Followers

Wednesday, July 28, 2010

mari membeli buku sambil beramal.....

hi me dear..

me so happy.. coz baju raye yg beli online dh sampai..matching ngan me abg, okeh... tp x mo la tunjuk skang.. ade lah x suprise ok.. so, pasal baju raya tu kt citer pas raya (tu pun klu ingat la, hahahaha...)

ni nk citer pasal buku.. yeayyy!!! me beli buku citer lagik... buku pe??? sila tgk d bawah...


v



v



v



v




2 buku carmen reid ngan buku wedding girl tu me kawan punyer...

dr pandangan tepi... wah, sgt teruja!
kowang x pelik ken nape me cakap beli buku sambil beramal?? klu kowang x tanye pun me nk cakap gak.. (ape kah???) hihihhi.. sbbnya, BooksforCharity Nizida a.k.a B4C ni jual buku sambil beramal... so, klu kowang rase nk tumpang wat amal kebajikan, beli la buku ngan dia... ala, search ler nama tu kat fb klu x leh klik me wat link kat name dia tu... mmg byk buku citer esp. omputih yg best2 n murah... so, slmt membaca...

p/s: byk la me collection pas ni, insyaallah.. ^_^

Tuesday, July 27, 2010

Syanie dah kurus???

hi me dear..

me not feeling well today.. dont know y tp badan cam lemah semacam jek.. ingat mau cuti ini ari tp memikirkan dh janji ngan me abg mau g pasar beli ikan, so k.i.v la kejap sakit ni.. klu melarat, tgk la esok camne...

owh, actually dr smlm me nak share citer nih.. wah, me jelesss tau.. me tgk artis kt yg comel tu, syanie dh kurus cikit.. me dh perasan mase iklan kat tv3 tp bile me citer kat me abg, dia x caya... n then, me tgk kat berita harian n cari, CONFIRM mmg syanie dh berbeza... dh makin cantik... me loike!!!

ok, me letak pic kat me blog supaya memberi inspirasi kpd sume yg comel2 (me pun kategori comel gak) spy kt dpt turunkan berat badan dgn cara yg sihat.. amin....

3 artis comel
p/s: bulan ramadhan ni kena manfaatkan sebaik mungkin.. insyaallah.. bukan setakat menahan lapar n dahaga, malah boleh menggayakan hidup yg lebih sihat... (^^,)

Thursday, July 22, 2010

penantian itu satu penyiksaan...

hi me dear...

me ade lah bosan menunggu me abg.. sbb dia ade keje kat EPU, so, me kena tunggu dia @ me ofis.. slalu kan balik 5.30pm plus2.. ni dh 6.11pm... hurmmm.... bukan x mo balik lambat.. tp ade lah bosan biler tray in dh clear kan...

mendung cenggini la petang ni...

p/s: sume org excited balik awal arini sbb gaji.. tp me???? x pe, balik kang, me abg kena banjer me makan malam, wokeh, abg???

Tuesday, July 20, 2010

kampung kucing...

hi me dear...

wah, pepagi dh update ek, motif??? hahaha, suke suki me la.. actually, bangun sahur.. dah alang2 kan, cuba la update klu2 ade yg menarik utk d kongsi...

sebenarnye me jumpa story ni kat cari. sti me friend cam sI tEDI n cik kak suker citer pasal kucing nih... diaorg kan mmg pencinta kucing...

Craig Grant dr Amerika Syarikat buat satu perkampungan kucing untuk kucing2 terbiar kat florida... dia mmg siap beli pokok n wat rumah supaya kucing tu hidup ngan selesa... caya la pakcik... me nk wat camni pun x mampu.. tambah2 dok umah kuarters la ni...

Craig Grant n kucing...
tgk kawasan 'rumah', bersih kan...
byk giler kucing...
p/s: believe it, or not????

Monday, July 19, 2010

Corus Paradise Resort Port Dickson - here I come!

hi me dear...

me happy coz dh reti cikit2 nak gn blogger baru ni tp kan, need to learn more... so, amik kesempatan utk update me blog..  gn me pink lappy ade lah sgt lembab.. maybe broadband tu kut.. sgt x membantu.. maklum la, dh penat layan me abg main poker kat facebook tu... (jgn marah ye, abg..)

ok citer dh basi tp me dont care.. penat2 snap pic, so nak citer gak.. mane tau leh bantu sesape yg nk p bercuti kat PD, kan... ari tu me penah tweet2 ngan kak sumijelly.. x tau nk update blog pe... pastu dia r bg idea.. dia cakap, "dh alang2 ko g kursus kat PD, ape kate cite pasal hotel yg ko stay tu.." (dialog lebih kurang).. tp take time gak rupenya me nk citer pasal Corus Paradise Resort Port Dickson nih... maklum la, cam biasa, nak susah nk cari masa.. tambah2, nk gn me pink lappy sampai berebut ade lah sgt malas.. so, me mengalah.. dududududu...

actually, mase me parent datang n ktowg g PD mase bulan 6 ari tu, me dh lalu dh kat hotel ni... me penah la cakap, hotel cam gah n tingin me nak stay.. alih2, ade kursus kat situ.. wah, impian jadi kenyataan la nampaknya... (^_^)

so, meh me letak pic yg me amik sendiri.. sbb klu kowang nk tgk pic yang lagi menarik, kena la p kat laman web resort tu.. bley klik sini...

entrance ni yg menyebabkan me terpikat...
lorong ke bilik...
siap ade kolam renang tau dak.. tp me x de la jadik 'duyung' sepanjang kursus tu...

restoran.. nom nom nom...

pic sblm balik ni.. d waktu pagi...

view kolam dr restoran... lupe plak name restoran tu ape...


me bilik yg BESSAAARRR punyer...


p/s: cantik gak la hotel ni sbb besar.. me puas ati.. maybe, next time bley g bercuti kat situ.. wink3***

Sunday, July 18, 2010

Blogger In Draft ~ help me!!!!

hi me dear...

dh makan ke??? me wat nasik ayam jek tghari ni.. hopefully, makan sampai malam.. hahaha, pemalas punye isteri..

sebenarnye me nk update blog.. nak letak pic bagai... tetiba x bley.. nape??? sbb me r jek nk try guna blogger in draft nih.. tetiba cam x reti nak upload... huwaaaa!!!! me sedih... susah la camni.. so, sape bley tlg me... convert pd blogger biasa atau ade owg yg nak bg me tunjuk ajar... masalah dia, camne nak amik pic yg kat me pink lappy tu??

p/s: ni yg perlukan sesi perkongsian ilmu nih... T_T

Friday, July 16, 2010

shopping online...

hi me dear...

owh, d petang2 ni mmg agak mengantuk lor... so, citer yg happy2 la cikit... terutama kaum perempuan... (^^,)

owh, lately me luv shopping.. sejak 1st shopping tudung syria online ngan khai, terus wat me rase "ala, mudah nye nak membeli belah tanpa perlu ke kedai..." lgpun, shopping online ni senang cikit, x dek la kena mengheret me abg temankan..

pastu kan, kat fb, byk sgt org yg niaga.... antara yg me beli (jadik regular customer la)ngan:

* Butik Fiveroses

* Eshoppe Tupperware

* Penerbitan Kaki Novel

(itu link ke blog diaorg ek...)

then, kengkawan pun byk yang 'mencari rezeki' kat fb.. fuhhh... tergugat me iman... sib baik me abg x tau pasal xtvt me yg satu ni... hihihi, g pun, skali skala time gaji jek.. klu x, mmg x beli paper pun utk diri sendiri... d samping tlg kengkawan, ape salahnye kan...

anyway, skang ni kita sumer kena la berjimat cermat.. tambah2 skang ni harga minyak naik, harga gula naik... fuhhhh... pening memikirkan nyer... dh la nak raya kan...sedih pun ade...

p/s: jgn la harga biskut raya naik... amin...

Wednesday, July 14, 2010

Super Junior

hi me dear...

d petang2 ari ni cam boring plak.. erm, pg tadi ade majlis @ ofis so, makan n x de la me makan tghari dah... so, situasi me skrang ade lah lemau...

anyway, kowg minat x artis korea.. hihiihi.. me tetiba jek terjebak (eh, bukan tetiba tp mmg dh lame suker korea/jepun) me cam minat plak group ni...



tau, ari tu diaorg ade mai KL.. tp me x de la g konsert or tunggu kat airport bagai.. x pasal2 kang me kena cepuk ngan me abg.. hihihi... erm, lgpun br nk minat jek.. n rase cam nk beli album diaorg plak (ok, fine.. membazir)

tp kan, sape minat ngan super junior ni, bgtau me ek.. kita share2... me dh join cari.com.my sbb minat ngan artis korea/jepun nih... tp me budak br blajar.. thanks 2 me friend @ ofis, zue yg banyaaakkk sgt 'melibatkan' me dlm dunia ni.. hihihi...

p/s: dgr lagu korea/jepun kat ofis pakai headphone n yg penting x ganggu kerja...(^^,)

Tuesday, July 13, 2010

'pujukan' dari nuffnang - buffered earnings...

hi me dear...

dlm hati ade munger la... hahahaha.... sila tgk bawah...



v


v


v

v




ade buffered earnings... hoo yeah!!!! suker2.... ni 1st time me dapat.. walau x merasai nye lagi, kira ok la kan... chaiyok!!! semoga me akan slalu update blog...

p/s: perasan nuffnang pujuk... (^_^)

rumah untuk di jual...

hi me dear...

erm, dh lame me x update blog.. masih mencari idea kate owg.. susah wo... kang tulis merapu meraban kan, rase cam x syok plak...

anyway, lupe plak.. me abg nk jual umah dia... sbb ikut perancangan, cam ktowg nk balik keje kat kg (perancangan je la, jadi ke x, x tau g)... paper pun doakan la ek.. ha, berbalik pd hal umah ni...



umah ni beralamat d tingkat 3,Blok B, Taman Tenaga Kajang,Jln Reko. dekat lor ngan hentian kajang (2 minit jek) n UKM Bangi, UNITEN serta Warta.. kowg nk g bandar Kajang around 10 minit...

p/s: berminat, bgtau la ek...

Sunday, July 11, 2010

keluhan suami isteri...

hi me dear...

pg2 jgn mengeluh yer... ni me ade dpt email keluhan suami isteri (mcm bukan citer benar jek..) so, sila la baca ek...

keluhan seorang SUAMI:

Subuh, mandi nak pergi kerja.
Pagi, naik kereta pergi kerja.
Tengahari, tak payah kerja.
Petang, balik kerja.
Maghrib, tak ada kerja.
Malam, tanya bini bole kerja.
Bangun pagi, penat malam tadi kerja.
Tak sudah-sudah dengan kerja.

Keluhan seorang ISTERI:

Subuh basuh kain.
Pagi sidai kain.
Tengahari angkat kain.
Petang lipat kain.
Maghrib susun kain.
Malam BUKA KAIN.
Bangun pagi, hilang kain.
Tak sudah-sudah dengan kain……..

p/s: budak tecit faham ke??? budak besar pun ade yg x faham.... ^_^

Friday, July 9, 2010

'pujukan' dari nuffnang...

hi me dear...

hahahaha, tajuk pepagi ade lah sgt ntah paper... anyway, saje nk share.. ari tu kan, me merajuk ngan nuffnang sbb me punye earnings x gerak2.. ya lor, dah nk masuk 3 bulan ni.. x penah pun merasa dpt cek... so, biler me 'tulis' pd nuffnang, dia jawab ler... so, jawapan tu yg me nk share.. utk kegunaan kt bersama...



"Bloggers earn when they serve paid ads from our advertisers and not just by having empty ad units in their blogs.

There are 2 types of general paid ads from our advertisers, CPC (Cost Per Click) Campaigns and CPM (Cost Per Impression) Campaigns.

CPC (Cost Per Click) CampaignsLaunched on advertisers\' request. Will show on all blogs under Nuffnang network which have \'Show Global CPC Ads\' selected under their Blog Preferences in Blog Manager which are not serving any CPM campaigns at the moment it is launched. Pay bloggers based on the number of unique clicks by their blog\'s unique visitors on the ad unit which is displaying the CPC ad. Will cease once it reaches its maximum clicks and update all bloggers\' account whose blogs generated genuine clicks during the campaign. If a blog showed the CPC ad but did not generate any clicks towards the campaign, no earnings will be updated.

CPM (Cost Per Impression) campaigns
Advertisers choose which blogs they want to advertise based on several factors such as the demographics of your blog readers, the desirability of ad units, membership exclusivity and the availability of ad units. These ads pay according to the unique impressions the advertiser purchase from your blog that will be able to see the ad. It doesn\'t require any of your users to click on it in order for you to get paid.

As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you\'re very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers\' blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog\'s reach is suitable for their campaign or not. As such, we\'ll highly recommend for you to ensure that all your blogs\' surveys are filled and updated from time to time.

Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor\'s entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog\'s ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers\' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit.

In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized.

Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati\'s.

We\'ll do our best to sell the ad units of our bloggers as long as they\'re optimized and within our protocols. If the ad units are not optimized or they\'re not in the best interest for the advertisers, we cannot defile the practice of our company\'s policies and have our advertisers advertise on blogs which do not yield the best results for their campaigns. I hope that you will understand that it is important for advertisers to achieve satisfactory results for their campaigns in order for them to advertise more on blogs.
"

p/s: in English.. sape x faham, cari kamus ek...

Wednesday, July 7, 2010

Bonus bagi orang yang masih ada ibu bapa...

Berkongsi bersama …. (melalui email dr seorg teman)

Bonus bg org yang masih ada ibu bapa. Memandang wajahnya pun dah dapat pahala , memang ada kebenaran cerita di bwh ni…lg byk kita beri pd ibu bapa & ibu bapa mertua, insayaAllah lg byk yg Allah limpahkan utk kita skluarga. Namun pengertian pemberian bukan semasa hayatnya shj.

*beruntunglah bg orang yg masih beribu bapa & bermertua…kasihi mereka sementara hayat msh ada kerana pinjaman ini akan tamat bila2 masa saja.

Inilah cerita benar. Cerita benar seorang penulis yang berjaya. Beginilah kisahnya...

Entahlah apa yang selalu bermain pada fikiran ayah. Apabila saya ingin pulang kembali ke kota , dia kerap minta duit. Seakan-akan mendesak....

" Ada duit? Minta ayah sedikit.."

Saya masih ingat waktu itu kehidupan saya terlalu sukar. Untuk mendapat seratus ringgit di dalam poket pada satu-satu masa pun payah. Kalau balik kampung selalunya duit yang ada hanya cukup-cukup tambang. Mujurlah, isteri dan anak-anak saya sudah faham. Alhamdulilah mereka 'sporting' dan tidak banyak meragam.

"Emak, ayah asyik minta duit. Bukan tak mahu bagi, tapi saya memang tak ada duit," Bisik saya kepada emak. Emak seperti biasa, berwajah selamba, sukar ditembak reaksinya.

" Bagilah beberapa yang ada," cadang emak pendek.

"Takkan 5 ringgit?"

Emak mengganguk.

Saya rasa bersalah untuk memberi ayah wang sebanyak itu. Apalah yang boleh dibeli dengan wang 5 ringgit....Tapi kerana tidak mahu menghampakan harapan ayah dan ikutkan cadangan emak, saya gagahi juga memberinya.

Ayah selalunya tersenyum menerima pemberian saya. Tetapi yang mengejutkan ialah apabila kami sekeluarga berada dalam perut bas dalam perjalanan pulang ke kota . Di kocek anak saya sudah terselit wang sepuluh ringgit. Siapa yang bagi kalau bukan ayah? 10 tolak 5, saya masih 'untung' 5 ringgit. Geli hati mengenangkannya.

Begitulah selalunya tahun demi tahun. Apabila kami pulang ziarah ke kampung, saya akan memberi pemintaan ayah. Kengkadang terlupa, tetapi ayah akan selalu mengigatkan. Akhirnya, saya memang sesiakan peruntukan khas untuk diberikan kepada ayah setiap kali pulang kampung. Kedudukan ekonomi saya yang masih goyah kekadang hanya mengizinkan wang dua ringgit untuk diberikan kepada ayah. Ironinya, ayah tetap dengan pemintaannya dan tetap tersenyum apabila menerima. Tidak kira berapa jumlahnya. Emak terus-terusan selamba.

Saya masih sukar menandingi ketajaman rasa seorang isteri (emak) dalam memahami hati suaminya (ayah). Begitupun setiap kali dalam perjalanan pulang, kocek anak saya akan jadi sasaran. Kekadang itulah duit pelengkap membeli tiket pulang. Ayah akan setiap memasukkan duit yang melebihi jumlah saya berikan kepadanya. Saya tidak mengambil masa lama untuk memahami apa maksud tersirat disebalik perlakuan ayah itu. Dia meminta wang pada saya bukan kerana 'tidak ada', tetapi dia ada sesuatu yang lebih besar ingin dicapainya atau disampaikannya.

Namun, secara bertahap-tahap buku tulisan saya semakin mendapat sambutan. Bukan itu sahaja, perniagaan yang saya mulakan secara kecil-kecilan semakin membesar. Kalau dulu kami pulang ke kampung dengan bas, tetapi selepas beberapa tahun saya pulang dengan kereta milik sendiri. Saya masih ingat komen ayah ketika saya pulang dengan kereta kecil Kancil milik kami sendiri.

"Nanti, besarlah kereta kamu ini...." ujur ayah senyum.

Apapun saya tetap memenuhi permintaan ayah setiap kali pulang ke kampung. Wang saya dahulukan kepadanya. Dan ayah juga konsisten dengan sikapnya, ada sahaja wang yang diselitkan dalam kocek anak saya.

" Eh tak payahlah ayah..."

Sekarang saya mula berani bersuara. Ekonomi keluarga sudah agak stabil. Malu rasanya mengambil duit ayah walaupun perantaraan pemberian datuk kepada cucunya. Saya tahu dan sedar, hakikatnya ayah hendak memberi kepada saya sejak dulu, tetapi sengaja atau tidak ingin saya merasa segan, duit diberi melalui anak.

"Kenapa, dah kaya?" usik ayah.

Hendak tak hendak, duit dikocek anak tetap diselitkannya. Cuma sekarang bezanya, duit itu tidak lagi 'dikebas' oleh saya. Dan dalam hati, saya mula berasa senang kerana jumlah yang saya berikan kepada ayah, kini sudah melebihi apa yang mampu diselitkan ke kocek anak saya. Tidak semacam dulu lagi, duit pemberian ayah kepada anak saya sentiasa melebihi duit pemberian saya kepadanya.

Masin sungguh mulut ayah. Tidak sampai tiga tahun, kami bertukar kereta. Di samping menulis, saya menjadi penerbit. Perniagaan semakin rancak. Oleh sebab bilangan anak bertambah dan keperluan kerja yang meningkat saya sudah membeli MPV utuk kegunaan harian. Anak-anak mula menjejak menara gading. Kehidupan semakin laju dan aktiviti semakin rancak. Namun sibuk sekalipun saya tetap pulang menziarahi ayah dan ibu. Anehnya ayah tetap memberi kepada anak saya walaupun kini saya telah dikenali sebagai korporat yang berjaya.

Rupa-rupanya, ayah memberi bukan kerana kekurangan atau kelebihan kami, tetapi dia MEMBERI KERANA ALLAH. Mencontohi Allah al-Wahhab itu!

Anda ingin tah apa pesan penulis itu kepada saya? Ya, mari kongsi bersama :

" Kini aku benar-benar faham bahawa ibu ayah yang tua bukan beban dalam kehidupan di dunia, lebih-lebih lagi dalam kehidupan di akhirat. Mereka bukan 'liabiliti' tetapi sebenarnya aset untuk kita (walaupun istilah itu sebenarnya kurang atau tidak tepat kerana ibubapa bukan benda). Rugi betul siapa yang mempunyai ibu bapa yang telah tua tetapi mengabaikannya.

"memberi kepada ibu bapa hakikatnya memberi kepada diri sendiri. Walaupun itu bukan niat kita ketika memberi, tetapi percayalah rezeki berganda akan pulang kepada kita semula. DOA MEREKA MUSTAJAB. Harapan mereka kenyataan. Kasih mereka bekalan. Benarlah sepertimana sabda Rasulullah s.a.w, keredhaan Allah terletak kepada keredhaan ibu bapa."

Masih punya ibubapa? MEMBERILAH KEPADA MEREKA. Tidak ada? Tidak mengapa, memberilah kepada anak-anak anda. Tidak ada juga? Memberilah kepada sesiapa sahaja. Kita sentiasa berfikir untuk memberi. Memberi kepada orang lain bererti memberi kepada diri kita sendiri walaupun itu bukan maksud kita ketika mula memberi!

Sahabat sekelian… cerita dibawah menjadi IBRAH bagi kita semua. Apa yang paling utama dalam memberikan khidmat terakhir kpd ibu ayah ialah MEMANDIKAN JENAZAHNYA, MENGKAPANKAN TUBUH MULIANYA, MENYEMBAHYANGKAN JENAZAH NYA DAN MENGKEBUMIKAN JENAZAHNYA. Lakukan dengan tangan2 kita sebagai anak2. Lakukan sahabat, lakukannya jika ditakdirkan ibu ayah kita meninggal dunia.

Saya menangis apabila ada sahabat saya menceritakan bagaimana ibu kepada Tuan Guru Dr Harun Din meninggal dunia.

Bacalah sahabat pengalaman Dr Harun Din dan keluarganya.

Jiran kpd ibu Dr Harun Din (DrHD) menziarah ibunya pada waktu petang selepas asar. beliau memberi
salam tetapi tak menyahut salamnya. Beberapa kali salam diberikan tapi tak ada jawapan. Maka jirannya itu mencari ruang mencari ibu DrHD, akhirnya terlihat ibunya sedang sujud dalam solat. lalu jiran ini balik ke rumah dahulu. beberapa minit kemudian, datang semula berjumpa ibu DRHD, dilihatnya masih sujud. firasat jirannya, ini ada yang tak kena. Lalu masuk ke rumah utk melihat dr dekat ibu DrHD. Rupa2nya, ibu DrHD telah kembali ke rahmatullah dalam masa ibunya sujud menghadap Allah. Ya Allah mulianya kematian ibu DrHD.

Perkara yg paling comel yg dilakukan keluarga DrHD ialah, menyempurnakan dgn tangan2 anak2 jenazah ibunya.Mandikan ibu, kapan ibu, sembahyangkan ibu dan kebumikan tanpa diusik orang lain ke atas tubuh ibunya. Ada jiran2 yg ingin melakukannya tetapi ditolak oelh Dr Harun Din, hasan Din dan Ishak Din dengan hujjah, "BERILAH SAYA SEKELUARGA PELUANG MEMBUAT KHIDMAT YG TERAKHIR UTK IBU". Ketika hujah itu diberikan, seluruh masyarakat yg hadir melinangkan air mata kerana tawaaduk dan alimnya anak2 ibu itu. Paling menyayatkan hati masyarakat adalah apabila ketiga2 adik beradik ini iaitu Harun Din, Hasan Din dan Ishak Din turun sendiri ke lubang lahad mengebumikan jenazah ibunya. Ada beberapa orang yg hadir, memohon dan berkata,"Wahai Tuan Guru, biarlah kami buat semuanya ini menurunkan jenazah ibu Tuan Guru." Permintaan ini ditolak oleh DrHD dgn hujah yg sama "Berilah kami adik beradik peluang mengebumikan jenazah ibu ini kali terakhir". Seluruh yg hadir di kuburan ketika itu, mencurahkan airmata tawadduk di atas akhlak anak2 ibu yang diasuh hingga se"alim" sedemikian. Peristiwa ini disempurnakan hingga selesai.

HEBAT IBU ini membina akhlak dan keilmuan anak-anak mereka, maka tidak hairanlah kita semua bahawa DrHD ,Hasan Din dan Ishak Din memang disegani oelh kawan dan lawan di Bumi Malaysia ini kerana "AKHLAK"nya yang mulia dan ALIM nya mereka.

Baca hayati, selami dan insafi...... Amalkan, doa ibu bapa amat mustajab... Bahagia dunia akhirat...

Sunday, July 4, 2010

kelas decoupage, anyone???

hi me dear...

d kekalutan hari demi hari, me mmg kurang berblog... sgt2 bz.. celah2 mane yg perlu aje...

ni pasal kelas decoupage.. korang tau ke pe?? me pun x tau.. tp, ni kelas me from me friend, Cik Siti Rahasma Che Mamat.. sat, me carik pic kat blog dia...



ha, ni ler rupenye... mmg sesuai kpd sesapa yg nk isi mase lapang terutama suri rumah, kan.. so, detail nye kena la g blog Cik Siti kita ni yer.. klik sini...

Friday, July 2, 2010

gambar terbaru ariel n luna..

hi me dear...

berkurun lama, me rasekan x update blog nih.. (alamak, copy lagu exist cikit2) tp, series, mmg lama kan.. me bukan ape selain merajuk ngan nuffnang (mmg merajuk pun), me agak bz keje... ni pun br balik dr PD sbb ade kursus...

anyway, byk tul citer pasal ariel n luna ek.. bkn stkt citer, pic, video bagai... hurrmmm, macam2 la org zaman skang nih... but for me, still no comment.. mane x nye, x de la mengikuti kisah2 mereka2 kerana ke-bz-an melanda.. me life, just go with d flow..

ok la, actually, dh maghrib la pulak.. so, me cut it short n just share pic ni ngan kowang cepat2 ek.. kang kowang cakap me nakal plak.. so, tgk la..

v


v


v


v


v


v



p/s: hampeh... sumer org kena tipu.. tmasuk la me self.. hihihihi.. dh, siapkan diri utk solat...