Followers

Friday, January 1, 2010

23 pelengkap hari bahagia...

hi me dear...

where r me??? owh, me sedang melepak kan diri @ lin's house.. bukan lepak ape pun, tido la dengan jayanye.. (br blk dr window shopping @ klcc) hihihi... me abg??? @ kajang, umah dia bg sewa tu.. rase cam tetiba jek member dia cakap nk g esok Raub tu tp me harap x jadi.. so, me akan blk putrajaya petang kang... (^_^)

me bc majalah intrend oktober 2009 (cover umie aida).. n, ade satu artikel ni cam bleh share kan coz skang ni kan still cuti skolah n ramai owg kahwin... (owh, me dpt byk kad... tp maaf yg mane me x pegi tu.. just kim hadiah..)



23 pelengkap hari bahagia ni mmg sesuai utk owg2 muda skang yg kahwin nice, sweet n trendy.. so meh, kt tgk pe dia..
1. masa bergambar (penting ni. mmg penting);
2. lilin wangi menerangi hari bahagiamu (ala sweet kan klu letak atas meja);
3. pasu dan bunga (klu wat dewan bleh la kut letak byk2);
4. kek fondant (owh, masa me kahwin, kak norsha bg kek yg sgt lawa...thanks a lot.. muaahhh3x);
5. bingkisan coklat (cadangan utk cenderahati tetamu);
6. katil penghias kamar (ni pun penting gak, kan. uik, jgn salah faham, tau..);
7. pemanis (biasa la kan.. sweet day, so, byk benda manis);
8. ambal comel (especially utk cantikkan rumah);
9. telefon bimbit (time ni la ade owg yg sesat x jumpa rumah atau dewan.. so kena pegang hp sentiasa.. me bg kat adik);
10. table setting (makan beradab);
11. cadar dan sarung bantal (ya lor, cr yg comfortable sikit);
12. kamera digital (skang majoriti pakai kamera canggih gini);
13. sponge vase (letak dalam pasu);
14. deretan lampu (klu rajin la... tp dh ade lilin wangi tu, dh ok kan..);
15. pelapik kasut (biar x lenguh sepanjang hari tu, kan...)
16. pinggan (klu x catering, time ni, sume pinggan mahal kuar dr almari mak2 kita, kan..);
17. rakaman video (rugi plak mase me kahwin x rakam);
18. payung (nk g nyambut suami.. nanti cair make up);
19. pelamin indah (me punye yg mini jek tp nice.. hahaha, perasan..);
20. cooker (owh, ni sti lebih kepada majlis yg masak2 sendiri);
21. kek comel (satu lg cadangan utk cenderahati tetamu);
22. bunga pegang (me mmg tempah utk simpan sbg kenangan); dan
23. laptop (utk update pic samada dlm fb @ blog.. hahaha, sempat lg me pk gitu, kan..)

(aik, dh 23 ek?? hurm ok la tu kan.. so, kpd sume bakal pengantin atau pun yg baru saje melangsing melangsungkan perkahwinan, selamat pengantin baru me ucapkan.. semoga berkekalan hingga akhirnya, insyaallah...


p/s: moh kita pakat2 meramaikan lagi penduduk malaysia ni.. hihihi, insyaallah, semoga dpt bb yg comei n sempurna fizikal n mentalnye, amin...

2 comments:

Liyana said...

kamu bila lagi?

farra8979 said...

liyana, me dh kahwin lor, me dear..