Followers

Monday, October 17, 2011

nak sambung belajar...

hi me dear...

petang ni sejuk pulak. me jengah dari jauh, nampak kat luar cam hujan. cuma tak pasti sama ada hujan ataupun tidak. hihihi, pepagi gigih update me blog guna bahasa inggeris tetiba petang bahasa malaysia plak ek? me bukan apa, ingin polish kemahiran bahasa inggeris. sebab dah lama tinggalkan alam belajar. setakat baca buku citer omputih atau tengok movie sahaja, for me masih belum cukup.

oh, by the way kalau tengok pada tajuk mesti dah tau kan apa yang ada dalam fikiran me skrang ni. hmm, it seems like, me wanna do something n make me more bz. nak buat camne, dah 2years plus kawen, belum ada rezeki nak ada zuriat. after work, bosan semacam. mana taknya, me abg suka tengok tv atau hang out ngan kawan2 dia. me kena cari kawan2 untuk hang out jugak atau pun, kluar sorang2. huhuhu... boring seh...

so, me plan cam better sambung masters. cuma masih d peringkat permulaan. belum fikir course apa (dalam hati amik MBA la kut), n kat mana... lokasi universiti adalah sangat penting bagi student part time sebab ia boleh mendorong sama ada rajin pergi ke kelas atau pun tidak, me dah survey okeh so, trust me... the point is, kena cari universiti yang boleh membuatkan semangat untuk belajar x down.. (hahaha, x start kelas dah down, cam poyoss)

UiTM d hatiku.. dari diploma sampai degree, study kat uitm machang
 so, skrang ni x tau la camne ek.. sebab nak sambung part time je kut. so, kalau nak ke uitm shah alam, cam jauh bebenor. any suggestion me dear???

UUM kah?

UKM kah?

UM kah?

atau UPM kah?

arrgghhh, pening kepala. nanti kena belek2 paper untuk start survey. rasanya untuk awal tahun 2012 dah pun ditutup so, me nak cuba pertengahan 2012. harap2 dapat la sambung. itu pun, kalau by that time, belum ada baby (don't mind me own baby or not)... yang penting, rezeki ada d mana2 kan. n kita hanya merancang Allah s.w.t yang menentukan segalanya... amin.

p/s: skrang banyak sangat kes buang baby. sampai hati ek buang cenggitu jek.. sekurang2nya, bagi la kat yang memerlukan. lagi baik... hmmm...

7 comments:

akuzle said...

bagus gaks neh. mana nk tau, berkat blaja, ader rejeki utk dpt baby plaks. amin3!!

farra8979 said...

akuzle: wah, harap2 doa dimakbulkan kan.. amin2... ^__^

m.q said...

jom kita pakat2 sambung
sy pun berfikiran yg sama gak heheheh...

INFORMATION TECHNOLOGY 2.0 said...

Hi, kalu nak sambung belajar singgah la kat http://unirazakcampus.blogspot.com disitu ade info tentang boutique universiti yang pertama adanya di Malaysia.

farra8979 said...

m.q: jom kt apply sesama.. ^__^

INFORMATION TECHNOLOGY 2.0: wah, thanks 4 d info. ^_^

INFORMATION TECHNOLOGY 2.0 said...

Thank you, please join the blog as member if can. tq again.

farra8979 said...

INFORMATION TECHNOLOGY 2.0: Ok.. :)