Followers

Wednesday, September 28, 2011

Tuesday, September 27, 2011

tutup aurat...

hi me dear..

alamak ai... rase cam kekurangan idea kebelakangan ini. dengan ada sedikit (eh, banyak kut) yang bersifat peribadi, so, memang me x de idea nak update blog bagai. terasa nak melarikan diri, bungkus suma fb n blog. tapi, insyaallah, selagi boleh bertahan....

owh, bukan pasal peribadi yang nak diceritakan... ampun.... hihihi... sebenarnya, one of me hobby is, read blog that me loike... n me akan baca catatan2 kalau ada yang me terlepas atau x sempat baca. so, tadi masa jenjalan kat blog yana, me jumpa something yang interesting... pasal memutup aurat. me x mau copy. just wanna share link... kalau terasa nak baca klik sini:

http://ctliyana86.blogspot.com/2011/08/jawapan-yang-munasabah-bagi-manusia.html

ramai yang cakap, menda tu memang dah dirancang tapi bagi me, memang menarik... merupakan idea yang kreatif untuk mengajak orang renung dan fikir bahawa ada betulnya kenyataan yang diberikan oleh muslimah.ye la, mana tau dengan cara tu menyeru lebih ramai lagi umat Islam untuk menutup aurat kan... ^__^

owh, by the way, me memang suka blog Life 101 ni.. ceria tau... tambah2 yana bakal mendapat baby bulan Februari 2012 nanti, insyaallah...

p/s: memang suka baca kisah mummy-to-be.. mane la tau kan, x lama lagi berjangkit ke... hihihi...

Thursday, September 22, 2011

nak cari kasut... nak cari kasut...

hi me dear...


wah, hari ni PAY DAY bagi orang keje gomen... yeay!!! dan dan jugak ler entry berunsur2 nakal (nak shopping la tu)...


idok ler pakai tinggi bebenar camni.. orang badan besar cam me ni kan, cepat lenguh. huhuhu...



lama dah kut me tak beli kasut.. kasut ye, bukan selipar. sebab selipar ada beli before raya. kengkonon nye beli la GUESS sebab murah kan, 50% off.. tapi rase nya pakai sekali jek sebab pertama, sayang n kedua sangat cam selipar jepun... lagipun, niat d hati nak beli kasut keje. kasut hush puppies yang dolu2 sudah buang sebab tapak dah terkoyak. tapi worth it la sebab bape taun pakai, 2 ke 3 taun...

survey2 gak kut2 ada yang jual online clarks (wah, bercita2 tinggi!) tapi, nan ado.. so, rasanye moh ler ke Alamanda mencari kasut. eh, ke, nak g JUSCO? favourite place kut shopping kat JUSCO.. hihihi... tengok la camne petang kang... kalau cantik leh ler update tapi kalau x, maaf la ek...

p/s: bukan pilih yang berjenama tapi asalkan kepuasan maksima...

 update:

dah beli kasut dah... thanks to me sis yang sudi temankan ke JUSCO Balakong. nampak berkenan terus rembat. dah start pakai pegi keje dah pun. sakit sikit kaki tapi memang kut sebab baru kan. hihihi...

comel x??? siap ada reben kan...

Wednesday, September 21, 2011

Tuesday, September 20, 2011

Harini me dapat hamper, yeay!!!

Hi me dear...

Wah, feeling lucky plak tetiba bila dapat hamper. Sebenarnya pagi tadi ade mesyuarat kelab cum majlis hari raya bahagian. Bila dapat memang la happy.. Mana taknye, dapat salah 1 dari 10 hamper. Hihihi...

Alhamdulillah, ini dinamakan rezeki. Tapi x wat balik kut, nak d korbankan masa jamuan perpisahan (makan ramai2 @ ofis) ari Jumaat ni. Eh, tapi akan amik ler small portion untuk me abg supaya dia dapat sket aura bertuah tu... Kuikuikui...

P/s: semoga Allah s.w.t sentiasa murahkan rezeki hambaMu ini, Ya Allah, amin...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Me agen insurans yang rajin...

Hi me dear...

Bila baca tajuk cam sedikit konfius kan.. Adekah me wakil insurans itu @ me punya wakil insurans. Of coz la not me kan... Hihihi... Actually me baru lagi amik insurans ni. Belum sampai setahun pun. Hampir aje...

Owh, saje nak tunjuk betapa rajinnya dia. Ari raya aritu dia hantar kad raya. Pastu semalam sampai kad harijadi pulak. Yeay!!! Thanks Wahida...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, September 14, 2011

hari ini....

hi me dear...

tetiba saje nak ngadu citer.. sebabnya lately ni memang terasa badan penat la. tau la banyak keje kan (ofis + umah) tapi skrang ni kalau lepas maghrib me dah krohhh krohhh kroohhh (tido la tu)... so, meluahkan sket mungkin meringankan kut...
  • lately me perangai a bit pelik. since suka tido awal n x makan malam, bangun pukul 3-4 pagi, solat isyak n then turun masak2.. hahaha, believe it or not??? aritu me goreng kuey teow then tapaukan me abg g keje. n arini me goreng jek spageti. yang klakar nya, me abg terjaga n siap turun cakap lapar... dia siap cakap bau naik sampai tingkat atas. ye la tu, sayang... hihihi...
  • hari ni a bit bz. tapi kan cam x bz pun ye gak. bz sebab keje dah setel sume - meja clean n clear bersih (tapi dengarnya ada lagi paper yang akan masuk n masuk n masuk), huhuhuhu... cuma me kena setelkan ada satu paper lampiran untuk presentation me bos. adoiyai, padahal me dah buat siap2 slide dalam power point (since mei slide tu dah siap) tapi tetiba bos nak suh asing2kan plak. bencinta la me nak transfer balik masuk excel.. SYMP...
  • pastu kan, semalam me abg cuba iklankan pulak rumah dia untuk disewa area kajang tu. ala, me ada citer dalam me blog. kalau x ingat sila la klik sini... ya Allah, ramai gak la calling2 nak tengok. yang me abg plak bagi me no. so, meeting pun orang call. tapi x kesah la. harap2 ada orang nak sewa. kalau x, susah gak kan...
  • terasa sayu jek... memang la me abg ade tapi kan lain tau...tgk kawan2 dah ada 2-3 orang anak. n me r getting older, tu yang lagi sedih... n since, me cousin pulak baru2 ni keguguran, n she wrote something on her facebook, i'm crying.. tapi, tima kasih buat kawan2 kerana x pernah penat menasihati supaya jangan stress.. insyaallah, kalau Allah nak bagi rezeki, x lama lagi la tu kan...
hmmmm... ok, dah la.. me takut nanti makin lama makin mengarut n muka merah2 naik keta n soklan me abg, "kenapa pulak ni?" huhuhuhu.... siap2 nak balik, yeay!!! me abg sms nak antar me balik umah dulu...

p/s: hari2 lain, memang me setia menanti me abg balik pukul 5.30 petang..

wordless wednesday #13


Tuesday, September 13, 2011

sangat erra fazira kan...

hi me dear...

ya Allah bersawang dah me blog nih.. cam umah spiderman pun ada.

owh, sebelum tu, selamat hari raya n maaf zahir batin... me x sempat lagi nak tepek pic raya. tapi kan, x de la banyak mana pun amik sebab me abg x sehat jek.. muntah d pagi raya pulak tu. tak x tau la salah makan ke apa... tapi skrang ni alhamdulillah, dah ok.. ^___^

ok straight to d point... me jenjalan blog beatifulnara n jumpa pic ni.. sangat comel n sangat cam mama dia kan... meh kita tengok sama2...


nanti besar, sti jelita cam erra fazira..
kan sama kan... cam erra fazira sejibik sebijik... kelas ko maria!!! hihihihi, kalau nak tengok pic lain2, klik sini...

p/s: kalau me ada bb nanti ikut muka sape la agaknya... hihihi...

Rmbr d Chicken game on Hitz.fm? It’s back this Sept. Tune into Hitz.Fm & play #RevengeofTheChicken

Rmbr d Chicken game on Hitz.fm? It’s back this Sept. Tune into Hitz.Fm & play #RevengeofTheChicken

Today for dinner I’m going to Eat, Laugh & Share with my friends the #ChunkyLoadedPizza at Pizza Hut!

Today for dinner I’m going to Eat, Laugh & Share with my friends the #ChunkyLoadedPizza at Pizza Hut!

Here comes Malaysia Day! Oh yes, take a break, pamper urself with an #EmperorSpa treatment. #MilkADeal

Here comes Malaysia Day! Oh yes, take a break, pamper urself with an #EmperorSpa treatment. #MilkADeal

I keep getting sun spots and wrinkles :( Let's see how bloggers fight it in the #BreakthroughChallenge!

I keep getting sun spots and wrinkles :( Let's see how bloggers fight it in the #BreakthroughChallenge!

HTC ChaCha dedicates a button to ur social life on Facebook. See anything u like? Jz push it. #HTCLikeItPushIt

HTC ChaCha dedicates a button to ur social life on Facebook. See anything u like? Jz push it. #HTCLikeItPushIt

Challenge urself! Be on d HOT SEAT in D spirit of Hari Malaysia & take 'How Malaysian Are U?' quiz! #CelebrateMsia

Challenge urself! Be on d HOT SEAT in D spirit of Hari Malaysia & take 'How Malaysian Are U?' quiz! #CelebrateMsia

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through facebook and twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Friday, September 9, 2011

owh lelaki: saja buat lawak ke apa?

hi me dear...

owh, me sampai awal @ ofis arini. sebab me abg balik kampung. ada hal sket. so, kalau me abg x de memang la me akan pegi keje awal...

sampai ofis, naik lif... ade seorang lelaki ni memang dah ade dalam lif. dalam hati me, "mesti lif nak turun pun dia naik gak ni... sebab tu dia kena naik balik.." so, pintu tutup, me tekan aras 3. aik, x boleh la pulak... tekan banyak2 kali still x boleh...

lelaki itu:   memang x boleh tekan pun...
me:           hah??? ye ke? (alamak, kena keluar naik lif lain la ni...)
lelaki itu:   ye memang x boleh tekan pun. tapi sebelah ni boleh tekan. (tengok2 nombor 3 tu dah nyala sebab dia tolong tekankan - lif kan biasa nya ada 2 side untuk tekan...)

lepas dia cakap gitu, dia terus keluar kat aras 2.

rasa macam "eh, hello!!! bagitau la awal2. xde la me rasa macam orang bodoh dok tekan nombor 3 tu sampai nak tenggelam. eh, x tenggelam la. me bukan incredible hulk.." adoiyai, saja nak kenakan me @ pagi jumaat ke apa ni? tapi abaikan aje lah... sebab lelaki kadang2 suka je wat lawak ntah paper kan walaupun dengan orang yang x dikenali.. sib baik me mood ala ala ok n me malas nak layan (macam la kalau mood x ok nak jerkah lelaki itu.. memang x lah..)

p/s: masuk bilik, letak beg me terus g cafe beli nasi goreng... yummy... salam jumaat sume...

Wednesday, September 7, 2011

Tuesday, September 6, 2011

yeay!!! me smurfs you...

hi me dear...

hows your day today? since this is me first day of work after hari raya, the mood to work still zerro. hopefully before 5pm, it will increase to 100%..

by the way, me went to a movie alone yesterday... hihihi, its normal for me watching alone... actually me dunno what film to watch coz me first target is to buy groceries at Jusco Cheras Selatan. so, jeng jeng jeng... me chose to watch the smurfs... horrayyy!!! really enjoy watching it. seriously guys... those who love to watch cartoon, u better go now...

so colorful n beautiful...
the synopsis from GSC: When the evil wizard Gargamel chases the Smurfs out of their village, they're forced through a portal, out of their world and into ours, landing in the middle of New York's Central Park. Just three apples high and stuck in the Big Apple, the Smurfs must find a way to get back to their village before Gargamel tracks them down.

done!!! i think thats all.. wanna go n meet the boss now...la la lalalala la la la la...

p/s: now me know why there is only one female character which is smurfette in smurfs...