Followers

Thursday, December 31, 2009

bye....

hi me dear...
tetiba jek tajuk bye kan, ape kah??? owhh, me blum ade niat nk tutup blog yg me br jek bukak nih..

actually me abg akan g keje part time kt raub pagi esok.. n, tetiba me sedih (x nangis tp mengalir air mata, eh bleh ke camtu???) me x penah pisah ngan dia sejak kahwin ni.. ade skali tu dia kursus beberapa ari tu pun, dgn gigihnye dia blk teman wife dia nih mlm2... (sib baik kursus tu kat bangi jek)

patut dh g raub minggu lepas tp member pakcik dia tu masuk hospital so kiv minggu ni... setiap kali pk dia nk p, sedih la... wlupun me akan stay @ lin's house (kami adik bradik mmg suke jenjalan) tp me still miss abg.. (-_-")

me sayang abg sgt2...

take care tau, sayang....

p/s: dh cakap, emosi x stabil lately, apsal ek? hurm... doakan sume slamat, wokeh??? thank u...

Wednesday, December 30, 2009

no idea...

hi me dear...

dont know y, me got no idea lately... (tp rajin plak nk taip2 kan.. pelik tul..) hurm, ntah la, mood kurang stabil wat mase ini...

x pe la, nk stabil kan mood dlu.. chaiyok!!!

p/s: ish, cam lapar jek... dh 3.30pm x makan tghari lg ni..

Tuesday, December 29, 2009

kemalangan jalan raya..

hi me dear...

sejak disember ni kan, jumaat kan slalu cuti kan.. so, me rase cam byk jek kemalangan a.k.a accident berlaku.. ya lor, bulih d kate kan ari2 kita dengar berita pasal kemalangan jalan raya... fuhhh... ngeri wehhh!!!

dlm wikipedia bm pun cakap, antara punca salah laku jalan raya yg boleh menyebabkan kemalangan jalan raya ialah kecuaian memandu (cam terlelap tu, kan), memandu scr terburu2 (tu jenis yg asyik dok 'cucuk' keta depan konon nye dia sowg jek nk cepat..) n keganasan jalan raya (ni cam kes road-bully rasenye)...

pic diambil dr mstar online

kesian kan.. ade yg ilang suami/isteri/anak/ibu bapa n bahkan satu famili pun ade... bile time musim perayaan, cam kt umat Islam yg menyambut hari raya aidilfitri n aidiladha ni, syahdu sungguh.... (T_T)

hurm, patutnye me rase setiap individu kena ade kesedaran.. sbbnye bile kemalangan dh blaku, x de guna dah.. yang pergi tak kan kembali lagi (eh, cam lagu rabbani plak... al-fatihah kpd allahyarham ustaz asri) wlu beribu kerajaan wat kempen kesedaran, tp klu diri sendiri tu x insaf2 jugak, camne nk selesai masalah ni...

wlu pun d jalan raya, budi bahasa tu penting.. cth nye, ari tu mase kat area kl, me dh bg signal nk masuk.. dh jenuh signal tu bkelip.. kebetulan, keta tu jarak dia jauh cikit, so me masuk la.. pas masuk jek, owg tu marah2 sbb tak terus pegi sbb lampu kuning n kendian merah.. dh la tu, dia cam sondol2 kat keta me cam nak menyelit gak... pakcik, x kan la me nak langgar owg ramai yang tgh melintas tu.. pakcik dh la ngan famili, bg la contoh kat anak2 pakcik yg masih kecik n comei2 dlm keta tu..


kowg yg nk blk kg atau pun g bcuti tu, hati2 memandu, tau.. me doakan semoga ke mane kowg pegi, kowg akan selamat balik semula... (wlu pun kowg g bperang demi bangsa, agama n negara, chewah!)

p/s: pelik nye rase emosi d petang selasa ini... ape kah????

apa itu cinta???

hi me dear...

tetiba, dlm keadaan yg cam mendung2 ni (mmg la sbb me dlm ofis. cuba kuar, panas x hengat!) tetiba rase cam jiwang2 plak.. dedaun kering berguguran sambil angin bertiup lembut menyapa pipi.. ish, ape nih???? bangun!!! keje....sbnrnye me tgh dok bc blog arianna.. alahai, best nye kisah cinta dia (br bc separuh, will continue tanpa jemu)... since dia mention yg kena bc d whole story utk mengenali dia, me dgn gigih nye bc, x de paksaan... (haha, bc blog ade lah lebih gigih dr bc buku skolah, dlu2...) me rase dia sweet n kevin pun sweet jugak... me harap, smoga hubungan diaowg bkekalan n klu bleh, blog kamu jugak ye, bvlgarigirl...

me adik pun tgh bcinta lebih kuang gak cam arianna ni.. sbb tu, me doakan semoga sume2 yg ade kisah cinta cam ni, mdpt keredhaan Allah n semoga d bukakan pintu hati org bukan Islam tu utk memeluk Islam seikhlas2 nye kerana Allah... (me bukan pandai sgt...)

hurrmmm, k la.. back to work, farra...

p/s: mood skang: rindu abg yg sedang cuti d umah.. ape la dia tgh wat tu ek...

Monday, December 28, 2009

cafe mocha ais..

hi me dear...

wah, biler bc tajuk, cam sedap jek kan... actually want to share something.. me bc dlm Cosmopolitan Disember 2009...

kowg tahu x, cafe mocha ais tanpa krim putar ade lah lebih selamat.. y???? sbb ia bleh mengurangkan pengambilan kalori n lemak... susu tawarkan 20% dari jumlah kalsium disarankan...

(pic ade lah, hasil carian dlm internet...)
p/s: br pas minum starbucks ari tu, kan..

Friday, December 25, 2009

aktiviti @ pepagi...

hi me dear...

hurm, smlm blk keje, ade lah mandi2 n tertido.. mmg penat sgt gayanye, kate abg.. hihi, sowwy dear... me dh tanye sblm tu, abg nk makan malam x, dia x mo.. tu yg sampai tertido me x masak2 tu...


then, sedar2 dh around 1am.. me bgn tgk abg x tido lg... me masak la nasik n wat ayam merah sikit...(wah, pepagi bleh masak2 ka.. hahaha.. tu pun, memula abg nk mkn maggi tp daging dlm freezer kan, keras lor...)

pastu, me still x bleh nk tido sgt... tido2 ayam jek... abg dok main game... me geram, bukak buku resipi carik resipi tijah lawa... ari tu, me dh amik siap2 resipi puding roti dia.. dh pepagi ni x tau nk wat pe kan, me try la resipi nih...



ni ler hasilnye.. nampak cam x cantik tp yg penting sedap... (^_^)

so, sape nk try, kena la jengah blog tijah lawa.. x kan me nk tepek resipi owg kat sini plak, kan.. ade lah x baik, gitu...

p/s: abg dh pun masuk tido...

Thursday, December 24, 2009

keje keje n keje...

hi me dear...

lots of work today... rase cam byk keje dh d siapkan d samping menulun membereskan keje2 bos yg cuti... (me baik kan... hahaha, ayat x ingat) sampai ke ptg asyik masuk jek kat in-tray tuh.. rehat td pun sambil wat keje sambil bukak fb n jengah blog2 kamu saje... (kena la relaks jugak kan)

tp, i think i need to stop now.. mata ni dh penat sesangat.... dh le mata kecik, rase cam dh x bley nk bukak...(tp sempat g update nih, hahaha lagi skali...)


blk 530pm, lagi setengah jam.. hurmm, rase cam me nk tunggu abg jek dtg skang... tp of coz la x bley...

p/s: next week lg ramai yg cuti.. me?? setia @ ofis jek...

Wednesday, December 23, 2009

mengidam la plak...

hi me dear....

tghari td jengah2 blog kowg2 n then baca blog peej... ade lah dia cite pasal starbucks... hahaha, terus rase cam ngidam jek... actually bukan ngidam nk starbucks tp nk cofee... dh alang2 me member p alamanda makan tghari kat situ, me kim la kat dia... (ngengada nk minum starbucks la plak...)

yeay!!! dpt ni rase happy sgt...

hahaha...


coffee blended... sgt sedap...

p/s: ilang dh rase nk minum coffee... hahaha.... (^_^)

Tuesday, December 22, 2009

honeymoon...

hi me dear...

mase ari rabu ari tu (last week la kiranye kan) me abg tlh mengajak me utk mcari tpt yg best utk g honeymoon... honeymoon ke??? bley la sbb ni 1st jenjalan ngan abg stlh beberapa bulan berkahwin... n yg penting, spend time together2 gitu... (^_^)

ktowg g Pangkor Island... layan pic dlu neh...

ari jumaat ptg, beratur pjg giler nk naik feri... tp abg sporting amik me pic...


me abg yg nampak penat kena beratur n berebut naik feri.. sian me dear...

ari sabtu pagi, ktowg p shopping n round pulau naik bot..
mase ni atas bot n amik le pic owg snorkeling...

abg n me atas bot...


pic gediks.... hahaha....


petang lak, ktowg naik kayak n berenang2...


me self....

pg ahad, dh nk blk... amik le pic dpn chalet dlu...


me n abg atas feri nk blk....

byk g pic tp ade lah malas nk upload.. sbb nanti x reti dh nk taip pe sbb pic dh tulun citer kan... lgpun, nanti kowg termuntah plak tgk pic byk2 nih.. (amboi, byk nye alasan) hihihi...

best gak la g Pangkor nih... lots of activities....antara nk wat ngan x jek... cuma sad sbb x dek kedai makan ikan bakar owg melayu.. sabtu mlm ahad tu me teman abg jln dr Pasir Bogak hingga Coral Bay cr kedai tp hampa... kebanyakan sume kedai cina.. tp esok nye, kt Lumut tu, ktowg terus mkn nasik n ikan bakar...

p/s: moral of d story, jgn p time cuti sekolah... ramai betul owg kt jeti...

‘STYLE – STEAL’ ZGM

hi me dear...

dh lame x join contest, kan... so, sesambil nk a
biskan mase d ujung2 taun ni, join another contest ZGM.. ape salahnye mencoba kan... hihihi...

siap mencari quotes utk contest nih... sesuai utk me hubby coz ni pic ktorg p honeymoon kat Pangkor last week...


"a man may be a fool and not know it, but not if he is married -
H.L. Mencken"



Monday, December 21, 2009

lame dh x update....

hi me dear...

harapan me agar sumenye chat sume nye...

alahai, lame dh x update kan... wlupun x de follower yg ramai, tp alhamdulillah, kurang2 kenal kamu2 yg sering jenguk me blog...

br blk bercuti... nanti me update k... muaahhh...

p/s: nk kena masak dlu.. abg nak makan nasik..

Thursday, December 17, 2009

sleepy....

hi me dear...

skang kan tghari so mate ade lah sgt ngantuk... tp x bley tido sbb ari ni me keje...

yaey, esok cuti!!!!!! me dh ade plan nk p mane esok.. tp x bleh cakap skang.. klu dh jadi, nanti me update... http://www.emocutez.com

p/s: thanks abg...

Wednesday, December 16, 2009

cuti-cuti malaysia

hi me dear...

since starting this week, me cuti jumaat 3 minggu berturut2, me terasa nk jalan2.. tp skang ni x tau lor nk p mane... survey kat Internet, hotel cam penuh jek, maklum la cuti sekolah...
c
ade lah x tahu nk p mane...
c
kowg ade cadangan x??? klu ade cadangan, best gak.. bleh memudahkan me wat decision ngan abg, kan.. hihihi...

p/s: ntah2 dok umah jekkk.... (T_T)

Tuesday, December 15, 2009

chat with yantie...

hi me dear...
v
skang ni me dok umah sorg2 coz abg g jumpa member @ Shah Alam. memula, me ingat nk stay @ umah Yah tp malas lak nk nyusahkan owg.. so, me stay @ home jek...
v
so, amik broadband, surf internet.. mase bukak yahoo, tgk2 ade me sis online.. bukan Lin wokeh?? ni me adik angkat, Yantie.. lama dh x jumpa dia...
b

dia jd me adik angkat since me tingkatan 2... comei kan dia...
we plan to meet..( ye la, byk sgt cuti ari jumaat kan..) klu x jd jumaat ni, maybe next2 jumaat mase family dia dtg KL).. hahaha... me loike... harap2 plan menjadik... paper pun, klu jd, me update k..
c
p/s: skang ni, berenti chatting coz nk tgk gossip girls.. hahaha...

kes ragut...

hi me dear....

tetiba d pg yg mulia ni (chewah, pg yg mulia plak... hihihi...), nk wat entry pasal ni plak.. sbbnye, dok ralit bc cite pasangan suami isteri yg tkini kena ragut tu.. sian si isteri... dh la cedera parah, suami plak meninggal dunia kan... (T_T)
b
kes ragut yang semakin meningkat blk dh.. ish, ngeri me memikirkannye... wanita mengandung, budak sekolah, pelancong asing, warga emas abis sume jadi mangsa penjenayah ni.. ade yg sampai meninggal kena ragut....
v
dr pd pejalan kaki kena ragut...
b

sampai ler naik basikal @ motor pun kena ragut..

dlu, slalu kt fikir, penjenayah2 ni x takut ke klu ahli kuarga diaowg kena ragut n meninggal gak.. sampai ade iklan yg terbaru kt tv tu; memula budak tu meragut, pastu mak dia kena ragut, kena langgar n meninggal... ha, patut nye menda ni buat diaowg ni insaf... tp, rasenya cam makin bertambah byk plak kes ragut ni..

kadang2, owg yg dragut tu x de la kaya mane pun.. dlm beg duit kengkadang ade RM bape jek sbb takut nk bawak duit byk2.. tp kena ragut jugak... bile melibatkan motor, ramai yg cakap, kes ragut ni keje mat rempit... ish2, x abis2 ngan mat rempit ni kan... bile la nk insaf??? hurmmm...

p/s: me pun naik motor ngan abg g keje... tu yg makin seram kut... doa2kan kami x de paper ek...amin...

Monday, December 14, 2009

TUDUNG GIVEAWAY CONTEST

hi me dear...

cam lame dh x masuk contest.. walaupun blum ade rezeki utk menang, yang penting, SEMANGAT! hihi.. cam Dina @ Era.FM jek kan....

tgh jln2 dr blog ke blog, singgah le ke blog rin. tgk ade contest ni yg hadiahnye mmg best, so, me nk try la join, kan...

syarat2 contest nih:

a) mesti ade blog n jd follower serta letak dlm bloglist: Teratak Comellotte
b) letak banner kat side bar blog m link ke entry nih serta wat la entry pasal contest nih...
c)letak pic percutian indah...
klu x silap, ni mase me bawak adik, Lin n kawan dia Nini g Langkawi... taun 2007... rase cam pic ni menarik coz helang tu nampak full, kan... (^_^)

d) tinggalkan link entry. tarikh tutup contest: 15.01.2010..

p/s: rasenye me dh cuba penuhi syarat contest kan... good luck to meself n to those who join too...

separuh hari @ KL..

hi me dear...

(entry kali ni, x sempat nk snap2 pic, sowwy!)

smlm kan ari ahad kan.. so, ade lah, me adik, Lin ajak kakak dia ni g jenjalan... so, dh alang2 nk g KL, ajak la Yah same.. bukannye nk shopping pun, just window shopping... so ktorg pun g la Jalan TAR.. mak aih, jalan lengang tu.. me n Yah btolak from Putrajaya around 11am... n amik Lin kat Kg Pandan then terus p Jalan TAR...

g JAKEL tetiba berkenan plak kain cotton.. dh alang2 me br abis blaja menjahit, Lin beli kain 2 pasang yang same.. me nk try jaht sendiri n Lin nk anta tailor kat kg.. (owh, sgt sedey krn dia blk kg lg n me x blk2.. T_T) mase kat JAKEL ade la kerabat Kedah tgh shopping.. x tgk pun tuannye just tgk keta rolls royce dia jek...

then, ktowg offf tu Ariani (ala depan JAKEL tu..) Yah ni nk beli tudung tetapi mood shopping dia x dtg2.. so, masuk n terus kuar x beli paper pun...

pastu dh Lin x bekpes lagi, kitwg terus makan @ SOGO... pas makan, window shopping lagi.. (hahaha, owg pm kan.. x de duit nk shopping, window pun jadik la...)

otw back, singgah umah tailor Lin kat Wangsa Maju.. dia nk amik bj.. pastu singgah skali lagi kat umah kawan Lin (dekat dh ngan umah Lin) nk tgk bb.. (me loike bb so much...)

pastu, terus balik....

p/s: mane me abg??? hihihi.. dia dh bg izin wife dia ni g jenjalan... dia dok umah.. tp malam tu, dia plak kuar jumpa kengkawan n tinggal me kt umah sorg2... (-_+)

Sunday, December 13, 2009

mama n ayah @ putrajaya - part two

hi me dear..

owh, sgt lama nk wat part two.. sbbnye, time nk upload pic, lame giler.. so, KIV jek entry ni ari tu... tetiba mlm ni, bley plak, so, ape lagi kan... anyway, part two means ari ke-2 me mama n ayah @ putrajaya.. so, nanti ade part three n last entry la kut... (x tau le bile, hihii...)

so, 2nd day tu x tau nk bawak mama n ayah p mane dah.. nk g umah din, cam awal.. dia kan tido lambat, so ade lah bangun lambat jugak.. so, me bawak me mama n ayah g JJ Balakong...


keterujaan tgk menda ni, terus nk amik pic.. so, me snap2...

jln kat JJ, me mama shopping blender (sbb dia bkenan yg me punye) n dia beli water heater tu (pun, dia bkenan me punye..) ayah ngan murah ati nye melayan mama shopping kali ni... ade la shopping another few things kan... (^_^)
v
then, ayah teringat jaket @ Alamanda yg dia berkenan smlm.. so, blk dr JJ terus ke Alamanda.. akhirnye, dpt jugak jaket tu.. dh tu, pas beli jaket n pakai, makan KFC..


owh, hensemnye me ayah.. spek beli @ JJ n tu la jaket yg bkenan @ Alamanda..


me mama makan KFC...
b

then, petang tu, Lin dtg.. so, ajak la Din outing same.. me abg drive keta Din n ayah follow... Din nk gunting rambut kat Mines tp ramai la plak.. so, kitaowg mkn @ Station Kopitiam....

sempat snap menu jek...

Lin, Din n ayah...

abg, me n mama..

sume ade kec Lin coz dia tukang amik pic nih....
b
then, pas makan, terus balik.. antar Din kat umah dia.. Lin tido @ me house sbb esok nk jenjalan lagi, yeay!!!! me loike.... (bab jln2, suke aje..)
b
p/s: best suasane cam ni... rase cam happy family gitu... hihihi...

Saturday, December 12, 2009

me budak baru blaja....

hi me dear....

ade lah petang ni mmg sgt bosan... so, sesambil abg tgh tgk tv, so me, ape lagi, layan la blog kowg2 sume... bukan pe, menambahkan kenalan kan....

then, pegi blog melz.. fuyooo... bagus tul dia... wlupun dia br 3 bulan blogging tp nuffnang dia mmg lumayan... (terasa blogging ni ade kebaikannye gak coz byk ilmu bleh d kongsi bsama selain tambah kenalan, kan... me loike...)

ade one tips tu dia suh join 3 'ping' blog... (betul dh rase nye xplaination nih...) tp yg me sempat nk try ade lah yg ni sbb cam lady like gitu...

comei kan....
so, klu kowg minat nk blaja especially new blogger like me, rerajin la bc blog walking.. tp, jgn wat menda x elok kt blog owg tau, berdosa...
v
p/s: nanti klu ade blog2 lain yg ade tutorial best, me bgtau, wokey....

mas kahwin @ selangor..

hi me dear...

pepagi x de feeling plak rase nk update.. pas blok walking n tinggal satu dua komen kt blog owg, me x tau dh nk wat pe...

eh, tp kan, terkejut x bile kowg dgr selangor punye mas kahwin naik dari RM80.00 (anak dara) n RM40.00 (janda) kepada RM300.00.... ish3.... mahal tu.. nanti ramai plak jejaka2 yg x mo kahwin @ selangor.. x pun, diaowg deal ngan bakal isteri kena sesama top up klu nk kahwin... sian ek... ye la, nk bg mas kahwin lg, wang hantaran lagi, persiapan kahwin blum masuk lagi.... mcm2 kena amik kira nk kahwin ni.. jgn pandang mudah... (alamak, membebel la plak.. hihihi...)

hurmmm, x tau la, kenaikan mas kahwin ni bg kebaikan atau keburukan kepada rakyat.. mungkin kerajaan ade jawapan untuk rakyat...

p/s: ari tu me akad nikah kat selangor gak.. hihi, sib baik mase tu still Rm80.00

Friday, December 11, 2009

Untungnye dia...

hi me dear....

wah, sape yg untung tu??? hihi... actually, Lin send email pasal Azrinaz, pembaca tv3 tu.. so, tetiba terdetik, murah betul rezeki dia, kan... dlm email tu cakap, mase org kat tv3 tu attend wedding dia, siap dapat RM600.00.. pegi wedding, dpt duit... maveles!!!


tgk dia punye harta... (me x tau la betul ke x... ni owg yg forward2 dlm email kan...)

HUSEHOLD STAFF

$3.5 million to masseuses, acupuncturists
$28 million on housekeeping and maintaining his homes
$3.2 million to badminton coach
$11 million to each of his five PR officers
$96,000 to guard his exotic birdcages

LUXURY CARS

531 Mercedes
367 Ferraris
362 Bentleys
185 BMWs
177 Jaguars
160 Porsches
130 Rolls-Royces
20 Lamborghinis

baju dia pun cantik2... sesuai ngan dia yg mmg agak cute n goges... me loike..

ape pun, rezeki mmg dh ditentukan oleh Allah.. kita manusia hanya mampu merancang n berusaha.. Allah Yang Menentukan Segalanya...

p/s: syukur dengan ape yg ade, insyaallah....

Thursday, December 10, 2009

eye shadow...

hi me dear....

ade lah satu hr tu gatal2 tangan nk carik make up.. teruja sbb ramai btul kawan2 blogger yang ajar cara2 make up d blog memasing... so, me pun search ler internet....

then, jumpa blog ernie... wah, ade lah sgt lawa make up2 yg dia jual.. tp me bkenan sgt kat eye shadow... pk pjg gak la nk beli ni coz takut jenis x tahan lama.... tp 1hb cenggitu bayar deposit n on sunday nite terus bayar full...

ari rabu ptg tu dpt, bukak bungkusan laju2 (x sabar la plak....) n dh bukak tu teruja

CANTIKNYE.....

so, ape lagi, ari ni pakai baju biru, terus pakai eye shadow biru gitu.. hihi, klu kowg nk, jengah la blog ernie, wokey....

p/s: ernie, nanti blh sy order lagi kan??? me loike....

mama n ayah @ putrajaya - part one

hi me dear...

ni ade lah entry me mama n ayah datang ke putrajaya.. kebetulan sambil2 antar Lin yg interview kat KB blk ke KL... (harap2 ko berjaya, dik... amin...)

so, me family sampai Putrajaya @ 11pm... kebetulan pulak, memula diaowg x mo stay umah dlu sbb diaowg cakap nk tido KL jek umah sedara... alih2 tukar, nk stay putrajaya.. dh la me p umah Yah n pastu abg g Puchong, jumpa member... so, diaowg tpaksa la menunggu sbb me x bawak kunci umah extra.. (so sowwy mama n ayah) Lin terus patah blk KL (member dia dtg amik...)

me amik cuti 2 ari nk bawak mama n ayah jenjalan.. memula pagi tu g Alamanda dlu sbb nk tgk org sakit, Din (ala, me brother yg operation lutut tu...) sure x bgn lagik... pastu, tghari br g tgk dia.. dia siap2 mandi ajak g makan @ Cyberjaya...

ini la org sakit tu. tp x mcm sakit ek... hihihi...


me ayah yg nk amik2 pic gak lepas tgk me amik pic bagai...


me mama.. masa owg amik pic dia la, dia pandang tpt lain plak..


hahaha, kami makan @ Padi @ Cyberjaya..


owh, thats me... nampak cam kontrol ayu plak...
b
b
ni makanan mama, ayah n Din.. nasik pe ntah, tp daging..


yg ni, me makan... best sbb ayam....
pastu, antar Din blk Putrajaya, kitaowg teruskan destinasi ke Ampang @ me grand aunty house @ Beverly Heights... Borak punya borak punya borak, mlm blk la Putrajaya...
p/s: me abg keje sbb tu x de pic dia... sian me sayang...