Followers

Friday, December 23, 2011

happy holiday...

hi me dear...

fuhhh, blog memang berabuk kan..sebabnya, me sangat2 busy. adoiyai, memang mau update tapi nanti2 la ek... huhuhu.... so, mulai esok kan, me akan bercuti panjang tau. sampai new year, yeahhh!!! rindu sangat kat me parent. tapi, insyaallah, me akan update me blog ni.. kalau tinggalkan sayang la pulak kan... ^__^

so...


p/s: esok leh bekpes ngan me mama... yummy2..

Sunday, December 18, 2011

Thursday, December 15, 2011

lirik lagu ombak rindu...

hi me dear...

seperti yang dijanjikan....

Tuhan tolong lembutkan hati dia, untuk terima ku seadanya...
Kerna ku tak sanggup, kerna ku tak mampu...
Hidup tanpa dia di sisi ku...

Tuhan aku tahu banyak dosaku,
Hanya ingat Kamu kala dukaku...
Namun hanya Kamu yang mampu membuka pintu hatinya tuk cintaku...

Malam kau bawalah rindu ku
Untuk dirinya yang jauh dariku...
Agar dia tidak kesepian, selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia, di hatiku....

Hanya mampu berserah...
Moga cahaya tiba nanti...

pendapat tentang ombak rindu...

hi me dear...

subhanallah, memang busy kalau jadi urus setia mesyuarat kan.. sentiasa kena urus dan setia gitu. hihihi... meeting minggu depan tapi kena buat preparation dari awal. by the way, sempat jugak ambil kesempatan time rehat untuk update me blog ni kan... 

owh, hari ahad malam aritu gigih nak g tengok ombak rindu... sebabnya sume2 dah tengok n me rasa cam kena tengok jugak la kan... so, ajak me dear sis sama walaupun dia dah tengok. memula ajak member tapi disebabkan dia period pain, me abg volunteer nak ikut.. confius kejap. tanya banyak2 kali sebab nak make sure betul ke dia nak follow n yes!!! betul, dia follow... padahal, esoknya keje tapi penuh panggung weh. sume nak tengok ombak rindu...

ari senin, me gigih la wat status kat facebook. sekadar me pendapat. tapi tak sangka, member2 pun join sama kasi komen.. hihihi... so, baca je la ek komen d bawah..







ni sekadar pandangan atau pendapat... ikut selera masing2 la kan... kepada yang memang fanatik ombak rindu, jangan marah ye... tapi kan, for me lagu memang superb... nanti me paste kan lirik lagu k... nak solat dulu...


p/s: dalam panggung me abg dok merungut, "so boring..."

Wednesday, December 14, 2011

Kalau binatang ada FACEBOOK, agak-agak apa status mereka?

hi me dear...
just nak share ape yang me jumpa kat facebook... hihihi...

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajib.. kenyang beb, Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni..

CICAK : isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24.....

KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Boh, kalu esok kawe tak update status, maknonyo kawe keno goreng doh.. I luv u all.. Jangan lupo wat kenduri arwah untuk kawe deh..

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa

KUCING JANTAN: Baru je tweet awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

KHINZIR : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw... agak-agak r...

sukanya sukanya... hihihi...

hi me dear...

dari pagi dok fikir apa la nak update me blog ni kan. sebabnya kalau boleh malas la nak bagi bersawang. huhuhu... nanti takut tetiba feel blog tu hilang terus, sayang la pulak kan...

owh, apa yang suka tu... sebenarnya me follow blog aina fashionlista. hari2 memang akan buka blog. kalau tak beli pun (gila online), jamu mata untuk release tension kalau tak ada idea nak buat paper... hahaha, alasan kan.. pastu kan, pastu kan... tadi me bukak blog aina fashionlista n nampak ni....





v





v





v






yeay... alhamdulillah... rezeki nih... suka sangat sebab kiranya bertuah jugak la kan di akhir tahun 2011.. me dah emel detail so skrang ni memang menunggu untuk terima apa yang akan diterima nanti...


p/s: insyaallah, nanti me update pic hadiah tu ye...

Monday, December 12, 2011

penat...

hi me dear...

finally me at the office... since Tuesday until friday last week me got course at Kuching Sarawak... so, need to clear first thing first and will get back to you as soon as me can...

p/s: me miss u all.... ^^

Monday, December 5, 2011

alhamdulillah, samsung galaxy note......

hi me dear...

keje tak hari ni? me keje okeh... skrang tengah mencari idea untuk buat paper.. so, buat entri jap..

btw, hari jumaat lepas, me abg malas nak g keje. dia amik cuti ganti yang maal hijrah aritu kan. so, me g keje sendiri naik me bb black a.k.a myvi... tengahari nya, malas la pulak rasanya nak balik rumah.. me pun panjangkan langkah g d mines... hahaha, tujuan nya, nak singgah celcom sebab nak amik pakej untuk samsung galaxy note...

round and round kat atas tu, survey katanya... tak jumpa la pulak cari celcom. nampak maxis ngan digi jek. last2 tanya orang jual handphone mana celcom. tujuan nak amik ngan celcom sebab leh la nanti me convert me number yang prepaid tu jadi line.. sampai sana, alahai, chinese guy yang kat celcom tu cakap, "kat sini, u kena amik no baru. kalau nak kekalkan nombor, u kena pegi celcom kajang atau...." oloh, frust okeh... so, malas la nak layan, pegi je kedai2 yang banyak tu n survey...

last2 kan, dah tak tahan sangat....





v





v





v





pic gugel je..

yeay!!! dah ada dalam genggaman. so far memang puas hati sebab tak besar cam tab dan tak kecik cam smartphone lain... sedang2 aje. me penah try masukkan dalam poket belakang sluar jeans levi's and memang muat tau... owh ya, sebab celcom tak bagi, me tukar balik la no maxis me tu ke line.. dulu memang line, tukar prepaid. ni tukar balik... hahaha, ngada2 kan...

me sis still tak suka... dia cakap screen kecik and tak puas nak guna untuk ber'muka buku' @ facebook.. kalau bagi pakai netbook pun dia still tak puas lagi...dia memang prefer notebook je memanjang. hihihihi... apa2pun, memang puas hati.. kalau lepas ni kluar yang paling latest kena pejam mata je la... ingat anak tan sri ke nak tukar2 sokmo... hahaha...

p/s: me samsung galaxy ace dah selamat dibeli oleh me abg... ^___^

Friday, December 2, 2011

al-fatihah buat rara zikry...

hi me dear...

salam pagi jumaat.. semoga d hari jumaat iaitu penghulu segala hari ini, hidup kita akan mendapat keberkatan daripada Allah s.w.t., insyaallah...

pagi tadi me tersedar around 2am and bila bukak twitter, ramai gak yang tweet mengatakan rara zikry telah meninggal dunia.. al-fatihah. me terfikir juga, siapa la rara zikry... then, pagi ni me gugel dan, terdetik, "owh, gadis ini rupanya".. al-fatihah...

rara zikry...
semasa beliau sakit, bersama wardina...
me penah baca kisah arwah.. sapa2 yang nak baca, boleh klik sini dan sini... bak kata wardina d twitter nya, Allah knows the best.. marilah kita mendoakan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman... al-fatihah....


p/s: mengingati diri sendiri dan kawan2 yang lain: ingat 5 perkara sebelum 5 perkara...

Thursday, December 1, 2011

pagi-pagi terima emel peta...

hi me dear...

sebelum me lupa, selamat datang disember dan selamat tinggal november. banyak kenangan pahit, manis, masam dan masin d bulan november yang akan jadi kenangan kan... hihihi... apa2 pun, terasa cam kejap je kan 2011, dah nak berganjak ke 2012...

owh, sebenarnya, pagi2 dah terima emel ni...

peta pulau pinang...
me sis yang hantar emel nih... ni mesti nak ajak me bercuti d Penang ni.. sebab dia ramai kawan kat sana. so, kalau pegi memang meriah! me memang terasa nak ikut tapi kan.... kena plan betul2. sebab lepas krismas, me dah apply cuti sampai tahun depan (hahaha, cam lama sangat..) mau balik kampung sebab since raya puasa, dah lama tak jumpa me parent...T__T

alamak, cam dia tau jek bercerita pasal dia.. tetiba dia mesej suh call... ok la, minta diri dulu...

p/s: miss me mama n ayah so so so much...

Wednesday, November 30, 2011

wordless wednesday #17


kesian KFCM...

hi me dear...

tengah watpe tu? me bos dua2 cuti arini so mood adalah kurang nak datang menjengah. ada daua surat yang perlu di draf tapi kejap2 lagi la ek... arini, tengahari ada jamuan bahagian. owh, cam biasa la, sambut birthday n so on n so on...

eh, alamak... bukan nak citer pasal ni sebenarnya cuma nak citer pasal KFCM a.k.a apexs... ramai kut peminat dia... me sis penah tukar nama jadi fara teck (oppsss... jangan marah me dear sis.. tahu saja nak gurau2 je kan... hihihi)

pic ni adalah menjadi kegilaan ramai skrang nih...
just nak share status twitter dia... ye la kan, sejak dah putus tunang ni macam2 dugaan yang dia alami. tapi nak wat camne kan. nama pun public figure. famous, penjaga gol TERBAEEKKK n agak hensem la jugak pulak tu.. sebab tu apa yang dia buat, orang akan sentiasa perhatikan...

tweet...
hmmm... buat KFCM, semoga tabah dengan apa segala dugaan dan cabaran. insyaallah, peminat tak akan lari punya... tapi kan dik, kena fikir jugak ye.. sebagai public figure, yang baik atau yang tak bape baik, semua peminat awak nak tau.. so, kena pandai bawa diri... PEACE NO WAR... ^___^

p/s: me mother in law memang suka tengok bola, especially kalau pasukan bola sepak kelantan.. hihihi...

Tuesday, November 29, 2011

kenapa ngan celcom harini?

hi me dear..

quick update...


semalam me lupa nak top up celcom prepaid so, pagi tadi BBS dah tak leh nak continue. so, kalau nak, kena la on balik kan... tapi, me adalah sangat letih sebab me bb tak boleh nak wat apa. call, sms n aktifkan BBS sume tak boleh. tapi last2 nasib baik boleh gak..

pastu kan, dari aritu me nak bayar me abg nya celcom broadband, adoiyai, bencinta betul la... dari aritu sampai la skrang ni tak boleh2... huhuhu... camne ni. kang kena potong broadband tu, me abg marah pulak... huhuhu... nak pegi center memang tak sempat.. tension jek.. jap g la try balik. kang kalau tak boleh jugak, tak yah bayar... senang...

p/s: baca kat twitter... maxis ngan celcom memang lately ni ada problem sket, sampai ada tempat yang tak de coverage, betul ke?

Thursday, November 24, 2011

Citer kelakar tapi...

Hi me dear...

Ada member share citer ni kat bbm so, me share kat me blog okeh...

3 syarat cari teman lelaki(bf)
-pesanan mak-

Emak memberi nasihat si Chinta, kalo cari bf harus kena 3 syarat :
1. Harus berjimat
2. Harus lebih bodoh dari kamu
3. Harus teruna
Suatu hari Chinta jalan2 ke Genting Highland sama Leman, tapi kerana kepenatan terpaksa menginap dihotel..
Esoknya Chinta menceritakan kpd emak "mak, Chinta sudah dapat bf dan sesuai sama syarat emak bg, berjimat, bodoh dan teruna!"

Emak : "ape buktinye?"

Chinta : "kemaren waktu kite bermalam dihotel, Leman bilang kite cukup 1 kamar aje, berarti die berjimat kan mak?, terus tengah malam die minta kite tidur jangan pakai baju supaya tidak komot, padahal Genting Hglnd kan sejuk, nah berarti die bodohkan mak?"

Emak : "haaahh!!! Terus dari mane kau tau die masih teruna?"

Chinta : "burungnye masih dibungkus plastik dgn baik mak, jadi masih terjaga n teruna!! Benarkan mak, itu tandanye die masih teruna"

Emak : "anak tolol....  Haremmm jadahhh punya anak!!, ITU KONDOM

‎​​​┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

P/s: fikir la sendiri... Hihihi...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

suka dua-dua...

fauziah latiff dan anuar zain
p/s: eh, cam wordless wednesday la pulak.. hihihi...

Gadget Impianku Dan Cabutan Bertuah Yanmieonline.com

hi me dear...

wah, dah lama tak join kontest and me rasa cam dah lama jugak la tak menang, huhuhu... sebenarnya, me dah like, dah retweet tapi lupa nak wat entri... adoyai, tak pe la kan sebab masih belum terlambat... hihihi...



“Inilah masanya untuk merasai makanan paling sedap dari negara Perancis, makanan yang menjadi fenomena sejak akhir-akhir ini di Malaysia, iaitu Macaron, Yanmieonline.com dengan berbesar hati ingin memberikan kepada 5 orang pemenang bertuah untuk merasai keenakan Macaron tersebut, tunggu apa lagi?, sertainya sekarang, secara tidak langsung membantu beliau untuk untuk mendapatkan gadget idamannya!!!!”


so, sesapa nak join n cuba nasib, meh la ramai klik sini... mana tau kan, kita dapat makan macaron n yanmie dapat samsung note yang gojes itu...

p/s: lama dah tak makan macaron ni... sob sob sob...

Wednesday, November 23, 2011

puss in boots...

hi me dear...

di petang2 hari kala cuaca macam nak hujan di putrajaya ni, korang tengah wat pe tu? eh, pasal apa ayat pelik semacam je nih, x pe, ignore! me lupa nak bagitau yang hari sabtu aritu, lepas hantar me sis balik desa pandan (dia ada exam), me memanjangkan langkah untuk ke Jusco Balakong... hahaha, tempat favourite nih.. me suka tengok wayang kat sini sebab dia luar sket dari putrajaya. so, me tengok puss in boots, yeay!!!

puss...
for me, citer ni best la.. sebab ada banyak digabungkan kisah2 kartun klasik omputeh cam humpty dumpty, jack n the beanstalk dan jack and jill (tapi dalam citer ni dorang jadi jahat).... pastu kelakar dan ada la unsur2 nasihat. yang penting, puss in boots tu suka wat mata comel menagih simpati... hihihi...

cam biasa, me x mau la kasik review. al-kisahnya me sure ramai yang dah tengok kan movie ni. so, sapa berminat nak baca review, leh klik sini.... me bukan apa, selain sharing is caring, me bley tambahkan kenalan di kalangan blogger, kan... ^__^

p/s: minggu ni plan nak tengok citer apa plak ek? hmmm...

wordless wednesday #16

me want LC pink....

Monday, November 21, 2011

tolong tolong tolong...

hi me dear...

hihihi. entri kasi gempak jek.. actually, ni ha, ada member mintak tolong... so, me pun nak tolong la kan... dan me harap2 korang2 yang berminat pun dapat la beri pertolongan jugak kan... 


ni me amik kat me wall @ facebook... atau pun, korang boleh klik sini untuk terus ke blog tersebut... 
me fb...
so, sape2 nak tolong meriahkan suasana dan nak tolong bagi sokongan, sila2 kan la ye...

 p/s: berapa banyak tolong da....

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sound like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Saturday, November 19, 2011

Jom makan...

Hi me dear...

Jom2 makan... Me baru nak makan tengahari ni.. Hihiihi...

Bismillahirrahmanirrahim...

Thursday, November 17, 2011

Me in house slipper...

Hi me dear...

Haritu kan me demam.. Sejuk sokmo la me kaki sampaikan me mama suh beli selipar pakai dalam umah. Ye la, kalau nak pakai stokin, dalam bilik boleh la. Takutnya kalau pakai masa jalan2 dalam umah, buatnya licin, jatuh tertonggeng, lagi naya..

So, setelah sekian lama menyimpan hajat di hati, ke Alamanda la bertemankan me abg. Me belikan dia selipar Adidas sebab selipar dia yang me mama bagi dah putus. Me pulak, beli selipar super duper comel yang berbunga2 ni... Ala, RM10 aje.. Sebenarnya bukan nak tunjuk tapi me sis tu la.. Dia cakap, amboi.... Pastu siap tanya, x letak kat a'rorra ke... Hahaha... K lah, mau sambung tido... Ninite!!!

P/s: wah, bunga2 cinta gitu...

Friday, November 11, 2011

bila demam...

hi me dear...

hmmm... sejak demam, mood untuk berblogging adalah lemas lemah... bukan nak jadikan ia sebagai alasan tapi memang tak ada mood... blogwalking ada la sekali sekala tapi nak meninggalkan komen pun me rasa malas nak menaip.. TAPI, kesian la pulak tengok me blog.. cam terabai la pulak...

owh, kan ke me demam... so, petang semalam balik dari ofis, ajak me abg g klinik kesihatan. me memang tak suka pegi klinik kesihatan sebab dah la orang ramai kan, tapi bila jumpa doktor, servis doktor adalah sekejap (maksudnya, cuit2 sikit, dah... tak padan dengan tunggu lama kan...) tapi semalam sebab rasa cam tak tahan so, pegi jugak la...


meh tengok pic ubat....



ha, tu la ubat yang me dapat.. tapi kan, semalam hanya makan ubat gastrik tu aje, terus baik demam... confius gak, sejak bila ada gastrik and boleh ke gastrik tu menyebabkan demam sampai me badan panas cam cerek atas dapur? hmmm... apa2 pun, lepas makan ubat gastrik tu semalam, me dah tak makan apa2 ubat dah. so far, alhamdulillah, beransur sihat... insyaallah, pasni tak de dah la sifat2 malas tu kan... hihhihi...

p/s: banyak keje nak kena setel... ada keje rumah la minggu ni nampak gayanya... huhuhu...

Wednesday, November 9, 2011

susshhh... sushhh... demam, please go away..

hi me dear...

selamat menyambut hari raya qurban... tahun ni me, me abg n me sibling sume tak balik. sebabnya, cuti kejap je kan... lagipun, dorang ni sume malas nak amik cuti lelama... me yang banyak cuti ni pulak, tak sampai hati nak tinggal dorang beraya kat sini. sian me parent. tapi tak pe, dalam masa terdekat, kitaorang balik...

sebenarnya me demam ni... demam rindu kat me parent pun mungkin jugak kut sebab last jumpa adalah raya puasa. alahai, dah la complete set: demam, batuk dan selsema. pastu siap sakit badan pulak tu. (huhuhu, me want me mama!) harap2 esok dah boleh pegi keje. semalam memang me apply cuti tapi hari ni terpaksa el sebab tak larat. TT__TT

doakan supaya me cepat sembuh ye...

p/s: member yang ade d klinik update kat fb yang klinik tengah ramai orang.. tak larat la nak pegi sebab tak larat nak tunggu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, November 4, 2011

Dah beli barang popular...

hi me dear...

me ni kan cepat sket terpengaruh. especially bab shopping2 ni kan. so, bila nisa kay update blog and cakap dah cuba barang popular, me terus la mencari. apa barang popular tu and best ke tak?  memula nak beli online tapi tadi dah alang2 ke alamanda, beli je la terus.. nak tau barang apa?





v




v

 
v



BIOGLO CLEAR PORE DEEP CLEANSING MASK
detail dah ada dalam blog nisa ye.. so, boleh klik sini dan sini

p/s: kena cuba try pakai malam ni. takut kalau merah muka sebab pedih pun tak de la malu sangat nak raya..  

Thursday, November 3, 2011

habis dah tengok cerita the greatest love...

hi me dear...

huwaaa... penat seh.. harini macam tak larat yang amat sangat. hmm.. nak demam pun ada. tapi bila call me mama, dia cakap, kurangkan makan panadol sebab tak berapa bagus.. biar je sampai baik sendiri... hihihi, kalau tak baik2, kena pegi klinik la jawabnya kan...

eh, bukan nak citer pasal sakit demam. nak bagitau yang me dah abis tengok citer korea lakonan me fav heroin gong hyo jin ~ the greatest love.. walaupun muka dia biasa je kan tapi me memang suka tau dia berlakon. sangat comel... ^__^

me fav korea heroin...
the greatest love...
dalam citer the greatest love ni, dia sebagai ae jung...memula me tak bape nak suka sebab tak minat la kat hero tu. tapi, lelama kan best!!! ce tengok ce tengok... sinopsis kat CARI...

skrang ni me tengah tengok cerita protect the boss pulak.. so far, baru episod pertama and macam best jek. hihihi... kalau nak cari sinopsis, cam biasa la, klik CARI lagi sekali...

PTB
p/s: tak sabar nye rasa nak landing (tido) atas katil kat umah...

Wednesday, November 2, 2011

me first nasi lemak...

hi me dear...

wah, hujan2 ni lapar kan...tetiba sume jadi lapar... and me pulak kan, tetiba teringat kat nasi lemak.. eh, ni bukan citer nasi lemak 2.0 tu tau... ni nasi lemak yang me first time buat... memandangkan me buat ari sabtu (me abg la request), so kita tengok pic je la ek...


look nice or not?
nyum2... nampak cam sedap kan... hahaha, first time tau wat sambal ikan bilis tu n me abg puji cakap sedap wooo... cuba kalau dia cakap tak sedap, harus tutup dapur, kan! sapa nak cuba leh la.. tapi bukan cuba yang me masak, cuba resipi ni... memula memang me gugel resipi, tapi pastu terus direct ke potret kasih... so far, resipi kak wana, memang best and tak mengecewakan... ^__^

p/s: hari ahad, dia mengidam nak makan ketam pulak... sib baik dia dah beli kat pasar tani siap2..

Tuesday, November 1, 2011

sushi, klip rambut dan magnum...

hi me dear...

hampir lupa pulak me nak update yang semalam.. but me wanna make it short and simple, okeh (padahal rasa cam nak tepek je pic tanpa karang2, hihihi)...

semalam, me abg kena balik lambat. sebab lepas ke SPANCO, dia kena tunggu orang kat hotel (eh, apsal citer pasal keje me abg pulak, kan). so, petang tu, minta permission untuk balik ngan me friend a.k.a kak yah... bila me abg bagi permission, ke alamanda la kami...


nom nom nom, makan di sushi king... makan sampai kenyang... ^__^





lepas makan (owh, lupa nak snap pic sebabnya tersangat la lapar and sempat snap tisu saje), temankan kak yah pegi bayar duit keta kat ambank. kejap je sebab bayar kat mesin cash deposit. pastu round and round and round... singgah ke chameleon beli ni...

3 klip rambut yang kiut...
hamik ko, beli sampai 3 kan... cam melampau jek.. tapi me tak tahan sebab sangat kiut... mahal la sket sebab kecik cenonet pun harganya RM2.90 tapi sebab dah comel, gomo je la... 

lepas dah beli, kak yah hantar me balik umah... me tunggu la me abg balik... pastu dia balik dia cakap dia lapar lagi sebab petang hanya makan maggi goreng. so, bila dia ajak kluar, cepat je siap kan and kitaorang makan di mamak... sambil2 tu, me tunggu me friend gee sebab dia nak antar coklat daim (citer di entri sebelum ni). singgah la kedai runcit mamak... pastu jumpa benda sedap...

akhirnya, jumpa gak aiskrim magnum...
sedapnya aiskrim.. walaupun tika hujan, me makan dengan lajunya (tapi kena suap gak kat me abg sebab dia suka gak makan aiskrim)... share2 pun share la.. asalkan akhirnya dapat gak makan aiskrim ni... eh, tapi kan, memang mahal ek aiskrim ni.. me beli RM3.90.

p/s: alahai, kedai mamak me rasa memang mahal pun. beli shampu kat speedmart baru RM6.30 tapi kat kedai runcit mamak RM7.90.. huhuhu...

apa dalam beg merah?

hi me dear...

harini me tukar handbag. dah bosan dah bawak beg cam ala2 budak sekolah (bimba & lola) so me tukar bawak me coach. coach nak kata kesayangan tak la sebab me biasa pakai time nak balik raya/kampung jek. tapi kan since tak balik raya haji taun ni, me tukar la jugak... huhuhu...

eh, tapi kan, me bukan nak cite pasal me handbag. cuma nak cakap bawak beg bekal jek... beg bekal tu bukan hanya isi makanan tau tapi juga kadang2 isi cd, dvd korea, external dan macam2 ada lagi...


kali ni bawak beg bekal warna merah...
hahahaha, terasa cam kebetulan pulak sebab kali ni beg bekal warna merah dan isi dalam pun warna merah. dah la tu, isi makanan je plak tu.. meh intai apa ada dalam baju beg...




v




v




v




v

jeng jeng jeng... daim n sugar crackers...
sugar crackers me baru je beli semalam sebab kan, skrang kat ofis cam x tau nak makan ape. pakcik cafe masak menda yang sama bertahun2, harus la bosan kan. nak keluar2, keta ngan me abg la pulak... and, daim tu me friend tolong belikan kat langkawi. semalam dia antar, me saje2 bawak datang ofis... bukan tak mau tinggalkan kat umah tapi takut abis... hihihi... isteri sape la yang nakal ni kan...

(tetiba)

p/s: eh, ok la... nak abiskan citer korea, sket lagi... tinggal dua episod.. ^_^

Monday, October 31, 2011

me stress: tetiba nak shopping therapy...

hi me dear...

pagi ni stress (sebenarnya hari ahad tapi terbawa sedikit ke hari ini). bukan pasal keje cuma masalah peribadi. but, don't worry, panjang umur, panjang jodoh n murah rezeki, benda yang boleh diselesaikan dengan baik, akan selesai jua..  insyaallah, amin...

me bila stress kan macam2 nak buat, macam2 nak makan n macam2 nak beli.. huwarggghhh, bajet orang kaya la sangat padahal miskin... nak beli apa pun tak mampu... me advice to me self: kena belanja ikut kemampuan kan. lagipun, membazir itu amalan syaitan... TAPI, kali ni tetiba je nak beli barang yang mahal.. huh!!! nampak sangat stress tahap gaban kan.. nak buat camne, me rasa cam kepala nak pecah dah ni... help me!!!

me tahu sebenarnya bukan lah ngan shopping therapy akan setelkan masalah tetapi sekurang2nya akan buat me leka n tak menyusahkan orang sekeliling untuk dengar me problem... me tak mau lagi susahkan orang... sebab sume orang ada masalah masing2 n tak kan la asyik nak ngadap dengar me problem je kan... sob sob sob... T__T

samsung gtab 

upapa music sync

tu la 2 menda yang memang teringin sangat nak beli.. nak buat wishlist pun tak guna sebab memang sendiri kena beli.. jadi, simpan dalam hati, ada duit nanti beli sendiri... ^___^

p/s: owh, entry ni agak mengarut... lebih kepada luahan perasaan dari diri sendiri untuk diri sendiri... maaf...

Thursday, October 27, 2011

ehem ehem...

hi me dear...

ehem ehem... testing 1 2 3...



alahai, tetiba je pagi tadi cam sakit tekak.ingatkan lepas minum air akan jadi ok tapi kan rasa cam makin sakit walau dah berliter2 air me minum.. ni bukan sakit suara jadi serak tau. ni sakit tekak susah nak telan air liur... hmmm.. jangan la demam. raya haji kan dah dekat... nanti kang nanges atas katil sebab tak balik raya demam... huhuhu....

p/s: ntah la, hari ni memang spoil mood la.. rasa cam nak cuti je esok tapi ada meeting la pulak.. T__T

nak marah punya pasal...

hi me dear...

pagi ni agak kalut sket sebab kejut me abg dia x mau bangun n pegi keje... geram plus nak marah sangat tau. padahal, semalam kan cuti deepavali. sepanjang hari dia dok umah je pun. me yang kluar ngan kawan2 sampai la ke pasar malam kat desa pandan. tu pun semata2 me sis cakap kat situ best n banyak pilihan untuk tudung (memang best! sronok sangat...)


eh, abaikan citer hari deepavali. ha, lepas tu kan, kalut la me sebab dah lewat sangat. me ofis ni memang susah parking. kalau datang keje lambat, tawaf la kat bawah tu (tapi alhamdulillah, pagi ni sekali jek tawaf sebab ingat parking dekat ada. bila x de kena pusing lagi sekali).. so masa kat umah tu, me agak kalut2 nak pegi keje, pakai capai n sarung je tanpa tengok menda...

sampai ofis, duduk sambil tunggu komputer nak on, alih2 tengok..





v




v




v




v






hahaha, camne leh pakai cincin me abg ntah la... nak tergelak pun ada. cincin kawen memang la me pakai belah kiri. masalahnya, belah kanan biasa pakai cincin merisik, alih2 tertukar la pulak... hmmm, nak marah pun jadi tergelak... so, dok ofis tak jadi nak marah sebab lagipun akan spoil mood nak wat keje je kan... huhuhu... tak pe, balik kang, sambung marah atau merajuk k...



p/s: buat masa skrang ni, senyum n tak perlu kata apa2... ^__^

Tuesday, October 25, 2011

birthday party anak ashraf sinclair & bunga...

hi me dear..

me sis emel pic ni pagi tadi.. so, meh nak share kat sini. btw, me rasa cam ramai no peminat Bunga Citra Lestari kat me blog ni.. so, hope korang suka ye..







p/s: happy belated birthday! ^__^

"My Nuffnang Story"

hi me dear...

rasa cam lama dah me tak join apa2 kontest daripada nuffnang. walaupun memang tak penah menang (sedih tau), tapi me memang suka nak join... mana tau tetiba bertuah kan.. hihihi...

owh, kali ni terasa nak menceburkan diri kontest Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011. asalnya sebab baru terperasan yang nuffnang hantar email. wah, buat me terasa nak join sebabnya boleh nominate me favourite blog (oppss, undi adalah rahsia) n extra best sebab kali ni buat kat putrajaya..


ini la emailnya...
me blog ni dah lama, since september 2009. tapi masa tu tak de la excited ngan blog ni sebab baru nak belajar kan. sampai skrang pun masih banyak yang kena belajar. bila blogwalking pun sangat best sebab ramai yang share info n tips.. suka tau baca blog2 nih... actually for me, bila blogwalking ni, me dapat tengok ramai yang suka sharing knowledge, info and its about daily life kan.. owh, yang penting, kenalan makin bertambah. alhamdulillah, walaupun belum sampai berjuta-juta lemon kawan baru, tapi dah 255 n insyaallah, dengan harapan semakin ramai kenalan.. n tima kasih pada yang sudi baca me blog selama ni. eh, cam ucapan menang anugerah la pulak, perasan betul... hihihi...


walaupun me tak penah menang (amboi, ulang banyak kali dengan harapan menang ke?), nuffnang memang best la. me earning memang tak banyak cam orang lain, tapi alhamdulillah, ada la gak sikit. bak kata orang, sikit2 lama jadi banyak.. many many many thanks to Nuffnang... eh, sebelum lupa, for more info, klik HERE...


kalau dapat, mesti best kan...
 
p/s: fighting n good luck untuk sume2 yang join... ^__^

iklan
"Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott."

Monday, October 24, 2011

ye ke stress?

hi me dear...

bosan la, asyik d tinggalkan d rumah keseorangan. amik bibik dok satu rumah kang, x tau nak kasi wat keje apa. plus nanti sume orang cakap me mengada2 pulak kang. hihihi...

tapi kan, masa kat facebook tadi, me jumpa pic nih...


ye ke sebenarnya bulat2 tu sebenarnya tak bergerak n kalau sapa2 tengok ia bergerak, maknanya tengah stress. hahaha, sebab me tengok bergerak jek n x benti2 pun. pastu pulak, ramai gak yang cakap gerak. huhuhu, adakah rakyat malaysia tengah stress skrang ni? hmmm... cuba la korang tengok, gerak ke tak ye.

p/s: kalau ya, mungkin me stress sebab kena dok rumah sorang2 kut.. hihihi...

aktiviti hujung minggu...

hi me dear...

wah, sihat ke korang sume? dah makan tengahari lum? arini me makan murtabak singapore untuk tengahari. first time tau makan tapi cam pedas lor. pedas rempah... muka dah merah2.. yang tak tahan tu, me friend sampai berpeluh2... hihihi...

owh, sebenarnya nak citer pasal weekend tapi dah sampai ke menu makan tengahari pulak. hihihi... owh weekend memang best. ari sabtu, me friend k. yah ajak kluar makan. sebenarnya tak tau nak makan apa tapi sebab lapar, kitaorang terasa nak makan Johnny;s. then, memang me kan suka ke Jusco so ke Cheras Selatan lah kami. memula makan kat Johnny's n pastu terasa cam nak tengok wayang pulak kan.. me nak tengok me boyfriend, mr hugh jackman... handsome tau... so, ktorang p tengok REAL STEEL... (eh, rasa cam tak payah buat review la kan. sebab ramai dah buat review...) n btw, budak nama dakota memang cute kan. dulu dakota fanning (girl), dalam citer ni dakota goyo.. 


he is tall, dark n handsome, mr charlie kenton

owh, lepas tu kan, me lil sweet sis datang. padahal baru balik dari sarawak. tapi sebab dia tau me miss her so much, malam tu dia datang. n memang kebetulan nak pegi cari barang untuk kawan dia kat oversea tu.. wah, seronok dua ronok tau... hari ahad, me, lin n nini ke jalan TAR. sangat best sebab me cari inner untuk jubah jumpa, n kita orang asyik makan je keje nya n last2 nini borang karpet sampai 4 bidang.. hahaha, sangat banyak kan... me n lin beli sorang satu jek.. keluar pagi balik petang around 5 petang. sib baik me dah setel keje umah n siap masak kan untuk me abg. ^__^


p/s: alamak, bos datang la pulak... erm, kena wat keje dulu...

Friday, October 21, 2011

Selamat Hari Jumaat.. Ada citer lawak ni...

Hi me dear..

Citer ni member2 share kat BBM so me wanna share ngan korang. Supaya, kita tak sedey2 d hari Jumaat ya.

Cerita Lawak Satu:
Ada sepasang suami isteri yang hidup sangat rukun dan damai. Mereka saling mencintai satu sama lain. Sebagai wujudnya cinta, mereka menyediakan tabung cinta di sisi katil yang akan di isi wang sepuluh ringgit oleh suaminya, sebagai ungkapan cinta suami terhadap isteri sehabis berasmara.

Begitulah setiap hari, wang dalam tabungan itu bertambah banyak. Di akhir bulan sepasang suami isteri tersebut membuka tabung itu. Alangkah terkejutnya si suami ketika melihat isi tabungan. Di sana tidak saja ada wang sepuluh ringgit, tapi juga beberapa helai lima puluh dan seratus ringgit.

"Sayang, bukankah aku selalu memasukkan duit sepuluh ringgit ke dalam tabung ini sehabis kita bersama, tapi mengapa sekarang ada beberapa wang lima puluh dan seratus ringit?," tanya suami kehairanan.

Si isteri menjawab, "abang, tidak semua lelaki bakhil seperti kamu. Buktinya banyak yang bagi wang lima puluh dan seratus ringgit."


Cerita Lawak Dua:
Samad telah datang ke sebuah restoran ayam panggang, telah memesan seekor ayam panggang untuk dimakannya. Tidak sampai 5 minit ayam panggang yang dipesannya sampai. Baru sahaja samad nak makan ayam itu, seorang pelayan telah berlari ke arah samad.

Pelayan: encik jangan makan ayam tu. Ayam tu ayam terakhir kami dan encik dibelakang tu yang pesan.

Dengan tidak semena-mena pelanggan dibelakang samad lantas bangun dan memarahi samad.

Pak cik A: KAU Jangan makan ayam tu.. Ayam tu aku punya!!! Kalau kau kepak kepak ayam tu aku kepak-kepakkan tangan kau, kau cabut kaki ayam tu kaki kau aku cabut, kau belah perut ayam tu perut kau aku belah. Apa yang kau buat kat ayam tu aku buat sama macam kau buat kat ayam tu.

akibat terkedu dimarah pelanggan tersebut, lalu dengan selamba samad menjilat bahagian bontot ayam tu..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, October 20, 2011

Alat bantuan menggaru! (sila baca macam suara doraemon ye)...

Hi me dear...

Ntah paper tajuk entri kan.. Hahaha, biarkan la ek. Orang mengantuk yang tetiba nak wat entri memang cenggitu.

Owh, sebenarnya me beli menda alah ni tengahari tadi. Memula ingatkan nak g bank n nak g antar baju kat tailor jap tapi me abg kena pasang laptop sebab ada meeting, so rushing le kami lunch together2. Tapi sempat lagi nyinggah kedai hardware dan me sempat sambar ni. Beli pun sebab susah la nak garu belakang badan kan. Suh me abg memang la dia tolong, tapi kejap dan rase tak puas.. So, skrang dah ade menda ni, boleh la puaskan hati. ^_^

P/s: me abg memang tak romantik pun. Siap senyum2 lagi masa me nak beli menda ni. Huhuhu...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

download lagu kat mana?

hi me dear...

tetiba je kan, tak ada idea langsung nak update me blog. seboleh2nya, me blog walking jek. tapi (chewah, ada tapi la pulak), bila jenjalan blog korang, banyaknya pic makanan...buat me rasa lapar sokmo.. hihihi... so, meh kita citer menda lain...

korang download lagu kat mana ek? masa memula me nak download lagu dulu kan, ramai dah suh download kat 4shared. tapi me cam tak reti la pulak. kena register ke tak ni, kena ada folder sendiri ke? huhuhu, make me confius gitu. pastu kan, bebaru ni, p gatal tangan download kat android market 4shared kat me bace (samsung black ace). wallah, best tau... tak payah register pun n leh download lagu banyak2.

4shared
cam terjakun la pulak me ni kan. but, seriously, best la sebab leh download terus ke handphone n tak perlu nak transfer2 bagai... owh, sangat best. so, sesapa leh download kat market android, silakan lah... insyaallah, puas hati punya la.

p/s: rasa2nya la kan, ada tak lagi tempat download lagu yang best2? ^__^

Tuesday, October 18, 2011

jom makan mc d...

hi me dear...

wah, terasa nak makan mc d x? kalau nak makan quarter pounder with cheese, sila la amik kupon nih... ramai dah share tapi saje me nak share jugak kat me blog, hihihi...

QPC
 p/s: jeng jeng jeng... kalau tunggu hari kamis ni, memang ramai ler beratur kat mc d jawabnya... gomen kan gaji. ^__^


it's ok daddy's girl...

hi me dear...

me currently watching this k-drama, it's ok daddy's girl. saturday til sunday, able to finish 10 episode. hopefully me can finish this drama this week because lots of k-drama in queue.. hihihi...


this drama is a-sad and kind of motivation drama. all the havoc start because of branded handbag.

Synopsis
Eun Chae Ryung is a spoiled daughter who had always completely relied on her father. When he is killed in an accident one day, she finds herself rudely awakened from her sheltered life and forced to mature, encountering numerous hardships before she gradually becomes an independent person.


Credit to Cari.

p/s:next k-drama will be... dunno yet. ^__^

Monday, October 17, 2011

nak sambung belajar...

hi me dear...

petang ni sejuk pulak. me jengah dari jauh, nampak kat luar cam hujan. cuma tak pasti sama ada hujan ataupun tidak. hihihi, pepagi gigih update me blog guna bahasa inggeris tetiba petang bahasa malaysia plak ek? me bukan apa, ingin polish kemahiran bahasa inggeris. sebab dah lama tinggalkan alam belajar. setakat baca buku citer omputih atau tengok movie sahaja, for me masih belum cukup.

oh, by the way kalau tengok pada tajuk mesti dah tau kan apa yang ada dalam fikiran me skrang ni. hmm, it seems like, me wanna do something n make me more bz. nak buat camne, dah 2years plus kawen, belum ada rezeki nak ada zuriat. after work, bosan semacam. mana taknya, me abg suka tengok tv atau hang out ngan kawan2 dia. me kena cari kawan2 untuk hang out jugak atau pun, kluar sorang2. huhuhu... boring seh...

so, me plan cam better sambung masters. cuma masih d peringkat permulaan. belum fikir course apa (dalam hati amik MBA la kut), n kat mana... lokasi universiti adalah sangat penting bagi student part time sebab ia boleh mendorong sama ada rajin pergi ke kelas atau pun tidak, me dah survey okeh so, trust me... the point is, kena cari universiti yang boleh membuatkan semangat untuk belajar x down.. (hahaha, x start kelas dah down, cam poyoss)

UiTM d hatiku.. dari diploma sampai degree, study kat uitm machang
 so, skrang ni x tau la camne ek.. sebab nak sambung part time je kut. so, kalau nak ke uitm shah alam, cam jauh bebenor. any suggestion me dear???

UUM kah?

UKM kah?

UM kah?

atau UPM kah?

arrgghhh, pening kepala. nanti kena belek2 paper untuk start survey. rasanya untuk awal tahun 2012 dah pun ditutup so, me nak cuba pertengahan 2012. harap2 dapat la sambung. itu pun, kalau by that time, belum ada baby (don't mind me own baby or not)... yang penting, rezeki ada d mana2 kan. n kita hanya merancang Allah s.w.t yang menentukan segalanya... amin.

p/s: skrang banyak sangat kes buang baby. sampai hati ek buang cenggitu jek.. sekurang2nya, bagi la kat yang memerlukan. lagi baik... hmmm...