15, 2012

Jam misai...

Hi me dear...

Cute kan jam ni... Thanks for me sayam sister. Dah la always teman me on weekend (open house la, wedding la) pastu siap bagi jam yang super cute ni. Hihihi...

P/s: tengok teringat kat me ayah.. ^^

Sent from Samsung Galaxy Note

Thursday, September 13, 2012

badge instagram di blog...

hi me dear...

sempat lagi ni... jap g ada jemputan berhari raya di ofis orang lain. so, sebelum pergi, update jap..

rupanya yong lagi advance pasal intagram ni. dia dah ada instagram dan siap ada badge kat blog. so, me pun apa lagi nak la jugak kan... hihihi... see, tak rugi ada blog sebab boleh ramaikan kenalan dan banyak ilmu yang dapat dipelajari. chewah!!!


see... cute tak? hahaha... siap dah tukar background untuk blog sekali kan... lagipun kalau blog sama je, cam boring. bukan setakat korang yang boring, orang yang nak update ni pun sama... so, kita adjust2 la sekali sekala yer...

simple dan senang je sape nak try buat... tak caya cuba try test...

KLIK!!!

pastu amik la code dan letak la kat blog masing2...senang kan... tapi kalau tak faham leh la klik tutorial yong ni. maybe akan lebih faham kut... ^^

 p/s: okey dah... nak g beraya dulu... bye...

iphone5 dah ada di pasaran...

hi me dear...

wah, rata2 kat facebook dok update pasal iphone5. huhuhu, memang lawa tapi harga pun mesti la mahal kan.. tapi dengarnya pasni iphone5s pulak akan menyusul. adoiyai, tak terkejar rasanya. kalau yang memang betul2 suka gajet camne la kan...


me suka jugak gajet. sebab tu suka handphone, ipad, notebook dan lain2... tapi kalau banyak sangat pun tak 'terguna' pulak dan jadi membazir. ni me bb dah reput tempat tekan volume n kamera. so, me tengah terfikir nak beli iphone5 tukar casing dia.. sian me bb. walaupun terendam dalam toilet satu ketika dahulu, masih ok lagi tau dan so far, bateri tahan dalam 3-4 hari. hebat tak? owh, sape dah serbu untuk beli iphone5 ni boleh la share harga dan spesifikasi kan.. sharing is caring... ^^

p/s: memang menarik. tapi me prefer me samsung note sebab skrin besar. kadang2 boring leh layan movie...

Wednesday, September 12, 2012

sape tengok drama sirrun?

hi me dear...

skrang ni memang kebanyakan orang tengah demam tengok drama adam dan hawa kat astro kan? hihihi, me memula tengok la jugak masa dapat tengok mustika hd tapi bila dah astro tarik balik 'keistimewaan' itu, idok ler me tengok lagi... tapi kan, tak pe la sebab rasa cam ramai je download. nanti leh la copy. hahaha... lagipun, buku citer dah lama beli dan dok kat kampung. so, tak ingat sangat dah sebenarnya jalan cerita dia...

tapi... as usual la kan.. bukan nak citer pasal adam dan hawa.. nak citer pasal sirrun? tengok tak? drama setiap ari isnin dan selasa pukul 8.30 malam kat tv9. pelakon dia, anzalna, zarina af ngan lelaki2 yang me tak kenal...

owh bila tengok poster baru nampak beto. me loike!!!

citer memang menarik... meh me copy dari media hiburan ye.

Sirrun yang membawa maksud rahsia yang terbenam di dalam hati, diterajui pelakon-pelakon hebat dan popular masa kini seperti Beto Kusyairy, Anzalna Nasir dan Zarina Zainoordin.

Bersiaran selama 14 episod, kisah Sirrun bermula dengan persahabatan Laila (Zarina) dan Surina (Anzalna) sejak kecil lagi.


Mereka berkawan baik walaupun mempunyai perwatakan yang amat berbeza. Surina seorang yang sungguh cantik dan lemah-lembut. Malah dia juga bijak dan sentiasa mendapat keputusan cemerlang dalam setiap peperiksaan. Sementara Laila tidak bertuah seperti Surina. Dia datang dari keluarga yang berpecah belah sehingga memaksanya menyara keluarga.


Bekerja sebagai guru di sebuah tadika Islam, Laila menyimpan perasaan dengan Khalid (Hairul Azreen).


Namun Khalid sebaliknya. Dia jatuh cinta dengan Surina dan Laila tidak dapat menerima hakikat itu.


Selepas 10 tahun, Surina kini seorang peguam Syariah yang berjaya dan isteri kepada jurutera bernama Zaid (Beto Kusyairy). Namun nasib Surina tidak begitu baik kerana masih belum dikurniakan cahaya mata. Sehinggalah Zaid bertemu Laila dan jatuh cinta. Mereka berkahwin tanpa Laila mengetahui siapa isteri Zaid yang sebenarnya.


Kisah 10 tahun lalu kini berulang kembali. Kebahagiaan Laila dan Surina kini berada di tangan seorang lelaki. Apakah nasib dua insan yang pernah bergelar rakan baik ini?

best kan kan kan... so apalagi, layannnn...

p/s: kalau ikutkan cam banyak episod gak lagi citer ni. sebabnya si laila tu baru je fall in love ngan khaled dan surina pun cam merelakannya... huhuu...

Tuesday, September 11, 2012

instagram...

hi me dear...

kemalasan yang melanda dan sangat susah nak diubati. susah kan nak update blog sebab kadang2 takde apa yang nak diceritakan atau pun tak tau nak cerita camne ataupun.......... (fikir alasan sendiri la yer, hahaha...) memang respek betul pada blogger2 tegar yang hari2 update blog. yang pasti sebab me ni malas, earning nuffnang pun takat tu je la.. huhuhu...

owh, last week me birthday (sila rujuk pic kek di entri bawah). 8.9.79. eh, tak malu ke siap letak tahun? hmmm.. apa ada pada nombor. nanti dah tua kerepot pun, tak kan nak cakap sweet 17 lagi kan.. lagipun, me dah selesa dengan farra8979. hihihi... tapikan bukan nak citer pasal birthday pun.. nanti pic celebrate birthday later la ye..

sebenarnya nak citer pasal INSTAGRAM... 


sebab nak citer adalah kerana me dah ada akaun. hahaha... benda baru sume orang nak ada... the best part is, u can share picture, people (usually followers) will like or comment... IG gak boleh di link kan pada twitter, facebook dan sebagainya... 

me still new (create akaun dah lama tapi tak sempat nak explore, hahaha...) so, baru sikit je follow dan orang follow... dan ada beberapa artis yang me follow gak cam fasha sandha, nora danish, nabila huda suhaimi... dekat twitter pun memang follow dorang tapi ntah nape suka sangat lakonan dorang... rajin nak ber tweet sebab update pendek, rajin nak IG sebab leh share pic. tapi apa2 pun, harap2 me blog ni berkekalan... ^^

so, sape2 rajin nak follow follow ni, boleh la cari me... as usual, just search farra8979.

p/s:  buka akaun memang senang, tapi nak maintain tu agak susah kan... huhuhu...

Sweet memory...

Me birthday cake... 

Sent from Samsung Galaxy Note