Followers

Thursday, February 18, 2010

kebaikan buah kurma...

hi me dear...

ari ni tetiba rase cam me nk search pasal kurma.....

looks yummy!!!

Sabda Rasulullah s.a.w

"Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya."

-hadis-

p/s: nk beli kurma... nk beli kurma...

6 comments:

chugie said...

yep.. kurma memang sgt bagus khasiatnye.. pd ibu2 mengandung pun bagus sangat kalu dpt makan, untuk anak yg di kandung tu juga..

Riza Ahmad said...

The Clock tick, the time never stop, never ending race, no winners but to many losers...

Eyriqazz said...

buah kurma mmg byk khasiatnya..suka juga kurma

fq said...

buah kurma mmg sedap...
tpi syngnye buah kurma hnya popular masa bulan puasa...

farra8979 said...

chugie: tu la, mau carik buah kurma...
riza ahmad: thanks 4 d quotes
eyriqazz n fq; tu la, me nk carik jugak buah kurma tp sbb bukan bulan pose, cam susah sikit kan...

Cherrie Pie Sweety said...

hye dear, jom tengok shawl/pashmina.tudung cantik & murah, boleh join shop & win contest skali kat http://trendyvoguecollection.blogspot.com