Followers

Tuesday, May 31, 2011

antara nur kasih the movie ngan kungfu panda 2...

hi me dear...

bestnye klu pada tika n waktu ini, me dok rehat2 atas katil, baring2... dgn keadaan d luar sane yg hujan renyai2... hahaha, mmg x akan jadik kenyataan okeh sbb me skrang kat depan pc ofis.

okeh, meh nk review sket 2 movie yg me tgk lately. yg pertama: Nur Kasih The Movie (NKTM)... sinopsis nye me amik kat sini.

"Filem ini adalah kesinambungan drama Nur Kasih di mana pengakhiran ceritanya, Adam berjaya mendapatkan kembali cinta dari Nur Amina dan Aidil juga begitu berjaya mendapatkan kembali kepercayaan isterinya Aliya. Untuk filem ini, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) meninggal dunia."


me opinion: kurang menyengat la citer ni bile sume nk dipadatkan dalam satu movie yg masa x bape panjang. so, x cam agak kelam kabut. n, ade watak2 yg dimatikan yg menyebabkan rase cam lain sket... n citer ni mostly utk kisah adam n nur amina (ye la kan, sbb isteri aidil dh meninggal)... n, me x rase sgt kesedihan nur amina dlm citer ni.. me point: 2.5 out of 5...

bersama geng2 menonton NKTM.. lepas tgk movie, g makan kat Old Town White Coffee...

2nd movie ialah Kungfu Panda 2.. wah, best2, n me suker sangat... sinopsis nye me amik kat sini....

"Po is now living his dream as The Dragon Warrior, protecting the Valley of Peace alongside his friends and fellow kung fu masters, The Furious Five – Tigress, Crane, Mantis, Viper and Monkey. But Po’s new life of awesomeness is threatened by the emergence of a formidable villain, who plans to use a secret, unstoppable weapon to conquer China and destroy kung fu.

It is up to Po and The Furious Five to journey across China to face this threat and vanquish it. But how can Po stop a weapon that can stop kung fu? He must look to his past and uncover the secrets of his mysterious origins; only then will he be able to unlock the strength he needs to succeed."



me opinion: best2 n best sgt sbb kelakar, sedih n mcm2 lagi. gelak satu panggung n meriah tau... me rase cam sesuai utk sambutan father's day. sbb dlm citer ni Po tau la sape ayah dia n me rase ade sambungan nih sbb......... (owh, kena tgk sendiri la ek...) x rugi pegi tgk (klu korang minat kartun la kan). me point: 5 out of 5...

owh, kali ni x de pic geng menonton sbb me pegi tgk sorang2 smlm.. smlm me cuti. p beli barang dapur n terus p tgk wayang sorg2... hihihi...

p/s: tp, setiap pandangan berbeza.. me tgk ade jek yg nangis berjujuran air mata tgk citer NKTM tu...

No comments: