Followers

Thursday, January 6, 2011

nak beli rumah, nak beli rumah...

hi me dear...

wah, lame nye x update.. mmg x sempat sgt pun nk berbicara d blog skrang ni.. klu sempat pun, wat iklan churpchurp jek. al-maklum la, wat iklan tu, kejap jek.. hihihihi... owh, selain dr mem'bz'kan diri ngan hal2 keje n sewaktu dgnnye, me bz sbb planning utk beli rumah. wallah, cam beli rumah tu murah je ek...

andai aku seorang jutawan...

comel je kan..

biler nk beli rumah, mcm2 aspek kena amik tau.. as for me self, dh penah keje kat pemaju perumahan sblum keje ngan gomen ni kan, so, sedikit sebanyak tau la gak pasal nk beli2 rumah ni... tp masalahnye skrang, nk area berdekatan dengan putrajaya agak susah (cth: cam area kajang / bangi) tu kan... dlm hati pun, me x de la prefer sgt area tu sbb jammed, tp survey jugak la...

ade dh beberapa agen rumah n individu yg nk jual rumah, me call.. tp sadly, ade yg dh dijual atau pun dh abis... sedih2... so, until now, me n me abg still survey.. kadang2 rase cam nk muntah jugak la sbb just survey kat internet, so, minggu ni, maybe ktorg akan turun padang, chewahhh... maksudnye, p round2 tgk ade iklan rumah untuk dijual secara live plak...

me la start nk beli rumah atas tanah since me abg cakap cam bosan jek dok apartment.. so, me yg suggest ktorg beli rumah... lgpun, ktorg rase cam rugi dok bayar sewa bulan2(byr kuarters bulan2 punkira menyewa gak kan)... baik cari rumah sendiri... rumah me abg kat area hentian bas kajang tu kan ala2 x dok atas tanah gak, so, ktorg still nk jual if interested. so, sesape yg nk, bley la let me know...

okeh, tu je la kut.. nanti dh jumpa rumah idaman, me share okeh.. (idaman la sgt!) idaman yg mampu la.. kang x mampu, bulan2 makan pasir plak kang...

p/s: ade yg x mo beli rumah sbb kena bayar sampai pencen.. mmg la yang oiii... melainkan kamu ade duit byk n byr secara cash... kuikuikui...

2 comments:

chugie said...

moga tertunai hasrat iu..

farra8979 said...

chugie: amin amin amin...