Followers

Monday, May 10, 2010

lelaki muda boros...

hi me dear...

dh bc utusan online x ari ni???

" Menurut statistik yang dikeluarkan AKPK, dari 2007 hingga Februari 2010, seramai 25,107 atau 69 peratus daripada 36,547 pelanggan perkhidmatan pengurusan kredit di agensi itu adalah lelaki"

lagi, utusan cakap.....

"Lelaki berusia 30 hingga 40 tahun merupakan golongan yang paling tinggi iaitu 44.6 peratus atau 16,286 orang mendapatkan khidmat itu bagi melangsaikan hutang masing-masing diikuti 14,622 orang golongan berusia lebih 40 tahun (40 peratus) dan 5,639 orang golongan berusia antara 20 hingga 30 tahun (15.4 peratus).

Golongan yang berkahwin paling ramai mendapatkan khidmat itu iaitu 28,068 orang (76.8 peratus) diikuti bujang seramai 6,260 orang (17.1 peratus) dan bercerai seramai 1,508 orang (4.1 peratus) sementara kematian pasangan seramai 711 orang (dua peratus).

Menurut statistik itu, masing-masing 25 peratus punca golongan tersebut tidak mampu membayar balik pinjaman adalah disebabkan kegagalan merancang kewangan sejak mula bekerja dan perbelanjaan perubatan yang tinggi."

so, it shows that lelaki zaman skang x leh cakap wanita boros dh sebab statistik pun dh tunjuk yg lelaki juga ade lah boros... hihihihi.... seri la ek...

pic hanya hiasan semata2.. tiada kaitan dgn lelaki muda ini... ^_^

p/s: pengakuan: me abg pun boros gak... hihihi, ampun!!!

9 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe...alamak...cik abe ai pun muda gak
hehhehe

farra8979 said...

yanie: hihihi, sane2 boros la klu gitu.. ^_^

Md Nasir said...

salah satu sebab boros adalah kerana nak 'show-off' ngan awek..(kot)
pastu diri sendiri yg merana..

http://www.stormreaders.net/mNasir

farra8979 said...

Md Nasir: hihihi... perlu ke show off??? owh, sti nk suh awek terpikat tp last2 bile dh kawen.....

Md Nasir said...

farra:x perlu sebenarnya nak 'show-off'2x nie segala bagai..kalau org tu suka kat kita dia x kan pandang benda2 tu..nanti dah kahwin x psl2 sama2 tanggung hutang..
insaflah wahai lelaki..(nasihatkan diri sendiri skali..haha)

http://www.stormreaders.net/mNasir

farra8979 said...

Md Nasir: hihihi... me loike that statement...

Mommy Delta said...

Kak Farra,

Yela, sebab perempuan skrg pandai, dia kikis je bf/laki dia. Sebab tu ramai lelaki berhutang. Laki skrg pun, pantang awek/bini merajuk, dimanjakan dengan duit.

Tak payah jauh, hubby daku pun begitu. Masih membayar hutang beli lappy ex-nya. Tak pepasal isteri kena jadi financial advisor cum controller :)

-Baby of The Flock-

farra8979 said...

mommy delta: uik, ya ka dik??? me no loike woman like dat... n baik nye hubby kamu, yang...

kitatauke said...

salam perkenalan...
ade gak golongan macam tu..tapi tak semua lelaki...mgkn kebendaan...tu sbb boros...:)