Followers

Wednesday, June 2, 2010

remaja hari ini....

hi me dear...

me pening lor biler byk no dgr kes buang bayi skang ni.. ish... melampau2... sampai ati letak bayi tu tepi2 jalan, dalam keadaan ujan tgh lebat.... rase nk menyumpah jek biler bc menda2 gitu, tp subhanallah... sabar itu separuh dr iman...

tlg la wahai ibu bapa, tgk2 la anak2 tu... lgpun, pepatah dahulu ade menyebut, sayang anak, tangan2 kan.... bukan nk suh dera, tp jaga anak tu elok2 spy x wat menda2 yg x elok nih... klu x dek anak, nk anak pulak.. sampaikan suami sanggup nikah lain carik pm yg bulih bg zuriat.. ni Allah dh bg, x mo jaga... biler cikgu tegur, marah cikgu tu balik... sampai cikgu pun dh malas nk layan... ape la nk jadi... T_T

pic dr google

satu cerita yg me dgr pg td oleh ustazah kat tpt me keje... ade sowg budak ofis ni citer kat ustazah tu, ade satu malam kt area umah dia, dia dgr owg gaduh... gaduh2 u know, pakwe makwe... makin lama makin kuat sampai ramai owg kawasan apartmen ni kuar tgk.. tp yg me tkejut, pakwe tu bley, tarik makwe dia, bukak baju n rogol makwe dia d khalayak ramai... subhannallah.... org yg tgk hanya mampu tgk (nape ek, x nk tolong?) kawan2 pakwe yg dlm keta tu pun tgk jugak... aiyak!!!!!! me x tau kesudahannye... tp mungkin pastu pakwe tu terus blah n makwe dia balik r umah... T_T

cuba bayangkan ek... klu menda2 gitu berlaku pd org terdekat... astagfirullahalazim... mintak jauh... tp kan, kat sini, owg ramai kena la tlg.. x kan la x dek sowg pun yg badan besar cam malek noor ke bleh tlg.. mmg la malas masuk campur hal owg, tp x kira bersubahat ke klu memandang cam tgk wayang??? ntah la, buntu dh.. ni masalah negara n terutamanye masalah masyarakat yg beragama Islam ni.. sbb ramai yg buang2 bayi ni melayu n beragama islam...

hurrrrrmmmm.......................

p/s: dr pg nk share ngan kamu2 sumer pasal ni, tp ke'bz'an melanda.... ape2 pun, sesame la kt fikir2kan yer...

4 comments:

gadizzkuingincinta said...

isu yg semakin membimbangkan..ngeri dan takut mintak2 dijauhkan dari kt semua amin..

farra8979 said...

tu la dik... sume2 ni mmg ngeri... mintak jauh... amin...

..nOj.. said...

betul ke ni kejadian tu? dh tu yg tgk tu tgk je? bodo jugak. eh geram la. rase nk marah kt org yg tgk tu.

kak, kdg2 kan org yg buang baby ni, org yg kena rogol pastu ngandung. ape la nk jadik dunia ni. sedih rase

farra8979 said...

noj: tu la yg ustazah tu citer kat akak... wallahua'lam dik...

mmg la ade yg kena rogol tp kan, ade gak yg mmg pasangan bercinta.. time tu serah jiwa n raga... tp biler pregnant, same2 x mau tanggung...