Followers

Thursday, October 28, 2010

sorry, wrong number...

hi me dear...

meh nk citer pasal org salah nombor.. isshhh.. geram sbb nye dr smlm menda nih jadik.. tp, ending cam kelakar pun ade..

pg smlm (ari rabu), me dh siap2 nk p keje.. mase tunggu abg mandi, me hp bunyi..
me: hello, nak cakap ngan siapa???
caller: hello, cik faridah ya.. (org indon rase nye sbb naik no 0302)
me: sorry, wrong number..

me terus letak wokeh... malas layan.. biasa la pepagi mood ade lah kureng ok.. pastu hp tu bunyi lagi.. naik no yg sama.. me rase cam, "x faham aku cakap melayu ke?"
me: hello, nak cakap ngan siapa???
caller: hello, cik faridah ya..
me: sorry, wrong number..
caller: ini sapa??? saya mau cakap sama cik faridah.
me: salah nombor ni.. mane ade cik faridah kat sini..
caller: abis tu, napa cik faridah kasi ini nombor.. bole x tolong sampaikan yg suaminya mau pesan .......... (me terus potong dia cakap)
me: eh, dah salah nombor nk pesan ape nye??? salah nombor ni...
terus me letak...

yg me x tahan tu, kendian dia tel balik.. me abg mase tu tgh nak pakai baju keje..
me: hello, kan sy dh cakap salah nombor.. cakap ngan suami sy la klu x faham.. (me abg mmg dh stanby nk cakap.. tension kut dgr ade org kacao wife dia pepagi, kuikuikui...)
me abg: hello, nk cakap dgn sape?
caller: hello, sy mau cakap sama cik faridah..
me abg: x dek org name cik faridah kat sini..
caller: ya ka? dia bg saya no ni.. abg ada itu kelab dangdut ka atau kedai dobi??? (mengikut ape yg me abg citer la nih)
me abg: eh, x de la.. ni kat tpt lain nih... mane ade org name faridah n sy x de kelab dangdut tu sumer.. bye...

me abg terus letak tel.. kitaorg cam pelik camne la lelaki indon ni bley dpt me number.. me cakap kat me abg, "ntah2 dia cari isteri dia yg datang keje kat semenanjung kut.. n wife dia plak, bg salah nombor.."

pastu, dia dh x tel dh... me ingatkan dat its.. abih kat situ je la.. tp, arini plak (kamis ptg, dlm pukul 3 lebih), mamat indon tu (rase nye mmg dia dh) bley sms plak..

"Dik idaaa mas besuk akan beli tiket mungkin sebelum 10 hari bulan mas uda masuk. Nas air asia dik. Dik idaaa bls yaa"

isshhh.. marah jugak la me seketul dua.. ade lagi mamat ni.. x serik2 kena laser ngan 'naga' smlm.. alih2 tetiba, bunyi satu g sms.. yg ni cam kelakar sikit sbb br dia tau tuan hp ni cam 'naga' n 'naga' ni tetiba cam nk marah...

"Ma,apkan dik atau bang kalo ini bukan nomer dik farida"


hahaha.. klu kat umah mmg dh gelak guling2 kut.. tp kan, tetiba cam terfikir, mamat indon ni cari sape sebenarnye.. hurrmm.. ikut korang la.. pandai2 la mamat tu cari kekasih hati nye atau what so ever.. me malas nk masuk campur... ^_^

p/s: semoga dia x kacau anak dara melayu org malaysia.. amin...

2 comments:

Sophia Rani said...

kesian org tu tercari2.. hu33

farra8979 said...

sophia rani: tu la.. tp, kadang2 geram gak sbb walau ckp bukan, dok call byk2 kali..