Followers

Sunday, January 31, 2010

lelaki melayu tidak romantik?

hi me dear..

sesape yg bc mingguan malaysia ari ni, cuba selak2 muka surat 9, tulisan puan noraini abd. razak.. ape komen kamu??

Without Borders Contest

hi me dear...

wah, contest lagik... actually, mase bukak blog nurul farhana lagik me tingin nk join contest nih... tp pas dok edit2 pic tuh, me simpan jek.. since ari ni last day, try la jugak...

contest ni dr si gadis edriena.. haha, me enter part one... insyaallah, cuba nasib.. mane tau berjaya, kan...


good luck for me self n kamu2 yg join contest ni yer...

kemalangan @ highway tendong, kelantan

hi me dear...

sowwi r.. actually nk wat entry ni ari kejadian lg tp me x sihat.. (mama cakap, demam rindu kut.. hihihi) anyway, kemalangan ni berlaku mase me n ayah n mama otw nk g umah mok (mother in law).. nampak cam jammed ingatkan ade road block tp rupenye kemalangan.... (highway tendong ni kira cam highway pasir mas ke kota bharu la)


ni amik pic dr dlm keta...

terukkan keta kancil ni.. putus dua.. depan keta ni ade kat seberang jalan...

keprihatinan rakyat kltn....

ktowg bukan nk menyibuk tp nampak cam teruk sgt.. so, me ayah berenti.. teruk gak, dgrnye cam budak2 politenik kota bharu.. ade dlm 8 owg yg terlibat dlm kemalangan ni... me ayah tanye dh call ambulans ke blum tp sume cakap "dah, kut.." rase cam x sedap la sbb katenya accident dah sejam lebih tp x de ambulans atau bomba yg dtg (ade mangsa tersepit dlm avanza) so, me try call 999, dpt la call bomba...
f
mengikut citenye ade sebuah keta honda cuba memotong dr arah bertentangan (keta honda dr pasir mas ke kb).. tp adik2 yg naik keta kancil tu (dr kb ke pasir mas) maybe panik terus brek.. masalahnye, mungkin diaowg terpusing stereng keta skali yg menyebabkan keta kancil tu bpusing2... then, avanza (dr pasir mas ke kb) x sempat dh nk brek, langgar la keta kancil tu... huhuhu.. sian me tgk adik2 tu...
v
mama cakap, kawan dia tgk berita malam tu.. ade sowg mangsa yg meninggal... innalillah.... semoga rohnya d cucuri rahmat...
p/s: mungkin jarang bawak keta sbb tu jadi camtu.. better careful next time... peringatan utk me n kamu2 sume...

Friday, January 29, 2010

mary...

hi me dear...

bestnye dop kg (tp slalu jugak nangis teringat kat me abg.. ya lor, sbb br 1st time pisah).. anyway, ari ni cam bosan jek, so dop amik pic kucing nih..

mama cakap, name dia mary. dlu sblm me kawen, dia x mai.. just adik dia jek.. skang ni, dia plak suker dok kt umah me.. me x kesah sbb me mmg suker kucing pun...




tgk la aksi dia... comei kan.. tp susahnye nk suh amik pic dia.. nk wat camne suker dok ngendeng kat owg..

p/s: sib baik x bleh pelihara kucing kat putrajaya.. klu tidak.......

Thursday, January 28, 2010

FW: kehilangan anak gadisnya - Minta bantuan rakan-rakan semua sekiranya tahu.......

hi me dear..
s
me just try to help... got this email from me sis...
s
"Salam semua, Sahabat saya Pn Shariffa bt Jari dari Semenyih telah kehilangan anak gadisnya sudah 7 hari. Minta bantuan rakan-rakan semua sekiranya tahu dimana gadis ini berada sekarang. Hilang dari sekolah pada 20.1.2010, hari Rabu yg lepas... sehingga kini tidak pulang kerumah. Beliau bersekolah di SMK Taman Jasmin 2 Kajang. Beliau rendah.... kecil ,molek dan manis orangnya....Nama: Nurliyana Ashikin bt Azmi Umur : 16 tahun Sila Lihat attachment file Contact # PN SHARIFFA : (R) 03-87233184 ATAUH/P 0123970018"

p/s: klu betul, ape salahnye kt bantu kan..

Contest Ayahku Sayang

hi me dear...

wah, br sampai kg ni, rajin plak update blog ek.. (me skang kt kg, abg kt putrajaya. nanti la me citer. tp, me miss me abg so so so much..) T_T

ok, blogwalking la, syok kan bc blog2 kamu sumer... then me terpandang blog cik b.a.r.d.. dia anjurkan contest yg wat me rase cam nk join.. hihihi..

sweet la ini contest... me loike...

ok la, so, me carik la pic me n ayah.. rase cam nk bg pic mase kecik2.. byk sgt2.. tp nk bg yg happiest moment in me life, so me taruk pic nie...

mase me kawen 20.10.2009

saya sayang ayah saya kerana encik mohamed noh ni ayah me, ayah kandung me.. mase kecik2 mmg la dia garang, garang sgt.. rasenye, tgk misai dh tau kan.. (maklum la, dia askar) dr kecik, umah kitaowg wajib ade rotan.. tp sbnrnye, me ayah byk mengajar me tentang kehidupan.. dr kecik sampai skang ni.. sblum me kawen, gelisahnye dia hanya Allah yang tau.. mungkin sbb me anak sulung n ni 1st time wat majlis kawen.. skang ni, me dh kawen, me byk mintak advise especially cara2 nk jaga hati suami a.k.a me abg... dia pun slalu tegur klu dia nampak cam ade ke kena kan.. so, ktowg byk berbincang... me luvvvvvvvvvvvv u, ayah... n ayah mertua jugak... (che2, dh ade ayah mertua skang)

p/s: sayang sume nye....

i hate... we hate...

hi me dear...

pg td, mama cakap ade fb pasal "hate memey suhaiza" la plak.. memula "hate fasha sandha".. adoi ai, bleh plak wat profail gitu ek.. hihi.. (alamak, me mama lebih advance pasal artis ek..)

so, me search la kt fb nk tgk (tgk jek.. x jadik fan pun...)


g
hurmm, as for me, klu x suker ke suker ke tu pendapat individu.. klu me, x de la sampai nk benci ke ape ke.. jadik fan kat fb bagai.. sbb dia pun x kenal me n me pun x kenal dia.. hahaha... n kadang2 tu rase cam klakar gak kan, comel pun ade, biler rakyat malaysia ni klu x suker, mmg x suker sgt2, tp klu suker, suker sgt2.... ^_^
c
tp klu pasal artis, yg tu me x kesah sgt cuma me rase cam klu gaduh pasal paper, x elok melibatkan rumah ibadat. tu jek, yg me rase cam tension sgt... x baik wooo, dosa.. patutnye kt hidup aman dan damai d bumi Allah ni.. (-_-)"
b
p/s: same2 kt fikir2kan ek..

aku rindu sayang kamu

Siang dan Malamku Kini Menjadi Satu
Terasa Sedihku Tiada Kamu
Apakah Ini Di Namakan
Cinta Oh
Menjadi Aku Yang Hina

Apakah kau Rasa Sepertiku
Rasa Hari-Hari ku Tak Menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa Sungguh

v
Aku Rindu Sayang Kamu
Padamu Aku Cinta
Kepada MU Sayang Kamu
c

Apakah Kau Rasa Sepertiku
Rasa Hari-hariku tak Menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa Sungguh
c

p/s: miss me abg... muuaahhh!!!

Tuesday, January 26, 2010

kemangkatan sultan johor..

al-fatihah...
baginda telah meninggal dunia d usia 77 tahun pd hr jumaat 22 januari 2010 jam 7.08pm.. (sumber dari the star)

p/s: semoga roh baginda d cucuri rahmat...

Monday, January 25, 2010

The Sweetest Smile Contest

[sTicKy MoDE eNtRy]
c
hi me dear...
v
dh alang2 x bleh nk tido kan, so me blog walking n carik le kut2 ade contest yg best2.. (hihihi.. sume contest pun best sbb dpt hadiah, kan.. owh, sedikit x best bile x menang) so, jumpa contest nih...

"the sweetest smile contest"

anjuran Delisya Collection....

(comei nye bb kamu...)

hihiihi, syarat2 dia ok la... mudah faham n insyaallah, boleh d ikut... klu kowg nk join, ha, sila2kan lah ke blog Delisya Collection ye...

pasal Delisya Collection ni, blog ni jual mcm2 brg yg rasenye kebanyakan wanita sukerrr... (lelaki pun bleh gak suker tp utk bg hadiah kat nenek/mak/isteri/tunang/awek dan lain2 la... brooch, shawl, selendang, pashmina n pelbagai jenis tudung ade... me dh nampak ade yg bkenan d hati.. tp kena kiv lor, tunggu gaji, kan...
v
so, dh suh tepek pic, so...............
v


this is me...

this is me with anak owg lain.. hihihi...

p/s: selesai dh.. nk try tido sat....

pay day! pay day!

hi me dear..

hahaha, awal gile bgn n update blog kan... sbb nye ari yg d tunggu2 tlh tiba... ari ni kan pay day bagi kakitangan kerajaan... suker2.. bleh g beli brg dapur petang nih..

me loikeee.... ^_^

p/s: ade gak owg keje swasta gaji dpt same cam kerajaan kan? tp biase nye ujung bulan..

Saturday, January 23, 2010

Pemenang tuk "Siapa nak hadiah" ~ me menang lagik???

hi me dear...

hahaha, br jek balik kuar ngan yah n friends tadi.. me saje la bukak blog tp x sempat lagi nk upload pic ari ni sbb pic sume dok ngan diaowg..

so, td mase bukak me blog, tetiba dpt mesej dr chugie yang me menang contest dia.. chewah, sgt x sangka... sbb me x de la rase cam me akan menang.. tp mungkin ni rezeki.. ya lor, nuffnang slow, so, mungkin ni rezeki me dr sudut lain, kan..

so, ape lagi, pasni me n kamu2 jugak rerajin la utk masuk contest lagik.. hihihi...

p/s: yg paling best, dpt lg ramai kawan.... ^_^ me loike...



update:

me dh trime hadiah dr chugie td, br jek.... anyway, thanks dear... comel sgt.



xtvt without me abg - 23012010

hi me dear...

what a fine morning, rite dear.. ^_^
so, xtvt for today??? me r going to


with yah n friends.. girls only.. owh, where to??? later, me let u know, k dear...

p/s: dh dpt permission from me abg, so dont worry..

Friday, January 22, 2010

yusri terbuka soal jodoh

hi me dear...

alahai, its now 4.48am n me cant sleep so cam x tau nk wat pe.. (huhuhu, pk pasal something @ ofis yg me rase x puas hati ~ tp cam malas nk citer plak..) ok, lupakan soal tu...

then, me bukak srt kabar utusan kat hiburan tu, me nampak tajuk ni,

Yusry terbuka soal jodoh

alahai, siannye me fav artis nih.. dh la hensem.. n, ye la mase kawin ngan erra fazira dolu, mmg grand tp jodoh x panjang... sti peminat yusry skrang dh x sabar2 nk yusry kawin lg memandangkan abg long (norman) dh kawin n edry dh ade anak.. yusry ni cam jenis bz memanjang.. (hahaha, me minat yusry ni mase dia solo ~ penah r g event kru n makan ngan yusry nih, pastu dia kawin n skrang masih minat gak lg...) tp skrang, me abg d utamakan..

insyaallah, klu jodoh x ke mana kan.. sti dia nk yg jelita2 cam x-wife dia tuh.. kt doakan jek...

p/s: klu kowg minat dia jugak, n nk bc pasal ni, klik sini...

Thursday, January 21, 2010

the biggest loser.

hi me dear..

ade lah pg ni sedikit relaks dr hr2 lain dlm minggu n minggu lepas.. keje pun dh byk settle, kan.. so pe lagi, me cam biasa, blog walking, masuk contest, fb dan sebagainye (pasal ayat cam skima jek...) dll lor...

smlm me wat status lapar kt fb.. tetiba me bc kt status, me friend reply camni...

hahaha, cam lawak jek kan me friend tuh.. ade ke nk anta me g......

klu me masuk, yg asia punye la kut.. ^_^

me penah cakap ngan me abg, alangkah bestnye klu dpt masuk the biggest loser ni. coz, me mmg x mampu nk diet sendirik sampai kurus.. lgpun me rase benda ni dpt turunkan berat badan dgn cara hidup sihat. tp, me abg cakap x yah la, kena seksi2 la pakai masa program tu (ye la sbb kena pakai bj nipis utk timbang, kan..) pastu dia cakap, sti me x akan d terima masuk sbb program tu pilh ow yg lg besor pd me... (hihihi.. ade jek alasan dia kan. dia jelez kut takut me kurus)

so, me friend, simpan la niat murni kamu itu utk hantar me... tp, klu dpt restu suami, mungkin bleh la kut... hihihi....

p/s: best jugak kan, klu jd cam dia nih..

paper pun, me sentiasa bersyukur... asalkan me sihat n bleh jaga diri, kuarga, dpt beribadat n kerja ngan baik, alhamdulillah....

'Contest Oh Kunci! by Arieza'

oh kunci,
me memang ada kunci,
banyak kunci,
yang me sentiasa bawak ke mana-mana,
kunci rumah, kunci kereta, kunci pejabat,
dengan alasan, kalau keluarkan dari beg takut lupa letak kat mana,

oh kunci,
selalu menggagau me cari dalam beg,
cari apa? kunci la,
nasib me letak bear yang besar tak tahu siapa punya sebagai key chain
,
supaya senang me hari-hari nak guna kunci,

oh kunci,
berkenan sungguh me tengok key chain yang menjadi rebutan itu,
sebab me rasa me tak ada rezeki nak pergi London,
ingin me sangkutkan dengan me kunci yang lain,
supaya terserlah kegagahan kunci-kunci itu,
dan boleh lah me bagitau key chain ini menang hadiah,
dari member blog iaitu arieza.

>>> Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

Wednesday, January 20, 2010

Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com - part two

hi me dear...

chewah2, ade part two plak dh.. actually, alhamdulillah, me dh menang contest nih... me saje jek tgk contest mane2 yg me dh masuk, kan... so, me masuk blog azwan, nampak ni:


terkejut me.. speechless jugak la sbb menang kan.. kira mcm 2nd contest yg me menang la nih.. (1st yg tupperware tp me tunggu dpt hadiah dlu la br citer, ek)

me bc blog azwan n tgk komen wawa (me tulis name dia salwa).. actually me yg blog walking n jumpa contest nih kat blog dia.. sbb tu me link kan blog dia... anyway, thanks n congrate wawa...

mungkin ni rezeki me dekat2 ujung x de gaji nih... hihihi...

p/s: gemuruh jiwa, semangat membara!!!

‘My Valentine’s Day’

hi me dear...

sejuk nye.. td me pakai blazer skang dh tukor pakai pashmina plak... nk wat keje cam x semangat jek.. hihi, so, pe lagi, join contest ler jawabnye.. kali ni contest nuffnang.. hihihi...

ia ade lah sempena valentine's day.. so, nuffnang nk bg tiket free lagik... (oh relly hope that kali ni bleh menang, kan...)


me pilih julia roberts... (bleh kan?) owh me suker lakonan dia dr dolu2 hingga kini... pastu dia cam jelita (sbb tu belakon dlm pretty woman) n ala2 keibuan kan, me loike.. (valentine x semestinye ngan kekasih jek) actually, me suker sume2... hahaha, tamak betul...tp jika d beri peluang, me nk sume yg dlm L.O.V.E tu... ^_^

see, she is so so luvly...

actually, me abg punya birthday ade lah pd 14 Februari... "OMG, u r so lucky!" tu kawan me cakap, bukan me tau.. (masih x faham kenapa kawan me cakap gitu) hahaha....

so, this is d first time me nk celebrate birthday ngan me abg sbg isteri dia... hahaha.... me impikan, cam nk wat something simple n surprise utk dia... (harap2 still on..)

abg, ur wife is romantic or not?? ^_^

nk sambut kat hotel yg romantik.. (berangan jek coz me tau me blum mampu)

me wanna make it simple n sweet. maybe kena wat awal sikit sbb nanti dia tau, kan.. tp klu wat on d 14th, langkah.....

me dh suh me abg wat wish list.. cam2 yg kuar, kasut futsal la, baju la, kasut biasa la, x yah beli paper la (ye ke x mo...) n lain2... latest, he request this:

so, kita tunggguuuu.... mane tau, ade rezeki utk me abg dpt sluar tu.. g pun, suar dia dh lusuh bebenor...

p/s: alahai, rase cam entry nih simple n x kreatif la plak tetiba.. bleh ke menang???

ngantuk!!! (lagik....)

hi me dear...

alahai, penatnye rase.. me kerani masih cuti ari ni n pastu ade 5S (x tau 5 S??? next time me cite, k) plak kt ofis.. me rase cam nk tido jek... skang dh 1.51pm, rase cam x puas jek klu tido kejap... huhuhu...

http://www.emocutez.com

p/s: try tido gak la, me roomate tgh syiok tido tuh... zzzzzzzzzzzzzz!!!!

ayat2 Al Quran yang boleh diamalkan

hi me dear...

actually smlm tgh blog walking jumpa something yg bleh dkongsi bersama kt blog ZGM.. me dh mintak kebenaran tuan punye blog dh, so dont worry...


Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh Surah Al Baqarah - Ayat 102
Anak2 pandai belajar Surah Al Anbiyaa'- Ayat 79
Anak2 lembut hati/ elak panas baran Surah Al Anbiyaa - Ayat 69,
Surah Al Hasyr - Ayat 22-24
Anak2 malas sekolah Surah Toha ayat 1-5
Supaya Suami tak kawin lain Surah Toha - Ayat 39 - mula dari tanda Jim kecil
Ayat pendinding Ayat akhir surah At Taubah
Bg anak2 yg suka keluar malam Surah Ar Ruum Ayat 31.. Baca 33x
Untuk jadi pendinding rumah Surah Al BAqarah dibaca & tiup pd air , dan spray keliling rumah

1 minit untuk mengingat Allah

* Langkah 1:

* Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:

* * SUBHANA'LLAH
* * ALHAMDULI'LLAH
* * LAA I LAAHA ILLA'LLAH
* * ALLAHU AKBAR
* * ASTAGHFIRU'LLAH
* * LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH
* * ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WA AALIHI
* * WA SAHBIHI AJMA'EEN


p/s: slmt beramal...

Tuesday, January 19, 2010

me yang menunggu...

hi me dear...

hahaha, rase cam lame dh x update blog.. as usual la, me very d bz.. sesambil wat keje sempat blog walking sajok...

owh, ari sabtu me kuar.. bukan ngan abg sbb ni nk g beli brg cikit...

lamanye.. so, me posing amik pic dlm keta..


eh, x turun lagi ke?? amik skali lagik la....


hahaha.. dh seploh minit tunggu...

me tunggu sape???

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


ni la.. tunggu me cute friend a.k.a yah.. sib baik dia ni cam me sis dh.. so, x bleh marah...
c
actually ari tu kak yah kita ni nk g avon.. so, dia ajak la me teman.. x kan me nk bawak abg kan.. so, pepagi around 10am me p la amik dia... dia nk beli mcm2 brg pompuan... me teman jek, sbb blum gaji x bleh shopping2... sob sob sob... tp, pas g beli, yah blanja makan.. thanks me dear.. luv u so so so much.. (wlupun kamu x blanje sy paper, me tetap sayang kamu)
c
p/s: nk suh dia bukak me blog.. tgk pic dia yg me candid.. hihihi....

Friday, January 15, 2010

what a bz day..

hi me dear..
v
alahai, rase cam nk wat entry ari ni tp kan, sejak dr ofis lg me rase me LOST!!!


huhuhu.. ya lor... penat seh.. me kerani cuti (dia cuti pegi vacation n kamis depan br masuk, wokeh!) so me cam malas nk mintak tlg owg lain.. hurm, so mmg me wat keje giler2 la ari ni... adoi ai... dr pg me dok wat keje sowg2.. bekejar ke hulu ke hilir (wlu fb bukak tp x sempat nk wat paper pun.. blog, lagi la kan...)
c
ni kira cam me usaha murni la nk citer betapa me x sempat update blog kan (eh, sape la pedulik kat me ni kan...) pastu, nk masukkan cute emoticon, wengg plak dh..
so, blk ofis sempat la jap wat entry nih... hahaha.. entry ntah paper...
p/s: x pe la, yang penting kt enjoy!!!

Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com

[sticky mode entry utk 3 ari ~ me loike no 3 ^_^]

hi me dear...

alahai, boring nye me ari ni.. roomate el coz anak dia kuang sihat... keje pun x byk sgt.. so sempat la join2 contest.. (bos meeting so, x leh g bincang ngan dia lg)

actually, me bukak blog2 kamu @ geng blogger.. ramai dh join contest nih.. me jadik teringin nk join plak ari ni bile bukak blog salwa..

different nye contest nih ngan contest lain ade lah, member yg kt mention nama pun akan menang kan.. wah, maveles... bagus2.. x de la dengki2 nanti kan... hahahaha....


so, sape nk join, layari la blog azwan, ye... gud luck, sume2..

p/s: fuh, ramai nye masuk contest nih ek...

Thursday, January 14, 2010

ayah dan ibu....

hi me dear...

alahai, pg ni rase sayu plak biler bc harian metro smlm pasal seowg ayah yg sengaja d tinggalkan dengan sebungkus pakaian d depan sebuah sekolah. ini gara2 tertekan ngan isteri dia... dh la ayah dia br jek wat pembedahan jantung n yang x tahan tu, bleh dtg keesokan hrnye sbb nk bagi beskal...

amboi, tergamaknye kamu... betul. kt mungkin x tau ape masalah dia sebenarnye ngan famili dia tp bg me kan, hello, tu ayah kandung ko tau dak... aiya, kesian pakcik tu... better pk blk semasak2nye... x baik wat cam gitu.. nanti x mustahil klu anak ko sendiri wat ko cam tu blk.. ha, time tu, menyesal tidak berguna...

me cepat2 cari lagu allahyarham sudirman utk kt hayati bsama2... owh, sayu sungguh....

Sudirman

Ayah Dan Ibu

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


p/s: camne x feeling.. me dh lama x blk kg sejak raya puasa.. mama n ayah pun dtg la skali pas raya aji tu ari.. bile me plan nk blk lama raya cina ni, parent in law nk dtg plak.. x pe, me redha.. bulih blk awal sikit kut, insyaallah... (^_^)

Tuesday, January 12, 2010

kau pergi..

hi me dear....

x abis2 g pasal AJL.. biasa la, ade yg sedih artis kesayangan diaowg menang, ade yg happy... ade gak yg cam x de effect paper pun... just go with d flow..

since demam AJL x abis2 g n masih meniti d bibir rakyat malaysia ni, me search la lagu kau pergi by aizat tu utk kt hayati bsama2..


kau pergi - aizat

Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..

hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..
kau pergi.. pergi..

p/s: lagu juara nih... so, cuba la fahami.. hihihi... me nk wat keje dlu.. ^_^

Monday, January 11, 2010

AJL 24

hi me dear...

wah, ari ni sume dok cakap pasal Anugerah Juara Lagu Ke-24 smlm tuh... kt facebook pun dok komen pasal AJL n td me g pantry, budak2 ni dok citer pasal mike Yuna yg banyak (ade 2 ke 3) n mike Stacy yg cam nk jatuh mase dok kat atas platform bergerak tu... hihi.. smlm, abis jek AJL, me call Lin.. ktowg dok citer pasal misha omar (me frust dia x menang.. maybe coz of kain dia ketat n susah dia nk feel lebih kut..)

opening best coz Lan d typewriter tuh suara dia mmg sedap, perrrggghhhhh!!! kira cam dia bleh kontrol suara utk selari ngan suara besar Dato' Siti tuh..

anyway, sume2 yg masuk memang mantap n hebat2 belaka, kan... Aku Skandal – Hujan (komposer/penulis lirik: Noh); Tak Mungkin Kerna Sayang – Alyah (komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan); Aurora – Estranged (komposer/penulis lirik: Estranged); Bengang – Akim (komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam); Aku Rindu Sayang Kamu – Black (komposer/penulis lirik: Yuzai); Dan Sebenarnya – Yuna (komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil); Rindu Terhenti – Tomok (komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta); Pakai Buang – Stacy (komposer/penulis lirik: Edry); Kau Aku – Aizat (komposer/penulis lirik: Aizat); Pergi – Aizat (komposer/penulis lirik: Pete Teo); Situasi – Bunkface (komposer/penulis lirik: Sam); Bencinta – Faizal Tahir (komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir); Cinta Adam Dan Hawa – Misha Omar (komposer: Azmeer, lirik: Allahyarham Loloq) dan Masih Jelas – Hafiz (komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad).

so, tahniah le pada aizat. yuna, faizal tahir (semoga cepat sembuh n menang taun depan, k) n black.. majulah muzik tempatan utk negara!!!

p/s: ari ni cam malas nk letak pic plak sbb sume owg dh letak... ^_^

Sunday, January 10, 2010

twilight..

hi me dear...

c
recently, (2009 n 2010) owg dok kecoh pasal movie twilight ni.. tp since me x g tgk movie dia yg 1st tu, so me cam x interested sgt nk g tgk yg 2nd one.. then, tetiba ade plak owg cakap buku dia lg best dr movie.. (owh, me mmg suker beli buku n movie, eg. p/s: i love u) so, me rase cam nk beli la... TP..... buku dia ade lah mahal la jugak kan.... so, putus sudah kasih sayang harapan nk beli...
c
then, me sis (biase la, she is me rescuer) tlh meng emel kan ebook twilight ni... hihihi.. me so happy.. thanks darling.... stkt ni br bc buku 1st.. yg 2nd n 3rd x bc g n yg 4th x de... so, skang ni me mengisi masa lapang bc buku tu la... yeay!!!!

sedikit info pasal penulis citer ni... (nk tau lebih lanjut bleh la bukak web dia..


"Stephenie Meyer's life changed dramatically on June 2, 2003. The stay-at-home mother of three young sons woke up from a dream featuring seemingly real characters that she could not get out of her head.
"Though I had a million things to do, I stayed in bed, thinking about the dream. Unwillingly, I eventually got up and did the immediate necessities, and then put everything that I possibly could on the back burner and sat down at the computer to write—something I hadn't done in so long that I wondered why I was bothering."
c
Meyer invented the plot during the day through swim lessons and potty training, and wrote it out late at night when the house was quiet. Three months later she finished her first novel, Twilight. With encouragement from her older sister (the only other person who knew she had written a book), Meyer submitted her manuscript to various literary agencies. Twilight was picked out of a slush pile at Writer's House and eventually made its way to the publishing company Little, Brown where everyone fell immediately in love with the gripping, star-crossed lovers.
c
Twilight was one of 2005's most talked about novels and within weeks of its release the book debuted at #5 on The New York Times bestseller list. Among its many accolades, Twilight was named an "ALA Top Ten Books for Young Adults," an Amazon.com "Best Book of the Decade...So Far", and a Publishers Weekly Best Book of the Year.
c
The highly-anticipated sequel, New Moon, was released in September 2006, and spent more than 25 weeks at the #1 position on The New York Times bestseller list.
In 2007, Eclipse literally landed around the world and fans made the Twilight Saga a worldwide phenomenon! With midnight parties and vampire-themed proms the enthusiasm for the series continued to grow.
c
On May 6, 2008, Little, Brown and Company released The Host, Meyer's highly-anticipated novel for adults which debuted at #1 on The New York Times and Wall Street Journal bestseller lists. The Host still remains a staple on the bestseller lists more than a year after its debut.
c
On August 2, 2008, the final book in the Twilight Saga, Breaking Dawn was released at 12:01 midnight. Stephenie made another appearance on "Good Morning America" and was featured in many national media outlets, including Entertainment Weekly, Newsweek, People Magazine and Variety. Stephenie headlined the Breaking Dawn Concert Series with Justin Furstenfeld (lead singer of Blue October) to celebrate the release in four major markets across the US. Breaking Dawn sold 1.3 million copies in its first 24 hours.
c
The Twilight movie, directed by Catherine Hardwicke and starring Robert Pattinson and Kristen Stewart, was released on November 21, 2008. Twilight debuted at #1 at the box office with $70 million, making it the highest grossing opening weekend for a female director.
c
Stephenie lives in Arizona with her husband and three sons."

p/s: me print ebook tu jek.. hahaha, jimat...

adoi...

hi me dear..

wondering y me x tido lg dh pukul 3 pg dh ni??? (sume owg ~ me abg n lin dh tido...) hurmmm... me sakit perut la... dh 2-3 ari sakit tp ari ni cam kembung dh perut.. klu melarat kena p klinik la kut ek.. nk p wat air teh o panas jap.. owg cakap, klu wat pekat2, mujarab.. cuba je la...


mama, sakit perut ni... (T_T)

p/s: x leh tido so, blog walking ler nampak gayanye...

Friday, January 8, 2010

The New Year Giveaway 2010

hi me dear...

wah, me rase cam dh lame sgt dh x masuk contest kan.. so, ni contest pertama utk taun 2010... dianjurkan (alahai, ayat skima ~ abaikan...) oleh sweetden (blog dia pun sweet, no wonder la..)

still bleh join g coz tarikh tutup pd 31.01.2010...

p/s: chaiyok3x....

birthday present..

hi me dear...

hrrm, me abg birthday ade lah pade 14 Februari.. mmg me tau lambat lg tp me dh start pk2 nk bg present pe utk abg.. baju ke, sandal ke, kasut futsal ke (tp dia jarang main cume asyik cakap xde kasut jek...)

me ingat nk wat suprise so maybe celebrate awal cikit sbb kebetulan CNY n me nk sgt2 blk kg... hihihi...

p/s: kowg ade cadangan ke nk bg pe? tp jgn la memahal benor, me x mampu...

Thursday, January 7, 2010

trouble is a friend

hi me dear....

tetiba jek, me friend, yah suh me search lagu ni sbb kt ofis dia x leh search... hihihi, kelam kabut la.. dh la dekat waktu nk blk...

so, dh alang2 search n jumpa, me tepek sini, k.. so, enjoy....

Song Title: Trouble Is a Friend

Artist: Lenka

Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you’re fast, no matter if you’re slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You’re fine for a while but you start to lose control

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don’t forget as you ease on down the road

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He’s there in the dark, he’s there in my heart
He waits in the wings, he’s gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don’t be alarmed if he takes you by the arm
I won’t let him win, but I’m a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

p/s: unik2 lagu lenka nih, me loike...

Tuesday, January 5, 2010

new year - 2010

hi me dear...

to all of u, HAPPY NEW YEAR 2010..


mmg lately x sempat nk update blog... sbbnye...

byk keje lor... huh!! (awal2 taun dh keje menimbun)

n kadang2 bile blog walking @ ziarah blog2 kowg n owg, rase cam segan jek. rase nk tutup blog ni wat kali kedua pun ade... coz me blog kan lebih kepada merapu meraban.. x de la cam sharing info sgt me rase coz its about me, kan.. klu me rase benda tu menarik, me share.. klu x, ia lebih kepada me self... byk membebel bla bla bla... (cam skang ni la...)

insyaallah, me akan blajar supaya dpt memantapkan lg me blog.. (semoga rajin update le tu!) sbbnye, me rase blog ade lah utk jadikan kenangan sek sok nak bc blk ke n menambah kenalan d samping tambah pendapatan.. (eh, ye ke?? me punye x gerak2 pun duitnye...) (T_T) tp, tu x pe la.. yg penting, me suker bc kowg punye blog sbb pasal life, sharing info dll...

p/s: ape azam kamu??? me doakan semoga akan tertunai hendaknya...

Friday, January 1, 2010

23 pelengkap hari bahagia...

hi me dear...

where r me??? owh, me sedang melepak kan diri @ lin's house.. bukan lepak ape pun, tido la dengan jayanye.. (br blk dr window shopping @ klcc) hihihi... me abg??? @ kajang, umah dia bg sewa tu.. rase cam tetiba jek member dia cakap nk g esok Raub tu tp me harap x jadi.. so, me akan blk putrajaya petang kang... (^_^)

me bc majalah intrend oktober 2009 (cover umie aida).. n, ade satu artikel ni cam bleh share kan coz skang ni kan still cuti skolah n ramai owg kahwin... (owh, me dpt byk kad... tp maaf yg mane me x pegi tu.. just kim hadiah..)



23 pelengkap hari bahagia ni mmg sesuai utk owg2 muda skang yg kahwin nice, sweet n trendy.. so meh, kt tgk pe dia..
1. masa bergambar (penting ni. mmg penting);
2. lilin wangi menerangi hari bahagiamu (ala sweet kan klu letak atas meja);
3. pasu dan bunga (klu wat dewan bleh la kut letak byk2);
4. kek fondant (owh, masa me kahwin, kak norsha bg kek yg sgt lawa...thanks a lot.. muaahhh3x);
5. bingkisan coklat (cadangan utk cenderahati tetamu);
6. katil penghias kamar (ni pun penting gak, kan. uik, jgn salah faham, tau..);
7. pemanis (biasa la kan.. sweet day, so, byk benda manis);
8. ambal comel (especially utk cantikkan rumah);
9. telefon bimbit (time ni la ade owg yg sesat x jumpa rumah atau dewan.. so kena pegang hp sentiasa.. me bg kat adik);
10. table setting (makan beradab);
11. cadar dan sarung bantal (ya lor, cr yg comfortable sikit);
12. kamera digital (skang majoriti pakai kamera canggih gini);
13. sponge vase (letak dalam pasu);
14. deretan lampu (klu rajin la... tp dh ade lilin wangi tu, dh ok kan..);
15. pelapik kasut (biar x lenguh sepanjang hari tu, kan...)
16. pinggan (klu x catering, time ni, sume pinggan mahal kuar dr almari mak2 kita, kan..);
17. rakaman video (rugi plak mase me kahwin x rakam);
18. payung (nk g nyambut suami.. nanti cair make up);
19. pelamin indah (me punye yg mini jek tp nice.. hahaha, perasan..);
20. cooker (owh, ni sti lebih kepada majlis yg masak2 sendiri);
21. kek comel (satu lg cadangan utk cenderahati tetamu);
22. bunga pegang (me mmg tempah utk simpan sbg kenangan); dan
23. laptop (utk update pic samada dlm fb @ blog.. hahaha, sempat lg me pk gitu, kan..)

(aik, dh 23 ek?? hurm ok la tu kan.. so, kpd sume bakal pengantin atau pun yg baru saje melangsing melangsungkan perkahwinan, selamat pengantin baru me ucapkan.. semoga berkekalan hingga akhirnya, insyaallah...


p/s: moh kita pakat2 meramaikan lagi penduduk malaysia ni.. hihihi, insyaallah, semoga dpt bb yg comei n sempurna fizikal n mentalnye, amin...