Followers

Saturday, August 27, 2011

sempat lagi shopping @ faceshop sebelum raya...

hi me dear...

me bersiaran dari kampung... hahaha... gigih nak update blog tetiba. memula nak update masa dok putrajaya lagi tapi adelah x sempat. so, better update skrang sebelum menda ni lebur dalam ingatan (wah, ayat x ingat...)

 btw, malam2 sebelum balik raya memang rase nak shopping sesangat. me rasa cam bosannya dok umah. pastu hari gaji kan.. lagi la rase panas buntuit kalau dok umah. hihiihi... so, malam Rabu lepas, memula nak ajak me abg jenjalan g downtown tetapi memandang dia bz, terpaksa la g jenjalan ke Jusco Balakong sorang2..

owh, tujuan utama ke Jusco Balakong adalah mencari produk faceshop. teringin tu pasal la gigih gak pegi sorang2.

banyak x? beli perfume, cleanser n moisturizers. dapat free lipstick...
lama gak la me dengar promoter tu dok citer2. lebih kut sejam. memang me nak sangat try pakai. tu yang gigih la mendengar. pas satu produk satu produk dia promot tp ni je yang mampu beli.

sebab beli more than RM150, dapat la beg ni. huhuhu, sepatutnya dapat beg lagi cantik.. mencikkkk....
lepas dah shopping p food court cari tako2 n then sebelum balik sempat gak la cari Mc D untuk bersahur. memang fail la kalau beli Mc D sebab x bape lalu nak makan Mc D bulan2 puasa ni. huhuhu... pastu baru ler balik.

so, skrang me with new product iaitu faceshop. baru nak try n me stop la pakai simply siti dulu. bukan sebab isu aritu tapi memang nak try produk lain. sesapa nak feeling jadi cam artis korea (kononnya....), leh la try produk faceshop ni. klik sini pun boleh...

 p/s: cam iklan berbayar la pulak. padahal nan ado... saje je nak share barang2 yang me shopping. hihihi....

Wednesday, August 24, 2011

ketuk-ketuk ramadhan 2011..

hi me dear...

dah tak lama nak raya kan... n esok, me dan me abang dah nak berangkat balik kampung halaman. yeay!!! tetapi yang tak berapa nak happy bila keje makin banyak masuk.. "bos, dah la tu.. apa kata kita sambung pas raya. lagipun, bos dah siap bagi keje umah untuk pas raya punya, kan..." huhuhu....

tapi kan, masa idea tak datang, me gugel2 gak la internet. otak tepu weh kalau 24-7 dok ngadap keje jek.. so, aritu, me sesaje je tengok ada program2 ketuk-ketuk ramadhan... gigih ok bukak TV1 kat komputer. tapi kan, kena register... adoiyai, saje la tu...

pic gugel... walaupun x clear, tepek gak la kan...
so far, me baru tengok beberapa episod je... ye lah, bukan nak tengok sume cuma sambil2 je n me suka tengok artis2 malaysia memasak. me rasa cam resipi dorang simple n membuatkan me rasa nak try (tapi lepas raya, okey)... pengacara pun okey jek...

tapi kan, yang penting, me nak tengok gak ketuk-ketuk ramadhan 2011 ni sebab...


v


v


v


v


v

me fav artis.... fauziah latif...
kak gee dah share resipi dia wat kat fb... semangat gitu.. me pun dah share kat fb gak. mane tau, teringin nak buat kan... hihihi, insyaallah..

wah, dah waktu rehat... nak tido ke, nak tengok citer korea, tido ke, korea ke??? lalalalala....

p/s: owh, satu lagi paper kena siapkan...

Tuesday, August 23, 2011

kreatifnya peniaga bazar ramadhan...

hi me dear...

me jumpa pic ni masa tengah skodeng kat forum cari... hihihi, kreatif kan...

agak2 mendapat sambutan tak?
p/s: owh, me sangat suka makan bubur lambuk.. yummy!!!

tak sabarnya tunggu...

hi me dear...

selamat berpuasa pada hari yang ke-23... dah tak lama kan kita nak raya... yang sedihnya, ramadhan bakal meninggalkan kita. tapi yang bestnya, balik kampung, ooo ooo balik kampung... alamak, over la pulak. hihihi...

owh, me kan suka sangat shopping online. so, memang tak sabar rasanya menunggu, TUDUNG RAYA! hihihi, tudung pun beli online.. bukan apa, nampak berkenan so, amik je la.. dengan harapan ia matching ngan baju raya, insyaallah...

inner yang nampak selesa...


shawl turqoise... cantik kan... tambah2 model yang pakai cun...

ni first time me beli ngan sugarscarf. so far, dari layanan dia, me puas hati sebab dia tak ade la lambat sangat reply email. ye la, tengok kat fb dia berkotak2 dia membungkus, so memang agak kebizian la rasenya. kalau korang berminat, leh la klik link kat atas tu. tapi kan, me rase kalau nak sampai sebelum raya memang dah tak sempat kut. so, better after raya. me pun terlepas nak beli satin shawl kat sugarscarf.. huhuhu... xpe la, lenkali...

ok la, dah ek... perempuan kalau bercerita bab shopping2 ni memang suka kan... hahaha, sambung wat keje dulu...

p/s: pagi ni mood tak best.. sebenarnya dari semalam.. sebab tu lepas isyak me terus tido sampai la azan subuh tadi... mood swing...harap2 pasni ok balik...


Too much sun's bad for ur skin. Same goes for ur furniture! #Fujicool tint ur home. #MilkADeal

Too much sun's bad for ur skin. Same goes for ur furniture! #Fujicool tint ur home. #MilkADeal

U've got to bite into #Crave4Cakes delicate cupcakes & muffins fluff of flavours. #MilkADeal

U've got to bite into #Crave4Cakes delicate cupcakes & muffins fluff of flavours. #MilkADeal

Time for a girly session! Only RM28.8 for radiant skin. Chck out #ElyseeBeauty on #MilkADeal

Time for a girly session! Only RM28.8 for radiant skin. Chck out #ElyseeBeauty on #MilkADeal

It's like d sideburn of ur car. U've got to keep it shiny & new, to not lose d cool. Chck out #NewLing on #MilkADeal

It's like d sideburn of ur car. U've got to keep it shiny & new, to not lose d cool. Chck out #NewLing on #MilkADeal

Little pieces of trash don't really make do as a bookmark. Get it personalised at #PhotoDelivery . #MilkADeal

Little pieces of trash don't really make do as a bookmark. Get it personalised at #PhotoDelivery . #MilkADeal

Lookin for a chic stylish iPad holder but yet nt anythin too bulky or it'll defeat d slim purpose of d iPad? #MobileElement #MilkADeal

Lookin for a chic stylish iPad holder but yet nt anythin too bulky or it'll defeat d slim purpose of d iPad? #MobileElement #MilkADeal

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Over 50 million people in Asia are getting the latest updates from #ChurpChurp! Don't miss out on the fun here!

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Look gorgeous all year round. Get dewy skin at #DrAzimuth today! #MilkADeal

Tuesday, August 16, 2011

hancur sudah...

hi me dear...

owh, cam x sempat dah nak update me blog skrang ni. memang bz yang amat. almost everyday dok usung fail bawak balik umah (cuma antara buat ngan x je la kan, hihihi..) lagipun, kalau betul2 ada masa, me suker blogwalking aje. g blog peeja, sepet, nowa antara me feveret. kalau x baca sehari blog dorang cam x best jek, chewah...

alamak, apsal tetiba citer pasal blog orang nih...

hahaha, nak citer menda simple jek.. actually, semalam adalah a bit kelam kabut. sebab balik lewat around 6.30pm... me abg ade hal n amik lewat. kebetulan pulak me ade paper urgent so x kesah sangat la kan.. me abg dah suh adik dia g pasar ramadhan sebab x de ape pun nak masak kat dapur tu... so, bila dah balik, kalut2 sume nak panaskan lauk, nak basuh kuali periuk yang guna semalam, dong dang ding dang tetiba... berdentum me punya penutup visions... adoiyai, sayang nye.... dah la hadiah kawen from me sis.. huhuhuhu...

nasib baik penutup aje... n yang paling kecik punya...

me dah pikir cam nak ganti balik tapi ade ke kedai jual penutup aje. hmmm.. last2 bagitau mama. nasib baik, mama cakap, kat umah dia banyak. nanti amik je la. yesss!!! sib baik ade back up... x yah dah pening pikir kat ne nak cari penutupnye... hihihihi...

p/s: memula nak amik pic tapi baru tau rupanye kalau visions ni dia pecah memang berderai halus. nak selamatkan kaki dari kena kaca, x de la pic nye...

Monday, August 15, 2011

Yusri n Lisa Surihani naik pelamin 2012

hi me dear...

wah, sesampai je kat ofis terus nak update pasal yusri kan... maklum la minat dari dulu. hahaha, feeling remaja plak... btw, me dah tau dari tweet2 aritu g tapi x de mood nak wat entri. skrang baru le nak post kan...

Eksklusif: Yusry, Lisa naik pelamin 2012 
Oleh Zubir Mohd Yunus zubir@bharian.com.my

Yusry (kiri) dan Lisa Surihani Pengarah KRU Studios, aktres popular belum pilih tarikh sesuai

KUALA LUMPUR: Buat pertama kali, pengarah KRU Studios, Yusry Abdul Halim, 38, mengakui dirinya sedang bercinta dengan aktres popular, Lisa Surihani Mohamed, 25, sekali gus mengesahkan segala gosip sebelum ini dan jika tiada aral melintang akan ke jenjang pelamin tahun depan.
me amik berita ni kat sini...

p/s: semoga hubungan percintaan ni berkekalan sampai hari nak kawen n sampai bila2... jangan la ade citer2 x best lagi, kan... huhuhu...

Thursday, August 11, 2011

sibuknya sume orang dok citer pasal kuih...

hi me dear..
dari semalam dorang dok pos pasal kueh... nak kasi ceria2 d bulan puasa ni gamaknya... lagipun, kat pasar ramadhan a.k.a param macam2 kuih ada jual kan... hihii, meh me tepek sini...

KUIH.. 
Kuih paling gangster= Lompat Tikam 
Kuih paling sexy= Puteri Mandi 
Kuih paling keji= Taik Itik 
Kuih bajet cute= Cek Mek Molek 
Kuih untuk awet muda= Seri Muka 
Kuih paling alim= Kuih Ketayap 
Kuih penyakit lelaki kronik= Batang Buruk 
Kuih suka pukul= Kuih Lompang 
Kuih dalam zoo= Badak Berendam 
Kuih untuk Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt 
Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit 
Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu 
Kuih paling tenteram= Kuih Makmur 
Kuih paling lembap= Kuih Siput

tu dia... macam2 nama kuih rakyat Malaysia ni kan...

pic semata2....

Wednesday, August 10, 2011

Tuesday, August 9, 2011

alhamdulillah...

hi me dear...

yeay!!! yeay!!! yeay!!! dapat duit raya...


khas utk kakitangan awam n pesara kerajaan, boleh la klik sini untuk berita gumbira itu... hihihi... 'bernafas' la sket untuk berhari raya tahun ni...

p/s: ade gak la rezeki untuk budak2 kecik... ^___^

Monday, August 8, 2011

super junior 5th album...

hi me dear...

owh, memang x sempat nak update me blog. me a bit bz sebab banyak kerja. so, kena fokus sket tapi sambil wat keje, sumbat telinga ngan lagu2 SUJU yang baru neh.. huhuhu... tapi ni update sat sebelum balik..

SUJU - 5th album...

dah download lagu ni siap2 sebab nak tunggu album order dari korea x sampai2 lagi. hihihi, gigih kan.. tapi album ni memang best la.. sape minat artis korea (yang original) n minat SUJU sila la dapatkannya ye...

p/s: entri pendek je sebab nak balik dah.. bye!

Thursday, August 4, 2011

bila la nak datang baiki ni?

hi me dear...

lots of work today. harap2 dapat setelkan kesemua nye dengan segera... malam2 pun bawak balik paper gak sebab nak cepat siap kate kan.. hihihi...

owh, citer lama tapi baru nak wat entri sebab tension + geram + nak marah...

ari jumaat lepas, masa tengah enak dibuai mimpi (tido la), me bilik tido 'banjir'. penuh air kat lantai bilik sebab agaknya hujan dah lama tapi orang dalam bilik x sedar2... sebenarnye sedar pun kes me abg cakap kat muka dia kena air (hihihi, tido mati sebab tu dua2 x sedar). penat seh mengelap lantai bagai. n me langsir abis basah kuyup. me wat report kat maintenance tp sampai sudah cakap akan call balik tapi x call2... pastu, ari sabtu kan ujan lagi area putrajaya nih.. banjir lagi. adoiyai, kali ni darah menyirap gak la. me call n tunggu orang maintenance datang, tapi x datang2. standby katenya. standby ape? ari isnin walau pun dah x ujan tapi me call gak suh dorang datang. memang la x ujan, tapi kan, penat la, kalau tetiba ujan nak lari balik rumah tengok banjir ke x... huhuhu... haru biru me bilik tido... dah x lawa...


langsir sekeping yang basah kuyup...

terpaksa la bukak kain cadar sebab sipi katil lencun...

p/s: harap2 dorang amik la tindakan cepat2... me x suka la bilik tido comot.

update:dah siap wat entri tetiba maintenance call nak datang tengok. alhamdulillah.. harap2 sume nya setel arini sebab cam nak ujan je cuaca kat luar tu...

Tuesday, August 2, 2011

Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya (Jualan Terus dari Kilang)

hi me dear...

wah, arini baru masuk puasa hari kedua tapi pung pang pung pang orang dah citer2 pasal g SOGO yang penuh sesak ngan KL yang jammed bagai. me pergi jugak KL hari Sabtu tapi sebab keluar awal so, x de la rase jammed nye. n together2 tak shopping raya pun. apa kitaorang wat, nanti next entri ye.

me abg email pasal jualan ni tadi... so, saje la nak share. mane la tau ada yang berminat kan.. hihihi...

Tuan/Puan,

Program Jualan anjuran Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) muncul lagi. Marilah beramai-ramai ke Program 'Jom Beli Barang Raya @ Putrajaya' (Jualan Terus dari Kilang) yang akan berlangsung seperti berikut:

Tarikh : 10 hingga 14 Ogos 2011
Masa : 10.00 pg - 10.00 mlm
Tempat : Presint 2, Putrajaya (Bersebelahan KPDNKK/Berhadapan Bazar Ramadhan)

Terdapat pelbagai variasi produk yang ditawarkan dengan harga yang istimewa sempena menyambut Hari Raya Aidilfitri ini. Antara jenama terkenal yang menyertai program jualan terus dari kilang ini adalah seperti Snails, Jeep, Bebes Homes, Adidas, Nike, Hamster Kids Wear, Disney Pooh, tenderly, Baby Looney Tunes, Elle, Pierre Cardin, Crocodile, Camel Active, Poney, Modernmum, Larrie, Allain Delon, Bill Keith & Paula Moda, Lumberjacks, Noor Arfa, King Koil, Goodnite, Sri Nona, Adabi, Julie's, Dutch Lady, Pepsi, Nestle, Panasonic, Canon, Nikon, Sony, Samsung, LG, Diesel, Elizabeth Arden, Giorgio Armani, The Body Shop, Tupperware, Akemi, dan MACAM-MACAM LAGI...

Jangan sesekali lepaskan peluang ini!!!

Mohon kerjasama untuk hebahkan jualan HEBAT ini kepada semua rakan-rakan.

p/s: tahun ni bersederhana je la. setakat ni me spend untuk baju raya n biskut raya untuk me house n me mama house jek. yang lain2 x berani nak shopping lagi sebab takut kang berbuka puasa ngan maggi lak... hihihi...

Post ur maaf zahir & batin msgs & get it advertised in local newspapers thx 2 Perodua! #LebihIkhlas

Post ur maaf zahir & batin msgs & get it advertised in local newspapers thx 2 Perodua! #LebihIkhlas

How is it like to celebrate your Raya with Samsung? Find out more #samsung_raya

How is it like to celebrate your Raya with Samsung? Find out more #samsung_raya

Only RM50 for a full body massage at #FurElise . Only at #MilkADeal #FurElise

Only RM50 for a full body massage at #FurElise . Only at #MilkADeal #FurElise

Churp Churp | Social Share » Yummy Cuppies to Satisfy Your Cravings! (Preview)

Churp Churp | Social Share » Yummy Cuppies to Satisfy Your Cravings! (Preview)

Have you tried the ancient method of removing your facial hair? It's worth it! #Femina #MilkADeal

Have you tried the ancient method of removing your facial hair? It's worth it! #Femina #MilkADeal

Bad complexion bothers you much? No worries, #BeautyEssential is here to save you! #MilkADeal

Bad complexion bothers you much? No worries, #BeautyEssential is here to save you! #MilkADeal

Have u been to the night bazaar in Chiang Mai? It's an endless stream of unique souvenirs & entertainment & food! #LohasTravel #MilkADeal

Have u been to the night bazaar in Chiang Mai? It's an endless stream of unique souvenirs & entertainment & food! #LohasTravel #MilkADeal

Able to live without Facebook? Twitter? Blogs? Online boutiques?! Try #UMobile broadband

Able to live without Facebook? Twitter? Blogs? Online boutiques?! Try #UMobile broadband

#TrudyNTeddyBabyClothes offers classic European style yet comfort baby wear up to 4 years

#TrudyNTeddyBabyClothes offers classic European style yet comfort baby wear up to 4 years