Followers

Sunday, October 31, 2010

Weekend yang boring...

Hi me dear...

Owh, me rase cam x tau nk watpe dh.. Help! Help! Hukhukhuk... Me akan jadik camni biler sume org d sekeliling me bz...

» Sabtu: kemas2 umah cam weekend biasa.. Bukak fb, maen games. Abg bgn.. G mydin sat, beli brg dapur. N g mkn tghari.. Pastu abg g stadium tgk bola.. N me alone g alamanda sat beli mc d (dh lame x makan, tau). Mlm iron me baju keje n baju me abg utk seminggu.. Sambil2 tu tgk mari menari n cerekarama...

»Ahad (hingga tika ini): me maen game, bukak fb, update blog. Pastu masak sup ayam n tanak nasi. Tgk melodi, lipat kain... Skang tgh dgr SUJU sambil baring2 n bc buku citer...

Tu je la.. Boring kan...

P/s: hukhukhuk.... T_T


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

tahniah skuad kelantan menang piala malaysia 2010...

SKUAD Kelantan meraikan kejayaan mereka dengan menjulang Piala Malaysia 2010 selepas menumpaskan Negeri Sembilan 2-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, sebentar tadi. - Foto Osman Adnan

KELANTAN juara. Pasukan Kelantan menjulang Piala Malaysia meraikan kejayaan menumbangkan Negeri Sembilan 2-1 dalam aksi final malam tadi. - Foto Osman Adnan

ehsan: berita harian online...

p/s: me abg yg g stadium.. me sedap jek relaks kat umah sorang2 tgk cerekarama - aku ingin ke syurga...

Good news or bad news: bile adik ipar mahu duduk d rumah sewa..

Hi me dear...

Wah, cuaca @ putrajaya masih best lg ari nih.. Klu tido, mmg lena la.. Hihiihi.. Jeles okeh bile org2 lelaki mmg suker tido n bgn lambat.. Me x biasa coz klu blk kg pun, akan bgn awal, teman me mama bekpes (tinggalkan sume yg tido tu..)

Tp smlm me x leh nk tido mane.. Bukan pe.. Pas abg blk dr stadium (tgk bola), me tersedar dr tido.. Tgk abg br pas mkn maggi.. Then, mase atas katil, dia story yg adik dia dh bayar duit sewa umah, nk dok umah bujang.. Me mcm, terkedu... Nk kate suke sbb umah dh x de org lelaki pun ade gak.. Tp, me rase cam sedih pun ade.. Sbb yg tinggal nanti hanya me n me abg, lg la boring.. Hurrmmm... Ntah la, mcm2 perasaan timbul..

Pg ni, tel mama.. Luahkan rasa hati.. Menitis jugak la air mata.. Bgtau mama, ntah2 me ade menyinggung hati n perasaan dia kut.. Tp, me mama ckp, x de la. Budak lelaki mmg suker dok umah bujang, lg bebas.. Tp kan, maybe, me mmg x sukerkan perpisahan. Klu me parent dtg n bile time dorang blk, me gak yg nangis teresak2... (Manja kan, hihihi..)

Tunggu n lihat je la arini mcmane.. Me x kesah n x suker halang kebebasan org. Pasni, better me cr aktiviti lain yg bley menceriakan hidup ni.. Hahaha...

P/s: perasaan arini bercampur baur.. sigh***
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, October 29, 2010

Testing nih...

Hi me dear..

Just nk try gn email utk update me blog samada berjaya atau x.. Hihiihi.. Klu appear kat me blog, meaning dat berjaya la kan..

p/s: suker blajar menda br...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

frame kasih...

hi me dear...

arini, sejuk betul kat putrajaya.. al maklum smlm hujan.. wah, bestnye tido.. me rase cam malas tul nk g keje.. hihihihi..

wah, aritu kan me order frame ngan filla. nice sgttt...

me order dua... pic mase kawen aritu..

with d parents..

me n abg...

so, sesapa nk order, bley jek... so sape nk order, bley la klik sini...

p/s: filla, nanti me order lagi, wokeh.. ^_^

Thursday, October 28, 2010

sorry, wrong number...

hi me dear...

meh nk citer pasal org salah nombor.. isshhh.. geram sbb nye dr smlm menda nih jadik.. tp, ending cam kelakar pun ade..

pg smlm (ari rabu), me dh siap2 nk p keje.. mase tunggu abg mandi, me hp bunyi..
me: hello, nak cakap ngan siapa???
caller: hello, cik faridah ya.. (org indon rase nye sbb naik no 0302)
me: sorry, wrong number..

me terus letak wokeh... malas layan.. biasa la pepagi mood ade lah kureng ok.. pastu hp tu bunyi lagi.. naik no yg sama.. me rase cam, "x faham aku cakap melayu ke?"
me: hello, nak cakap ngan siapa???
caller: hello, cik faridah ya..
me: sorry, wrong number..
caller: ini sapa??? saya mau cakap sama cik faridah.
me: salah nombor ni.. mane ade cik faridah kat sini..
caller: abis tu, napa cik faridah kasi ini nombor.. bole x tolong sampaikan yg suaminya mau pesan .......... (me terus potong dia cakap)
me: eh, dah salah nombor nk pesan ape nye??? salah nombor ni...
terus me letak...

yg me x tahan tu, kendian dia tel balik.. me abg mase tu tgh nak pakai baju keje..
me: hello, kan sy dh cakap salah nombor.. cakap ngan suami sy la klu x faham.. (me abg mmg dh stanby nk cakap.. tension kut dgr ade org kacao wife dia pepagi, kuikuikui...)
me abg: hello, nk cakap dgn sape?
caller: hello, sy mau cakap sama cik faridah..
me abg: x dek org name cik faridah kat sini..
caller: ya ka? dia bg saya no ni.. abg ada itu kelab dangdut ka atau kedai dobi??? (mengikut ape yg me abg citer la nih)
me abg: eh, x de la.. ni kat tpt lain nih... mane ade org name faridah n sy x de kelab dangdut tu sumer.. bye...

me abg terus letak tel.. kitaorg cam pelik camne la lelaki indon ni bley dpt me number.. me cakap kat me abg, "ntah2 dia cari isteri dia yg datang keje kat semenanjung kut.. n wife dia plak, bg salah nombor.."

pastu, dia dh x tel dh... me ingatkan dat its.. abih kat situ je la.. tp, arini plak (kamis ptg, dlm pukul 3 lebih), mamat indon tu (rase nye mmg dia dh) bley sms plak..

"Dik idaaa mas besuk akan beli tiket mungkin sebelum 10 hari bulan mas uda masuk. Nas air asia dik. Dik idaaa bls yaa"

isshhh.. marah jugak la me seketul dua.. ade lagi mamat ni.. x serik2 kena laser ngan 'naga' smlm.. alih2 tetiba, bunyi satu g sms.. yg ni cam kelakar sikit sbb br dia tau tuan hp ni cam 'naga' n 'naga' ni tetiba cam nk marah...

"Ma,apkan dik atau bang kalo ini bukan nomer dik farida"


hahaha.. klu kat umah mmg dh gelak guling2 kut.. tp kan, tetiba cam terfikir, mamat indon ni cari sape sebenarnye.. hurrmm.. ikut korang la.. pandai2 la mamat tu cari kekasih hati nye atau what so ever.. me malas nk masuk campur... ^_^

p/s: semoga dia x kacau anak dara melayu org malaysia.. amin...

twitter @ blog...

hi me dear..

wah, pepagi dh update ek, ape kes??? hurmm, org x leh tido mmg gini.. ade jek menda nk wat utk isi mase lapang... lgpun, me ade lah sedikit weng lately n me dunno why...

okeh, lupekan itu sumer... actually, nak share menda ni ptg smlm.. but then, biasa la @ me ofis tu, fb kena blok n twitter pun cam sengal jek.. loading memanjang... so, skang br leh share..

kak sumijelly wat tutorial camne nk letak twitter kat blog.. so, sesape yg minat especially new blogger yg ade twitter n nk letak kat blog memasing, bley la klik sini..

p/s: dh amik pic twitter yg ade kat me blog. tp nk letak pic tu, hp asyik hang jek.. so, malas layan...

Wednesday, October 27, 2010

korean drama - pasta

hi me dear...

wah, bestnye rase.. me dh abis tgk citer pasta... meh nk tepek pic n sinopsis.. tp, ni pun me gugel je la ek.. ^_^




Synopsis"Pasta" covers the dreams and success of a young woman who aspires to become an elite chef at La Sfera restaurant. Seo Yoo Kyung started her career as a kitchen assistant at LaSfera restaurant. She eventually works her way up to become a chef.Choi Hyun Wook is the top chef at La Sfera restaurant. Hestudied the culinary arts in Italy and started out as a chef assistantat a hotel in Sicily. Hyun Wook eventually worked his way up to becomethe most widely recognized Italian chef in Korea.


CastGong Hyo Jin as Seo Yoo Kyung
Lee Sun Gyun as Choi Hyun Wook
Lee Ha Nui as Oh Sae Young
Alex as Kim San

p/s: sape suker tgk citer korea, leh la tgk citer ni.. wink wink wink*...

Monday, October 25, 2010

jom klik "like" pertandingan mutiara cinta @ facebook

hi me dear...

ni nk tlg kawan nih.. dlu dia satu ofis ngan kt, kt rapat ngan dia.. pastu dia tinggalkan kt, sob sob sob.. sedih.. TAPI, sib baik dia pegi sbb dia naik pangkat, hihihihi... (gimik je lebih)


meh, kt pakat tlg dia meh.. dia masuk pertandingan mutiara cinta @ fb...

samada bc entri blog dia kat sini, atau tlg ikut arahan nih...

1st : klik 'LIKE' Brother Love page (jika belum) http://www.facebook.com/brolover

2nd : klik 'LIKE' kat sini

image no. 34 :http://www.facebook.com/photo.php?pid=347882&id=114198045278333#!/photo.php?fbid=159919554039515&set=a.159191017445702.31158.114198045278333

image no. 38 : http://www.facebook.com/photo.php?pid=347882&id=114198045278333#!/photo.php?pid=348444&id=114198045278333&fbid=159974374034033

image no. 39 : http://www.facebook.com/photo.php?pid=347882&id=114198045278333#!/photo.php?pid=348445&id=114198045278333&fbid=159974377367366

p/s: insyaallah, x rugi tlg dia sbb dia ade bakat.. good luck ain.. fighting!!!

apa aktiviti korang weekend semalam???

hi me dear..

hahahaha, tajuk entri yg ntah paper me rase.. bosan nih.. tgh wat keje, tetiba tingin nk update blog sat.. d tambah rase meluat n bosan plus menyampah dgn bos sendiri, tettttt.... sila abaikan...


ari sabtu n ari ahad lepas korang wat pe ek?? ke korang cam me gak, dok umah, masak2, kemas umah, tgk tv, maen game kat lappy, tido, bangun, makan (diulang2 sampai muak).... hahahaha.. aktiviti yg x bley blah... tp, me rase ramai gak yg melakukan aktiviti camtu.. kesnye, arini kan br gaji bg kakitangan kerajaan.. so, harus lah melepak d umah jek n x sabar menanti arini...

cuma smlm, ade additional activity.. me tgk citer taubat nasuha.. agak best gak r citer tu.. sape yg x tgk g, sile bc blog kak ina kl.. dia wat review pasal citer nih.. ala, susah sgt klik jek sini.. tambah bestnye, sambil cabut uban me abg.. hahaha, me abg muda g tp byk no rambut putih.. (alamak, bocor rahsia plak ek, lariikkkksss!!!)

p/s: dah la, sblum me lebih merepek merapu meraban, baik selesaikan keje nih dlu... bye..

Sunday, October 24, 2010

wedding day effie n lui 15.10.2010

hi me dear...

makan tghari dh?? me dh masak tp cam malas plak nk makan.. dr pg x makan nih, just minum susu soya jek.. tetiba cam kurang selera plak..

actually, me br pas tgk melodi.. pastu teringat nk update me blog pasal weeding effie n lui @ shangrila hotel.. rase cam dh janji nk letak pic kan... so, check it out.. owh, btw, klu lupe entri sblum ni pasal dorang, bley la klik sini..

pelamin hasil jovian mandagie... nice...

sape la bley imagine atas stage ade pokok besor gini.. hihihi...

kek pengantin..

me n me abg...

lin, ayah n din...

lin n mama...

lui n effie...

pasangan pengantin yg sama cantik n sama padan...

bersama2 kakak2 effie n famili.. ni sumer org kuat nih...

ok la, tu jek.. lame giler nk upload pic.. sib baik arini cuaca mendung.. klu x, bley membuatkan me malasssss......

p/s: sambung tgk citer korea blk...

Saturday, October 23, 2010

beli ke @ x yah beli ke @ beli lenkali SUPER SHOW 2 DVD??? hurrmmm...

hi me dear...

semoga pg ini, kamu2 sume dpt mulakan dgn sesuatu yg indah... amin.. me dh siap wat keje umah, okeh.. dh sapu lantai, dh wat bekpes... cuma baju jek basuh ptg sikit sbb ampaian penuh.. yg penting, best betul bile d pg hujung minggu ni, me dpt update blog.. sbb nye, seisi alam umah masih tido g.. hahahahaha.. (gelak jahat!)

sbenarnye, me dalam dilema nih.. nak beli ke @ x yah beli ke @ beli lenkali???

SUPER SHOW 2 DVD

2DVD
- Special Color Photobook
- Concert Making Film
- Poster


Concert Date : 2009-07 (in Seoul)
Region Code : All
Running time : Total 216min (D1 90min / D2 126min)
Subtitle : Korean, Japanese, Chinese
1.85 :1 Anamorphic Widescreen

DISC 1

[SUPERJUNIOR The 2ND ASIA TOUR “SUPER SHOW 2”]
01.Intro
02.갈증 (A man in love)
03.U
04.너라고 (It’s you)
05.그녀는 위험해 (She wants it)
06.멘트 (멤버소개)
07.앤젤라 (Angela)
08.Miracle
09.Disco Drive
10.Dancing Out
11.Baby Baby_성민
12.魂[혼]_희철
13.Beautiful_동해
14.체념_예성
15.Insomnia_려욱
16.7년간의 사랑_규현
17.What if
18.이별… 넌 쉽니
19.Honey_이특
20.Doc와 춤을 + Run to you_강인
21.Don’t don
22.Twins


DISC 2

[SUPERJUNIOR The 2ND ASIA TOUR “SUPER SHOW 2”]
01.우리들의 사랑 (Our love)
02.Puff the magic dragon
03.Who am I_시원
04.당신이기에
05.迷 [Me]
06.Shining Star
07.Sorry, Sorry
08.슈퍼맨
09.로꾸거!!!
10.Gee
11.꿀단지 [Sunny]
12.파자마파티 [Pajama party]
13.카니발 [Carnival]
14.소원이 있나요
15.Marry U
16.앙코르 곡 – Wonder Boy
17.멘트 [CLOSING]

owh, teruja gak la sbb me mmg minat SUJU.. nk p konsert taun dpn mmg x de la.. sbb tiket yg mahal n confirm me abg x bg.. dilemanya, adelah apabila byk nk gn duit bulan ni.. nak tukar bateri keta, nk beli hadiah birthday me sis (4th nov) n mcm2 lagi la.. hurrmmm.. ade kah kena tunda utk beli dvd ni????

p/s: beli ke, x yah beli.. beli ke, x yah beli lagi??? adoiyai...

Friday, October 22, 2010

di pagi jumaat ini....

biler 





@ me ofis kena block, me ade lah sangat







...................

dah2, sambung wat keje...

Thursday, October 21, 2010

apabila artis tempatan bercuti....

hi me dear..

jom ceria2kan diri d petang kamis ngan tgk pic artis2 mesia g bercuti.. tp, bukan sume ek.. sikit2 jek...

Anding AF

Chef Wan

Faradhiya

Fizo

Mawi

Nubhan AF

Zizie

sumber: cari

p/s: biler la nk g bercuti jauh2 kan... mesia pun x abis pusing g.. T_T

...............


semangat nak tonton Gelora Di Hati Sara II hancur semalam.. sob sob sob...

hi me dear...

how r u today??? chewah, me speaking london jarang2 ek.. hihiihi..

ptg smlm dh berkobar2 dh nk balik keje n malam kang nk tgk citer Gelora Di Hati Sara II.. so, lepas tgk citer siti kelembai @ tv3, me pun tgk r citer GHS II tu.. eh, korang minat x citer tu??? for me, mmg minat la sbb penyanyi pujaan hati berlakon kan.. ^_^

TAPI..... owh, me sgt2 x puas ati.. bukan pasal citer tp pasal bola.. ade ke mase me tgh tgk citer fav nih, tetiba kaum lelaki @ me house mo tgk bola, Kedah lawan Kelantan.. n tetiba terus tekan remote.. so sad n geram, wokeh...

tgk je la poster puas2.. huhuhu...

p/s: padan muka, seri.. hahahahahaha (gelak jahat!!!)

Wednesday, October 20, 2010

rumah tangga saida goyang???

hi me dear..

arini me baru start keje setelah cuti dr ari jumaat minggu lepas.. cuti pun sbb x bape sehat n pastu me parent datang.. arini dtg gak padahal kepala ade lah sedikit weng plus batuk n selsema cikit2..

tp, tetiba rase nk bergosip plak.. hihihi.. smlm me dapat tau yg rumah tangga saida, kakak siti nurhaliza tu goyang.. n kabarnye dah pun failkan penceraian d mahkamah.. betul ke??? nauzubillah.. mintak2 d jauhkan.. dorang kan ramai anak.. sian kat anak2 kan...

happy family

harap2 ni hanye la kabar angin.. x best kan dgr citer org cerai berai ni.. bak artis mahupun, org biasa..

p/s: paperpun, tunggu n lihat..

Tuesday, October 19, 2010

abang mandi...

hi me dear..

owh, harini me cuti.. mama n ayah br jek bertolak blk ke kelantan pg td.. sorry la, me x story morry pasal dorang dtg sbb a bit bz.. nanti kt citer lenkali, wokeh..

klu datang rajin, me suker bukak nuffnang.. ya lor.. walaupun x de la tegar sgt berblogging tp enjoy bukak nuffnang coz lots of activities n kt bley tau gak keadaan blog masing2 kan kan.. so, pg td bukak n view last week punyer analytics.. jeng jeng jeng...


v



v



v



kelakar la.. ape yg kowang nk tgk sgt org mandi nih.. hahahaha....

me konfius jap.. x kan la sbb me panggil me hubby abg, dorang bley gugel2 n jumpa kat me blog.. hahahaha.. paper pun, mcm2 org zaman skang ek.. hihihi...

p/s: sambung tgk citer korea sat..

Sunday, October 17, 2010

me @ Carl's Jr.(R), pavilion...

hi me dear...

fine, dis morning mmg sgt panas n me x bley tido (me sorg jek coz owg lain dlm umah ni, ok jek..) panas semacam so bukak me pink lappy layan fb, carik game utk download (x jumpa pun T_T) n try update blog..

so, saje nk letak pic g Carl's Jr.(R) ngan me sis, Edlin.. me amik dia kat kelas sbb esok nye tu kan nk g wedding effie n lui..

tuan blog yg sgt pemalas nk letak pic satu2, bley???

at first me adik lelaki, Din dok bising2 dlm fb cam nk follow.. tp, sampai ke sudah, sonyap yo.. so, me together2 jek ngan Edlin... nyum2... best sgt.. tp, ktorg x snap2 pic sgt sbb cam biasa la malas.. hahahaha... pas makan, jalan2 sat.. then tgk citer JPBC2. citer pe tu?? Jangan Pandang Belakang Congkak 2 lor... ha yg tu, nanti la ek me citer...

p/s: cam panas jek putrajaya lately, kan...

kenapa tak boleh letak gambar kat blog pagi ni???

hi me dear...

ade lah potong okeh biler tetiba mood rajin nk update me blog then pic x leh nak tepek.. why??? why??? tell me why??? blog klu x de pic cam x best r, kan.. sbb yg tu kadang2 menarik kowang2 utk bc blog, kan kan kan...

hurmmm... sedey lor.. cuba lg pg karang.. mo tido da.. nk bangun pukul 5.30am.. me adik, Din mo ke China (outstation g oversea okeh, jelessss sungguh!!!) so ktorg nk p antar dia g airport..

p/s: da la bunyi cam scary2 cikit biler dok dlm gelap kat ruang tamu ni... huh, x suker tau... bismillahirrahmanirrahim....

Thursday, October 14, 2010

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org yang salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

sumber: facebook

mood: moody...


p/s: biler si dia merajuk n me x dapat pujuk.. hurrmmm....

Wednesday, October 13, 2010

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!



sape mo join, klik sini.. ^_^

Tuesday, October 12, 2010

happy wedding day effie n lui 10.10.2010....

hi me dear...

owh, hari ahad (10.10.2010) mmg ramai org kawen kan.. selain drpd wedding gilang gemilang sheikh muszaphar shukor d masjid besi (akad nikah) n PICC (majlis perkahwinan), me cousin pun kawen on that day @ masjid wilayah.. me, abg n lin sampai sane around 7.30am utk tolong2 ape yg patut.. g pun, me parent dtg utk majlis jek pd 15.10.2010...

majlis berjalan lancar, alhamdulillah.. pengantin sangat sedondon n berseri2... nice sgt.. so, happy wedding day to me cousin, effie n lui.. semoga berkekalan hingga hujung nyawa...

10.10.2010 - akad nikah @ masjid wilayah

we r family... ^_^

p/s: wedding reception on 15.10.2010.. so, nanti ade la seketul dua lg pic utk me update.. ^_^


bunga citra lestari selepas bersalin...

hi me dear...

ramai no yg gugel pic bunga citra lestari (BCL) nye bb.. me pun x tau nape.. so, mase menjengah forum cari td, me cari gak la satu dua pic utk d kongsi bersama... enjoy!!!

cam br kuar dr hospital jek...

beza tul muka BCL... insyaallah, pasni cantik blk ni...

ala cute nye bb....

p/s: suker tgk kawan2 dpt bb.. harap2 pasni giliran me pulak, amin.. ^_^

Sunday, October 10, 2010

kamera baru...

hi me dear..

mari kt update blog (walaupun me seorg yg bukan la selalu update, hihihii...) k, ni nk citer pasal kamera baru.. x de la br sgt sbb dh beli bulan lepas ke, atau dua bulan lepas.. x hengat..

actually, me dh jual kamera sony lame 2 sbb tingin nk pakai DSLR.. tp, walaupun dh jual kamera itu, me mane la ade duit nk beli kamera DSLR tu kan (almaklum DSLR harga ribu riban..) puas pk, me nk beli kamera camne selain DSLR tu.. so, me beli jek kamera semipro (pertengahan antara DSLR n digital)..

Fujifilm FinePix S1500FD-12X Zoom-10MP-Pro

testing testing...

sempat ngan me sis testing kat taman gitu... me loikee...

so far, ok la.. sebelum beli, byk survey n tanye pendapat org ramai, chewah.. ye la, biar alah membeli menang memakai.. me n me sis puas ati (ktorg mmg suker bergambar, tau..) lgpun, sesambil tu bley belajar, mane tau satu hr nanti, tcapai impian nk beli DSLR.. amin...

p/s: kira cam hadiah befday utk diri sendiri la ni.. ^_^

Thursday, October 7, 2010

myMetro | Jerat kenalan Facebook

myMetro | Jerat kenalan Facebook

p/s: ishh.. bahaya nih.. hati2 yer sume2..

hanyut dari faizal tahir...

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja


~ hasil ihsan gugel..

Tuesday, October 5, 2010

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka)

hi me dear...

wah, arini sempat plak me blogwalking ek.. mase tgh 'jalan2' kat blog kak sumijelly, jumpa contest anjuran kak inakl..

me penah la jugak blogwalking kat blog dia, n mmg dia antara blogger yg glamor pun.. walau pun me x penah jumpa kak ina ni tp me slalu bc blog dia n tgk dia join mcm2 aktiviti nuffnang n buat me sgt jeles.. ya lor, sbb dapat mcm2 nuffnang kasik.. hihihihi...

so, pic mane me nk masukkan utk contest kali nih?? ha, kelainan sikit.. biasanye wat open house tu kira kat umah kan.. kali ni, me letak open house d ofis plak.. tp, masih kira open house, kak ina kan kan??? ni br seksyen tau.. dekat 100 lebih manusia.. so mmg happening la.. siap amik pic ramai2 dlu b4 makan..

jeng3x... me n ofismates.. yg baju pepel tu me bos.. kiranye ktorg tgh sambut dia la.. borak pasal kasut raya bos, sbb tu ktorg tunduk, hihihi..

camne, ok x pic tu??? mudah2an sume nye ok n d terima oleh kak ina.. so, sape yg nak join, cepat2 la klik sini.. hadiah lumayan n me loikee... ^_^

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz , beautifulnara, nurazzah dan darkbatman..

p/s: contest yg mantap sbb anjuran 4 blogger yg femes...

dapat hadiah barangan IKEA....

hi me dear...

cam dh lama no x update me blog kan.. bukan pe, x de menda nk citer (eh, ye ke??) sebenarnye me kekurangan idea... hihihi..

aritu dalam minggu lepas la, ade jamuan raya puspanita.. so, me join la skali... makan2, ade nyanyi2, so sangat best.. rupenya, ade cabutan bertuah tau n games. korang penah maen x, game bg kat MC ape yg dia mintak?? me x tau la name komersial nye tp cenggitu la lebih kurang game nye.. mase jamuan tu, mcm2 gak dia mintak.. lipstick maybelline (sile bawak lipstick g jamuan raya walaupun d ofis yer, hehehe..), pen hitam, duit seringgit n bla bla bla... meriah!!! so, mase MC tu mintak kasut "hush puppies", me tgk x dek org pun lari2 g kat MC tuh.. me pun pegi la.. dapat hadiah, barangan IKEA lagik..

me mmg suker IKEA.. actually, sblm g jamuan raya tu, mmg dh survey kat internet ape yg best kat IKEA.. x sangka, dapat hadiah.. yeayy!!! so, mari kt lihat ape yg me dapat...

hadiah masih dlm bungkusan..

dapat jag.. br jek nk g beli.. chewah konon...

n dapat kitchen towel.. me fav, pink color...

tu jek.. tp best kan.. sume yg menang dapat brg IKEA.. ade dapat cushion, dapat tempat letak baju kotor n mcm2 lagi.. semoga puspanita wat lg camni n me menang lg.. hihihihi... eh, ade satu pic lg...

ni bukan hadiah yer.. ni me sayang abg yg tetiba nk suh snap pic dia...

p/s: biler dah update blog cam best giler.. hahaha, apekah????