Followers

Tuesday, November 30, 2010

mengisi masa bosan d ofis.....

hi me dear....

korang wat ape ek klu time bosan2 kat ofis, tray in n out dh kosong (perasan la tray dh kosong padahal ade satu memo lg x setel)... me doing....



v



v


v


v



blogwalking!!!!

aktiviti ni d lakukan x kira masa... pagi tghari atau petang... asal boring jek jenjalan kat blog org... bukan naik pun duit nuffnang tp for me mmg dpt menceriakan hidup... n bc pengalaman hidup org ni best.. yg baik d jadikan teladan n yang buruk d jadikan sempadan... kan kan kan....

p/s: me luv blog n not forgetting nuffnang... hahaha...

bersama qaseh....

hi me dear...

satu ketika dahulu... (eh, cam nk nyanyi lagu erra n yusri - jika kau tiada plak, teeettttt....) dulu2 me ade janji nk letak pic bb ziah (nama bb tu qaseh qalesya) klu x ingat klik sini... so, aritu dia bosan x de kawan nk lepak n husband dia plak bz kat MAHA, me pun g umah dia (since dekat p jalan kaki jek...) so, ni nk tepek la pic bb dia as promise...

comeinye dia.... geram nk gigit....

bb sleep.... muaaahhhh....

p/s: x sabarnye nk ade bb sendiri... insyaallah, amin...

Monday, November 29, 2010

award lagi, yeayyy!!!

senangnya dalam hati... me dapat award lagi...

nickname empunya blog:
farra

sepatah dua kata untuk pemberi award:
thanks to mia sbb sudi memberi award yg comel ini....x sangka menepati piawaian beliau utk dapat award neh... hihihihi... me very d poyos....

6 feveret artees/singa/gruk:
  1. masa kecik2 NKOTB
  2. pastu d alam persekolahan, fauziah latiff (minat sampai bebila nih...)
  3. masuk uitm minat BSB (sayang plak kevin dh kuar, T_T.....)
  4. pastu minat penyanyi kain pelikat, lalalala..... anuar zain...
  5. byk gak artis2 yg mmg me fav... (sampai pening nk pk)
  6.  latest SUJU a.k.a super junior

tag 10 bloggers:
since me luv all d people who came to this blog, u all are allow to share this award with me... thank u... (aigo, terasa cam terima grammy award plak, hahahaha.... kena lempang kang, nanges!)

p/s: k la.. mau pulang dlu... arini dtg keje sendiri so balik drive la sendiri... hohohoho...

berani nya adik....

hi me dear...

hahaha, tajuk ntah paper kan.. cam x de kaitan ngan pic.. citer dia cenggini... (citer pendek jek...) aritu me g kedai runcit kat area umah.. pastu g kat peti ais tu, ade la kueh segera.. so, me rase cam nk cuba terus amik... masa kat kaunter, ade la sorang makcik ni dia tgk jek me pegang paket kueh..

makcik: sedap ke kueh tu???
me: erm... ntah la, x penah makan pun.. saje jek nk try...
makcik: owh... berani nye adik... makcik pun teringin tgk tp takut nk beli sebab takut x sedap... sedap x kueh ni (makcik tu tanye kat kaunter)
cashier: sy rase sedap kut... sy pun x penah try tp ramai jugak org beli...
makcik: nanti la.. lenkali klu org cakap sedap, bley la makcik beli.. skang ni mmg x berani lg nk beli...
me: a'ah... ye la makcik... (me pun terus kuar dr kedai tu...)

hihihi... beramah mesra pasal kueh la plak... erm, for me, kueh tu ok jek... blk try goreng, not bad...

cucur kacang RM4.40. ada 10 keping...

goreng... erm, kejap jek...

dah siap... crunchy jugak... nom nom nom....

p/s: owh... dlm peti ais mmg ade balance lg 6.. ptg kang, bley la goreng utk me abg me minum petang... lalalalala....

Sunday, November 28, 2010

Lawak lawak...

A blonde, wanting to earn some money, decided to hire herself out as a handyman-type and started canvassing a wealthy neighborhood. She went to the front door of the first house and asked the owner if he had any jobs for her to do.
"Well, you can paint my porch. How much will you charge?"
The blonde said, "How about 50 dollars?" The man agreed and told her that the paint and ladders that she might need were in the garage. The man's wife, inside the house, heard the conversation and said to her husband, "Does she realize that the porch goes all the way around the house?"
The man replied, "She should. She was standing on the porch."
A short time later, the blonde came to the door to collect her money.
"You're finished already?" he asked. "Yes," the blonde answered, "and I had paint left over, so I gave it two coats. "Impressed, the man reached in his pocket for the $50. "And by the way," the blonde added, "that's not a Porch, it's a Ferrari."
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

bertuahnya....

hi me dear...

pepagi dah happy nih... sbbnye ade org cakap me bertuah... x caya tgk pic ni..


aritu kan me masuk contest ni... so, nur solehah tlh pun membuat undian n me dpt hadiah saguhati.. yeay!!! syukur alhamdulillah...

p/s: sila abaikan wallpaper SUJU... sbb td printscreen jek senang.. lalalala...

Saturday, November 27, 2010

bila isteri dah tak cantik...

Untuk renungan dan perhatian isteri2 dan bakal isteri... Buat Iktibar kita semua dan para suami / lelaki, renung2 kan lah.

Kisah benar yang terjadi kepada seorang isteri... dan ceritanya bermula begini..


"Saya ingin berkongsi pengalaman ini dengan semua kerana saya ingin puan2 tahu apa sebenarnya tersirat di dalam benak sesetengah suami dan bagaimana dia melihat kita dari pandangan mata mereka. Walaupun mereka tidak pernah komplen tentang perawakan kita tetapi di sudut hati mereka mereka menilai secara diam2 dan membanding kita dengan perempuan lain.

Barangkali suami puan2 tidak begitu, tapi ini boleh jadi panduan.. Saya seorang isteri baru berusia 29 tahun dan mempunyai 3 orang anak, Perawakan saya biasa sahaja, tidaklah hodoh, sedikit gempal setelah melahirkan 3 orang anak. Saya berkerja sebagai seorang eksekutif dan suami saya berkerja biasa saja..

Kebanyakan belanja rumah seperti ansuran rumah dan kereta, saya yang menbayarnya demi suami yang mempunyai gaji tidak seberapa.

Suami saya bolehlah di katakan menarik jika dibandingkan saya, tinggi, putih dan menarik minat ramai perempuan semasa bujangnya. Saya mengabdi diri seluruhnya untuk rumah tangga, pagi sebelum pergi kerja saya akan masak utk anak2, sarapan utk suami, saya memandu sendiri ke pejabat dan setelah balik ke rumah pada petangnya sayalah yang menyediakan segala keperluan rumahtangga.

Sepanjang perkahwinan suami tidak pernah komplen pasal perwatakkan saya. Saya memakai tudung, dia nampak biasa saja, tetapi dia tidaklah sentiasa tertarik kepada saya semasa di rumah seperti cuba mencium saya, memeluk atau memegang saya,biasa shj kami akan bersama bila waktu malam apabila dia perlukan saya.

Baru2 ini saya mendapat tahu dia mempunyai kekasih di tempat kerja sendiri. Gadis tersebut bukanlah muda dari saya tetapi sudah berumur 30 tahun. Saya mendapat tahu juga yang suami saya sering ke rumah gadis tersebut semasa waktu kerja. Hubungan yang terjalin nampaknya telah sampai ke tahap hubungan seks.

Bila saya bersemuka dan bertanya kepadanya, pada mulanya dia menafikan,tetapi setelah dikemukakan bukti dan sebagainya, baru dia mengaku. Saya ingin tahu kenapa dia menjalin hubungan. Apa kurangnya saya, dia akhir berterus terang mengatakan memang tiada apa yang kurang dengan saya, saya menjaga makan minum, membantu kewangan, menguruskan rumahtangga dengan baik tetapi saya hanyalah setakat itu shj tiada rangsanngan lagi bila melihat saya.

Baginya, dia kadangkala ingin bersama wanita yang di lihat cantik,menarik minat lelaki lain dan bila berjalan sama menimbulkan cemburu pada lelaki lain.Dia dengan berani memberitahu saya bahawa teman wanitanya mempunyai kuku yang cantik, perut yang nipis, bau yang sedap, fashion yang menarik.

Sedangkan saya menurutnya walaupun tidak hodoh tetapi hanyalah wanita yang sangat biasa saja,kuku saya pendek dan kadang2 rosak kerana memasak, rambut pulak kadang2 berbau bila balik kerja kerana bertudung sepanjang hari, Perut saya pula tebal, tidak menarik di rumah bila hanya bert-shirt dan berkain batik.

Hari2 melihat saya dia merasa tiada apa yang dibanggakan tentang saya, bercakap di rumah pula hanyalah tertumpu pasal rumah, anak2.Tiada topik menarik seperti teman wanitanya yg boleh bercakap pasal politik,carreer, mempunyai taste yang tinggi dan dapat membantu dia mengenali dunia yang baru mengaenai fashion, korporat, jadi dia merasakan seperti lelaki yang berjaya bila bersama wanita tersebut.

Memang saya akur tentang perawakan saya kerana pertama memang saya di lahirkan begini, kedua saya terlalu sibuk untuk membelek diri sendiri, ketiga saya tidak mempunyai cukup wang untuk berbelanja sepenuhnya untuk kecantikan.

Begitulah hati budi lelaki sebenarnya walau bagaimanapun kita menjaga dia tetapi dia masih mementingkan fizikal jauh di sudut hati ingin bersama wanita menarik yang boleh menbuat dia berasa bangga.

Saya telah pun berpisah dengan suami sekarang tetapi sy tidaklah duduk meratap tetapi menghadiri slimming session dan membelanjakan duit separuh untuk kecantikan bukan untk lelaki tetapi untuk kepuasan sendiri, biarlah saya pendek dan sedikit tembam tetapi saya berazam untuk menjaga kebersihan dan kelihatan menarik.

PS (Pendapat Aku) : Penting di sini kita memahami erti perkahwinan. Perkahwinan adalah bukan tempat kita untuk berseronok-seronok dan jangan bertindak zalim dengan perbuatan kita. Perkahwinan adalah sebahagian cara utk kita mencari keredhaan Allah. Dan perkahwinan itu sebahagian dari Iman. Dan perkahwinan juga tempat kita di uji. Maka, bersabarlah dan bertindak dengan bijak dengan penuh hikmah .

"Bagi lelaki yg berfikir utk bertindak spt ini, fikirkanlah, btp besarnya pengorbanan seorg isteri demi sebuah keluarga yg sempurna. Jadikanlah kebaikkan seseorg isteri itu sbg hiasan untuk anda, tetapi jadikanlah keburukkan seseorg isteri itu sbg t'jawab utk anda memperbaikinya....InsyaAllah......."

by Mohd Azli Afandi


sumber: facebook...

p/s: hurrmmm... nauzubillah mintak d jauhkan...

Friday, November 26, 2010

Jemput makan spageti...

Nyum nyum yummy... (Hahahaha, perasan la plak)..

Dh lama rase nk mkn spageti.. Masa blk raya haji, me mama x sempat nk buatkan. So, b4 blk KL, dia bg bahan2 (sos prego n spageti)suh me wat sendirik.. Since dh lama k.i.v kan, arini blk keje, me try wat.. So, nk makan dh ni... Yeay!!!

P/s: rupa mmg la cam x best tp rase not bad, believe me... (Hahaha, sile lempang laju2 sbb perasan)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, November 25, 2010

isteri... dulu, kini dan akan datang....

wife of yesterday

wife of today

wife of future

p/s: hihihihi.. insyaallah not me, kan abg kan... ^_^

finalis AJL 25...


  1. Hanyut - Faizal Tahir
  2. Kebahagiaan dalam perpisahan - Shahir
  3. Noktah cinta - Hafiz
  4. Cinta sempurna - Yuna
  5. Mencari konklusi - Hujan
  6. Jahat - Stacy
  7. Ku ada kamu - Adira
  8. Sofea Jane - Black
  9. Tolong ingatkan aku - Ana Rafali
  10. DramaKing - MUH
  11. Berlari - Tomok
  12. Pelita - A.P.I
  13. Selamat malam - Faizal Tahir
  14. Ekstravaganza - Bunkface

p/s: hahaha.. dh basi2 pun nk update....

"excited" bila @ arzu klcc...

hi me dear...

citer dh basi tp nk tepek pic gak.. hihihii... ni minggu sblum raya haji.. kami bertiga (me n me luvly sis, lin n k. yah) mau p makan ayam penyet wong solo.. tp, ajak k. yah singgah @ klcc dlu sbb mmg teringin sgt nk p arzu...

pic gugel....

sampai sane, wahhh!!!! sgt cantik shawl2 n tudung2 kat sini... n yg bestnye, pekerja2 adalah sgt2 baik.. layan sepanjang ktorg dok situ.. rase nye almost 2 jam tp bukan beli shawl yg mahal tu pun.. hahaha, me n k. yah beli inner (byk set gak sbb member kirim) n lin beli inner n tudung syria (mahal gak tp kain cantik sgt.....)

tgk, k. yah tgh try inner ade awning... terus jatuh cinta...

memula cam dorang berdua tu x minat.. kononnye temankan je la me nk g beli.. sekali, biler k. yah dh try, dia jatuh cinta.. hihihi... terus cam nk beli byk2.. sib baik lin cakap, beli sikit dlu, pakai.. klu mmg pakai, br dtg beli lg... lin mmg kureng tudung yg cam bertepek kat dahi sbb dia cakap cam alien (hahaha, byk la ko punyer alien, dik)... tp last2 dia gak yg beli syria yg cantik n inner tu..

lin n k. yah.. k. yah jadi model... try shawl plak dh...

yg bestnye, pekerja arzu mmg sgt2 baik.. layan jek kerenah ktorg.. siap tlg ajarkan ktorg cara nk pelbagaikan pemakaian shawl... n amikkan pic ktorg bertiga lg tau.. k. yah la jd model.. sbb dia dh excited sgt kan... hihihi.. tp mmg cantik2.. fuhhh...

bersama 2 sis tersayang... k. yah pandang mane tu???

purple day @ klcc...

me n k. yah....

sbnrnye p makan kat ayam penyet tu kira cam nk celebrate birthday k. yah pd 7.11.. me n lin blanjer dia makan.. cuma celebrate birthday ni postpone tunggu weekend sbb malas nk g kl time ari keje.. lgpun, x kan la me nk tinggal me abg sorg2 kat umah kan... erm, pic mase makan mmg x de la sbb sume dh lapar (dok arzu lame sgt kate kan...) lepas makan, p jalan TAR plak.. pun x amik pic sbb dh penat (tp shopping shawl plak...) me beli tudung utk mama n mil...

next, ktorg mmg nk pegi lg.. sbb k. yah cam x puas hati.. hari tu pun, dia cam asyik nk patah balik g klcc beli lg inner.. sib baik ktorg sabarkan k. yah... (oppsss, k. yah jgn marah ek..) hahaha... ^_^

p/s: k. yah dh dua ari mc sbb demam.. semoga cepat sembuh tau.. luv u...

Wednesday, November 24, 2010

prudential bsn takaful - akhirnya ada gak insurans...

hi me dear...

korang dh ade insurans dh?? ape insurans yg korang amik??? syarikat mane?? nape korang amik insurans ek?? so far ok ke x???? hahahaha, byk tanye plak.. tp sila jgn tempeleng me just bcoz me tanye.. ya lor, krn br nk blajar...

actually, lame gak sblum memikirkan samada mau amik insurans atau x.. mane x lame, dh nk masuk 32 taun br amik.. hahaha... owh, me amik insurans ni...

gabungan antara prudential ngan bsn...

yg jadi gak amik insurans ni kes sblum raya aidiladha aritu, ade la agent dr prubsn dok call2. adoiyai, me ni mmg malas sikit klu org nk nega2 menda2 camni.. mmg x minat langsung. sbb menda yg x nampak kan.. cuba suh shopping baju ke, handbag ke confirm!!!! gigihnye agant ni, dia call dr bulan ke bulan nk wat appointment, nk datang ofis explain.. me mmg kebetulan a bit bz n mmg sgt x minat, so asyik postpone jek.. last2, sian dia... kesungguhan dia utk tel wat appointment jek wat m kesian.. so, suh dia dtg... biler dh dgr, rase cam ok gak la.. tambah2 bley menyimpan kan.. klu x, mmg simpanan kurengg... n byk pandangan (campur tolak darab bahagi) sblum wat keputusan utk beli insurans... pandangan ade lah penting jugak sblum membuat keputusan ye...

prubsn - takafulink

tapi kan, nk explain sgt la me x reti..klu rase cam interested esp yg takafulink punye, klik sini... kt web tu pun ade no phone, so bley jek call...

p/s: time kasih la agent, sbb bg me buku tulis sbg cenderahati... brg free mmg best.. hahaha...

Tuesday, November 23, 2010

betul ke nora danish kena saman???


heboh dh pasal nora danish kena saman.. betul ke??? ke, sekadar pic semata mata??? hurrmmm....

jadi ahli tupperware..


hahahaha... suker suker suker... ^_^ sbb dh jadik ahli tupperware... (mcm la dpt keta ferrari sebijik, huhhh!)

ala, bukannye nk benti keje n full business jual tupperware pun.. utk pakai sendiri n kuarga serta sedara mara.. tp, klu kowang kat area putrajaya nk order bley jek.. let me know by email: farra8979@yahoo.com. nanti bley bg diskaun, tau..

p/s: pasni penuh la brg plastik kat umah...

Monday, November 22, 2010

jom shopping @ fahrenheit 88....

hi me dear...

hahaha... mentang2 dh ujung2 taun, ade year end sale, rase cam nk shopping jek... walaupun, hakikatnye duit x dek pun... x tahan tu, tajuk entri cam r dh penah p.. wat gempak jek.. :P

sbnrnye, lately ni, bebudak yg keje kat bukit bintang (termasuk la me sis) cakap ade tpt shopping yg br bukak name fahrenheit.. so, arini mase bosan2 n x de wat keje sgt, saje je la carik ngan gugel.. wah, nampak jumpa nih...


yeay!!! cam menarik jek tpt nih... kan kan kan... (sile setuju!!!) so, pe tunggu lg.. nanti weekend kang bley r try window shopping.. window dlu, dpt bonus kang, bley la spend sikit... hihihi...

p/s: dh la, wat keje.. asyik pk shopping jek...

Sunday, November 21, 2010

Banyaknye keta...

See see see....

Me otw nk blk putrajaya, yeayy!!! Tp kan, jalan adelah jammed.. Byk giler keta. Adoiyai... Pukul bape la nk sampai camni? Ngan baju keje utk esok pun x iron lg n umah x tau la keadaan nye camne.. Huhuhuuhu... Harap2 stkt sini jek.. Maybe kat Gua Musang dh x jammed...

P/s: x de la sape nk tlg kat umah d putrajaya tu melainkan diri sendiri.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tolong top up untuk ayah??? Banyak la...

Hi me dear...

Wahh, tgk tajuk cam kuang ajar jek bunyi nye kan... Hahaha, bc dlu entri ni b4 ckp me gitu...

Sbnrnye, skang ni ramai bebenor manusia yg suker menipu kan.. Dgn byk cara plak tu.. Sbb tu byk no kes jenayah blaku skang ni.. Yg paling ngeri sampai bunuh membunuh x tahan tu...

Owh, sudah melalut sikit.. Sbnrnye gini, smlm mase nk on me broadband, ade mesej masuk (klu maxis broadband) mmg bley masuk mesej. Broadband laen me x tau).. So, me bukak la nk bc sape la antar sms kat no broadband nih.. Tetiba kuar mesej ni (lupe nk snap, so, citer lebey kuang la ek):

"Tlg top up kan maxis RM50 dkt no baru ayah 012**** (x hengat dh no bape). X yah call kejap lg ayah call balik.."

Ape kah???? WTH??? Me ayah kat dlm bilik tgh tido... So, sape plak mengaku jd me ayah ni... Hohohoho... No way man.. Dh la siap pesan x yah call dia.. Tp me malas nk pk pjg so me terus delete no tuh...

X abih2 nk tipu.. Cukup2 la ngan mesej cam 'sim kad anda tlh berjaya d pilih n anda menang RM30000... Huk huk huk.. X dek keje laen kan nk tipu2 org.. X dek keje gamaknye... Wat la keje yg mendatangkan faedah n sesuatu yg halal utk beri makan pd kuarga... Ntah la, yg menipu pun dh besor pjg kan.. Lu pk la sendiri..

P/s: agak lenguh menaip...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, November 18, 2010

hari kedua raya haji di pantai cahaya bulan...

hi me dear...

fuuhhh... raya haji taun ni pun agak menguji kesabaran n kebosanan.. mane x nye, adik2 x balik... huwaarrgghh... bosan giler.. blk umah mil pun byk tido, me abg blk umah kat sini pun dia byk tido... adoiyai... mmg bosan ler..

sbnarnye arini, me abg ajak p umah mak sedara dia kat jalan merbau.. dh alang2 dok kb kan, me pun ok jek.. tp yg pasti, dia dh pindah n me abg x tau umah kat mane.. call anak2 dia x berangkat.. so, dh dekat ngan pantai cahaya bulan a.k.a pcb, terus la pecutttt... (panas weh, pukul 2 ptg g pantai...)

lepas makan2 br ingat nk snap pic.. hahahaha, so, pic makanan x dek la ek...

pantai yg makin terhakis... byk kenangan masa kecik2 kat pantai ni....

me abg.. tgk dia kerut, panas la tu...

pegi pantai pakai baju kurung ke dik??? hihihi... nk wat camne, raya kan...

sempat la snap gerai satu ni walaupun ktorg bukan makan kt sini pun....

dh nk blk br sedar rupenye, xdek pic tuan punyer blog.. nk suh abg snap cam malas sbb panas kan.. so, masuk keta dlu br snap...

oloh, pucat sbb lipstick dh abis....

makin ramai org dtg masa ktorg dh nk balik....

huh.. x tau dh nk watpe... cakap kat abg, better g umah tok mid (me atok sedara).. so, ktorg pun, terus la ke jalan bayam plak...

p/s: me abg bosan la tu... blk tido lg.. isshhh3...

Wednesday, November 17, 2010

Gelagat puteri...

Ni puteri, anak sedara 2nd bongsu me abg... Tgk la gelagat dia d hari raya aidiladha ni.. Sejak blk umah mil ni, dia mmg dok mengekor jek sbb me rajin layan dia bcakap..

Salam aidiladha utk pembaca me blog (wlupun bukan ler ramai bebenor) hihiihi...

P/s: arini x pakai bj kurung langsung... Hanya t shirt n kain batik pastu tido sbb tanah merah hujan...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, November 16, 2010

I SUPPORT NUR SOLEHAH




I SUPPORT NUR SOLEHAH

lisa surihani dalam mari menari musim kelima...




so cute...

no wonder ramai giler peminat lisa surihani.. coz she is super cute... n me think dat rancangan mari menari tu rating dia akan makin naik n naik n naik... hihihi.. ^_^

sumber: facebook

p/s: me loike biler dia berlakon dlm tudung ekspres.. comei kan dia pakai tudung..

Monday, November 15, 2010

Contest : The Best Moment of Wedding


sape nk join, sila klik sini...


so, me best moment pic....jeng jeng jeng...



Lollicraft ::Name The Monster GiveAway

hi me dear...

pepagi lg (seawal 6.00am rasenya) nk update blog... tp apakan daya, kat umah, blogger asyik loading jek x leh nk taip.. nape ntah, huhuhuhu... so, kali ni jom join contest lagik.. (x menang, x dek rezeki la nampak nye...)

kali ini dari blog yg mempunyai nama yg comel tau.. Keluhan Si Laptop Tua... me loikke... syarat2 contest cam simple jek... (tp yg penting, klu bertuah br menang)
  1. jd follower blog mia...
  2. letak link blog mia kat bloglist...
  3. wat satu entri n jangan lupe paste pic GA spt d atas...
  4. dalam entry, cadangkan nama 2 ekor makhluk taring satu itu
  5. jgn lupe letak link entry kat komen blog mia tu
  6. sertakan nickname, nama cadangan monster n email
ok kan.. rase cam simple jek... nk tau lanjut klik sini..




so, tibe la mase me nk bg name 2 ekor makhluk taring satu itu..

yg seekor pinky (sbb dia pink terang... nk sgt menarik..) yg seekor lg, me bluish (sbb dia cam warna bb blue campur sikit2 pink nampak soft.. yg ni pun cantik jugak...) owh, me luuuvvvv both coz me luv pink so much...
comei kan kan kan....

p/s: rase cam nk wat GA gak la.. pas raya haji la kut.. ^_^

Saturday, November 13, 2010

Cantiknye Fauziah Latiff...

Hihihihi...

Kuar jek g kedai td, memula terus g kedai buku.. Kes nye d samping nk cr hadiah besday utk 2 kawan, yg penting cr menda ni.. Tu pun sbb me sis call ckp Media Hiburan cover Fauziah Latiff... Cantik kan dia kan kan kan... Me loiikkee... ^_^

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

cafe world @ facebook....

hi me dear...

smlm cam tido awal sbb rase penat kat ofis.. so, tido ler awal.. abg amik kat ofis dlm 7pm lebih2 sikit pastu g pasar malam utk beli nasi kerabu.. balik setelkan sume paper yg patut, pastu tgk tv, then, tido... hahaha.. tido dlm 9pm plus2... yg x tahan tu, tersedar pukul 3am, tgk abg x tido g (dia mmg suker maen game n tgk tv) so, me teman gak dia nonton..

pastu subuh, dia masuk tido, me x leh tido plak.. nk tau naper?? sbb nih...


sejak dua menjak ni dh start blk maen game ni, adoiyai, gigih ko... dh alang2 bosan dok umah kan, mmg best ler layan menda alah ni... sbb dh lama tinggal, mmg br sampai level 20 la.. hahaha, restoran pink yg kecik.. dolu2 maen yg ni ngan farmville. farmville malas nk maen semula.. takut kang addicted blk...me abg cakap, x best maen kat fb, dia maen kat tagged, cepat masak, senang.... yer la tu... me sbb malas nk bukak semula akaun tagged jek.. cukup2 ler ngan fb.. penat nk layan...

p/s: k la, makanan dh nk masak tu.. nk masak menda lain plak.. pasni br g kedai.. ni nk kedai betul2 tau, bukan dlm fb...

Thursday, November 11, 2010

mStar Online : Shamrin Fotograf Meninggal Dunia

mStar Online : Shamrin Fotograf Meninggal Dunia

Aktiviti d ofis...

Hi me dear...

Sungguh bagus aktiviti itu kan.. Biler buffalo bertemu ngan western digital...

Itu ler aktiviti nye klu boring2 kat ofis. Copy citer2 korea gn external... Pastu, time bosan yg amat, mari menonton.. Dh 2 kan, nk wat camne, tray in dh clear, rase bosan, fb kena block... Kira ok ler dr ngular ke lain... Kehkehkeh...

P/s: tgh nk abiskan citer snow queen dlu.. ^_^

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, November 9, 2010

kuning!!! kuning!!! kuning!!!

pic: pinjam jap ek DIGI...

p/s: nanti la me citer... hihihi....

Terkejut masa bangun pagi tadi bila........

Pasal plak tong gas dok depan pintu nih???

Owwhhh... Lupe plak.. Asalnye gas abis. So, ptg smlm blk keje call la nk suh antar gas.. Tp, dia ckp, "akak, penghantaran lebih sejam tau sbb byk order." Ok fine... Dh nk jugak, so tunggu la kan...

Tunggu punye tunggu punye tunggu, sampai pukul 10.30pm x dtg2... Last2 sms je la ckp x yah antar... Tu pun sbb me abg rase lapar plak.. (X sms kang takut muncul plak, hurrmm...)

P/s: pak teh, pak teh.... Kena tgk anak2 buah tu kut..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.