Followers

Thursday, March 31, 2011

pengantin untuk dijual...

hi me dear...

hahaha, tajuk entri cam gempak kan tp ni tajuk citer drama yg ditayangkan d astro(klu me x silap la kan)... first time tgk citer ni, sbb me friend download episod satu. memandangkan citer cam best, me nak suh dia download yg seterus nye la... ^^

antara pelakon utama: aqasha, fahrin ahmad n rita rudaini...

p/s: lemau semacam jek keje arini... huhuhu...

Wednesday, March 30, 2011

HAPPY BIRTHDAY LISA SURIHANI...

hi me dear..

taun lepas dh penah wat entri birthday lisa surihani. nk tgk, klik sini... so, taun ni nampaknye me mengekalkan tradisi la ek eleh, poyo plak rase.. hihihi...

so, meh share pic ek.. me copy dari forum cari.






p/s: cantik la dia... sweet sgt... ^___^

Segmen : Deco Deco Beng Beng Boong !

segmen ben ashaari...

me buat sekelian kalinya merajinkan diri utk join segmen ben ashaari.jom2 meramaikan 'majlis'...

thank you...

hi me dear...

yeay!!! abis dh me tgk citer korea thank you.. citer ni mmg ler dh lame tp kan, br berpeluang utk tgk.. me mama tgk gak masa tv3 siarkan aritu. tp, timing lak x kena. maklum la, tayang utk surirumah jek kan...


citer ni best... sinopsis nye klik kat cari ni ek... yg penting, heroin nye mmg me minat sgt. Gong Hyo Jin yg berlakon citer pasta tu.. klik sini klu lupe... muka heroin ni sgt biasa tp lakonan dia best... x caya tgk ek. ^^

p/s: byk dh citer yg me friend dh abis download. x sabar nye nk tgk sume2...

Tuesday, March 29, 2011

memandangkan nak sambar iphone4 kurang kemampuan, makanya tukar selera kepada android...

hi me dear...

wah, tajuk entri ntah paper kan... hihihi... but, me tell u, this phone is not bad n for me, it's affordable... klu nk tgk sket pasal handphone ni, sila klik sini...

Samsung Galaxy Ace...

p/s: ade org tanye, me bb camne, jual ke? hihihi, me bb is me 1st luv. x kan la jual kan... (tp, android mmg laju n best...)

Sunday, March 27, 2011

Tok x sehat tapi maintain cun...

Hi me dear...

See me tok... Always maintain cun. Kt kg, umah me parent mmg sebelah jek ngan umah me tok. Ni tetiba dia x sehat n terus nk g klinik.. Tp kan, me tgk, dia tetap bersiap cantik2... Caya la tok..

P/s: semoga tok x de paper n cepat sembuh...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, March 22, 2011

kursus grooming...


esok n lusa me nk p kursus grooming. chewah!!! 1st time ni tau... nanti klu menarik me let u know, okeh... ^_^

p/s: groom jgn x groom...

mood: happy n i love you, nuffnang....


hihihi... saje jek... say i love u sbb nuffnang sudi tambah BE lg dua.. walaupun ciput tp me loikee...

Monday, March 21, 2011

project wakaf quran...

me copy dari blog ben ashaari...

" terlebih dahulu nak cakap Assalamualikum kat abg ben..

Saya teruskan dengan niat saya aje bole x abg ben..hehe..
gini, ayah saya ada buat project wakaf quran di mana kita mencari sesiapa sahaja yang sudi mewakaf al-quran.

Al-quran disediakan dan para pewakaf bole contact ayah saya kalau berminat nak buat wakaf ni.

Quran-quran yang dah diwakaf ni akan dihantar di negara-negara islam contohnya macam indonesia, acheh, pnom penh, vietnam dan beberapa negara lain.

Termasuk jugak kat malaysia. quran ni ayah saya akan hantar kat sekolah-sekolah agama, maahad-maahad tahfiz, pondok2 dan tuk org2 miskin kat malaysia dan luar.

Jadi, saya nak mintak tolong abang ben mempromote blog ayah saya ni dan meramaikan lagi org2 yg sudi buat wakaf ni.

Terima kasih banyak2 ye abg ben. abg ben punye penangan lain sikit. so harap diorang dapat membantu la.
kalau dapat bantu sebarkan pun takpe.
time kasih banyak2.. maaf ye ganggu abg ben.. "

p/s: semoga usaha murni mendapat keberkatan Allah, amin...

nak beli kamera, nak beli kamera....

hi me dear...

minggu lepas p pesta belon kat putrajaya ni... dh me abg ajak p malam, so biler amik pic mmg gelap gulita jek.. sbb gn pun kamera hp kan... huhuhu... malas nk tepek...

so, me thinking of buying camera... tp x tau la nk jenis yg camne...

kamera digital yg comel....

kamera dslr

any opinion???

p/s: me luv taking pic so much... ^^

Thursday, March 17, 2011

lirik lagu beribu sesalan....

hi me dear...

aritu mase jenjalan sorang2 kat JJ Balakong, me masuk Speedy, nk cari blk album Anuar Zain. album lama tp nk beli blk sbb yg dlu me sis dah wat harta kut sbb x pulang2... (hihihi, jgn marah, dik)... tp kan tetiba nampak album ni... x pk panjang, terus beli... xpe la, album Anuar Zain me beli nanti plak...

nice album...

so, ni one of fav n famous song.. me paste n hope korang enjoy...

Beribu Sesalan
- Jaclyn Victor, Ning Baizura n Shila OIAM

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

lirik me malas nk taip so me copy from liriktube...

p/s: dengar lagu sambil wat keje.. maveles... ^_^

Wednesday, March 16, 2011

mood: blur...


p/s: maybe sbb mcm2 menda dok fikir n kurang fokus... huhuhu....

Tuesday, March 15, 2011

Maajun Anggun Bistari (MAB)


hi me dear...

wah, me jual jamu plak ke??? NO NO NO!!! hihhii... ni me friend, aziah mintak tolong promotekan Maajun Anggun Bistari a.k.a MAB ni... so, me decide nk promote @ me blog. btw, klu nk tau lanjut, bley la klik blog aziah... dia explain detail punyer la...

p/s: poster yg cantik kan... design by suami aziah ler... ^_^

Program Intergrasi Taman Cycle & Hunt


p/s: menarik jugak program ni bg yg dok putrajaya n x de menda nk wat kan... ^_^

Monday, March 14, 2011

Tsunami JEPUN Di sebalik AL-QURAN

hi me dear...

hari ni ustazah @ me ofis share topik ni melalui email.. dikongsikan utk renungan bersama..

SUBHANALLAH... HIKMAH DITEMUI SELEPAS BERLAKUNYA SUATU KEJADIAN....


Sekarang ni hangat orang dok memperkatakan tentang isu tsunami dan gempa bumi di Jepun yang memusnahkan hampir keseluruhan Wilayah Sendai pada hari Jumaat yang lalu.

Jom kita singkap kisah dan fakta di sebalik kejadian tsunami Jepun 11.03.2011.

Fakta kejadian Tsunami di Jepun:-
Tarikh : 11 Mac 2011 bersamaan dengan 6 Rabiulakhir 1432H
Rabiulakhir adalah bulan keempat dalam Islam, jadi 11.03.2011 bersamaan dengan 06.04.1432H

Pembuktian dilakukan disebalik tarikh Hijrah ini iaitu 06.04.1432H.
1432 kita cerakinkan menjadi 14||32
Jawapannya boleh diperoleh dari Juz ke-14 di dalam Al-Quran iaitu bermula dengan Surah Al-Hijr. Tsunami berlaku pada bulan 4. Kita singkap ayat keempat dari Juz ke-14 ini..

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang ditetapkan baginya."

Pembuktian seterusnya adalah lokasi. Atau lebih tepat lagi kedudukan berlakunya tsunami ini iaitu di Negara Jepun. Paling tepat di Wilayah Sendai. Kedudukan Geografi Jepun adalah pada Latitude 36, Longitude 138.
Dari tahun kejadian iaitu 1432, kita telah ketahui akan berlakunya malapetaka seperti yang disebutkan dalam juz ke-14. Kita cerakinkan pula 32 menjadi 3||2.

Ambil pula lokasi latitude dan longitude Jepun dan tambahkan angka di dalamnya..
3+6+1+3+8 = 21
kemudian 2+1 = 3..
Maka terbuktilah nombor 3 menjadi pilihan..Nombor 3 yang dimaksudkan dalam proses cerakin di atas adalah negara Jepun.

Ambil pula lokasi latitude dan longitude Wilayah Sendai
Latitude 38'15 dan Longitude 140'53
Buat proses penambahan seperti sebelumnya..
3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
kemudian 3+0 = 3
Terbukti: nombor 3 yang tertulis dimaksudkan wilayah Sendai.

Seterusnya kita lihat pada angka 6. Iaitu pada hari ke-6 bulan ke-4 Islam itu.
Jabatan Meteorologi Rusia melaporkan kejadian tsunami berlaku pada jam 1446 mengikut waktu di Jepun.
Seperti proses yang dilakukan sebelumnya, kita ulang lagi.
1+4+4+6 = 15
kemudian 1+5 = 6
angka 6 disini membuktikan masa kejadian tsunami berlaku.

Dari tahun 1432H, setelah dicerakinkan kepada 14||32, kita cerakinkan pula angka 1 dan 4. Angka 1 boleh diambil sebagai permulaan hari. Dan di dalam kalendar Islam, Jumaat merupakan permulaan hari untuk minggu tersebut. Jadi, angka 1 merujuk kepada hari berlakunya kejadian tersebut.

Lihat..betapa benarnya ayat-ayat yang diturunkan di dalam Al-Quran. Segala sesuatu yang tertulis akan tetap berlaku. Walaupun sudah berabad lamanya kitab Al-Quran ini diturunkan kepada kita, umat nabi Muhammad. Walaupun zaman semakin berubah, Naskhah Al-Quran tetap kekal sepanjang zaman.

Dipercayai terdapat banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat diketahui dalam tarikh ini. Namun, apa yang tertulis dan terbukti ini pun telah membuatkan kita lihat sendiri betapa mulia dan agungnya kitab Al-Quran ini. Setiap sesuatu yang berlaku di dunia ini telah pun disebutkan di dalam Al-Quran. Hanya tinggal kita untuk mengkaji kalam-NYA. Wallahualam..

Yang benar itu datangnya dari ALLAH dan segala sesuatu yang buruk itu diatas kelemahan diri saya sendiri. Wallahualam..

p/s: di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat

Sunday, March 13, 2011

Dah cuba Oreo Ice Cream?

Hi me dear...

Me tingin sgt nk try Oreo Ice Cream cam iklan kat tv tuh.. Mmg cam bebudak tp dh tekak ni nk rase nk wat camne kan.. Ari Jumaat, blk keje p kedai runcit kat umah x de yg ice cream. Ade yg biasa jek. So, td p Mydin Putrajaya, ade.. Yeay!!!

Okey gak la rasenya.. Cam makan biskut oreo yg lain2 gak.. Cumanye, yg ni ice cream kan.. Maksudnya, pas makan ade rase mint n sejuk jek anak tekak.. Hihihi, me serius okeh.. X caya, p la beli..

P/s: murah plak beli kt Mydin td.. RM1.89 jek...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, March 11, 2011

sedihnya bila blogwalking....

hi me dear...

sementara tunggu me abg, sempat plak me update blog kan, hihihi... ye la, amik kesempatan yg ade sbb weekend x leh nk berblogging, internet dh x de kat umah. me dh terminate broadband since me pink lappy kena curik.. skang x tau nk amik broadband pe...

owh, nk luahan hati kejap. actually me selalu blogwalking. maklum la, nk menambahkan lg ramai kenalan d dunia maya ni. mane tau, satu ari nanti jumpa kan... tp, yg sedihnya, sesetengah blog:



v


v


v


v


v



kena blog....

nape ek??? me dunno why n a bit confius... alamak, me abg dh sampai.. terpaksa benti kat sini... bye...

p/s: pray for japan...

Thursday, March 10, 2011

Giveaway lagi dari Tupperwarewithlove...

hi me dear...

kali kedua join kontest Tupperwarewithlove

moh join GA Tupperwarewithlove nk x??? syarat2 penyertaan mmg senang n mudah... already mention in Tupperwarewithlove's blog. me mudahkan lg korang2 sume utk join kontest ni, so, bley klik sini...

pic d ambil jam 2 pagi pakai kamera handphone...

kasi close up sket...

sebenarnya, ade lg me punye koleksi... tp sbb amik picture pun pukul 2 pagi (bangun tido nk minum air, terlintas nk snap2. dh snap, sambung tido), ni jek yg sempat susun2 n amik pic. padahal bekas beras ade kat tepi tu jek. n some collections yg me beli mmg ade yg me bg gift kat kawan2. nice...

owh, kontest ni kena tag.. so, me tag sume2 yg nk join kontest ni la ek... ^^

p/s: katalog mmg sentiasa ade d ofis. bulan ni x tau la nk beli yg mane plak.

Wednesday, March 9, 2011

macam dah berkenan jek ngan ford fiesta ni.....

hi me dear...

wah, selamat pagi sume... feeling sakit kepala sket sbb pg td terjaga n sempat tgk citer korea sblum sambung tido blk (hihihi, tegar betul kan)... so, pepagi rajin la sket blog walking n then, bc blog GTO. dia sebut pasal ford fiesta dlm entri ni.. n me br teringat, "eh, ni mcm me fav. car jugak nih". so, terus browse website ford okeh..

cantiknya....

pheewwiiiitttt....

dalam yg nampak eksklusif

radio pun superb...

so, sape yg mmg berminat nk tau lebih lanjut pasal ford fiesta tu (harga, spesifikasi etc), sila la ke website ford... wat mase skrang, me setia ngan me bb black (myvi) tu lg ler...

p/s: bb black, dh ler 'jatuh sakit'.. pening nk pk biler kena masuk spital...

Tuesday, March 8, 2011

Selamat Hari Wanita...


khas untuk semua wanita di seluruh dunia...

Monday, March 7, 2011

best makan sushi king!!!

hi me dear...

hahahaha... asyik citer pasal makan jek tp nk wat camne kan.. ujan2 d waktu petang ni mmg sentiasa lapar... lgpun, sblum makanan citer ni basi, baik update lekas2...

masa memula nk kenal sushi king, tweet2 ngan gediks.. kebetulan, dia tgh makan sushi king n dia yg cakap sushi king tu sgt best.. ktorg siap compare2 ngan sushi yg ade kat shopping complex (pdhal, dlu, yg tu la me me dok makan)... pastu, biler dh tweet2 tu, makin la teringin nk try.. tu yg esoknya, segera pegi beli sushi king @ alamanda.. sorang2 pun, me masuk gak sushi king tu n beli take away (nk makan situ segan sbb x biasa lg)...

pastu 2nd time, g ngan me friend yah.. kali ni mmg makan situ la.. dia pun mmg suker makan, so klu nk g try makan kat mane2, mmg ngan dia la. klu ikutkan ni me 2nd time, tp dia x dh byk kali dh.. hihihi, dia la yg suh amik pic nih (tp x amik la pic ktorg kan sbb pegi tghari Jumaat).. so, layan la pic dua kerat ni ek...

teh hijau cam air masak...

sedap berganda2.... hahahaha....

p/s: wah, tetiba teringin lagi.. tp, ktorg x makan slalu.. time gaji jek... kira ok la, appreciation to meself... ^_^

macaron dari cik min dah sampai!!!

hi me dear...

monday blues. biler x de paper, mari kt update blog.. me blog mmg x leh nk update @ umah sbb lepas jek me pink lappy kena curik, me return dh broadband kat maxis.. huhuhu, bye2 broadband ku sayang... xpe la, nanti amik laen kan..

owh, sebenarnya hari yg me dapat jumpa ayunar tu kan, hari tu jugak la macaron dari cik min selamat tiba d cc... kan me dh lame tingin nk makan macaron, kan (entri lepas)... so, ari gaji aritu, x agak2 terus emel cik min. perkhidmatan cik min sgt cekap okeh sbb cepat jek dia reply emel.. pastu cik min cakap maybe dlm 2 minggu sbb byk sgt order tp dia akan try supaya me dpt dlm masa seminggu. alhamdulillah, dpt seminggu tau...

moh, layan pic...

yeay!!! dh sampai...

wah, x sabar nih...

byk lapisan kan... cermat betul cik min.. maklum la, x mo macaron pecah...

x sabar2 nk bukak...

so colorful.. sayang cik min..

yg pertama utk dimasukkan ke dalam mulut.. yummy!!!

rase nya mmg la manis sket.. tp manis dia tu cam makan biskut oreo la kut.. hihihi... ade byk perisa sbb tu la color dia warna warni. tp yg penting, termakbul la jugak me nk makan macaron kan... thanks cik min, u make my day...

p/s: sampaikan makanan beli online... hihihi, sabar je la.. ^_^

Thursday, March 3, 2011

suka suka n sangat suka sebab dapat jumpa ayunar...

hi me dear...

owh hari ni ade jualan dekat me ofis. b4 this klu ade jualan, me n me friend slalu dok berangan biler la nk ajak ayunar... tp, slalu cam booth dh fully booked.. tp kali ni, alhamdulillah, jadik panggil dia.

pic dari blog ayunar...

ramai dok berkerumun kat dia punye booth.. kebanyakan yg lalu sti cakap, "pandai nya dia pakai shawl". hihihihi... shawl2 dia sgt gorgeous okeh.. n she is so pretty (tp segan plak nk ajak bergambar, maybe next time kut). harap2 kt jumpa lagi k... sila la jengah blog ayunar.. pasti terpikat.

p/s: me sempat beli dua inner... nanti nk try sbb nampak cam best jek.. ^_^

Wednesday, March 2, 2011

seronoknya dia....

hi me dear...


sape yg seronok? tgk pic PD plak tu... me abg lor... dia g kursus @ PD.. 3 hari plak tu. me ditinggalkan d sini, tp x kesah la.. tetiba, ade feeling2 anak dara jap.. ^_^

p/s: dh mintak kebenaran pun ngan me abg...

kim tak gu...

hi me dear..

bekpes dh ke? me singgah petronas n beli nasik lemak pg ni.. me abg kursus so, kena la p keje sendiri start arini sampai ari jumaat...

lepas abis tgk secret garden aritu (klik sini utk entri tersebut), me continue citer kim tak gu ni plak.. mmg memula semangat gak sbb starting dia mmg x boring pun. tp kan, lepas me pink lappy kena curik, mmg tertangguh ler jawab nye.. ni pun amik kesempatan tgk kat ofis mase rehat... lalalala...

kim tak gu a.k.a bread, love and dreams

sinopsis dari cari: Although Kim Tak Goo is the illegitimate son of SAMHWA Enterprise's President, Koo Il Jong and his mistress, he was made the successor of his father due to his extreme talent in baking. However, Tak Goo's inheritance rights were taken away due to a conspiracy planned by his father's legitimate wife and half-siblings. With his great determination to succeed and become the number one baker king in the baking industry, Tak Goo drives himself to rebuild his career from scratch. More hardships and pain comes along in his way as he strives harder to reach his goal when he is caught between two women. The first love who will betray him for her own interest and the other woman who will stand by him through everything despite being hurt.

p/s: harap2 sempat ler abiskan citer ni.. sbbnye, 30 episod tau dok.. fuhhh....

Tuesday, March 1, 2011

‎​‎​Namaku Pak Haji Jalal. Mengapa aku pecat secretary ku yg seksi?

Minggu lalu, besday ku yang ke-40 tahun! Aku turun sarapan dgn harapan isteriku ingat & mengucapkan dgn penuh mesra  "Selamat HariJadi ya suamiku sayang". Waktu berlalu, isteriku sama sekali tidak mengucapkan sesuatu! Ya, itulah isteriku!

Mungkin anak2ku ingat, besday papanya. Tp x seorang pun anak2 ku dtg ke meja utk sarapan, mrk pun x mengucap satu katapun kpd ku.
 
Akhirnya aku pegi kerja dgn rasa Sedih!
 
Aku msk ke bilik ku, secretary ku, Emy menyapaku "Morning Boss, Selamat Harijadi" Aku merasa sedikit terubat, sebab secretary ku mengingati harijadi ku.
 
Time lunch, Emy mengetuk pintu bilik ku "Apakah Boss x sedar bahawa sudah masuk waktu lunch,  hari ini kan besday Boss, mari kita pergi lunch"
 
"Wow, itu Idea yg baik! Ok, mari kita pergi lunch" jwb ku..
 
Kami pun pergi lunch berdua.

Setelah lunch, Emy berkata "Hari ini indah kan Boss, kita tak payahla ke opis lg kan Boss?" Kita pegi berseronok saja la...

Saya mengangguk!

Lalu Emy mengajak saya pegi ke apartment nya. Setiba di apartment nya, dia berkata "Boss, maaf tunggu sekejap ya, saya mahu ke bilik tidur utk menukar pakaian, agak panas ari ni..".
 
"Tentu saja" sahutku dgn gembira!!pikiranku negativvvvvve
Emy masuk kebilik tidurnya. Kira-kira 10 minit kemudian...

Emy keluar membawa KEK besday, diiringi Isteri n anak2ku serta bersama rakan kerjaku sambil menyanyi Happy Besday To U..
 
Aku duduk TERPAKU di atas sofa, dgn telanjang bulat tanpa sehelai benangpun... !!!

p/s: copy dr member yg post kat bbm... ^_^

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.