Followers

Wednesday, November 30, 2011

wordless wednesday #17


kesian KFCM...

hi me dear...

tengah watpe tu? me bos dua2 cuti arini so mood adalah kurang nak datang menjengah. ada daua surat yang perlu di draf tapi kejap2 lagi la ek... arini, tengahari ada jamuan bahagian. owh, cam biasa la, sambut birthday n so on n so on...

eh, alamak... bukan nak citer pasal ni sebenarnya cuma nak citer pasal KFCM a.k.a apexs... ramai kut peminat dia... me sis penah tukar nama jadi fara teck (oppsss... jangan marah me dear sis.. tahu saja nak gurau2 je kan... hihihi)

pic ni adalah menjadi kegilaan ramai skrang nih...
just nak share status twitter dia... ye la kan, sejak dah putus tunang ni macam2 dugaan yang dia alami. tapi nak wat camne kan. nama pun public figure. famous, penjaga gol TERBAEEKKK n agak hensem la jugak pulak tu.. sebab tu apa yang dia buat, orang akan sentiasa perhatikan...

tweet...
hmmm... buat KFCM, semoga tabah dengan apa segala dugaan dan cabaran. insyaallah, peminat tak akan lari punya... tapi kan dik, kena fikir jugak ye.. sebagai public figure, yang baik atau yang tak bape baik, semua peminat awak nak tau.. so, kena pandai bawa diri... PEACE NO WAR... ^___^

p/s: me mother in law memang suka tengok bola, especially kalau pasukan bola sepak kelantan.. hihihi...

Tuesday, November 29, 2011

kenapa ngan celcom harini?

hi me dear..

quick update...


semalam me lupa nak top up celcom prepaid so, pagi tadi BBS dah tak leh nak continue. so, kalau nak, kena la on balik kan... tapi, me adalah sangat letih sebab me bb tak boleh nak wat apa. call, sms n aktifkan BBS sume tak boleh. tapi last2 nasib baik boleh gak..

pastu kan, dari aritu me nak bayar me abg nya celcom broadband, adoiyai, bencinta betul la... dari aritu sampai la skrang ni tak boleh2... huhuhu... camne ni. kang kena potong broadband tu, me abg marah pulak... huhuhu... nak pegi center memang tak sempat.. tension jek.. jap g la try balik. kang kalau tak boleh jugak, tak yah bayar... senang...

p/s: baca kat twitter... maxis ngan celcom memang lately ni ada problem sket, sampai ada tempat yang tak de coverage, betul ke?

Thursday, November 24, 2011

Citer kelakar tapi...

Hi me dear...

Ada member share citer ni kat bbm so, me share kat me blog okeh...

3 syarat cari teman lelaki(bf)
-pesanan mak-

Emak memberi nasihat si Chinta, kalo cari bf harus kena 3 syarat :
1. Harus berjimat
2. Harus lebih bodoh dari kamu
3. Harus teruna
Suatu hari Chinta jalan2 ke Genting Highland sama Leman, tapi kerana kepenatan terpaksa menginap dihotel..
Esoknya Chinta menceritakan kpd emak "mak, Chinta sudah dapat bf dan sesuai sama syarat emak bg, berjimat, bodoh dan teruna!"

Emak : "ape buktinye?"

Chinta : "kemaren waktu kite bermalam dihotel, Leman bilang kite cukup 1 kamar aje, berarti die berjimat kan mak?, terus tengah malam die minta kite tidur jangan pakai baju supaya tidak komot, padahal Genting Hglnd kan sejuk, nah berarti die bodohkan mak?"

Emak : "haaahh!!! Terus dari mane kau tau die masih teruna?"

Chinta : "burungnye masih dibungkus plastik dgn baik mak, jadi masih terjaga n teruna!! Benarkan mak, itu tandanye die masih teruna"

Emak : "anak tolol....  Haremmm jadahhh punya anak!!, ITU KONDOM

‎​​​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

P/s: fikir la sendiri... Hihihi...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

suka dua-dua...

fauziah latiff dan anuar zain
p/s: eh, cam wordless wednesday la pulak.. hihihi...

Gadget Impianku Dan Cabutan Bertuah Yanmieonline.com

hi me dear...

wah, dah lama tak join kontest and me rasa cam dah lama jugak la tak menang, huhuhu... sebenarnya, me dah like, dah retweet tapi lupa nak wat entri... adoyai, tak pe la kan sebab masih belum terlambat... hihihi...



“Inilah masanya untuk merasai makanan paling sedap dari negara Perancis, makanan yang menjadi fenomena sejak akhir-akhir ini di Malaysia, iaitu Macaron, Yanmieonline.com dengan berbesar hati ingin memberikan kepada 5 orang pemenang bertuah untuk merasai keenakan Macaron tersebut, tunggu apa lagi?, sertainya sekarang, secara tidak langsung membantu beliau untuk untuk mendapatkan gadget idamannya!!!!”


so, sesapa nak join n cuba nasib, meh la ramai klik sini... mana tau kan, kita dapat makan macaron n yanmie dapat samsung note yang gojes itu...

p/s: lama dah tak makan macaron ni... sob sob sob...

Wednesday, November 23, 2011

puss in boots...

hi me dear...

di petang2 hari kala cuaca macam nak hujan di putrajaya ni, korang tengah wat pe tu? eh, pasal apa ayat pelik semacam je nih, x pe, ignore! me lupa nak bagitau yang hari sabtu aritu, lepas hantar me sis balik desa pandan (dia ada exam), me memanjangkan langkah untuk ke Jusco Balakong... hahaha, tempat favourite nih.. me suka tengok wayang kat sini sebab dia luar sket dari putrajaya. so, me tengok puss in boots, yeay!!!

puss...
for me, citer ni best la.. sebab ada banyak digabungkan kisah2 kartun klasik omputeh cam humpty dumpty, jack n the beanstalk dan jack and jill (tapi dalam citer ni dorang jadi jahat).... pastu kelakar dan ada la unsur2 nasihat. yang penting, puss in boots tu suka wat mata comel menagih simpati... hihihi...

cam biasa, me x mau la kasik review. al-kisahnya me sure ramai yang dah tengok kan movie ni. so, sapa berminat nak baca review, leh klik sini.... me bukan apa, selain sharing is caring, me bley tambahkan kenalan di kalangan blogger, kan... ^__^

p/s: minggu ni plan nak tengok citer apa plak ek? hmmm...

wordless wednesday #16

me want LC pink....

Monday, November 21, 2011

tolong tolong tolong...

hi me dear...

hihihi. entri kasi gempak jek.. actually, ni ha, ada member mintak tolong... so, me pun nak tolong la kan... dan me harap2 korang2 yang berminat pun dapat la beri pertolongan jugak kan... 


ni me amik kat me wall @ facebook... atau pun, korang boleh klik sini untuk terus ke blog tersebut... 
me fb...
so, sape2 nak tolong meriahkan suasana dan nak tolong bagi sokongan, sila2 kan la ye...

 p/s: berapa banyak tolong da....

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Saturday, November 19, 2011

Jom makan...

Hi me dear...

Jom2 makan... Me baru nak makan tengahari ni.. Hihiihi...

Bismillahirrahmanirrahim...

Thursday, November 17, 2011

Me in house slipper...

Hi me dear...

Haritu kan me demam.. Sejuk sokmo la me kaki sampaikan me mama suh beli selipar pakai dalam umah. Ye la, kalau nak pakai stokin, dalam bilik boleh la. Takutnya kalau pakai masa jalan2 dalam umah, buatnya licin, jatuh tertonggeng, lagi naya..

So, setelah sekian lama menyimpan hajat di hati, ke Alamanda la bertemankan me abg. Me belikan dia selipar Adidas sebab selipar dia yang me mama bagi dah putus. Me pulak, beli selipar super duper comel yang berbunga2 ni... Ala, RM10 aje.. Sebenarnya bukan nak tunjuk tapi me sis tu la.. Dia cakap, amboi.... Pastu siap tanya, x letak kat a'rorra ke... Hahaha... K lah, mau sambung tido... Ninite!!!

P/s: wah, bunga2 cinta gitu...

Friday, November 11, 2011

bila demam...

hi me dear...

hmmm... sejak demam, mood untuk berblogging adalah lemas lemah... bukan nak jadikan ia sebagai alasan tapi memang tak ada mood... blogwalking ada la sekali sekala tapi nak meninggalkan komen pun me rasa malas nak menaip.. TAPI, kesian la pulak tengok me blog.. cam terabai la pulak...

owh, kan ke me demam... so, petang semalam balik dari ofis, ajak me abg g klinik kesihatan. me memang tak suka pegi klinik kesihatan sebab dah la orang ramai kan, tapi bila jumpa doktor, servis doktor adalah sekejap (maksudnya, cuit2 sikit, dah... tak padan dengan tunggu lama kan...) tapi semalam sebab rasa cam tak tahan so, pegi jugak la...


meh tengok pic ubat....



ha, tu la ubat yang me dapat.. tapi kan, semalam hanya makan ubat gastrik tu aje, terus baik demam... confius gak, sejak bila ada gastrik and boleh ke gastrik tu menyebabkan demam sampai me badan panas cam cerek atas dapur? hmmm... apa2 pun, lepas makan ubat gastrik tu semalam, me dah tak makan apa2 ubat dah. so far, alhamdulillah, beransur sihat... insyaallah, pasni tak de dah la sifat2 malas tu kan... hihhihi...

p/s: banyak keje nak kena setel... ada keje rumah la minggu ni nampak gayanya... huhuhu...

Wednesday, November 9, 2011

susshhh... sushhh... demam, please go away..

hi me dear...

selamat menyambut hari raya qurban... tahun ni me, me abg n me sibling sume tak balik. sebabnya, cuti kejap je kan... lagipun, dorang ni sume malas nak amik cuti lelama... me yang banyak cuti ni pulak, tak sampai hati nak tinggal dorang beraya kat sini. sian me parent. tapi tak pe, dalam masa terdekat, kitaorang balik...

sebenarnya me demam ni... demam rindu kat me parent pun mungkin jugak kut sebab last jumpa adalah raya puasa. alahai, dah la complete set: demam, batuk dan selsema. pastu siap sakit badan pulak tu. (huhuhu, me want me mama!) harap2 esok dah boleh pegi keje. semalam memang me apply cuti tapi hari ni terpaksa el sebab tak larat. TT__TT

doakan supaya me cepat sembuh ye...

p/s: member yang ade d klinik update kat fb yang klinik tengah ramai orang.. tak larat la nak pegi sebab tak larat nak tunggu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, November 4, 2011

Dah beli barang popular...

hi me dear...

me ni kan cepat sket terpengaruh. especially bab shopping2 ni kan. so, bila nisa kay update blog and cakap dah cuba barang popular, me terus la mencari. apa barang popular tu and best ke tak?  memula nak beli online tapi tadi dah alang2 ke alamanda, beli je la terus.. nak tau barang apa?





v




v

 
v



BIOGLO CLEAR PORE DEEP CLEANSING MASK
detail dah ada dalam blog nisa ye.. so, boleh klik sini dan sini

p/s: kena cuba try pakai malam ni. takut kalau merah muka sebab pedih pun tak de la malu sangat nak raya..  

Thursday, November 3, 2011

habis dah tengok cerita the greatest love...

hi me dear...

huwaaa... penat seh.. harini macam tak larat yang amat sangat. hmm.. nak demam pun ada. tapi bila call me mama, dia cakap, kurangkan makan panadol sebab tak berapa bagus.. biar je sampai baik sendiri... hihihi, kalau tak baik2, kena pegi klinik la jawabnya kan...

eh, bukan nak citer pasal sakit demam. nak bagitau yang me dah abis tengok citer korea lakonan me fav heroin gong hyo jin ~ the greatest love.. walaupun muka dia biasa je kan tapi me memang suka tau dia berlakon. sangat comel... ^__^

me fav korea heroin...
the greatest love...
dalam citer the greatest love ni, dia sebagai ae jung...memula me tak bape nak suka sebab tak minat la kat hero tu. tapi, lelama kan best!!! ce tengok ce tengok... sinopsis kat CARI...

skrang ni me tengah tengok cerita protect the boss pulak.. so far, baru episod pertama and macam best jek. hihihi... kalau nak cari sinopsis, cam biasa la, klik CARI lagi sekali...

PTB
p/s: tak sabar nye rasa nak landing (tido) atas katil kat umah...

Wednesday, November 2, 2011

me first nasi lemak...

hi me dear...

wah, hujan2 ni lapar kan...tetiba sume jadi lapar... and me pulak kan, tetiba teringat kat nasi lemak.. eh, ni bukan citer nasi lemak 2.0 tu tau... ni nasi lemak yang me first time buat... memandangkan me buat ari sabtu (me abg la request), so kita tengok pic je la ek...


look nice or not?
nyum2... nampak cam sedap kan... hahaha, first time tau wat sambal ikan bilis tu n me abg puji cakap sedap wooo... cuba kalau dia cakap tak sedap, harus tutup dapur, kan! sapa nak cuba leh la.. tapi bukan cuba yang me masak, cuba resipi ni... memula memang me gugel resipi, tapi pastu terus direct ke potret kasih... so far, resipi kak wana, memang best and tak mengecewakan... ^__^

p/s: hari ahad, dia mengidam nak makan ketam pulak... sib baik dia dah beli kat pasar tani siap2..

Tuesday, November 1, 2011

sushi, klip rambut dan magnum...

hi me dear...

hampir lupa pulak me nak update yang semalam.. but me wanna make it short and simple, okeh (padahal rasa cam nak tepek je pic tanpa karang2, hihihi)...

semalam, me abg kena balik lambat. sebab lepas ke SPANCO, dia kena tunggu orang kat hotel (eh, apsal citer pasal keje me abg pulak, kan). so, petang tu, minta permission untuk balik ngan me friend a.k.a kak yah... bila me abg bagi permission, ke alamanda la kami...


nom nom nom, makan di sushi king... makan sampai kenyang... ^__^





lepas makan (owh, lupa nak snap pic sebabnya tersangat la lapar and sempat snap tisu saje), temankan kak yah pegi bayar duit keta kat ambank. kejap je sebab bayar kat mesin cash deposit. pastu round and round and round... singgah ke chameleon beli ni...

3 klip rambut yang kiut...
hamik ko, beli sampai 3 kan... cam melampau jek.. tapi me tak tahan sebab sangat kiut... mahal la sket sebab kecik cenonet pun harganya RM2.90 tapi sebab dah comel, gomo je la... 

lepas dah beli, kak yah hantar me balik umah... me tunggu la me abg balik... pastu dia balik dia cakap dia lapar lagi sebab petang hanya makan maggi goreng. so, bila dia ajak kluar, cepat je siap kan and kitaorang makan di mamak... sambil2 tu, me tunggu me friend gee sebab dia nak antar coklat daim (citer di entri sebelum ni). singgah la kedai runcit mamak... pastu jumpa benda sedap...

akhirnya, jumpa gak aiskrim magnum...
sedapnya aiskrim.. walaupun tika hujan, me makan dengan lajunya (tapi kena suap gak kat me abg sebab dia suka gak makan aiskrim)... share2 pun share la.. asalkan akhirnya dapat gak makan aiskrim ni... eh, tapi kan, memang mahal ek aiskrim ni.. me beli RM3.90.

p/s: alahai, kedai mamak me rasa memang mahal pun. beli shampu kat speedmart baru RM6.30 tapi kat kedai runcit mamak RM7.90.. huhuhu...

apa dalam beg merah?

hi me dear...

harini me tukar handbag. dah bosan dah bawak beg cam ala2 budak sekolah (bimba & lola) so me tukar bawak me coach. coach nak kata kesayangan tak la sebab me biasa pakai time nak balik raya/kampung jek. tapi kan since tak balik raya haji taun ni, me tukar la jugak... huhuhu...

eh, tapi kan, me bukan nak cite pasal me handbag. cuma nak cakap bawak beg bekal jek... beg bekal tu bukan hanya isi makanan tau tapi juga kadang2 isi cd, dvd korea, external dan macam2 ada lagi...


kali ni bawak beg bekal warna merah...
hahahaha, terasa cam kebetulan pulak sebab kali ni beg bekal warna merah dan isi dalam pun warna merah. dah la tu, isi makanan je plak tu.. meh intai apa ada dalam baju beg...




v




v




v




v

jeng jeng jeng... daim n sugar crackers...
sugar crackers me baru je beli semalam sebab kan, skrang kat ofis cam x tau nak makan ape. pakcik cafe masak menda yang sama bertahun2, harus la bosan kan. nak keluar2, keta ngan me abg la pulak... and, daim tu me friend tolong belikan kat langkawi. semalam dia antar, me saje2 bawak datang ofis... bukan tak mau tinggalkan kat umah tapi takut abis... hihihi... isteri sape la yang nakal ni kan...

(tetiba)

p/s: eh, ok la... nak abiskan citer korea, sket lagi... tinggal dua episod.. ^_^