Followers

Friday, December 23, 2011

happy holiday...

hi me dear...

fuhhh, blog memang berabuk kan..sebabnya, me sangat2 busy. adoiyai, memang mau update tapi nanti2 la ek... huhuhu.... so, mulai esok kan, me akan bercuti panjang tau. sampai new year, yeahhh!!! rindu sangat kat me parent. tapi, insyaallah, me akan update me blog ni.. kalau tinggalkan sayang la pulak kan... ^__^

so...


p/s: esok leh bekpes ngan me mama... yummy2..

Sunday, December 18, 2011

Thursday, December 15, 2011

lirik lagu ombak rindu...

hi me dear...

seperti yang dijanjikan....

Tuhan tolong lembutkan hati dia, untuk terima ku seadanya...
Kerna ku tak sanggup, kerna ku tak mampu...
Hidup tanpa dia di sisi ku...

Tuhan aku tahu banyak dosaku,
Hanya ingat Kamu kala dukaku...
Namun hanya Kamu yang mampu membuka pintu hatinya tuk cintaku...

Malam kau bawalah rindu ku
Untuk dirinya yang jauh dariku...
Agar dia tidak kesepian, selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia, di hatiku....

Hanya mampu berserah...
Moga cahaya tiba nanti...

pendapat tentang ombak rindu...

hi me dear...

subhanallah, memang busy kalau jadi urus setia mesyuarat kan.. sentiasa kena urus dan setia gitu. hihihi... meeting minggu depan tapi kena buat preparation dari awal. by the way, sempat jugak ambil kesempatan time rehat untuk update me blog ni kan... 

owh, hari ahad malam aritu gigih nak g tengok ombak rindu... sebabnya sume2 dah tengok n me rasa cam kena tengok jugak la kan... so, ajak me dear sis sama walaupun dia dah tengok. memula ajak member tapi disebabkan dia period pain, me abg volunteer nak ikut.. confius kejap. tanya banyak2 kali sebab nak make sure betul ke dia nak follow n yes!!! betul, dia follow... padahal, esoknya keje tapi penuh panggung weh. sume nak tengok ombak rindu...

ari senin, me gigih la wat status kat facebook. sekadar me pendapat. tapi tak sangka, member2 pun join sama kasi komen.. hihihi... so, baca je la ek komen d bawah..







ni sekadar pandangan atau pendapat... ikut selera masing2 la kan... kepada yang memang fanatik ombak rindu, jangan marah ye... tapi kan, for me lagu memang superb... nanti me paste kan lirik lagu k... nak solat dulu...


p/s: dalam panggung me abg dok merungut, "so boring..."

Wednesday, December 14, 2011

Kalau binatang ada FACEBOOK, agak-agak apa status mereka?

hi me dear...
just nak share ape yang me jumpa kat facebook... hihihi...

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajib.. kenyang beb, Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni..

CICAK : isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24.....

KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Boh, kalu esok kawe tak update status, maknonyo kawe keno goreng doh.. I luv u all.. Jangan lupo wat kenduri arwah untuk kawe deh..

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN: Baru je tweet awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

KHINZIR : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw... agak-agak r...

sukanya sukanya... hihihi...

hi me dear...

dari pagi dok fikir apa la nak update me blog ni kan. sebabnya kalau boleh malas la nak bagi bersawang. huhuhu... nanti takut tetiba feel blog tu hilang terus, sayang la pulak kan...

owh, apa yang suka tu... sebenarnya me follow blog aina fashionlista. hari2 memang akan buka blog. kalau tak beli pun (gila online), jamu mata untuk release tension kalau tak ada idea nak buat paper... hahaha, alasan kan.. pastu kan, pastu kan... tadi me bukak blog aina fashionlista n nampak ni....





v





v





v






yeay... alhamdulillah... rezeki nih... suka sangat sebab kiranya bertuah jugak la kan di akhir tahun 2011.. me dah emel detail so skrang ni memang menunggu untuk terima apa yang akan diterima nanti...


p/s: insyaallah, nanti me update pic hadiah tu ye...

Monday, December 12, 2011

penat...

hi me dear...

finally me at the office... since Tuesday until friday last week me got course at Kuching Sarawak... so, need to clear first thing first and will get back to you as soon as me can...

p/s: me miss u all.... ^^

Monday, December 5, 2011

alhamdulillah, samsung galaxy note......

hi me dear...

keje tak hari ni? me keje okeh... skrang tengah mencari idea untuk buat paper.. so, buat entri jap..

btw, hari jumaat lepas, me abg malas nak g keje. dia amik cuti ganti yang maal hijrah aritu kan. so, me g keje sendiri naik me bb black a.k.a myvi... tengahari nya, malas la pulak rasanya nak balik rumah.. me pun panjangkan langkah g d mines... hahaha, tujuan nya, nak singgah celcom sebab nak amik pakej untuk samsung galaxy note...

round and round kat atas tu, survey katanya... tak jumpa la pulak cari celcom. nampak maxis ngan digi jek. last2 tanya orang jual handphone mana celcom. tujuan nak amik ngan celcom sebab leh la nanti me convert me number yang prepaid tu jadi line.. sampai sana, alahai, chinese guy yang kat celcom tu cakap, "kat sini, u kena amik no baru. kalau nak kekalkan nombor, u kena pegi celcom kajang atau...." oloh, frust okeh... so, malas la nak layan, pegi je kedai2 yang banyak tu n survey...

last2 kan, dah tak tahan sangat....





v





v





v





pic gugel je..

yeay!!! dah ada dalam genggaman. so far memang puas hati sebab tak besar cam tab dan tak kecik cam smartphone lain... sedang2 aje. me penah try masukkan dalam poket belakang sluar jeans levi's and memang muat tau... owh ya, sebab celcom tak bagi, me tukar balik la no maxis me tu ke line.. dulu memang line, tukar prepaid. ni tukar balik... hahaha, ngada2 kan...

me sis still tak suka... dia cakap screen kecik and tak puas nak guna untuk ber'muka buku' @ facebook.. kalau bagi pakai netbook pun dia still tak puas lagi...dia memang prefer notebook je memanjang. hihihihi... apa2pun, memang puas hati.. kalau lepas ni kluar yang paling latest kena pejam mata je la... ingat anak tan sri ke nak tukar2 sokmo... hahaha...

p/s: me samsung galaxy ace dah selamat dibeli oleh me abg... ^___^

Friday, December 2, 2011

al-fatihah buat rara zikry...

hi me dear...

salam pagi jumaat.. semoga d hari jumaat iaitu penghulu segala hari ini, hidup kita akan mendapat keberkatan daripada Allah s.w.t., insyaallah...

pagi tadi me tersedar around 2am and bila bukak twitter, ramai gak yang tweet mengatakan rara zikry telah meninggal dunia.. al-fatihah. me terfikir juga, siapa la rara zikry... then, pagi ni me gugel dan, terdetik, "owh, gadis ini rupanya".. al-fatihah...

rara zikry...
semasa beliau sakit, bersama wardina...
me penah baca kisah arwah.. sapa2 yang nak baca, boleh klik sini dan sini... bak kata wardina d twitter nya, Allah knows the best.. marilah kita mendoakan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman... al-fatihah....


p/s: mengingati diri sendiri dan kawan2 yang lain: ingat 5 perkara sebelum 5 perkara...

Thursday, December 1, 2011

pagi-pagi terima emel peta...

hi me dear...

sebelum me lupa, selamat datang disember dan selamat tinggal november. banyak kenangan pahit, manis, masam dan masin d bulan november yang akan jadi kenangan kan... hihihi... apa2 pun, terasa cam kejap je kan 2011, dah nak berganjak ke 2012...

owh, sebenarnya, pagi2 dah terima emel ni...

peta pulau pinang...
me sis yang hantar emel nih... ni mesti nak ajak me bercuti d Penang ni.. sebab dia ramai kawan kat sana. so, kalau pegi memang meriah! me memang terasa nak ikut tapi kan.... kena plan betul2. sebab lepas krismas, me dah apply cuti sampai tahun depan (hahaha, cam lama sangat..) mau balik kampung sebab since raya puasa, dah lama tak jumpa me parent...T__T

alamak, cam dia tau jek bercerita pasal dia.. tetiba dia mesej suh call... ok la, minta diri dulu...

p/s: miss me mama n ayah so so so much...