Followers

Thursday, April 29, 2010

butang "like" d facebook untuk entri blog

hi me dear...

yeay.. me happy sesangat.. td jenuh r nk wat butang like yg kat facebook tu kat me blog tp x jadik2.. pastu bile dh blog walking n jumpa blog ira ~ dia suh refer blog ARC.. so, me try wat... yeay!!! jadik... so, pe lagi..... nk try wat kalu, klik r @ blog ARC...

thanks ira n ARC....

p/s: alahai, tetiba happy menjadi2.. ape kes????

susun silang kata

hi me dear...


hihihihi.... ala, me bukan nk cakap pasal mainan nih.. just nak share lirik lagu aizat nih... so catchy!!! enjoy...

Aku ingin bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya

Dengan kehadiran kau dan aku


Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan

Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

(korus)

Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri

Bagiku kaulah yang terindah

Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku

Asyik memikirkan dirimu

(ulang korus)


Dan tak kira apapun

Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu

(ulang korus 2x)


p/s: x de la pic aizat nak tepek dh since dia glamor bebenor skang ni, ek... ^_^

Ben Ashaari: Jelajah Blog


hi me dear...

huhuhu... tetiba terasa blog ini ingin d kunjungi a.k.a d jelajah oleh Ben... bukan pe, me br dlm dunia berblogging nih n masih blajar n terus blajar.. banding ngan Ben, owwwhhhhhhh jauh... bagai langit ngan bumi gamaknye....

1) me still new... penah start berblogging ni awal lg tp cam x konfiden terus delete akaun.. pastu teruja blk, so since september 2009 try r bukak new blog...

2)name blog tu saje jek, gabungkan name me (farra) n me abg (rozi) = a'rorra.. hihi, jiwang la kunun..... weekkkk!!! eh, jgn muntah ye... tu mmg niat me mase pilih name blog nih.. tgk header blog pun, kek kawen me, nice kan...^_^

3) me nk gak cam owg lain, d jelajah oleh blogger yg famous amos cam ben nih.. sbb blog dia sempoi, pasal diri dia n kehidupan dia... pastu ade info2 yg berguna utk new bloggers cam me.. n insyaallah, dia bley r tolong me dlm dunia blogging ni, kan... meramai kan kawan2, followers n naikkan trafik n nuffnang...

4) me tau pasal segmen terjah blog ben ni sbb me mmg follow ben.. pastu bile dh ramai2 yg d jelajah oleh ben, me pun mao try gak la.. hik hik hik...

harap2 ben dpt bantu me dlm meneruskan dunia berblogging nih... n sila la terjah yer...

p/s: sharing is caring, rite?? ^_^

Pink Koc = Koc Wanita, Pertama di Malaysia disediakan oleh KTMB

hi me dear...

lupakan me mood yg emo... me teruja biler dgr2 ade koc pink KTM komuter untuk wanita, wah.. me loike....

hahaha, pic hanye hasil google.. bukan KTM komuter sebenar

klu ikutkan dalam utusan online hari ni, ia merupakan inisiatif KTMB untuk memberikan keselesaan kepada para wanita d samping menjamin keselamatan terutama daripada risiko gangguan seksual.

wah, nampak santai kan... pic dr utusan online

menurut KTMB, koc wanita terletak d tgh2.. ye la, 1st n 3rd koc iaitu koc biasa untuk lelaki n wanita, koc yg 2nd kat tgh2 tu koc utk wanita sahaja... camne nk kenal pasti koc tu??? senang jek... ade pelekat khas kat tingkap, pintu n dalam tren gerabak. lgpun, tempat komuter tu berenti mmg ade kain rentang yang dipamerkan @ landasan n tiang warna pink...

p/s: hahaha, klu merajuk ngan me nak naek koc pink ni la... (alamak, niat x elok. sila abaikan... T_T)

mood: emo!!!

Tuesday, April 27, 2010

happy birthday lisa surihani...

hi me dear...

just got this pic from email, me sis yg send.. tp thru d pic pun bley nampak yg pic from mygosip.com.. thanks to mygosip.com.. so, pe lagi, layannnnn.....

birthday lisa surihani... cute kan dia...


p/s: me x de la tepek sume2 pic... so, me pick yg comei n sweet jek cam makan kek suap2 ngan farid kamil nih... enjoy!!!

alamak, me terkena tag oleh azfar90....

hi me dear...

tgh wat pe tu??? owh, me @ ofis n rase bosan.. ya lor, roomate g ptk n me clerk pulak mc (katenye skin problem...)

smlm blog walking n tetiba mase bukak blog azfar, secara x sedar, kena tag.. (pengsan!) yo yo ooo jek ingat ade list name, ghupenye, sape yg klik owg tu la kena tag.. n sbnrnye me mmg nk jawab soklan2 seperti d bawah tu smlm tp, internet ade lah weng.. ari ni pun bengong lg ni...

k la, nk start jawab dh ni.. bismillahirrahmanirrahim....

3 names in ur inbox cellphone?
me abg, mama n ayah (there's more.. wanna see me hp?)

ur main ringtone?
colbie caillat n jason mraz - lucky

what u did at 12 last night?
sleep lor.... zzzzzzzzz........

who was the last person(s) u went out with?
family...

d color of t-shirt u're wearing now?
i'm wearing baju kurung n its brown

3 of ur everyday fav items?
me bb (blackberry), pink lappy n me bb black (myvi)

d color of ur bedroom?
white but at kampung, its pinky, yeay!!!

how much money in ur wallet now?
RM10.00

ur fav song?
again n again by 2pm

what will u do next weekend?
dunno yet... will update later, insyaallah...

when was d last time u saw ur mum???
sunday 25042010. miss u mama... T_T

where is she now?
@ kampung

when was d last time u talked to ur parents?
yesterday...

who is d last person that texted u?
twitter... ^_^

where did u have dinner last night?
@ home... me cook lor...

d last surprise u got?
me abg buy me 2 tudung ariani n shoes... thanks sayang.. muaahhh!!!

last thing u borrowed from ur friend?
story books.... ^_^

who is ur bf/gf or husband/wife?
me abg~ mohd rozi

what do u feel now?
boring.....

wanna share with who?
nobody nobody but u.... (chewah!)

who knows ur secret?
me sis, edlin

they keep ur secret?
of course, 100% sure...

r u angry with someone?
no... ermmm....

what do u order @ Mc D?
filet-o-fish, Big Mac n bla bla bla... me luv Mc D....

d last time u felt so sad?
sunday, have to go back to putrajaya... T_T

what is ur wish for tomorrow?
get more money, new things n happiness... hahahaha... greedy me!

who will u tag next?
anyone who like to be tag.. me nice, right?? keh keh keh....

p/s: huh, dh lame x speaking ni rase cam malas bebenor la plak.. keh keh keh, padahal me pun idok le pandai bebenor... ^_^

Monday, April 26, 2010

BN menang kerusi Parlimen Hulu Selangor

hi me dear...

owh, setelah sekian lame x berblogging, me rase ni berita hangat utk minggu ni... setuju x???? hihihi....

Calon Barisan Nasional, P. Kamalanathan menewaskan calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim dengan majoriti 1,725 undi pada pilihan raya kecil Hulu Selangor. Beliau memperolehi 24,997 undi manakala Zaid mendapat 23,272 undi.

pic from utusan

menurut Perdana Menteri, kemenangan ini membawa erti yang amat besar...

p/s: sape x suker klu menang, kan... yeay!!!

Friday, April 23, 2010

info from Petronas

hi me dear..

just got this from me uncle.. betul ke x, x tau la plak.. lgpun sharing is caring, kan.. hihihi...

p/s: those yg tau pasal benda ni betul @ x, juz let me know, wokeh???

Thursday, April 22, 2010

boring...

apesal boring sesangat ari ni nih.... huwaaaa, tension seh!!!

please, please, please... me need ur vote...

hi me dear...



alahai, sesaje jek nk coba nasib ngan hp plak.. so, me really need ur vote, dear.. sesape yg sudi, bulih r klik kat sini....

p/s: thank u so so so much n jasa mu, me kenang selamanye lah.. ^_^

realiti dewi

hi me dear...

lately me minat plak kat alyah ni.. sore power, lagu pun cedap...

nah, lirik lagu realiti dewi utk d share ngan kamu2 sumer.. pic n lirik hasil google yer...

Adakah ku sedang mimpi
Di puncak awan kita menari
Mungkin fantasi
Bagai ilusi hanya ku impi
Tawamu penawar hati
Buatku tenang di malam sepi
Di realiti yang ku hadapi
Sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini
Terpadam rindu bila kau kembali

Chorus
Kau lah dewa yang aku puja
Bukakanlah hatimu
Untuk cinta
Aku dewi yang kau merindu
Pencinta yang setia
Oh sayangku

Dengarlah pintaku ini
Luahan hati tidak bertepi
Hasrat si dewi
Agar dewanya ada di sisi

Ulang Chorus 3X

p/s: ala, bowink nye @ ofis ari nih... (-_-)*

Wednesday, April 21, 2010

wedding me cousin @ melaka...

hi me dear...

owh, cerita suda basi tp mau tulis gak.. sekitar wedding cousin, ayuz n tia @ melaka.. diaowg adik bradik k.. so, since me abg blk kg, me n lin wakil mama n ayah p melaka.. bawak yah n nini same... yg klakar nye, kuar jek area putrajaya, lupe bawak hadiah. since malas patah blk, so abaikan.. (nasib baik sepupu....)


sampai around 12pm klu x silap.. x dek owg g so, posing la kan...


chik (kakak ayah), me n me sis, lin...


with tok (mak ayah)....


tgk r tu, me jadik pengapit.. alkisahnye, diaowg x prepare.. so, since ayuz penah jadik pengapit mase me wedding @ umah abg, dia nk p jugak jadik pengapit dia... owh, yg pakai bj ijo tu pun cousin tp bkn adik bradik pengantin..


nice wedding ( ya lor, tambah2 warna pink, kan..) me loike!!!

wedding ok sbb ramai yg datang, kan.. nampak happening tambah2 kawasan umah yg luas.. tp me cam x puas ati sbb mak andam dia x guide.. tinggal pengantin terkontang kanting.. sib baik la, sedara mara ramai n sporting... makanan maveles tp me x snap r sbb ni pun gn kamera yah..

overall, puas ati gak la p melaka... tp pas pengantin makan, ktowg x tunggu r utk bgambar... terus blk putrajaya...

p/s: ayuz, sila dtg putrajaya amik adiah ko n tia, wokey.. ^_^

Tuesday, April 20, 2010

malam indah bersama joegrimjow

hi me dear...

dh alang2 tuan punye blog ajak me join contest dia, so... "here i am, rock u like a hurricane" (eh betul ke lirik lagu nih?) kih kih kih.... actually, last minute gak kiranye me join contest ni:

v



v



v


d anjurkan oleh mohd faridzul asyraf b mat arifin a.k.a joe

so, memandangkan birthday joe ari ni, nk kena nyanyi sket nih... (hahaha, x nyanyi lg tp kat putrajaya nih, dh pun ujan....)

ehem ehem.. (adjust anak tekak sat)

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan joe
Allah selamatkan kamu......

(phewiiittt.... clap clap (bebyk kali.... owh, ye.. sila gn imaginasi sendiri)

wah... sakit tekak nih.. harus mc esok walau hanye nyanyi dalam hati.. (uik, jgn marah ye dik... ptg2 ni kadang2 byk makan kerepek so byk la merepek nye...) sebelum me abiskan kerepek nih, me nk ucapkan.....

semoga, pjg umo, murah rezeki n cepat dpt jodoh (tp ko muda lg lor, ape kah???)

p/s: thanks sbb sudi ajak me join contest kamu... jgn kecik ati ngan pic ayah simpson tuh.. dia x menyempat nk wish jugak.... (hihihi... jgn marah...)

baju pengantin untuk dijual versi 2

hi me dear...

ingat x dulu me nk jual me baju akad nikah yg x pakai lagi??? x ingat, sila klik sini... so, baju tu me mmg x jual lg.. klu minat, let me know k....

Dalissa Sweet Treat Birthday Giveaway

hi me dear....

mau join contest lagik.. meh2, sesape nk join, klik sini...

contest dpt adiah makanan ni 1st time me join nih.. best giler tgk sume kek kat blog anna tu.. tp klu me menang, me nk kek nih.....

snickers cheese cake.. owh, meleleh air liur...


owh, nampak sgt best.. klu celebrate birthday me dad bulan mei nih, sti best ek.... eee, geramnye tgk ini kek...

n d best part if, selain dpt kek kan, akan dpt handmade coin purse... maveles!!!

comei kan.. especially sbb aiskrim tu pink... me loike...

so, pe lagi.. sesape yg rajin join contest or tgh boring2 tu, bley la nk join contest nih.. tarikh tutup contest 25042010....

p/s: sape x suker makan kek, x yah join pun x pe... alamak, nakal la plak.. sowwyy....

Monday, April 19, 2010

sebagai pedoman, khas untuk wanita....

Nabi sedih ramai wanita penghuni neraka SAIDINA Ali berkata: “Saya dengan Fatimah pergi menghadap Rasulullah SAW. Kami dapati beliau sedang menangis, lalu kami bertanya kepadanya, apakah yang menyebabkan ayahanda menangis, ya Rasulullah?” Baginda SAW menjawab: “Pada malam aku diisrak hingga ke langit, di sana aku melihat perempuan dalam keadaan amat dahsyat. Dengan sebab itu aku menangis mengenangkan azab yang diterima mereka.” Ali bertanya: “Apakah yang ayahanda lihat di sana?”

Rasulullah SAW menjawab: “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otak kepalanya menggelegak. Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair di-curah ke dalam halkumnya (tekak). “Aku lihat perempuan yang digantung kedua kakinya terikat, tangannya diikat ke ubun-ubunnya, disuakan ular dan kala. Aku lihat perempuan yang memakan dagingnya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. Aku lihat perempuan mukanya hitam dan memakan tali perutnya sendiri. “Aku lihat perempuan yang telinga pekak dan matanya buta, diisikan ke dalam peti yang diperbuat daripada api neraka, otaknya keluar daripada lubang hidung, badan bau busuk kerana penyakit kusta dan sopak. “Aku lihat perempuan yang kepalanya seperti babi, badannya seperti himar berbagai kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, kala dan ular masuk ke kemaluannya, mulut dan pelepasnya (punggung). Malaikat memukulnya dengan corong api neraka.”

Fatimah pun bertanya kepada ayahandanya: “Ayahanda yang dikasihi, beritakanlah kepada anakanda, apakah kesalahan yang dilakukan oleh perempuan itu?” Rasulullah menjawab: “Fatimah, adapun perempuan tergantung rambutnya itu adalah perempuan yang tidak menutup rambut daripada bukan muhrimnya. Perempuan tergantung lidahnya ialah perempuan yang menggunakan lidahnya untuk memaki dan menyakiti hati suaminya. “Perempuan yang digantung susunya adalah perempuan yang menyusukan anak orang lain tanpa suaminya. Perempuan kedua kakinya tergantung itu ialah perempuan yang keluar dari rumahnya tanpa izin suaminya. “Perempuan tidak mahu mandi daripada suci haid nan nifas ialah perempuan yang memakan badannya sendiri, juga kerana ia berhias untuk lelaki bukan suaminya dan suka mengumpat orang. “Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka kerana ia memperkenalkan dirinya kepada orang asing, bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat lelaki lain. “Perempuan diikat kedua kakinya dan tangannya ke atas ubun-ubunnya, disuakan ular dan kala kepadanya kerana ia boleh sembahyang tetapi tidak mengerjakannya dan tidak mandi janabah. “Perempuan kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah ahli pengumpat dan pendusta. Perempuan rupanya seperti anjing ialah perempuan yang suka membuat fitnah dan membenci suaminya. Seterusnya Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Perempuan menyakit hati suami dengan lidahnya pada hari kiamat nanti Allah jadikan lidahnya sepanjang 70 hasta kemudian diikat di belakang tengkoknya.”

Abu Bakar as-Sidik mengatakan, aku dengar Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Perempuan menggunakan lidah untuk menyakiti hati suaminya ia akan dilaknat dan kemurkaan Allah.” Usamah bin Zaid menceritakan, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Aku berdiri di atas syurga, kebanyakan yang masuk ke dalamnya adalah golongan miskin dan orang kaya tertahan di luar pintu syurga kerana dihisab. Selain daripada itu ahli neraka diperintahkan masuk ke dalam neraka, dan aku berdiri di atas pintu neraka, ku lihat kebanyakan yang masuk ke dalam neraka adalah perempuan.” Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Aku lihat api neraka, tidak pernah aku melihatnya seperti hari ini, kerana ada pemandangan yang dahsyat di dalamnya aku saksikan kebanyakan ahli neraka adalah perempuan.” Rasulullah SAW ditanya, mengapa ya Rasulullah? Baginda SAW menjawab: “Perempuan mengkufurkan suaminya dan mengkufurkan ihsannya, Jika engkau membuat baik kepadanya seberapa banyak pun dia belum berpuas hati dan cukup.” (Hadis riwayat Bukhari)

p/s: renung2kan...

"Kitar Semula Komputer Untuk Tunai"

hi me dear...

wah, kali ni me mau join contest lagik... sesape minat mau join, klik sini ek....


actually blog nih ade menyediakan perkhidmatan pelupusan komputer.. x kira r utk lupus komputer @ ofis atau umah..(1st time jumpa servis cenggini..) bley call (016-6053088) atau email jek terus (irwan_aliff@yahoo.com)...

me rase bagus gak servis nih... sbb bile dh bgtau bape nk lupuskan (ya lor, senang cikit nk sediakan pengangkutan n pekerja), nanti diaowg bg quotation.. bile dh setuju, tetapkan tarikh n masa sendirik, diaowg dtg r amik....

untungnye me rase sbb x yah nk sewa lor, x yh upah owg angkat n dpt duit cash lagik... hihihi, pasal duit2 ni, me loikee.... ^_^

p/s: wish me luck!!!

Achik Spin meninggal dunia...

hi me dear...

x sangka, me betul2 x sangka.... achik spin meninggal dunia... al-fatihah...

actually, me a bit bz lately... after me adik ipar yg accident tu stay at me house (owh, pasal dia, me story later ok..) cooking, cleaning, shop @ pasar, ironing n bla bla bla... then, thru fb me bc status majalah hi yg achik spin dh meninggal dunia.. me call me adik, lin tp dia cakap x tau.. pas abis cakap tel ngan dia, me abg cakap dh kuar berita...

pic ehsan mstar online

famili achik.. pic ehsan mstar gak...

kabarnye, achik n kawan dia naik toyota estima n langgar papan tanda kat highway LEKAS. mpv tu tbakar.. achik tcampak keluar n meninggal d tpt kejadian.. kawan dia lak, selamat tp cedera parah... smlm, jenazah telah slmt dikebumikan... semoga roh achik d cucuri rahmat.....

p/s: sama la kt bhati2 d jalan raya.. byk betul accident skang nih... ngeri me dgr... mintak d jauhkan la....

Friday, April 16, 2010

cabutan bertuah versi tak ada perasaan

hi me dear....

jeng jeng jeng.......

contest yg tajuknye klakar n mudah nk join...


so, jom join ramai2 ek.. mane tau, menang... ^_^

p/s: harap2 cabutan bertuah ni ade perasaan menang utk me...

teppanyaki bersama me abg...

hi me dear...

owh, lame nye me x update ek... tp kan.. ni nk update citer yg dh basi, x pe la kut, ek...

owh, story bulan mac.. me n abg lapor, so, me abg ajak me jenjalan.... wah, sayang kamu....

sempat lg snap2 dlm lif..

mase atas keta siap tanye, nak makan dekat2 ke area jauh.. of coz la wife dia terus panjang langkah.. ajak pp jj balakong (jauh la sgt, kan...)

so, x tau nk makan pe... tetiba dia nk try makan ni......

v

v

v

v

v

v


ngeh ngeh ngeh... me cam x caye tp ikut je la... dlm ati cam x caye sbb me abg ni perut owg melayu.. susah cikit nk time menda2 pelik... hahahaha.. (ish, x baik gelakkan suami sendirik..)

me abg yg kelaparan n setia menanti

tadaaaa.... ktowg makan ni.... tp kitaowg share lor, takut x abis...

moral of d story, me bley la klu nk p makan next time.. tp me abg, no no no.... me kena p makan ngan me sis or kengkawan la kan... diaorg bab makan, tara hal punya la... hihi, me loike... ^_^

p/s: owh, tetiba tingat kat starbuck... patut la gumuk... hohohoho.....

Monday, April 12, 2010

inikah cinta

Saat kujumpa dirinya
Di suatu suasana
Terasa getaran dalam dada
Kucoba mendekatinya
Kutatap dirinya
Oh dia sungguh mempesona
Ingin daku menyapanya
Menyapa dirinya
Bercanda tawa dengan dirinya
Namun apa yang kurasa
Aku tak kuasa
Aku tak tau harus berkata apa...
*Inikah namanya cinta
Oh inikah cinta
Cinta pada jumpa pertama
Inikah rasanya cinta
Inikah cinta
Terasa bahagia saat jumpa
Dengan dirinya
Kujumpa dia berikutnya
Suasana berbeda
Getaran itu masih ada
Aku dekati dirinya
kutatap wajahnya
Oh dia tetap mempesona
Rindu terasa
Di kala diri ini ingin jumpa
Ingin s'lalu bersama
Bersama dalam segala suasana

p/s: video clip dia comel sgt2.. me loike... ^_^

simplysiti... nak cuba???

hi me dear...

chewah, tetiba jek.. me x dek la minat dato' CT Nurhaliza nih tp cam tertarik jek ngan produk nih.. dunno y...

pic dr dato' azie sheikh mohd's fb

mengikut kate dato' azie sheikh mohd:

produk Simplysiti bermula dari formulasi, teknologi dan bahan-bahannya.. semuanya dari Korea.. ianya dari tumbuhan semulajadi seperti berry, ekstrak pokok pine Korea, dan sejenis Kaktus.. dan banyak lagi bahan semulajadi terkandung di dalam C Bright ini.. Dari bahan-bahan ini, ianya mengandungi Vitamin C yang tinggi.. Menjalankan R&D selama 2 tahun bagi menghasilkan produk-produk Simplysiti.. yakinlah, produk Simplysiti adalah produk Jenama Tempatan tetapi bertaraf antara bangsa yang telah diiktiraf HALAL oleh JAKIM..

this must b dato' azie sheikh mohd wif dato' CT.. muke lebey kuang, ek..
iklan @ tv pun nice n simple...

p/s: tetiba citer pasal produk kecantikan la plak...

Friday, April 9, 2010

mari membaca...

hi me dear....

tghari ni, cam biasa, rehat pjg so me blk umah.. sblm tu..... me sahut kempen kerajaan iaitu kempen membaca... sila rujuk poster....

alahai, tenoet jek pic hasil google nih...
d
so, kebetulan me ade kawan yg mmg rajin no membaca.. salute r ngan dia.. name dia ain @ cik kak... me mintak nk pinjam novel ngan dia (eh, pinjam pun kira membaca tau...) so, alhamdulillah, set nk pinjam ptg ni sblm dia blk kg... tp me takut dia penat la plak blk keje kang, me ajak me abg singgah ofis dia jap... nk tgk x novel dia bg pinjam (tgk je ek... sowy, x leh pas2)...
v
d
d
v
d
d
v
d
d
v
d
d
v
d
d
v
d
d
v
d
mak aih, byk x??? 7 novel tu... kalah pinjam kat library.. me loike...
d
heaven nye rase weekend nih d temani buku2... dh start blk hobi ni mase me friend, yah tu beli buku.. hihi.... insyaallah, x de la nk merengek2 nk jenjalan ngan me abg (eh, bley caye ke???? hurmm...)
s
p/s: paper pun, slmt membaca... ^_^

perodua alza....

hi me dear...

sharing info from email lagik....

diaorg cakap, perodua alza yg accident ni misteri sbbnye, keta ni renyuk dr depan ke blkg... kowg tgk pic k...




p/s: subhanallah.....

kurang upaya..

hi me dear...

chewah, tajuk x agak2 ek.... actually me kena bisul d jari... sila jgn gelak sbb mmg sakit yg amat.. ye la, sbb jari, kan... so bile bengkak dia akan tarik isi kat kuku.... n x malunye, me slalu nangis... T_T


ni pic ari rabu ptg... dh merah menyala.. so me klinik putrajaya around 6pm.. alahai, doktor nk korek buang tp suh dtg pepagi esok.... takut pun ade tp dr dok sakit, redha je la....

pastu, esok nye pepagi, me p klinik... me abg cam biasa la, tulun antar.... tp bile p, doktor pg ni cakap, x yah la bedah lg.. sbb 'muda' n 'x masak' lg.. (lagu tu ek klu bisul...) so, dia bg antibiotik, ubat tahan sakit ngan ubat surut bengkak.. sampai la ni, me jari
v
v
v
v
v
v
v
v

camni la... kering dh.. kurang sakit tp still sakit...
p/s: memula hairan pesal naik bisul kt jari.. biasakan org naik kat bont*t.. tp bile wat survey cikit (hahaha, search dlm internet la,kan...) me bc ade yg penah naik kat muka.. nauzubillah, mintak jauh, kan...

Wednesday, April 7, 2010

LUCKY DRAW

hi me dear... me mau join contest lagik...

singgah kat blog mawaddah.. nampak ade contest nih, pe lagi.. try join.. mane tau kali ni lucky kan...

contest from memory shop.. syarat2 dia mudah jek..

"post d blog tentang lucky draw dan follow blog memory shop.."

dh ikut syarat tu, tinggal la komen n pos link kamu.. result: 04052010...

p/s: good luck to me self n sesape yg join gak ye...

Sultan Kelantan dibawa bersiar-siar...

hi me dear....

ni berita yg me bc @ kosmo online...

alahai, bagus nye... sultan kelantan dh bersiar2 d sekitar bandar kota bharu.... baginda kuar sejam round bandar... semoga baginda cepat sembuh... ^_^


p/s: owh, miss me hometown...

Tuesday, April 6, 2010

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

hi me dear...

just got email from me dear sis n rase nk share ngan kamu2 sume, especially kaum perempuan..
c

" AMARAN DARI PIHAK POLIS – BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA


-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA (INI BUKAN GURAUAN)

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan….. Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi. Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini. Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

p/s: mcm ragam manusia zaman skang ni, ek.. mintak d jauhkan, amin....

RAFIQIN DARWISY patut minta maaf kepada keluarga Allahyarham Din Beramboi..

hi me dear....

smlm me member ajak join group RAFIQIN DARWISY patut minta maaf kepada keluarga Allahyarham Din Beramboi.. kowg nk tau pe budak ni wat????

dr group @ fb

ni pun amik kat group @ fb tu....

then, td me saje jek bukak group ni balik... nampak cam budak ni dh mintak maaf....


dik, me bukannye baik sgt... tp jgn la cakap tanpa bfikir... tersinggung kuarga n org yg rapat ngan arwah... klu diaorg x maaf kan ko dik........ x pun klu org wat kat ko @ famili ko, sti ko sedih kan... lain kali jgn la wat benda2 cam nih lagi ek....

p/s: manusia mane yg x berhati perut pecah masuk umah arwah plak??? ish2, dugaan tul wat kluarga arwah, kan... sabar je la..

Monday, April 5, 2010

din beramboi dan aznil haji nawawi

hi me dear...

me jengah2 blog sherah n bc entri ni.. so sebak biler bc blog paknil pasal arwah, menitis air mata, tau... klu kowg nk bc, klik sini...

pic dr blog paknil....

p/s: paknil jgn sedey2 k.... kt sume 1malaysia rindu kan arwah sbb arwah tiada gantinye....

in d mood or not in d mood???

hi me dear...

ade lah me x de mood skang ni... y???? T_T

> jari bengkak.. nak kate kena gigit serangga ke, lipas ke @ naik bisul ke.. me confius.. sakit wezzz... rase cam kena mase blk kg ari tu lg cume la ni br bengkak... huhuhu.... planning utk p klinik... tp klu sesape ade petua, bgtau me, k...

> pg smlm pas goreng nasik kat abg, basuh pinggan segala bagai, tangan kanan gak, satu g jari kena pisau ko... ade la dekat 1cm... hadoiii.... sampai ari ni dok merah n nyut nyut...

> tghari smlm mama call cakap x jadik dtg minggu depan.. g pun ayah byk keje.. x pe r.. tp miss me parent oredi wlu br blk kg....

> bos cakap nk tukar kan me ke tpt lain plak... yeay!!! sbb dh nak dkt nam taun wat keje same.. alih2 dia g kursus n suh k.i.v.. ape kah???

> x to la apsal sbnrnye x de mood ni....

tq google...

p/s: hurmmm.. ari ni sib baik ade mood nk berblogging.. (-_-)*

Friday, April 2, 2010

din beramboi telah meninggal dunia.....

al-fatihah......

malam td, jam 12.30am din beramboi telah meninggalkan kt sume... dengarnye, akan dikebumikan d taman perkuburan taman ehsan (FRIM) sebelum solat jumaat...

pd me, me suker lawak2 dia... teringat mase raja lawak ari tu... 2 dialog yg memberi kesan kut... dia cakap:

pd salah seorg peserta:" nanti sy x de, awak ganti sy kat radio ERA", n satu g.... "mak aku cakap, tahun depan, jgn jadi juri raja lawak lagi"....

sedih ek... arwah memang lawak n menghiburkan.. klu tension, blh ilang tension tu... drama sebabak ERA tu mmg happening... T_T

semoga arwah din beramboi d tempatkan di kalangan orang2 yg beriman... amin....

p/s: sedih rase nk nangis bile dgr lagu salam terakhir, allahyarham sudirman ni...