Followers

Monday, January 31, 2011

suka jek kalau dapat jalan2...

hi me dear...

me waiting for me lil sis, lin... skrang ni me kat kg @ kubang kerian, cuti CNY seminggu gitu, wallah!!! actually, lin nk blk sesama.. tp since br nk start kelas, x dapat la dia monteng.. ni, din tgh amik dia kat stesen bas la ni...

so, sambil tunggu kan, jgn buang masa.. update ler blog ni yg rasenye mmg lame dh kosong terbiar... owh pic2 ni yg dh lelama tp br nk letak kat me blog so, harus la cantum2 gitu.. bkn x mo letak awal2 tp ade lah susah no nk upload pic2 nih...

ni pic mase g tgk hantu kak limah balik rumah, sblm tu makan spageti @ klcc (nyum nyummm....) n combine with pic tgh tunggu bf lin dtg amik... masa tunggu sempat g amik2 pic sampai pakcik teksi ingat ktorg lesbian kut dok amik pic muaahhh2 gini... hahaha....

ni pic g makan2 ngan me abg plus pic g tgk umah.... sorry, pic umah x amik2 walaupun dh byk kali round...

tetiba buntu plak nk tulis pe... hmmmm, tu je la kut. nk g tgk me mama wat pe kat dapur tu... suh rest, mama x mo... mama, luv u...

p/s: arini mama ade check up lagi.. sian me tgk me mama, makin kurus.. hopefully, dia punye darah tinggi turun la lagi sampai x de langsung, amin...

Axn, Boomerang, CNN, Discovery Channel - sign up for #fineTV for the best shows around.

Axn, Boomerang, CNN, Discovery Channel - sign up for #fineTV for the best shows around.

Usher in your Chinese New Year with Hot Tickets and enjoy Double Prosperity! #CNYhottickets

Usher in your Chinese New Year with Hot Tickets and enjoy Double Prosperity! #CNYhottickets

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

CNY is around the corner and I cannot imagine the people flood in all malls. But what do you know? WIth @Jipaban, I can be comfy at home & shop till I drop too!

CNY is around the corner and I cannot imagine the people flood in all malls. But what do you know? WIth @Jipaban, I can be comfy at home & shop till I drop too!

Tuesday, January 25, 2011

la, fasha sandha clash ke ngan jejai....

pic hasil gugel...

hi me dear...

ingatkan pasangan ni dapat naik pelamin kan... rupanye clash dh.. me dpt tau pun sbb baca kat sini... tp, ye la kan, nk wat camne dh x de jodoh... semoga masing2 dpt pasangan yg terbaik utk diri masing2...

p/s: teringat melodi @ tv3 aritu.. mase d interview, fasha cakap selagi dia pakai cincin yg jejai bg tu, maknanye hubungan on.. so, skrang, cincin tu dh x pakai la ek...

Saturday, January 22, 2011

GIVEAWAY ANNIVERSARY! by elly...

kalau dh skrang ni jarang nk bertuah tp nk giler kentang rajin gak nk join moin kontest, nk wat camne kan... hahaha, malam yg sunyi (me abg tido letih maen futsal) sempat ler me blogwalking n jumpa kontest GIVEAWAY ANNIVERSARY! dr elly nih... meh ler join ramai2.. klik jek sini...


p/s: owh ya, jgn lupe follow dia.. kang x menepati syarat plak.. ^_^

kenapa cari adik saya???

hi me dear..

aritu cam boring jek. nk update blog no idea, blogwalking puas2 pastu me pun bukak ler me nuffnang nyer akaun.. me mmg rajin gak ler jengah nuffnang nih.. so that me know me blog punye prestasi.. alih2 mase jengah kat keyword:


ha kau, pe korang dapat ek???? search me sister name??? me so konfius... harap2 x de niat paper yg x elok la.. maybe old friends lost contact n mau carik dia blk kut...

p/s: nk update menda laen tp blogger x leh nk upload pic.. nyampah tau...

Tuesday, January 18, 2011

vanida n rashidi ke mahkamah syariah???

subhanallah...

masa bc entri sI tEDI mmg me x leh nk pikir la sape pasangan tu.. tp td mase bc surat khabar online, br tau... hurrmmm... korang nk bc klik sini...

happy family....

harap2 x de la berlaku penceraian lg.. bukan pe, sgt mengerikan okeh... semoga ini hanya kabar angin semata, amin...

p/s: dlm hidup berumah tangga ni kena banyak bersabar... itu yg akan me pegang selagi boleh n sampai bebila...

Sunday, January 16, 2011

bil astro pun ade government service tax 6%????

hi me dear...

biler jarang2 update me blog @ umah, syok gak... kuikuikui... ya lor, mood gini bukan slalu dtg kan.. biler dh update tu, maknanye ade mood plus ade menda nk citer n tambah2 me pink lappy tgh available la tu (pdhal, pesan siap2 kt me abg, jgn maen lappy me nk guna, kuang kuang kuang...)

td menemankan me abg g kenduri kawen anak cc dia @ dewan presint 9. x de la amik pic bagai coz p awal, pengantin pun x dek lg.. ktorg g pukul 12.30 rase nye... hahaha, bajet x yah masak ler arini sbb makan nasik minyak...

mase otw nk p kenduri tu, sempat ler jengah kat peti surat @ bawah tu. almaklum la, dok apartment nih, time turun buang sampah or lalu depan box br ler check. klu dok, mmg malas stkt sesaje nk turun tgk kan.. tgk dalam tu, ade satu bil jek.. (kertas2 iklan sume x de. bagus la, wat sampah jek bebanyak.) ha, betul dh, bil air ngan letrik dh sampai.. mmg tunggu bil astro. me abg g kat keta, panaskan enjin me sambil jalan, bukak bil tu... adoiyai, ade caj tambahan plak dh....

GST 6%... nampak x???

aritu me friend ade bgtau yg sesape pakai post paid akan ade service tax gini gak.. (x tau la betul ke idak ye.) tp me ignore je la sbb dh lame campak post paid. pakai prepaid jek senang.. alih2, astro ni pun kena... hurmm... camne nk beli rumah ni??? sumer barang naik... x kan la nk dok kuarters sampai bebila... huaarrrgggghhhhh.... down betul la... T_T

p/s: br perasan nk citer pasal bil astro pun intro yg menceceh jek... hahahaha, paper pun, layannnnnn........

Thursday, January 13, 2011

surat suami kepada isteri.... yaaaa dusshhhh....


sumber dr cari


p/s: amboi2... lawak mmg lawak tp kan, klu realiti mmg x bley la.. sesuke hati je ek wat surat ni..

Wednesday, January 12, 2011

Lisa Surihani dan LipIce...


alahai, comeinye lisa surihani nih... ni mase pelancaran produk terbaru LipIce iaitu pelembap bibir LipIce Sheer Color Shimmer kat Restoran Bijou, Bukit Kiara 10hb aritu.. nk bc lebih lanjut, klik sini...

p/s: mmr ramai betul minat dia terutama kaum lelaki... ^_^

cikgu shida ade blog rupanye...

hi me dear...

bekpes dh ke? me br jek lepas... sesambil bekpes me blog walking.. almaklum la, bekpes pun depan komputer.. kuikuikui, jimat mase pe...

dh tu, mase jenjalan td, nampak la ade kontest kat blog myravea.. so, terus la tgk ape syarat2 penyertaan... pastu, sesambil belek2 blog dia, jumpa pasal cikgu shida yg famous kat youtube n fb tu... nk bc entry myravea pasal cikgu shida, klik sini...




d truth is, me not layan cikgu shida ni sbb biler pakai broadband kt umah, kadang2 loading slow, so mmg malas la... cume ade ler bc sikit2 pasal dia. ade gak la mase me bc pasal cikgu shida tu, org dok tertanya2 siapa sebenarnye cikgu shida ni,lelaki ke pompuan, blablabla...

d petik dr blog cikgu shida... (eceh, pepagi ni maen petik2 plak, hiihihi...)

so, sesape nk layan youtube cikgu shida atau bc blog dia, bley la klik sini... mane tau, biler bc detail rupenye2, "eh, ni jiran sebelah rumah ni." hahahaha... k lah, tu jek...

p/s: rajin n very d kreatif la cikgu shida ni... ^_^

Tuesday, January 11, 2011

me 1st coach... wrislet jek pun...

hi me dear...

sedang belek2 pic dlm komputer nih (mmg ade beberapa pic yg dh save tp malas nk d update pd blog), tetiba teringat kan sesuatu... owh, camne bley lupe ngan me 1st coach ni.. me beli time krismas tahun lepas (2010). walaupun hanya wrislet tp sgt teruja sbb this is me 1st coach.. mane mampu nk beli handbag yg beribu riban kan.. so, wrislet pun kira ok buat permulaan...

bukak jek plastik pos laju kuar kotak ni... magika...

yummy... cantik kan kan kan....

x kesah ler klu org lain dh berlambak pakai coach.. as for me self, wat mase ni, ni jek mampu... klu ade rezeki lebih, insyaallah, bley la beli handbag plak... amin... owh, btw, ni me beli scr online.. sesapa teringin nk beli coach atau brand2 lain yg harga dia agak berpatutan, siler la ke blog shopmeholic... insyaallah, sti puas hati...

p/s: beli ikut kemampuan jek.. lgpun, ni bukan keperluan asas. hanya kehendak semata2 (alamak, teringat subjek ekonomi la plak)... ^_^

Tupperware with Love, 1st Giveaway


ayah, ibu, abang,kakak, adik, pakcik, makcik, atuk, nenek (wah, bajet sume umur bace n ade blog, kan)... jom join kontest nih... me pun dh agak lame gak la x join kontest gitu.. ^_^

lumayan gitu hadiah nye... for more info, klik sini...

p/s: tetiba cam semangat plak berblogging d pg ni...

salah ke ana raffali menang???

hi me dear...

wah, nampaknye keputusan AJL25 cam biasa la, menjadi kritikan mcm AJL setiap tahun... ade jek yg x puas hati kan (every year cenggitu).. peminat2 akan marah klu artis kesayangan memasing x menang... bkn cakap org, me pun same ler.. slalu cakap artis yg me kureng minat tu showmanship x bape bagus la, ape la, nape bley menang la... hihihi... tp kan, cuba artis yg mmg kt minat.. wah, ngan bangga nye n cakap juri dh bersikap adil.. kuikuikui...

so, since me mmg x de la tgk mane AJL aritu, me mmg x leh nk cakap pe la kan... tp biler blog walking n bc status kengkawan n fb, ramai yg cakap x puas hati ana raffali menang... sampai ade yg cakap, biler announce ana raffali menang, tepukan x gemuruh pun.. org kat bukit jalil tu cam terkujat camne minah tu leh menang (iye ke??? mcm la korang berada d stadium pada ketika itu..)

hurrmmm... me sure, sti korang ade alasan masing2 nape ana raffali x patut menang. same cam alasan juri nape ana raffali tu patut menang... kan kan kan...



p/s: sambil menulis d blog, dgr cd taylor swift - speak now...

Monday, January 10, 2011

ChurpChurp | Social Share » Are you an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful? (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Are you an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful? (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Get the Bizzy Body RM1 Deal today! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Get the Bizzy Body RM1 Deal today! (Preview)

antara AJL25 dan the vampire's assistant...

hi me dear...

semalam me tgk citer ni kat HBO...

dah abis, sambung AJL25 plak...

TAK PUAS HATI BETUL!!! dua2 rancangan ade lah kurang menarik... (okey, sile jgn over sgt ye tuan tanah)... d vampire assistant tu walaupun ade salma hayek tp maybe hero nye br n sorenye sedikit mikit sengau... pastu cam citer anti klimax.. abis nye gitu ajek... me adik ipar cakap, pasni ade sambungan.. tp tolong la, lemah jek tgk darren tu... jd vampire kena la gagah sket.

AJL25 plak bukan cam pertandingan juara lagu, cam show la plak... x nampak strong sgt... adoiyai, x macam dedulu dh AJL ni kan... btw, tahniah pd Ana Raffali (cam ramai jek x sangka Ana menang), Meet Uncle Hussein (org ingatkan MUH dpt no. 1), Hafiz (mmg ade bau2 akan menang kut) n Faizal Tahir (nape la menang persembahan terbaik jek??? paper pun, syukur)

ha, tu je la nk komen... hahahaha... rase cam sket pening pg ni biler tau rumah yg d idam2kan tu, dh ade org nk... OMG... terus x lena tido.. ala, relaks, sti ade umah lg cantik n berbaloi lg, kan kan kan.... fuuhhhh...

p/s: bab komen no. 1... suh wat sendiri, confirm x reti.. hahaha...

Thursday, January 6, 2011

nak beli rumah, nak beli rumah...

hi me dear...

wah, lame nye x update.. mmg x sempat sgt pun nk berbicara d blog skrang ni.. klu sempat pun, wat iklan churpchurp jek. al-maklum la, wat iklan tu, kejap jek.. hihihihi... owh, selain dr mem'bz'kan diri ngan hal2 keje n sewaktu dgnnye, me bz sbb planning utk beli rumah. wallah, cam beli rumah tu murah je ek...

andai aku seorang jutawan...

comel je kan..

biler nk beli rumah, mcm2 aspek kena amik tau.. as for me self, dh penah keje kat pemaju perumahan sblum keje ngan gomen ni kan, so, sedikit sebanyak tau la gak pasal nk beli2 rumah ni... tp masalahnye skrang, nk area berdekatan dengan putrajaya agak susah (cth: cam area kajang / bangi) tu kan... dlm hati pun, me x de la prefer sgt area tu sbb jammed, tp survey jugak la...

ade dh beberapa agen rumah n individu yg nk jual rumah, me call.. tp sadly, ade yg dh dijual atau pun dh abis... sedih2... so, until now, me n me abg still survey.. kadang2 rase cam nk muntah jugak la sbb just survey kat internet, so, minggu ni, maybe ktorg akan turun padang, chewahhh... maksudnye, p round2 tgk ade iklan rumah untuk dijual secara live plak...

me la start nk beli rumah atas tanah since me abg cakap cam bosan jek dok apartment.. so, me yg suggest ktorg beli rumah... lgpun, ktorg rase cam rugi dok bayar sewa bulan2(byr kuarters bulan2 punkira menyewa gak kan)... baik cari rumah sendiri... rumah me abg kat area hentian bas kajang tu kan ala2 x dok atas tanah gak, so, ktorg still nk jual if interested. so, sesape yg nk, bley la let me know...

okeh, tu je la kut.. nanti dh jumpa rumah idaman, me share okeh.. (idaman la sgt!) idaman yg mampu la.. kang x mampu, bulan2 makan pasir plak kang...

p/s: ade yg x mo beli rumah sbb kena bayar sampai pencen.. mmg la yang oiii... melainkan kamu ade duit byk n byr secara cash... kuikuikui...

Tuesday, January 4, 2011

Happy New Year 2011.....


p/s: isshh.. cam terlambat jek... hihihii...