Followers

Tuesday, May 31, 2011

kdrama - romance zero, my princess n thorn birds...

hi me dear...

wah, tetiba me rajin update pasal citer ek... td movie, ni pasal kdrama plak.. ala, sementara teringat me update lor... lgpun, me mmg suker mengisi masa lapang ngan citer korea nih. hihihi... so, ni citer yg me dh tgk recently n thorn birds tu sedang tonton...

Romance Zero

Zero Flawed Task Force will be a story about a wedding planner company and wedding consultant. Lee Tae Sung play a manager role who have to deal with his incompetent employees. Kang In play as one of Lee Tae Sung抯 employees who is innocent, naive, and like to read comic. This comedy drama also starring Lee Da In, Kim Hee Won, and Jay from The Trax. Before this, Hee Won has perform together with Kang In in Xanadu. On the other hand, Jay is a SM Entertainment artist too who also play in Mnet Band of Brothers with Kang In.

My Princess

Actress Kim Tae-Heeplays a woman who enters college at a later than usual age. Like mostgirls, they dream of one day becoming a princess, but for Kim Tae-Hee, she actually becomes a real life princess ...

Thorn Birds

This is the story of two women, Seo Jung Eun and Han Yoo Kyung, who walk very different paths to achieve their desires. Seo Jung Eun is a strong and courageous woman who has suffered a difficult life, having grown up in an orphanage, but continues to embrace people around her despite longing for affection herself. Jung Eun harbours the hope that she will meet her mother if she becomes a star, striving to reach her goal and overcome her suffering with her pure and innocent nature. In contrast, Han Yoo Kyung has a birth secret for which she is willing to throw away everything in order to get revenge. The “thorn birds” of the title refers to Jung Eun’s character, who only brings out her best at the cost of great pain. A thorn bird is a mythical bird who searches for a thorn tree from the day it is born. When it finds it, the bird impales itself upon the sharpest thorn, and rises above the agony to sing the most beautiful song ever heard.

me copy sinopsis n pic kat cari. klu nk me rekemen, romance zero ~ citer biasa2 jek tp boleh la nk layan; my princess ~ citer yg ada hero autumn in my heart (dulu tayang kat TV3, ingat x?) yg sgt2 hensem n thorn birds ~ pelakon cam biasa tp rase cam menarik jek. me br tonton 3 episod...

p/s: pasni nk tgk citer ape lg ek? hihihi...

antara nur kasih the movie ngan kungfu panda 2...

hi me dear...

bestnye klu pada tika n waktu ini, me dok rehat2 atas katil, baring2... dgn keadaan d luar sane yg hujan renyai2... hahaha, mmg x akan jadik kenyataan okeh sbb me skrang kat depan pc ofis.

okeh, meh nk review sket 2 movie yg me tgk lately. yg pertama: Nur Kasih The Movie (NKTM)... sinopsis nye me amik kat sini.

"Filem ini adalah kesinambungan drama Nur Kasih di mana pengakhiran ceritanya, Adam berjaya mendapatkan kembali cinta dari Nur Amina dan Aidil juga begitu berjaya mendapatkan kembali kepercayaan isterinya Aliya. Untuk filem ini, Aidil menjalani kehidupannya sebagai seorang bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu Ilyas, 7, dan Maryam, 5, setelah isterinya, Alia (Ayu Raudhah) meninggal dunia."


me opinion: kurang menyengat la citer ni bile sume nk dipadatkan dalam satu movie yg masa x bape panjang. so, x cam agak kelam kabut. n, ade watak2 yg dimatikan yg menyebabkan rase cam lain sket... n citer ni mostly utk kisah adam n nur amina (ye la kan, sbb isteri aidil dh meninggal)... n, me x rase sgt kesedihan nur amina dlm citer ni.. me point: 2.5 out of 5...

bersama geng2 menonton NKTM.. lepas tgk movie, g makan kat Old Town White Coffee...

2nd movie ialah Kungfu Panda 2.. wah, best2, n me suker sangat... sinopsis nye me amik kat sini....

"Po is now living his dream as The Dragon Warrior, protecting the Valley of Peace alongside his friends and fellow kung fu masters, The Furious Five – Tigress, Crane, Mantis, Viper and Monkey. But Po’s new life of awesomeness is threatened by the emergence of a formidable villain, who plans to use a secret, unstoppable weapon to conquer China and destroy kung fu.

It is up to Po and The Furious Five to journey across China to face this threat and vanquish it. But how can Po stop a weapon that can stop kung fu? He must look to his past and uncover the secrets of his mysterious origins; only then will he be able to unlock the strength he needs to succeed."



me opinion: best2 n best sgt sbb kelakar, sedih n mcm2 lagi. gelak satu panggung n meriah tau... me rase cam sesuai utk sambutan father's day. sbb dlm citer ni Po tau la sape ayah dia n me rase ade sambungan nih sbb......... (owh, kena tgk sendiri la ek...) x rugi pegi tgk (klu korang minat kartun la kan). me point: 5 out of 5...

owh, kali ni x de pic geng menonton sbb me pegi tgk sorang2 smlm.. smlm me cuti. p beli barang dapur n terus p tgk wayang sorg2... hihihi...

p/s: tp, setiap pandangan berbeza.. me tgk ade jek yg nangis berjujuran air mata tgk citer NKTM tu...

Cookies? Lasagna? Key Lime Pie? Spaghetti? #Sheznie will hv u filled! Chck out #MilkADeal now!

Cookies? Lasagna? Key Lime Pie? Spaghetti? #Sheznie will hv u filled! Chck out #MilkADeal now!

Head to #BellaLuna for mommy spa. Tell other mommies about this too. #MilkADeal

Head to #BellaLuna for mommy spa. Tell other mommies about this too. #MilkADeal

Learn to make ur own bouquet frm #TouchofEden & be the envy of others d next time u host. #MilkADeal

Learn to make ur own bouquet frm #TouchofEden & be the envy of others d next time u host. #MilkADeal

Wednesday, May 25, 2011

Anak Kembar Sazzy Falak, Iman Lily & Tiara Rose

hi me dear...

ngantuk la pulak sbb smlm x leh tido. huhuhu... n, me sgt bosan sbb ofismate kursus kat tingkat atas. owh, meh layan pic bb sazzy falak walaupun hanya dua keping tapi comel sungguh!!! (me sis yg email pic ni)



p/s: bestnya ade bb... ^____^

Tuesday, May 24, 2011

everybody can fly...

hi me dear...

Air Asia dh wat sale lg.. hanya 10sen okeh.. so, klu korang free2 n planning nk g jenjalan, try la booking. me dah booking tp nk dekat setengah hari gak la baru setel.


p/s: woot woot... sabah, kt jumpa taun depan, insyaallah...

Monday, May 23, 2011

Bvlgarigirl Ulat Buku Giveaway

hi me dear...

jom join bvlgarigirl GA nak?? dh lama rase nya me x update me blog n me rase cam dh agak lame jugak la me x join GA kan...


me tertarik plak biler baca sinopsis 'Hanya Ada Kamu'... cover pun nampak cam menarik n tertarik jek. so, klu menang, terima kasih sbb sudi poskan buku ni (hihihi, perasan awal2 menang yg x tahan tu)...

actually dh lame me follow this blog (and also her facebook). sbb for me, cam best jek kawan ngan Arianna n wlupun dia x kenal, dia still reply me komen @ fb n blog... thank u so much.. n mcm follower lain jugak, me suker baca kesah percintaan antara Arianna n Kevin n mendoakan semoga mereka akan bahagia hendaknya... owh, pasal clara yg cute itu pun, me loike... ^_____^

p/s: mmg ulat buku pun...

Are you always on your toes for sounds at night? Get #ADT & get a good night's sleep.

Are you always on your toes for sounds at night? Get #ADT & get a good night's sleep.

Wednesday, May 18, 2011

bertukar!!!

hihihi... bukan tukar ape... tukar header jek...

daripada header cenggini....

tukar camni plak...

p/s: rase2 cam ok ke x?

awi rafael??? cam name ana rafali kan...

hi me dear...

bestnye cuti smlm walaupun sehari kan. sampai rase cam malas nk g keje arini.. (hihihi, that's gonna be me!) balun nye tido sampai pg ni pun perasaan ngantuk tu masih x ilang2.

owh ya, aritu me ade tgk kat TV3 (x ingat WHI @ MHI) ade artis jemputan awi rafael. mmg x kenal la kan. memula me ingatkan dia adik bradik ngan ana rafali (hihihi, mmg x la kan..) so, pastu dgr kat radio hotfm n radio era pun dok interview artis ni. so me gugel2 utk mencari gambo nye...

some say that he looks like shahir AF... for me, ade la sket... hihiihi...

lagu dia pun famous amos gak rupanye. especially lagu pulanglah tu...

Lirik Pulanglah Awi Rafael

Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Bridge:
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Korus: (2x)
Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu
(Aku dah bingung)

Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Ulang Bridge & Korus
*Gitar Solo
Ulang Bridge

Runaway…
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday
Aku tak ingin, tak perlu

Ualng Korus

Senilagu & Senikata: Awi Rafael
Hakcipta Senilagu & Senikata: Noh Phrofile Enterprise

catatan: copy lirik kat sini...

rupanye, kay AF penah nyanyi lagu ni masa konsert AF ke bape ntah me x ingat. maybe mase kay nyanyi tu me x tgk sgt kut... tp kan, sian gak kat kay sbb dh kuar minggu lepas.. awesome!!!

p/s: org cakap Mentor lg best dr AF sbb bebudak AF cam kurang kualiti dr Mentor. me suker tgk AF sbb Mentor kan ari ahad. esoknya keje, tu yg me malas nk tgk tv tu melainkan klu me sis dtg. dia suker Mentor. ala, lgpun ini kan sekadar hiburan jek... so, layaaaannnnn.....

Monday, May 16, 2011

Family picnic? Let #KreatifEyes capture the moment professionally! Only RM35 from #MilkADeal

Family picnic? Let #KreatifEyes capture the moment professionally! Only RM35 from #MilkADeal

Model in a designer dress, get a perfect hair makeover and be featured in a fashion magazine! #Sunsilk Perfectionista

Model in a designer dress, get a perfect hair makeover and be featured in a fashion magazine! #Sunsilk Perfectionista

This bracelet would be perfect if...Make ur own at #JewelzWorkshop ! Seriously! Check out #MilkADeal for more details

This bracelet would be perfect if...Make ur own at #JewelzWorkshop ! Seriously! Check out #MilkADeal for more details

ROCK white with #MaxisiPhone4 . Yes, get yours today!

ROCK white with #MaxisiPhone4 . Yes, get yours today!

What's better than ending my night with a nice comfy bed? Tell #IKEABedroom your bedroom habits today!

What's better than ending my night with a nice comfy bed? Tell #IKEABedroom your bedroom habits today!

It's time we need to shower some love to our tummy and you can do so by taking up the #nestlebliss challenge!

It's time we need to shower some love to our tummy and you can do so by taking up the #nestlebliss challenge!

Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?

hi me dear... there's something nice me wanna share. me baca @fb aritu. ingatkan minggu lepas nk pos tp kan blogger wat hal. so, arini la me share...

by Amirah Emir on Wednesday, April 27, 2011 at 7:00pm
"Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?"
"Oh.. itu Kaabah atau nama lainnya Baitullah"
"Baitullah tu apa?"
"Secara terjemahan mudah maknanya Rumah Allah"
"Allah ada dalam tu?"
"Tak.."
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu kalau Allah tak ada dalam tu?"
"Yang saya sembah bukannya bangunan tu.."
"Kamu sembah apa?"
"Saya sembah Allah swt"
"Jadi, kenapa sembah bangunan tu?"
"Saya menghadap sahaja ke arah Kaabah tetapi saya tak sembah Kaabah.."
"Bukankah kamu sujud ke arah Kaabah, maknanya kamu sembah Kaabah la.."

"Kamu pernah tgk perlawanan bola dalam TV?"
"Pernah.. selalu.."
"Kamu tengok tv ke tengok perlawanan bola?"
"Tengok perlawanan bola la.."
"Di mana?"
"Dalam tv la.."
"Cuba buka tv tu, tengok di dalamnya ada stadium dan perlawanan bola ke tak.."
"Memanglah tak ada.. tapi itukan gambarnya ada.."
"Bukalah dalam tv, tengok ada ke tak gambar perlawanan bola dalam tu.."
"So..?"
"Maknanya kamu tengok tv, bukan perlawanan bola.. betul tak?"
"Tak.. aku tengok perlawanan bola la melaui tv tu.."
"Peliknya.."
"Sebab apa pulak pelik?"
"Ye la, kau cakap tengok perlawanan bola, sedangkan aku tengok dalam tv tu tak ada apa-apa.. yg ada hanya wayar je berselirat.."
"Memanglah dalam tv tu ada banyak wayar, tapi tv tu menayangkan gambar-gambar perlawanan bola dalamnya.."
"Hurm.. jadi tak peliklah ni..?"
"Ya.. tak pelik.."
"Jadi tak pelik jugalah aku sujud ke arah Kaabah untuk menyembah Allah swt.. walau pun dalam Kaabah tak ada Allah.."
"Erk.. kau betul.."

p/s: betul betul betul...

Thursday, May 12, 2011

mau pegi johor hujung bulan ni tapi kan... ... ...

hi me dear...

cam lama dh x update me blog kan tp cam biasa la, alasan pun lebih kurang same jek, sama ada me bz wat keje ataupun idea x dtg2 nk tulis pe... hihihi... then tetiba teringat. insyaallah, ujung bulan ni me nk g johor. me friend ain kawen. ala, ade yg me wat entri masa dia tunang aritu.. klu x ingat klik sini...

dia org batu pahat. so, dh alang2 kawen time weekend, me n others ingat pegi ala2 bercuti gak la kat sane. tp kan, masalahnye, dlu blajar @ segamat 1 semester jek. so x sempat nk tour johor. so, pd kamu2 yg tau ape yg best @ johor ek, ce citer ce citer...

me abg berkemungkinan x follow sbb maen futsal... sib baik dia lepaskan kesayangan dia ni... hahaha, sila muntah. tp kan, melepas la nk tgk super junior secara percuma masa hari belia @ putrajaya ni kan.... siwonie!!! sedih2...

me fav pic...

p/s: happy sbb member dh nk kawen...

Monday, May 9, 2011

selamat hari ibu...


p/s: untuk mama, mok n semua ibu2 seluruh dunia...

Wednesday, May 4, 2011

macaroon dari levain...

hi me dear...

wah, rase cam cuti lame so blog pun turut bercuti pulak.. ye la kan, skrang ni me blum dpt mood utk update me blog @ umah sbb netbook yg kecik. miss me pink lappy tau..

owh, meh citer pasal macaroon lg.. dlu kan me penah order ngan cik min. klu lupa, bley klik sini. so, minggu lepas, mase otw nk antar me sis blk umah dia, ktorg singgah dekat levain. sbb lin cakap member2 ofis dia suker beli roti n macaroon kat sini.

believe me... kedai dia adalah super comel n ramai giler org... huhu, x leh makan sini, take away jek macaroon tu...

nice box, right?

5 ketul macaroon utk dbahagikan kepada 'adik beradik', hihihhii...

so, klu yg tingin nk makan macaroon atau lain2 makanan, sila la ke levain ek... me tingin gak nk try makanan lain, tp next time sbb org sgt ramai. satu jek me advice, jgn parking sebarangan sbb nanti DBKL saman... ^_^

p/s: klu makan yg oren, mmg rase oren nye.. trust me...