Followers

Monday, July 14, 2014

Berakhir sudah World Cup 2014...

hi me dear....

Wahhh, World Cup dah abeskan... So, no more football on TV. Elok jugak abes awal sebab di bulan Ramadhan ni, ramai gak yang memang sedia mengantuk g keje/kelas jadi bertambah mengantuk sebab tengok bola... Hihihi...

Keputusan pagi tadi...
Walaupun me tak tengok bola tapi update gak la sebab nanti orang borak tak tahu ape pulak... Me awal2 yang kononnya sokong Argentina a bit frustrated la...  Apa2 pun bola itu bulat...

Congrats Germany...
me: sian Messi... Asyik dikepong aje. Bila dapat bola, sepertinya tak dapat bantuan rakan sepermainan pulak kan kan...

Thursday, July 3, 2014

Assignment oh assignment...


Huhuhu.... sila bertahan ye Farra... Walaupun rasa macam nak muntah dah belajar tapi itukan adat student yang memang penuh dengan assignment.... (nampak tak versi pujuk diri sendiri)...

me: macam2 benda nak buat dalam masa terdekat. sigh***

Saturday, June 28, 2014

Pengantin Malam...

hi me dear...

Currently tengah dok buat assignment. and as usual, kalau takde idea, jengah la me blog kejap...

BTW, ari rabu aritu, me, kyah and adik nor pegi tengok Pengantin Malam kat Alamanda. Biasa la, memandangkan me agak penakut sedikit, makanya cardigan la menjadi peneman mata. Hihihi...


Memandangkan dah ramai bebenor wat review and bagi sinopsis, me bagi link youtube je la eh... So, mungkin lagi boleh mendorong atau tak mendorong korang untuk tengok citer ni... For me, citer ni ada kelakar dan seramnya.. Sebabnya boleh dikatakan time rase nak tergelak tu, satu panggung gelak... Hihihi...

me: me ade soklan pasal citer ni. kalau korang dapat jawab memang pandai.... Soklannya : SIAPA BUAT LAPORAN POLIS? Huhuhu...

Wednesday, June 25, 2014

Zoo Negara & Berjaya Times Square @ 15.6.2014...

hi me dear...

janji macam nak merajinkan diri update kan... tapi nan hado... al maklum la sentiasa di kampus. bila kat kampus me pakai WIFI je and harus la blog2 ni sume kena block... so, xde la sempat mane nak update...

Subhanallah, kuat betul ujian sambung Master ni... Kena baca artikel sampai nak muntah2 rasenya.. Dah la keje skolah a.k.a assignment banyak melampau... Huhuhu.. Nanges... Tp walau apa2pun, kena kuatkan semangat...

Owh... Nak share sket kesah nye me ke Zoo Negara... First time ni tau.. Seblum ni penah sampai Zoo Melaka je... So, harapannya nak la jugak jenguk tetamu dari China tu = panda. Tapi rupa2nya mase tu dorang masih kena kuarantin.. So, xde la nak dapat 'jumpa'. Tapi best gak la Zoo KL ni sebab nampak cam bersih and binatang2 pun bersih... Hahaha... Motif sangat nak bersih kan...

Nah, tgk ler pic...

landak tengah menjamu selera

unta....

harimau ni tengah panas ni... sbb lepas tu dia g mandi dalam kolam tu...
 hihihi... Xbanyak pun pic... Sebab banyak sembang dari snap pic... 

Lepas ke zoo, p Berjaya Times Square... Kononnya nak main indoor games tu... Tapi lepas ,main sume2 tu, rasa cam xmo main dah. Sebab nya balik tu, sume pening kepala. Hahaha... Konon nak release tension. Rupa2nya makin tension... 

naik roller coaster n roda tu, memang pening...
Kat sini pun tak banyak amik pic sebab dah pening, hahaha.... Selepas makan McD, balik terus... 

So, kalau korang suka naik game2 ekstrim ni, boleh la p.. Kalau macam me ni, cam rugi sket la.. Sebab bayar almost RM40 tapi main 3 games je... Macam membazir...

  me: Ok la... Tu je nak share. Banyak benda nak kena siapkan ni...

Wednesday, May 21, 2014

Meet Amber and CK...

hi me dear...

fuuhhh... gigih jugak nak meng'update'kan me blog ni memandangkan kekangan masa yang amat sangat. nampak cam jadual sem ni relaks tapiiiiii sangat sangat tough... rindu nak berjimba dengan me 'lil angel', me 'geng histeria', me coffee-partner and others (banyak kut nak senarai sume)...

owh ok... entry kali ni nak kenalkan ngan me kucing... hahaha, dalam sebuk2 nak study, pelihara kucing pulak kan.. bukan apa, buat teman makan, teman mandi, teman study and tukang tolong jaga rumah...

memula, diperkenalkan.... AMBER...

suka tido atas me...

ni pic smlm... sebuk orang nak study, dia temankan la... tp tido...
rase macam dah 2 bulan lebih la dok ngan me... memula takde niat nak bela dia pun.. first, kawan adik bagi cage. so, me thought, ok bela kucing parsi la (konon sebab nampak elegan bagai, kan)... tapi, to make it short, ade orang yang baik hati offer Amber... adoiyai, cam banyak kali fikir gak la. nak ke tak, nak ke tak... tapi, dah memang rezeki and jodoh, after English class last sem (tapi tahun ni la gak), me g amik dia... manja memang sangat manja... tambah2 ade CK skrang ni... dia over manja sebab berebut ngan CK sape nak dok paling dekat...

ok now, lets meet CK... maaf la, CK xde pic clear sangat sebab color gelap...
 
hahaha... muka pun tak jelas kan...
CK ni sebenarnya kucing sedara. memula me ayah nak amik, bawak balik kg.. tapi, bila tengok gaya Amber layan CK, mak ai, ayah terus cancel. memula cam ayah suh lepaskan Amber and bela je la CK... hahaha, masa tu rase dah nak nanges sebab sayang dah kat Amber... last2 amik keputusan takpe la, bela dua2 sekali... kadang2 datang gak niat nak pulangkan CK balik tapi biar la dulu... if in any case, antar la balik dia ke Puchong. tapi harap2 berkekalan, insyaallah...


Amber yang suka mengusik CK... dia geram sbb CK bulu lebat...

tengok ni... atas katil nak tido pun gaduh....
cute kan dua2... owh, tapi ni ade masalah besar yang berulang... ade kucing liar yang datang 'BUAT KUIH' depan rumah.. what to do? is there any tips yang korang leh share ngan me tak? stress and penat... huhuhu...

Wednesday, May 14, 2014

bertanya kabar...

hi me dear...


assalamualaikum, salam sejahtera dan salam satu malaysia... chewah, lama dah tak 'menconteng' kat me blog ni. so rase cam kekok sket... bukan tak mo aktif dah cuma tak sempat. me skrang kan tengah study. so memang ngaku tak sempat ngan assignment yang bertimbun2 kan... insyaallah pasni me akan curi masa balik la... ni pun sebab terfikir dah lama tak update plus tengah print artikel untuk research... hihihi..

so ade je benda nak citer tapi tak sempat lagi nak citer... nanti2 kita bertanya khabar lagi k... wish u all the best n whatever u are doing and please wish me the best of luck as well... love u all...

hahaha... ucap untuk diri sendiri...

Tuesday, November 19, 2013